çıldırmak üzereyim!! benim için önemli olan şıklık, incelik, ekran boyutu(bu makinaları seçmemde ki en büyük etken) ve tabiki görüntü kalitesi! bunlara dayanarak soruyorum arkadaşlar; 2 haftadır olympus sp700 almayı düşünüyorum ama markadan dolayı birtürlü cesaret edemiyorum ve forumunuz sayesinde canon tutkunu oldum diyebilirim bundan dolayıda 3" ekran boyutlu canon ixus65 buldum. olympusun şöyle bir güzelliği var kılıfı, çantası, bide 1 gb hafızasıyla birlikte 750 ytl. canon ise sadece makinası 800 ytl civarı!
olympusa güveniyimmi yoksa masrafları göze alıp canondan vazgeçemeyimmi??? şimdi tamamen karasızım ve sizden başka kimsem yok yardım edecek.. forumunuza ve emek harcayan herkese tşkr ederim. (yeni model tekliflerine açığım fakat emin olun kafam kaldırmamaya başladı)
güveneyim mi dediğin marka ben kendimi bildim bileleli hatta benden dahada öncesi vardır tıp astronomi vb bunun gibi bilim dallarına optik sanayisinde binbir türlü hizmet etmiş ve bir çok firmaya mercek-mikroskop-teleskop gibi ürünleri yapmış markadır.Yani optikte ileri gelen bir marka ki benim düşüncem(herkesin farklıdır bi şey diyemem) canndan daha kaliteli lens ve fotolardır.KKalitesi konusunda şüphen olmasın.
Tavsiyeye gelirsek o kadar para vereceksin maden sony t serisine bak bence....
hocam olympusda bu işin uzmanı olmuş bir markadır.gönül rahatlığı ile alabilirisin ürünlerini.(ancak kendine has bi hafıza kartı var olympusların xd diye.gerçi sana 1gb makinayla birlikte verecekleri için kart sorunun da olmayacak.)
Bence Olympus daha kaliteli. Ama, Nikon'u da gözardı etme derim
hocam bence kendi içindeki sesi dinle ne diyosa onu al,sonra keşke bunu almasamda şunu alsaydım demessin......
bende de senin gibi bi kararsızlık var ama ben canon 610 alıyorum ve bu son kararım sen de ne alacaksan çabuk al bana kalırsa fazla zaman kaybetme zaman bir bir geçiyor o güzel anları kaçırmadan fotolamak lazım.....
digital camera almadan önce uzun vadeli bir araştırma dönemine girmiştim.. Fotoğrafçılık yapan adamlara sorduğumda cevapları ya canon yada nikon oldu..başka makine tanımayız diyorlar..bende gitiim canon aldım..
tabiki de ya. canon dan şaşma. bence bu alanda en iyiler 1.canon , 2.konica-minolta ve 3.nikon.tabi bu benim fikrim katılmayan da olabilir. olympus benim için bu üçlüden sonra gelir.
ben tereddütsüz katılıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: comen
tabiki de ya. canon dan şaşma. bence bu alanda en iyiler 1.canon , 2.konica-minolta ve 3.nikon.tabi bu benim fikrim katılmayan da olabilir. olympus benim için bu üçlüden sonra gelir.
Bencede Canon...
ben alıcak olsam canon a610 alırdım..ama içinden ne geçiyosa onu al pişman olma ah edip vah etme..
Bence Canon A700
Bence Canon A 610 Ulen alamadan sahiplendik be..
bende olympus ile canon arasında kaldım geçen hafta...forum açtığım halde bu kadar fikir verende çıkmadı...
en sonun da canon a610 aldım...
sonuç: tek kelimeyle herkes bu güzelliği görmeli....
mükkemmel her şeyiyle...zifir karanlıkta bile flash artırıp çok net foto lar çekebiliyorsun...makina nın kalitelisi özellikle gece çekimlerinde belli eder kendini...
lcd ekranı bildiğimiz video kamera gibi her yöne dönebilior...işte bu özellği ile dierleriyle arasındaki farkı iiiice açıyor...lcd ekran ı ayarlıyıp kendi portreni çekebilirsin...
makro denemesi yapmadım daha...
manzara da çekmedim ama şantiye yapılan işleri özellikle havuz seramiğini çektim hava bulutlu olmasına rağmen çok net aldı, harbiden power shot yani....kesinlikle olympus yok mikroskop yapmış falan diolar ama fotoğrafçılık çok başkadır...olay sadece lens de bitmiyor...artı slr yada pro bir makina almıyacağına göre canon a610 al...575 ytl ye zor buldum ben daaa ucuza bulursan kap....
A610 ezer
Beyler yapmayın lütfen ;)
YOU CAN CANON Bende bi farklılık yapıp a620 öneriyim çok kral bir alet hoş benim param a540 a yetti ya neyse ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme