Şimdi Ara

ölüm ötesi deneyimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Moody ve Kubler-Ross'un vardığı sonuçlar [değiştir]Dr. Raymond Moody ve Dr. Elisabeth Kubler-Ross bu deneyimi geçiren kimselerin anlattıklarının hastanelerde kaydedilen raporları üzerinde çalışmış ve binlerce vakanın titizlikle incelenmesinden sonra şu sonuçlara varmışlardır:

Reanimasyonla yaşama döndürülenlerin anlattıklarında büyük ölçüde ortak noktalar bulunmaktadır.
    Öldü teşhisi konulan kimseler, bedenlerinin ölü sayıldıkları sürede, bilinçlerini yitirmemişler, gözleri kapalı oldukları ve yerlerinden kalkmadıkları halde, çevrede olup bitenleri görebilmişler, bilebilmişlerdirler. (Doktorun hemşireyle neler konuştuğu, hemşirenin neyi almak üzere, ne zaman, nereye gittiği vs. Burada, beş-duyunun dışındaki bir algılamanın sözkonusu olduğu ileri sürülür.)
    Ölü sayıldıkları sürede yalnızca ameliyat odasında olup bitenleri değil, oda dışındaki, oda duvarlarının ardında cereyan eden olayları bile görmüşler, yaşama döndüklerinde gördüklerini ayrıntılarıyla anlatmışlar, anlattıkları doktorları tarafından tümüyle doğrulanmıştır.

İzlenimlerdeki ortak noktalar [değiştir]Moody, Kubler-Ross ve onlar kadar bu konu üzerinde çalışmış olan Dr. Karlis Osis’in inceleme sonuçlarına göre yeniden yaşama dönenlerin anlattıklarında en çok ortak görünen hususlar şunlardır:

1-Bedenin terk edildiği birinci aşamada:
    Huzur ve sükunet duygusu hissetme.
    Çekilme veya fırlama tarzında yükselme izlenimi.
    Ölüm-döşeği vizyonları denen algılamalarda bulunma (eskiden kaybetmiş olduğu yakınlarına kavuşma, melodi,ışık, renkler, dinsel-mitolojik varlıklar algılama vs.)
    Karanlık bir tünele doğru çekilme izlenimi.
    2-Bedenin terk edilmesinden sonraki aşamada:
    Karanlık tünelden geçtikten sonra her şeyin yeniden aydınlanması.
    Fiziksel bedenini (ölü durumdaki vücudunu) ve diğer insanları görme.
    Kendini diğer insanlara duyuramama (sesini insanların işitmemesi ve kendisini onların görmemesi; bu duruma rüyalarda da rastlanır.)
    Kendini hafif ve mutlu hissetme.
    Duvar gibi katı nesnelerin içinden geçebilme.
    Fiziksel bedene geri dönmeyi istememe.
    Fiziksel aleme ilişkin görüntülerin belli bir süre sonra silikleşip kaybolması.
    Tüm yaşamının bir film şeridi gibi gözünün önünden hızla geçmesi.
    3-Fiziksel bedene dönüldüğü aşamada:
    Işık görünümünde algılanan bir varlığın tekrar dünyaya (fiziksel aleme) dönmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalışması.
    İradi (isteyerek) veya irade-dışı olarak fiziksel bedene dönme izlenimi.
    Fiziksel bedene dönülürken soğukluk duygusu hissetme

kaynak:tr.wikipedia.org

bir arkadaşın anlattıkları:
    Doktorlar onun ölmek üzere olduğunu söylediler.Çok üzüldüm artık uyarılara cevap vermiyordu, Birkaç dakika sonra birden nefes almaya başladı.Birkaç saat sonra daha da kendine gelmişti.Bana dediki ben birşey gördüm , çok parklak bir ışık tüneliydi,yukarıya doğru uçarak gidiyordum,kendimi çok hafif hissediyordum, sonra birden kendimi yemyeşil bir alanda buldum sağa sola bakınırken sonrasını hatırlamıyorum(bedene dönüş) dedi.Herhangi dinsel veya ilahi bir temayla da karşılaşmadığınıda söyledi.
    İddaa edildiği gibi, ölünce cennet cehennem olayı değilde belki farklı bir fiziksel yaşamla karşılaşılabilinir .

• quote:

Orjinalden alıntı: diyalektik

Moody ve Kubler-Ross'un vardığı sonuçlar [değiştir]Dr. Raymond Moody ve Dr. Elisabeth Kubler-Ross bu deneyimi geçiren kimselerin anlattıklarının hastanelerde kaydedilen raporları üzerinde çalışmış ve binlerce vakanın titizlikle incelenmesinden sonra şu sonuçlara varmışlardır:

Reanimasyonla yaşama döndürülenlerin anlattıklarında büyük ölçüde ortak noktalar bulunmaktadır.
    Öldü teşhisi konulan kimseler, bedenlerinin ölü sayıldıkları sürede, bilinçlerini yitirmemişler, gözleri kapalı oldukları ve yerlerinden kalkmadıkları halde, çevrede olup bitenleri görebilmişler, bilebilmişlerdirler. (Doktorun hemşireyle neler konuştuğu, hemşirenin neyi almak üzere, ne zaman, nereye gittiği vs. Burada, beş-duyunun dışındaki bir algılamanın sözkonusu olduğu ileri sürülür.)
    Ölü sayıldıkları sürede yalnızca ameliyat odasında olup bitenleri değil, oda dışındaki, oda duvarlarının ardında cereyan eden olayları bile görmüşler, yaşama döndüklerinde gördüklerini ayrıntılarıyla anlatmışlar, anlattıkları doktorları tarafından tümüyle doğrulanmıştır.

İzlenimlerdeki ortak noktalar [değiştir]Moody, Kubler-Ross ve onlar kadar bu konu üzerinde çalışmış olan Dr. Karlis Osis’in inceleme sonuçlarına göre yeniden yaşama dönenlerin anlattıklarında en çok ortak görünen hususlar şunlardır:

Ölüm-döşeği vizyonları denen algılamalarda bulunma (eskiden kaybetmiş olduğu yakınlarına kavuşma, melodi,ışık, renkler, dinsel-mitolojik varlıklar algılama vs.)
    Kendini diğer insanlara duyuramama (sesini insanların işitmemesi ve kendisini onların görmemesi; bu duruma rüyalarda da rastlanır.)
    Işık görünümünde algılanan bir varlığın tekrar dünyaya (fiziksel aleme) dönmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalışması.

Doktorlar onun ölmek üzere olduğunu söylediler.Çok üzüldüm artık uyarılara cevap vermiyordu, Birkaç dakika sonra birden nefes almaya başladı.Birkaç saat sonra daha da kendine gelmişti.Bana dediki ben birşey gördüm , çok parklak bir ışık tüneliydi,yukarıya doğru uçarak gidiyordum,kendimi çok hafif hissediyordum, sonra birden kendimi yemyeşil bir alanda buldum sağa sola bakınırken sonrasını hatırlamıyorum(bedene dönüş) dedi.Herhangi dinsel veya ilahi bir temayla da karşılaşmadığınıda söyledi.
    İddaa edildiği gibi, ölünce cennet cehennem olayı değilde belki farklı bir fiziksel yaşamla karşılaşılabilinir .

Güzelmiş hoşuma gitti.Sağol
    Bu ''bir arkadaşın anlattıları'' var ya o senin arkadaşın mı?.Hala yaşıyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: doğukan54321

quote:

Moody ve Kubler-Ross'un vardığı sonuçlar [değiştir]Dr. Raymond Moody ve Dr. Elisabeth Kubler-Ross bu deneyimi geçiren kimselerin anlattıklarının hastanelerde kaydedilen raporları üzerinde çalışmış ve binlerce vakanın titizlikle incelenmesinden sonra şu sonuçlara varmışlardır:

Güzelmiş hoşuma gitti.Sağol
    Bu ''bir arkadaşın anlattıları'' var ya o senin arkadaşın mı?.Hala yaşıyor mu?

onada annesi anlatmış.yani annesinin başına gelmiş.

• ya arkadaşım zaten ülünce direk cennete yada cehenneme gitmiyorsun insan mezara konuluncaya kadar bir bekleme süresi vaar ondan mezara çabık koyumayı seçerler ve bu işler biraz karışık insanların öldüklerini nınsöylüyorlar acaba ölümü gerçekten yaşıyorlarmı yoksa saddece daha farklı bir durumamamı geçiyorlar meSALA uyku gibi rüya görme gibi bir durum söz konusu olabilir yani insan nasıl yatmadan uyku durumunu yaşıyamıyorsa o şekilde bedeni fonksiyonların belli süre durmadanda o duyguyu yaşıyamıyordur o yüzden bunlar biraz karanlık işler ama hepsinin hemen hemen aynı şeyleri söylemesi aynen rüaynın insanlar tanımını yaptırsak çok saçma şeyler arka arkaya oluyor müdale edemiyorun gibi tanımlar ortak çıkar bunu gibi bir drum olabilir
  • burda dikkat edilmesi gereken bir durum var insanlar bedennen öldükleri halde hala görebildiklerini hissede bildiklerini söylüyorlar yani 5 duyu dışında bir şeyin olduğunu anlatıyorlar dmekki bedn dışında insanda olan bir şey daha var oda bizim ruh deiğimiz şey buda onun olduğunun en büyük kanıtlarından biri (ALLAHIN VARLIĞINA BİR DELALETTİR)
  • quote:

Orjinalden alıntı: karasimsek06

ya arkadaşım zaten ülünce direk cennete yada cehenneme gitmiyorsun insan mezara konuluncaya kadar bir bekleme süresi vaar ondan mezara çabık koyumayı seçerler ve bu işler biraz karışık insanların öldüklerini nınsöylüyorlar acaba ölümü gerçekten yaşıyorlarmı yoksa saddece daha farklı bir durumamamı geçiyorlar meSALA uyku gibi rüya görme gibi bir durum söz konusu olabilir yani insan nasıl yatmadan uyku durumunu yaşıyamıyorsa o şekilde bedeni fonksiyonların belli süre durmadanda o duyguyu yaşıyamıyordur o yüzden bunlar biraz karanlık işler ama hepsinin hemen hemen aynı şeyleri söylemesi aynen rüaynın insanlar tanımını yaptırsak çok saçma şeyler arka arkaya oluyor müdale edemiyorun gibi tanımlar ortak çıkar bunu gibi bir drum olabilir

ilginç olan azrail gibi birşeyle karşılaşmadıkları

• quote:

quote:

ya arkadaşım zaten ülünce direk cennete yada cehenneme gitmiyorsun insan mezara konuluncaya kadar bir bekleme süresi vaar ondan mezara çabık koyumayı seçerler ve bu işler biraz karışık insanların öldüklerini nınsöylüyorlar acaba ölümü gerçekten yaşıyorlarmı yoksa saddece daha farklı bir durumamamı geçiyorlar meSALA uyku gibi rüya görme gibi bir durum söz konusu olabilir yani insan nasıl yatmadan uyku durumunu yaşıyamıyorsa o şekilde bedeni fonksiyonların belli süre durmadanda o duyguyu yaşıyamıyordur o yüzden bunlar biraz karanlık işler ama hepsinin hemen hemen aynı şeyleri söylemesi aynen rüaynın insanlar tanımını yaptırsak çok saçma şeyler arka arkaya oluyor müdale edemiyorun gibi tanımlar ortak çıkar bunu gibi bir drum olabilir

arkadaşım dedimya bunlar gizli ve bilinmesi zor şeyler yani azraille karşılaşmadıklarını söylüyoesun ama bize bu bilgileri aktaranalrın hepsi dünyaya geri dnmüş yani gerçekten ölmüşlermi belki o yaşadıları durumların sonunda azraille karşılaşacaklardı bizim aklımızda hep şu var bedeni fonksiyonu durunca azraili hemen görmüş olması lazım ne biliyoruz hemen gözüktüğünü azrailin azrail can alır bu insanların hiçbirinin canı alınmamışki bedeni fonksiyonları durduğu gibi yeniden çalışmaya başlamış zaten azrail canımı aldı sonra tekrar yeniden verdi deselerdi çok saçma olurdu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşım dedimya bunlar gizli ve bilinmesi zor şeyler yani azraille karşılaşmadıklarını söylüyoesun ama bize bu bilgileri aktaranalrın hepsi dünyaya geri dnmüş yani gerçekten ölmüşlermi belki o yaşadıları durumların sonunda azraille karşılaşacaklardı bizim aklımızda hep şu var bedeni fonksiyonu durunca azraili hemen görmüş olması lazım ne biliyoruz hemen gözüktüğünü azrailin azrail can alır bu insanların hiçbirinin canı alınmamışki bedeni fonksiyonları durduğu gibi yeniden çalışmaya başlamış zaten azrail canımı aldı sonra tekrar yeniden verdi deselerdi çok saçma olurdu

arkadaşım ama bu insanlar belli bür süre ölü kalmışlar.azrail can alan değilmiydi.ölmek üzere olan bir insanın karşısına dikilirmiş.bu insanlar can çekişmiyodu sadece belli, bir süre ÖLÜ kalıyordu.

• arkadaşım ölümü direk beden fonksiyonlarının durması olarak anlamamak lazım doktorlar bile ölüye hemen öldü dmezler belli süre bekletirler ve ondan sonra öldü derler ve bedeni fonksiyonlar durduğu gibi çalışabilirde neden insanlar ex olduğunda hemen kalp masajı ve hemen suni tenefis gibi işlemler yapılr çünkü yeniden çaılışma ihtimali var yukardada dediğim gibi insanın bedeni fonksiyonları durunca değişik bir duruma geçebilir ve onu verdiği değişik durumlar olabilir zaten anlatınlara bakarsan vücüddan kurtuluğ değişk ve hoş dugular yaşadıklarını bedenin yapamıyacağı duvardan geçme gibi hareketleri yapabildiklerini söylüyorlar yani insanı insan yapan beden dışında bi şey var oda bizim ruh dediğimiz şey azrailin görevi ruhu teslim almaktır ölümü dinimzin anlatımını şimdi burda anlatmak uzun sürer o yüzden kısaca şun u diyim azrail ruhu teslim alıp onu ruhlar alemine göndermekle sorumluudr işte o yüzden diyorum bu insanların hepsi ruhları tekrea vücüda dönerek hayati fonksiyonlarına dönmüşler yani tam anlamyla üölümü yaşadılarını söyleyemeyiz o yüzden azraili gördüklerini söyleyememeleri normal çünkü onu söylecek aşmaya gelmemiş olabibilrler çünkü kendi anlattıkları durmlardada çeşitli aşmalardan geçtiklerini karanlık bir delikten geçtiklerini filan söylüyorlar bunlar bir aşama durumları olduğunu gösterir.

• quote:

