Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fulsac

omega3 boş çıktı. faydası yokmuş .

hap mı boş çıktı :)

Omega 3 ben 4 yıldan beri ek olarak alıyorum. Faydaları tabi ki abartı ama vücudun üretemediği besinleri dışardan hergün düzenli biçimde almak gerekir.

Genrisenin omega 3ünü kullanıyorum. Genrise sporcu ürünleri satan bir ve belgelerle kanıtlanmış güvenilir bir firma, ben sporcu olduğumdan uygun fiyata alabiliyorum aynı zamanda optimum un omega capsleride iyidir. Eczaneden kesinlikle almayın aşırı derecede abartılı.

Genrise 1250 mg / 120 kapsül = 30-40 lira civarı bu arada. Düzenli olarak senelerce kullanıcaksak ekonomik almamız gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Omega 3 ben 4 yıldan beri ek olarak alıyorum. Faydaları tabi ki abartı ama vücudun üretemediği besinleri dışardan hergün düzenli biçimde almak gerekir.

Genrisenin omega 3ünü kullanıyorum. Genrise sporcu ürünleri satan bir ve belgelerle kanıtlanmış güvenilir bir firma, ben sporcu olduğumdan uygun fiyata alabiliyorum aynı zamanda optimum un omega capsleride iyidir. Eczaneden kesinlikle almayın aşırı derecede abartılı.

Genrise 1250 mg / 120 kapsül = 30-40 lira civarı bu arada. Düzenli olarak senelerce kullanıcaksak ekonomik almamız gerekir.

omega3 ün sporda ne gibi bir etkisi var??

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

omega3 ün sporda ne gibi bir etkisi var??

Benim okuduğum nutrition herbs adlı yabancı kitapta,

Kardiyovasküler fonksiyonlarını arttırır,

kalp sağlığını güçlendirir- bilinen birşey- body yapıyorsanız kalp büyümesi denen birşey var önlem almak gerekir.

insülin direncini düzeltiri

yağ yakımını hızlandırıp kasları inşa etmede önemli rolü vardır.

• sayın Epidoras

korunma amaçlı ailece ( çocuklar dahil. kapsül yutacak yaştalar) ömür boyu sürecek omega3 kullanımına başlamak istiyoruz.

bir arkadaş veya bir tanıdık yurt dışından gelene kadar ( daha ucuza getirtmek için ) EPA / DHA oranları iyi omega3 kullanmak istiyoruz. Günde 2-3 tane ile bizi uğraştırmayacak günde 1 tane yetecek.

benim aklıma gelen 2 ürün var .

1. solgar 950

2. GNC DHA 600

bunların haricinde önereceğin var mı.

solgar 950 yi nereden ucuza alabiliriz.

not : her 2 üründe yurt dışından ucuza getirtiliyor ve gnc 600 türkiyede yok. biliyorum. o yüzden birilerini bulana kadar türkiyede olan solgar 950 ile idare edelim.
  • Yurt dışından 2 kutu cod liver oil getirdim.Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgrmex

Yurt dışından 2 kutu cod liver oil getirdim.Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

1 . hangi siteden
    2. nasıl olur.
    3. ek bir şey ödedin mi.
    4.http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=11862713 bu üründen en azından 5 kutu getirtmek istiyorum . ne kadara mal olur.
    5.http://www.amazon.com/Solgar-Triple-Strength-Omega-3-Softgels/dp/B008LFA7I6 bu üründen getirtmek istiyorum . ne kadara mal olur . ( 3 + 3 )

• İngiltereye gittim oradan aldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tgrmex

İngiltereye gittim oradan aldım

off yaa

tamam zaten getirebiliyorsun.

getirtemiyorsun ( kargo vs)
  • Beyler ben eczaneye gittim sordum bana 2 kutu gösterdi hap olarak. Biri 4 Tl diğeri 14,5. Bahsedilenler hep yüksek fiyatlı ilaçlar bu neden ucuz. 35 senedir piyasada bu ilaç dedi bir sorun duymadık dedi. M ile başlıyordur 14,5 Tl'lik olan zaten onu almayı düşünüyorum. Alayım mı sizce. Birde uyku filan yapmaz demi balık yağı yan etki olarak.
  • arkadaşım.

balık yağında epa/dha oranı önemlidir.

1-2 mesaj öncesinde bahsettiğim günde 1 tane içilen bu kapsül deki değerleri sana tavsiye edilen kapsüllerden en az 10 tanesini içerek ulaşıyorsun.

bu konunun başlangıcından sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

bu arada size tavsiye edilen marinkap diye bir ürün.
  • quote:

arkadaşım.

balık yağında epa/dha oranı önemlidir.

1-2 mesaj öncesinde bahsettiğim günde 1 tane içilen bu kapsül deki değerleri sana tavsiye edilen kapsüllerden en az 10 tanesini içerek ulaşıyorsun.

bu konunun başlangıcından sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

bu arada size tavsiye edilen marinkap diye bir ürün.

Hocam bilgilendirmeniz için teşekkürler. Direk mesaj yazdım çünkü malum ygs-lys sisteminin kurbanıyız araştırma yapmaya pek zaman ayıramıyorum.
    epa/dha oranı yüksek mesela 1000 Mg de 500-600 arası olanları kastediyorsunuz sanırım hatta daha fazla. Marinkap ta ise 500 de 150 sanırım.
    Hocam en başta dediğim gibi öğrenci olduğum için internetten getiremem bu ürünleri 2 eczane de bana marinkapı gösterdi zaten yerli firmaymış. Fiyatı hem uygun hemde epa/dha oranı yüksek olan ürün bulabilirmiyiz. Temel amacım kilo almak benim fakat az önce okuduğum bazı bilgiler balık yağı hapının kilo aldırmadığını yazıyordu. Şimdiye kadar herkes aldırıyor demişti ?

• balık yağı kilo aldırmaz.

en uygunu yurt dışında tanıdığınızla beraber getirtmek.

türkiyede en kalietlilerinden birisi ( pahalı ) solgar 950 omega3 .
  • Bir kaç gündür yazmak için fırsat arıyordum yeni öğrendiklerimle birlikte harmanlayayım ve sizlerle paylaşayım istedim.

Balık yağı kilo aldırmaz, düzenli kullanıldığında balık yağı içeriğinde bulunan esansiyel asitler (EPA/DHA) yağ çözücü özelliği vardır, bu özellik yağ eritilmesinde(belirli bir hareket ile tabi ki) etkilidir, bu yüzden insanlarda acıkma hissi uyandırabilir ama bu kilo aldırdığı değil zayıflattığı bilimsel testler ile kanıtlanmış olsa da zayıflamak için kullanılması önerilmiyor. Hele doz aşırı kullanılması hiç önerilmiyor farklı etkilere neden olabilmekte.

Doğru bildiğimiz yanlışlar arasında yerini alan Beynin 4/3 ü sudur hurafesinin temeli Beynin 4/3'ü sıvı olduğundan kaynaklanmakta ve bu 4/3 ünün ciddi bir kısmı dokosaheksaenoik asit (DHA) olduğu kanıtlanmıştır. Beynimizin kendini yenileyebilmesi ve sürekliliğini sağlayarak formda tutması için bu yağın sürekli alınması gerekmektedir. Almazsanız ne olur? Elbette ki diğer almayan insanlarla birlikte ölmeyeceksinizdir ama beynin artık denilen sistemi durmadan bu yağın kirlenmesine beyin algı kalitesinin ve kavrama kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Son yapılan araştırmalarda beyinde bazı kanalizasyon olarak tabir edilen bir sistem ile karşılaşıldı. İşte bu keşif sonuncunda DHA nın etkisi ortaya çıkmış oldu, siz DHA asitleri ile beynini beslediğinizde beyninizde bulunan kalitesi azalmış yağ beyin kanalizasyonu tarafından eskisi atılarak yenisi yerleşmektedir.

Ayrıca DHA düzenli ve sık kullanmanız ekstra faydası beyin kan filtresi(Beyninizi koruyan bir sistem) Bu Beyinle birlikte ilk keşfedilen sistemlerden olup DHA ile güçlendirdiğinde beyninizi Omega 6 gibi iltihap yapıcı vb. kötü yağlardan ve besinlerden korumaktadır. DHA tüketmediğinizde yine beyninizde işler kötü gitmekte olup ilerleyen süreçte ciddi hafıza problemleri yaşamaktasınız.

Kendi hipotezim:
    Günümüzde unutkanlık ve benzeri rahatsızlıklar ciddi derece belirginleşmiş bulunmakta, diğer ülkeler ile kıyasladığımızda Amerika ile aramızda sağlıklı beslenme açısından kat ve kat farklar vardı bu farklar bizim daha sağlıklı beslendiğimiz yönde yani lehimize olmuşken gün geçtikçe Türkiye çağı yakalamak adına, Tarım ilaçları, GDO ve diğer ciddi sağlık sorunlarını soframıza taşımaktadır. Öncelikle sanayinin artması ve hava koşullarının kötüleşmesi ile birlikte yediğimiz sebze ve meyvelerin PH değeri insan sağlığı için kötü olan asit yağmurları ülkemizde çok sık görülmeye başlandı. İşte bu adımda ülkemizde 20 yıl öncesine göre ciddi hastalıklar çıkmaya başlandı, ileriki süreçte bu durumun bizim tarafımızda lehimize değil aleyhimize yani kötüleşmeye devam edeceğini düşünmekteyim.

Rakamlar bağlayıcı değildir vereceğim örneklerde: ABD de her 15 Kişiden 10-12si kansere yakalanabiliyorken Türkiye de bu durum 20 yıl önce 15 kişiden 3-5 değerlerindeydi belki daha az ama günümüzde kanser hastası tanıdığı olmayan var mı? Mutlaka yakınlarınızda kanser veya ciddi derece sağlık sorunu yaşayan insanlar ile karşılaşıyorsunuzdur.

Neden?:
    Omega 6 vücut için elbette faydalıdır olduğu gibi başından sonuna zarar diyemeyiz ama?
    Ama kısmı iyice araştırıldığında bağımsız kaynakların ortaya koyduğu ortak bir tez var. Omega 6 iltihap yapıcıdır, vücudun iltihaplanması ve ciddi sağlık sorunlarının etkisinin belirginleşmesinde büyük oranda ciddi bir oyuncudur ama elbette tüketilmesi de yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için gereklidir.

Kanser:
    En kabaca hücrelerin sizin ihtiyaçlarınızın gerektirmediği şekilde kontrolsüzce çoğalması.

Ne alaka bu yazdıklarım?
    Omega 3 hücrelerin bütünlüğünü korumada faydalı olduğunu araştırıp öğrendim.
    Omega 3 Omega 6 nın etkisini ciddi derece kestiğini ama oranın 50/1 gibi durumlara çıktığında etkisini yitirdiği de kanıtlanmış yani Omega 6 yı abartmayın!
    Omega 3 yukarıda değindiğim beyin kan filtresi ile beyne sıçramasını engelliyor. Beyine sıçradığında beynin kontrolünü gerçekleştiremediği vücudunuzda ciddi rahatsızlıkların görünmesi normal olduğu kanıtlanmış.

Mesela bugün bir gazete okuduğum haberde meyve kabuklarını yemenin kanserle ciddi şekilde savaştığını ve neredeyse ilaç dan bile daha etkili olduğunu dile getirmişler. Bu durumu hemen sorgulayalım:
    Türkiye de meyve ve sebzelerin neredeyse tümünde ciddi derece kanser yapıcı tarım ilaçlarının olduğunu hep duyduk hatta öyle bir boyut almıştı ki ne kadar çok yıkasan da %50si hiç bir şekilde çıkmaz dendi.
    Şimdi soruyorum size sırf dünyanın önde gelen kuruluşlarından sorgusuz sualsiz alınan bu haberi Türkiye de tarım ilaçlarının insan sağlığını nasıl etkilediğine değinmeden milyonlarca kişinin girdiği haber sitelerine koyarsan sonuçları ne olur? Herkes dış yüzeyi yarım ilaçları ile kaplı meyveleri yiyecekler. eee ne oldu şimdi? Kanserden koruyacaktı hani? Bizim ki doğrudan kanser yapıyor?

Yine bir gazete okuduğum haberi sizlerle paylaşayım:
    Balık yağı kanser ile savaştığını, kanserin etkilerini yavaşlattığını herkes okumuştur. Bir kaç gün önce okuduum ki E vitamini kanser hücrelerini besliyor ve tüketiminin kısıtlanmasından bahsetti önce şaşırdım haliyle piyasada Balık yağlarının içeriğinde Omega 3 korusun diye E vitamini buluyor. Bu yüzden Balık yağını E vitaminli kullananların dikkatli olması gerektiğini hatırlatmak isterim ve bu yüzden bazı balık yağı üretici firmalarının neden sadece saflaştırılmış balık yağı satıp içeriğin de neden E vitamini bulundurmadığını daha iyi anlayabiliyorum.

Yazdıklarımın başında bilimsel sonuç/tespit/araştırma/kanıtlanmış yazmadığım yerlerin tamamı benim şahsi mantık yürüterek ulaştığım sonuçlar olup kimseyi bağlayıcılığı yoktur ve amacım sizin de sorgulamanızı sağlamaktır. Sizin de araştırıp kontrol etmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 26 Eylül 2012; 9:26:23 >

• quote:

balık yağı kilo aldırmaz.

en uygunu yurt dışında tanıdığınızla beraber getirtmek.

türkiyede en kalietlilerinden birisi ( pahalı ) solgar 950 omega3 .

Şu şekilde düşünmeni öneririm

Solgar Türkiye nin sitesinde Omega 3 "950" için 65TL satış fiyatı var, eczanelerde aynı şekilde olacaktır. Gittiğin eczanede ben bunu uzun süre tüketeceğim her ay düzenli olarak alacağım bu bağlamda yapacağınız indirim beni çok mutlu edecektir gibi cümleler kurman etkili olabilir :) Nihayetinde Solgarı tercih eden eczacıların ciddi derece bu ürünler üzerinden kar ettiğini bir kaç doktor sitesinde okumuştum. 65TL lik ürünün böyle kaba taslak gelişi 30-40 liradır diye düşünüyorum. Siz devamlı alacağınıza inandırırsanız 5-10TL ucuza alabilirsiniz.

Birde şu yaklaşıma dikkat ediniz:
    Solgar 950 içeriğinde 50 kapsül var
    65/50=1,3TL yapar
    1,3x30=39TL yapar aylık!

Kısaca aldığınız ürünün size aylık masrafınızın sadece 39TL olduğunu düşünerek almanız sizi bir nebze olsun rahatlatacaktır. Birde indirimli alabilirseniz bu rakam daha da düşecektir. Birde yurt dışından getirmeyi denerseniz tam olarak size ulaşacağı şüpheli olsa bile ABD den 30-60$ gibi bir kargo ücreti talep edildiğini ebay da denerken gördüm. Ürün almadım sadece alıyormuş gibi deneme yaptım kargo ücretini öğrenmek için. Tabi yurt dışında tanıdığınız varsa kargo ile gelme ihtimalinden daha yüksektir.

birde @yusufziya çocukların da kapsül yutabilecek yaşta demişsin, yaşlarını bilmiyorum ama Solgar 950 doğru hatırlıyorsam toplam 1350mg, çocuklar bunu içtiklerinde nasıl bir reaksiyon verir bilmiyorum. Ağır gelebilir sorup soruşturmak lazım.

• bilgilendirmeler için tekrardan çok teşekür ederim.

himmm..

çocuklara ocean plus mu içirsem acaba .

çocular çok enerjik.

kızım 13 oğlum 9 yaşında

http://www.farmasaglik.com/urun/ocean-plus-omega-3-balik-yagi-1000-mg-50-kapsul.aspx bu üründen günde 1 tane yeterli olur mu acaba ?

yoksa sabah 1 akşam 1 mi versek.

kendim ve eşim için solgar 950 diyorum yinede.
  • quote:

bilgilendirmeler için tekrardan çok teşekür ederim.

himmm..

çocuklara ocean plus mu içirsem acaba .

çocular çok enerjik.

kızım 13 oğlum 9 yaşında

http://www.farmasaglik.com/urun/ocean-plus-omega-3-balik-yagi-1000-mg-50-kapsul.aspx bu üründen günde 1 tane yeterli olur mu acaba ?

yoksa sabah 1 akşam 1 mi versek.

kendim ve eşim için solgar 950 diyorum yinede.

Solgar 950'e ye göre daha hafif bir ürün tercih etmelisin, Ocean Plus olabilir alternatif olarak Efa Daily de olabilir. Ocen Plus ın değerleri Efa Daily e göre daha iyidir fiyat olarakda. Bu ikisi arasında bir tercih yapabilirsin.

Bu arada omega 3 içerikli bir facebook sayfası hazırlıyorum, orada yine aynı şekilde(objektif) ürünleri ve özelliklerini ayrıca genel bilgilendirme amaçlı paylaşımda bulunacağım beğenirseniz sevinirim :) Şu anda bir kaç şey hazırlıyorum ve paylaşacağım.

http://www.facebook.com/balikyagi

Saygılar.

• eve gittiğimde anında beğeneceğim.

hatta daha fazlasını yaparak tavsiyede edeceğim..

şimdi 1 kaç soru daha.

bir yurt dışı bağlantısı arıyorum.

iş yerinde baya mühendis dışarı çıkıyorlar.

aklı başında birisini buşursam siparişi çakacağım.

çocuklara ocean plus a başlatayım .. günde 1 mi yoksa sabah akşam 1+1 mi verilmeli.

yurt dığı bağlantımı kurduğumda ise yeni bir soru ..

GNC DHA 600 günde 1 tane hem çocuklara hemde bizlere uygun olur mu ..

çocuklara uygun olmazsa solgar 700 olur mu ?http://www.solgar.com.tr/products.aspx?type=alone&code=C63CAA9C-72D5-4FB5-8064-8A6327F4B256

yıllık alacağımdan başka bir soru daha sanırım sormuştum ama cevabını hatırlayadım.

solgar 950 mi Gnc DHA 600 mü. hangi ürünü tercih ederdin ??

umarım yakın zmanda yurt dışı bağlantısını kurarım.

yıllık günde en az 1 tane kullanılmak üzere 6 kişi için omega3 takviyesi alacağım.

• quote:

eve gittiğimde anında beğeneceğim.

hatta daha fazlasını yaparak tavsiyede edeceğim..

şimdi 1 kaç soru daha.

bir yurt dışı bağlantısı arıyorum.

iş yerinde baya mühendis dışarı çıkıyorlar.

aklı başında birisini buşursam siparişi çakacağım.

çocuklara ocean plus a başlatayım .. günde 1 mi yoksa sabah akşam 1+1 mi verilmeli.

yurt dığı bağlantımı kurduğumda ise yeni bir soru ..

GNC DHA 600 günde 1 tane hem çocuklara hemde bizlere uygun olur mu ..

çocuklara uygun olmazsa solgar 700 olur mu ?http://www.solgar.com.tr/products.aspx?type=alone&code=C63CAA9C-72D5-4FB5-8064-8A6327F4B256

yıllık alacağımdan başka bir soru daha sanırım sormuştum ama cevabını hatırlayadım.

solgar 950 mi Gnc DHA 600 mü. hangi ürünü tercih ederdin ??

umarım yakın zmanda yurt dışı bağlantısını kurarım.

yıllık günde en az 1 tane kullanılmak üzere 6 kişi için omega3 takviyesi alacağım.

