Şimdi Ara

Olympus OMD EM10 Mark III, Mark II vs Fujifilm x-t100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba başlıktaki üç kamera arasında çok kaldım. Bu kamerayı da biriktirdiğim para ile alıcağım üniversite öğrencisiyim ve param biraz kıymetli en az 4 sene kullanmak istiyorum o yüzden Siz bana hangisini tavsiye edersiniz ve nedenlerinide söylerseniz çok sevinirim. Bu kamerayı genel olarak fotoğraf çekmek için kullanacağım. Video kısmında çok fazla uğraşmiyacağım. Bu kameralardan başka önerileriniz varsa onları da duymak isterim bütçem maksimum 3500 tl ve aynasız makine istiyorum.

Olympus OMD EM10 Mark III modelini 3500 tl ye bulabiliyorum. IR lensli versiyonunu. Alacağım kamera ilk kameram o yüzden tam bir bilgiye sahip değilim. 12-42 IR lens ile 12-42 Ez lensin farkı ne çünkü arada 500 tl fiyat farkı var ve malesef o fiyat farkını karşılayamam.

Fujifilm x-t100 modelini 3350 tl ye bulabiliyorum, 16-50 kit lens ile birlikte. İnternette araştırdığım kadarıyla fotoğraf kalitesi çok iyi ama bir türlü karar veremedim ve size sormak istedim.

Son olarak Olympus OMD EM10 Mark II modelini ise 12-42 IR lens ile 2800 tl ye bulabiliyorum. Bu modelin Mark III modeli ile farkları çok var mı? Alırsam 700 tl koyup Mark III mü almalıyım sizce?

• Mark II ile III arasında 4k harici pek bir fark yok. Bende çok araştırdım sonra Canon 200d aldım ama Olympus da ukte kaldı biraz bende.
  • Omd m10 mark2 makul bence sizin için.

Ben olsam ikinci el bir fuji gövde + 18 55 f2.8 f4 lens alırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisine karar verip aldınız ? Bende şuan bu makineler arasında kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14-42 II R lens EX'den birazcık optik olarak iyi ve ayrıca EZ : Elektronik zum sebebi ile Pil ömründen de yerken 14-42'de bu da yok. Dolayısı ile bence hiç dert edilecek şey değil 14-42 II R'yi ben hep özellikle tercih ettim. Özellikle 4K çalışmayacaksanız da kesinlikle M10 Mark II alın bence, foto kalitesine etki eden hiçbir fark yok çünki.
    https://mirrorlesscomparison.com/preview/olympus-omd-em10-ii-vs-omd-em10-iii/

Farklı bir yorum , size de fikir verebilir diye paylaşayım :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Eylül 2019; 6:23:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.