arkadaşım ölümü direk beden fonksiyonlarının durması olarak anlamamak lazım doktorlar bile ölüye hemen öldü dmezler belli süre bekletirler ve ondan sonra öldü derler ve bedeni fonksiyonlar durduğu gibi çalışabilirde neden insanlar ex olduğunda hemen kalp masajı ve hemen suni tenefis gibi işlemler yapılr çünkü yeniden çaılışma ihtimali var yukardada dediğim gibi insanın bedeni fonksiyonları durunca değişik bir duruma geçebilir ve onu verdiği değişik durumlar olabilir zaten anlatınlara bakarsan vücüddan kurtuluğ değişk ve hoş dugular yaşadıklarını bedenin yapamıyacağı duvardan geçme gibi hareketleri yapabildiklerini söylüyorlar yani insanı insan yapan beden dışında bi şey var oda bizim ruh dediğimiz şey azrailin görevi ruhu teslim almaktır ölümü dinimzin anlatımını şimdi burda anlatmak uzun sürer o yüzden kısaca şun u diyim azrail ruhu teslim alıp onu ruhlar alemine göndermekle sorumluudr işte o yüzden diyorum bu insanların hepsi ruhları tekrea vücüda dönerek hayati fonksiyonlarına dönmüşler yani tam anlamyla üölümü yaşadılarını söyleyemeyiz o yüzden azraili gördüklerini söyleyememeleri normal çünkü onu söylecek aşmaya gelmemiş olabibilrler çünkü kendi anlattıkları durmlardada çeşitli aşmalardan geçtiklerini karanlık bir delikten geçtiklerini filan söylüyorlar bunlar bir aşama durumları olduğunu gösterir.

ben hadis okudum arkadaşım azrailin ölüm döşeğindeki yani can cekişen insanlara geldiğini ve canını aldıklarını okudum.hatta amelelre göre ya bir melek gibi yada çok çirkin bir şeytan olarak gelirmiş..yani buradaki gibi dış dünyayla bağlantı kesildikten sonra değilde can çekişirken sanırım anlatamadım

• Körler sağırlar birbirini ağırlar..

Sitenin ismi de hadishaber.com olarak değiştirilsin bari.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orochinagi

Körler sağırlar birbirini ağırlar..

Sitenin ismi de hadishaber.com olarak değiştirilsin bari.

arkadaşım ben müslüman değilim ateistim..
    ama antitezlerinde geçerli taraflarını sorgulamak zorundayım anladın?
  • quote:

quote:

arkadaşım ölümü direk beden fonksiyonlarının durması olarak anlamamak lazım doktorlar bile ölüye hemen öldü dmezler belli süre bekletirler ve ondan sonra öldü derler ve bedeni fonksiyonlar durduğu gibi çalışabilirde neden insanlar ex olduğunda hemen kalp masajı ve hemen suni tenefis gibi işlemler yapılr çünkü yeniden çaılışma ihtimali var yukardada dediğim gibi insanın bedeni fonksiyonları durunca değişik bir duruma geçebilir ve onu verdiği değişik durumlar olabilir zaten anlatınlara bakarsan vücüddan kurtuluğ değişk ve hoş dugular yaşadıklarını bedenin yapamıyacağı duvardan geçme gibi hareketleri yapabildiklerini söylüyorlar yani insanı insan yapan beden dışında bi şey var oda bizim ruh dediğimiz şey azrailin görevi ruhu teslim almaktır ölümü dinimzin anlatımını şimdi burda anlatmak uzun sürer o yüzden kısaca şun u diyim azrail ruhu teslim alıp onu ruhlar alemine göndermekle sorumluudr işte o yüzden diyorum bu insanların hepsi ruhları tekrea vücüda dönerek hayati fonksiyonlarına dönmüşler yani tam anlamyla üölümü yaşadılarını söyleyemeyiz o yüzden azraili gördüklerini söyleyememeleri normal çünkü onu söylecek aşmaya gelmemiş olabibilrler çünkü kendi anlattıkları durmlardada çeşitli aşmalardan geçtiklerini karanlık bir delikten geçtiklerini filan söylüyorlar bunlar bir aşama durumları olduğunu götasterir.

ya arkadaşım canını almak demek ruhu bedenden ayırmak demektir ve ruhun kabzedilmesidir azrail canını aldığında zaten olay bitmiştir ama bu insanlar tekrar haya

ben hadis okudum arkadaşım azrailin ölüm döşeğindeki yani can cekişen insanlara geldiğini ve canını aldıklarını okudum.hatta amelelre göre ya bir melek gibi yada çok çirkin bir şeytan olarak gelirmiş..yani buradaki gibi dış dünyayla bağlantı kesildikten sonra değilde can çekişirken sanırım anlatamadım

ya arkadaşım canını almak demek ruhu bedenden ayırmak demektir ve ruhun kabzedilmesidir azrail canını aldığında zaten olay bitmiştir ama bu insanlar tekrar hayata dönmüş yani canlarının alındığını söyleyemeyiz onlar sadece vücüd fonksiyonlarının durdukları anları yaşıyorlar ve anlatıyorlar vücu fonksiyonun durmassı öldüğün anlamına gelmez mesala nefesin kesildiği anda insan nasıl bir duygu içine girrer buda hayati fonksiyonun durması demektir ama belli süredir sen öldüğünü söyleyebilirmisn hayır yada insan hapşurunca birkaç saniyeliyine kalbi duruyor ordada belli bir duygu hissediyorsun buda öldğünüü göstermez yani bir kaç saniyeliğine kalbin durdu diye azraili görecek değilsin ya

• Jean chiristopher grange son gerilim romanı şeytan yemini'ninde bu konuyu işliyordu.

Benim düşünceme göre isede olaya metafzik olarak bakmak yersiz kalıyor. beynin oksijensiz kaldığında bir çeşit hayal görme olayına girdiğini biliyoruz. ayrıca komadaki insanların etrafındaki olayları duyduğunu da biliyoruz bu iki olguyu birleştirirsek daha bilimsel bir bakış açısı elde edebiliriz...
  • Bunlara inanana kadar git reenkarnasyona inan, çok daha kolay. Binlerce örnek var. Hepsi daha önce ki yaşamlarını hatırladıklarını iddia ediyor. Kimisi belli şeyleri biliyor. Nerden bildiğini kimse anlamıyor? Senin için söylüyorum. Reenkarnasyona inanan ateist tanıdıklarım vardı.

Ama, reenkarnasyon ya da ölümden başka bir kurtuluş hiçbir anlam ifade etmiyor. Bilimsel teorilere göre evren bir gün tamamen durağan bir yapıya dönecek. Hayat diye bir şey olmayacak. Herhangi bir enerji akışı. Yani ister 1 milyar sene yaşam devam etsin yine bitecek. Sonsuz olmayacak. Sen ölmesende , yaşadığın evren ölecek. Dolayısıyla sen de öleceksin. Yani ölümsüzlüğü keşfetmek (ki bu imkansız) bile çözüm değil.

En güzeli, ebedi hayatın varlığını keşfetmek.
  • benzer bir durumu lisede kalp krizi geçiren ve ölümden dönen hocamdanda duymuştum..

-------------------
    Sam Parnia isimli ingiliz bilim adamının yaptığı bilimsel bir çalışma dinle bilim arasındaki çatışmaya farklı bir bakış kazandırdı. Bilim adamı “beyin ölümü meydana geldikten sonra bilincin canlı kaldığı” şok açıklamasını yaptı ve araştırmada ‘‘kalp krizi geçirdikten sonra beyin faaliyetleri duran bir grup hasta, bu sırada belleklerinin çalıştığını, müdahaleyle yaşama döndürüldükten sonra anlattılar’’ diye konuştu.
    Daha geniş araştırmaların gerekliliğinin altını çizen Dr. Parnia “kalbin,beynin ve solunumun durduğu halde çalışmaya devam eden bilincin “İnsan Ruhu” olarak tanımlanabileceğini ekledi. klinik olarak ölüp sonra yaşama geri dönen 63 hasta üzerinde yapılan araştırmada 56 hasta hiçbir şey hatırlamıyor.ancak 4 hasta ‘‘ölü oldukları esnada’’ hafızalarının açık kalarak düşünebildiklerini, o esnada ‘‘parlak bir ışık gördüklerini, bir başka boyuta geçerek ölmüş akrabalarıyla iletişim kurduklarını, öldükleri sırada mutluluk ve huzur hissettiklerini’’ bildirdi.
    kaynak: hurriyet

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.