Öncelikle teşekkür ederim,

Şimdi iyice değerlendirmek lazım EPA kardiovasküler dersek, DHA beyin dersek çocuklar yurt dışından getirebiliyorsanız DHA 600 günde 1 adet kullanmalarını öneririm.

Yetişkinler günde 1000mg nin üzerine bir miktar çıkabilir ama daha önceleri de belirttim 2000mg üstü görülmemeli. DHA 600 içeriğinde 250mg de EPA bulunmakta.

Çocuklarınız yada genel olarak çocuklarda kardiovasküler sorunların görünme riski yetişkinlere göre oldukça düşük bu bağlamda, DHA 600 ile alacakları 600DHA beyinlerine EPA:250mg ile de kardiovasküler sorunlardan kendilerini koruyacaklardır.

Sizde aynı üründen günde 1-2 adet kullanmanızda bir sakıncası yoktur ama unutmamalıdır ki burada süreklilik önemli günde 1 adet bu yüzden işinizi görecektir.

Omega 3 emilimi tam anlamı ile vücutta kendini 3 ayda hissettirirken Kiril yağı omega 3 den kat ve kat faydalı olmasına rağmen aynı etkiyi maalesef sağlanamıyor, Kiril yağı vücudumuz tarafından omega 3 kadar kolay emilimi gerçekleşmiyor. Bu yüzden eğer temin edebiliyorsanız DHA 600 çocuklarınız için ideal günde 1 kapsül. Yetişkinler için Solgar ile de görüşerek öneri talebinde bulunabilirsiniz, sitelerin de Solgar 950 için 1-2 kapsül diyor fakat siz 1 kapsül ile ihtiyacınız olanı almış oluyorsunuz.

Sizin yazdığınız ürünlere ve öneri teklifine istinaden:
    Çocuklar DHA 600
    Yetişkinler Solgar 950

Eğer yurt dışından getirtemez iseniz:
    Çocuklar için Ocean Plus, Carlson, DHA 250(2kapsül), Efa Daily ürünlerini tercih edebilirsiniz. Solgar 700 de eklemek isterdim ama bana göre fiyatı performans vasat! "Solgar 700" 30 Kapsül 40TL / 60 Kapsül 73TL

İlave olarak tüketeceğiniz ürünlerden 2 adete çıkmanızı gerektirecek pek durum yok eğer 500mg lik ürünler kullanmıyorsanız. Öyle de görünüyor ki yazdığınız ürünlerin hemen hepsi günlük tek kullanım ile ihtiyaçlarınıza karşılık verecektir. Son olarak ürün getirdiğiniz taktirde ürünleri iyi bir şekilde muhafaza edin hassaslardır. Umarım atladığım sorunuz kalmamıştır.

Saygılar.

• yıllık olarak alabilirsem ( yurt dışından) buzdolabı gövde içinde saklayacağım. ( içeride rafında)
  • quote:

yıllık olarak alabilirsem ( yurt dışından) buzdolabı gövde içinde saklayacağım. ( içeride rafında)

Buz dolabını tavsiye etmiyorum.

Sizden kaynaklı yada genel bir nedenden dolayı bir çalışma yapılması gerekti ve 5 saat elektrik kesildi, dış yüzeyinden başlayacak terlemeye sonra aynı şekilde içindeki her kapsül tek tek terleyecek. Ciddi derece bozulma riski.
    Evinizin mutfak tarafı güneş almıyorsa bir kap içerisinde lavabo altında ya da o seviyelerde olan kapalıklı bir göz dolabın en arkasında olmadı üst raflarda tabalaklarınızın arka kısımlarında saklayabilirsiniz(Ocak kısmından uzak olacak şekilde). Güneş alıyorsa mutfak kısmı almayan bir yer bulun :) 30~40c seyreden sıcaklardan yazın korumuş olursunuz, kışın belki sorun olmayacaktır ama dolap risk almaktdır ve temin edeceğiniz ürün 1 yıllık az değil yani :)

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.