Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler şimdi etil estermi trigliserit mi daha iyi emilir.. ben anlayamadım. carlson sıvımı yoksa kapsülmü alayım
  • Arkadaşlar Forever Living markasının 2 adet omega 3 ü var ikisi de mükemmel gerçekten ben kendim hem kullanıyorum hem de satıcısıyım.
    İlgilenenler videoları izleyebilir. Saygılarımla. Teşekkürler

http://www.youtube.com/watch?v=qAUQhxXeNrs

http://www.youtube.com/watch?v=mzSvMSwAjp4

http://www.youtube.com/watch?v=vcEYIpAA6V4

• quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

beyler şimdi etil estermi trigliserit mi daha iyi emilir.. ben anlayamadım. carlson sıvımı yoksa kapsülmü alayım

İçebilirim diyorsanız sıvı alın. Sıvılar daha fazla epa ve dha içerir, emilimi de daha fazla olur. Ancak kapsüller daha pratik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

İçebilirim diyorsanız sıvı alın. Sıvılar daha fazla epa ve dha içerir, emilimi de daha fazla olur. Ancak kapsüller daha pratik.

içerimde etil ester ile trigliserit de emilim farkı varmış. hangisi daha verimli acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

Ustadim efa 1200 kopuk bardak testini gecemedi. Arkadasla sasirdik valla. Birde az yukardaki sorumla alakali yorum yapabilirseniz cok sevinirim.Tesekkurler Saygilar...

Bu konuyla ilgili şunu buldum. Bi bak.
    quote:

Orijinalden alıntı: maxelll

http://www.metacafe.com/watch/4476097/omega3_balik_yaginiz_ise_yariyormu_test_edin/
    bu videoda bir turk doktor bardagi eritirise daha etkili oldugunu hatta piyasada cok iyi olarak bilinen yillardir kullanilan urunlerin bile kendi urununden daha kotu oldugnu bardagi eritmedigini soylemektedir.

http://www.mohrresults.com/nutrition/fish-oil-a-styrofoam-cup-and-alcohol-weird-little-trick/

bu linkte ise yapilan arastirmalara gore bardagin delmesinin nedeni aslinda balik yaginin icerisine laboratuvarda baligin sirtindan cikarilan yagin gliserol kisminin etilalkol ile degistirilip etil ester formuna getirilmesi (epa ve dha degerlerini yukseltmek icin)ve bunun sonucundan bardagi erittiginden bahseder. dogal trigliserit iceren balik yaglarinda ise bardagi delmedigini soyler.

simdi hangi doktor daha dogru soyluyor acaba

bir de buzdolabinda dondurucuda test etme sekli varmis

http://www.omegavia.com/fish-oil-freezer-test/
    http://www.ehow.com/how_5869053_test-fish-oil.html

ekleme : carlson kapsullerindeki hepsi balik jelatininden degildir sigir jelatinide kullaniyorlar. ornegin cod liver oil kapsullerinde gelatine (storfe) yazar norvecte satilanlarda ki sigir jelatini demektir.. direk firmaya mail atip ya da telefonla sormaniz lazim hangi jelatini kullanildigini. diger firmalarin kapsulleri icinde boyledir. cunku ucuz oldugundan domuz jelatinini kullanabilirler. o yuzden sivi urunleri tuketmek daha yerinde olabilir bu konuda hassas olan kisiler icin.

• quote:

quote:

içerimde etil ester ile trigliserit de emilim farkı varmış. hangisi daha verimli acaba

Bu konuyla ilgili şurayı bi okuyunuz.:

quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet198119

sayın epidoras ;verdiğin bilgiler güzel ama bir konuda yanlış varsayımda bulunmuşsun.Bardak deneyinde eritme işlemini EPA nın yaptığını söylemişsin.Bu deneyi sıvı carlson şurupla yapmanı tavsiye ederim. epa 800 mg dha 500mg toğlam omega 3 1600 mg.

Carlson Likit trigliserit formundadır, kapsül ise etil ester formundadır. Hangisinin daha iyi olduğuna dair bir araştırma ekte bilginize sunuyorum. Her iki formda da önemli olan Omega-3 yani EPA ve DHA miktarlarıdır. Bu formlar sadece vucud tarafından emiliminde etkili olmaktadır. EKteki makalede de besinlerle birlikte alındığında uzun dönemde her iki formunda etkisi aynıdır.

Şöyle bir ek bilgi vererek bitireyim. Aklınızda bulunsun Etil Ester mi Trigliserit mi anlamak için. Köpük bardağa biraz sıcak su koyarak bir test yapabilirsiniz. Köpük yani strafor bardak içerisine kapsülü patlatarak döktüğünüzde direk straforu bir kaç saniye içerisinde delecektir.
    Bu tepkimede sadece etil ester formunda oluyor. Bunu ben Carlson şurupla denediğimde hiç bir tepkime gerçekleşmiyor.

Balıkyağı formlarında Etil Ester mi Trigliserit mi daha yararlı?

Carlson Omega-3 Softgels Etil Ester (EE) formda balık yağı içerir. Üç farklı formlarının emilimi üzerinde tartışmalar uzun bir süre devam etmiştir. Çalışmaların bir çoğunda çeşitli çelişkiler mevcuttur. Henüz kesin olarak ispatlanmamış verilere sıkça rastlanır.
    Carlson bu mevcut çalışmaların çoğunu inceledikten sonra, etkinlik ve gerçek farkın uzun vadede önemsiz olduğu görüşünü benimseyen görüşten yana tutum sergilemiştir.

TG veya RTG yağlarının daha iyi emildiğimi gösteren çalışmaların neredeyse hepsinde hep kısa süreler (örneğin 2-8 hafta) üzerinde yapılmıştır. Biliyorsunuz ki EE balık yağlarının emilmesi TG ye göre nispeten yavaş hızı nedeniyle kandaki omega-3 düzeylerini yükselterek bir gecikme süresi mevcuttur. Yani TG yağlar daha başlangıçta emilir, ancak sürekli kullanılan yaklaşık 12 haftalık bir kullanım sonucunda kan düzeyleri arasındaki fark azalmaya başlar. Hafif teknik bir fark kalmasına rağmen yeterli zaman verilirse kan düzeyleri arasındaki fark neredeyse ortadan kayboluyor. Bu yüzden bu tür kısa vadeli emilimin hızlı olması uzun süre etkinlikle alakası açısından oldukça düşük bir farktır.

Burada yararlı olabilecek bazı basit gerçekler şunlardır:

- Doğal TG yağlar genellikle ağırlık itibariyle % 30'dan fazla toplam EPA / DHA içermez. % 30 dan daha fazla konsantre herhangi balık yağı EE veya RTG yağı olmalıdır.

- EE yağların eşdeğer tesiri RTG yağlarına göre nispeten daha az maliyetlidir. Genellikle % 30-40 daha az maliyetlidir. Emiliminde hafif bir fark oluşabilir (% 5-10 olası bir gerçektir), bu farkı telafi etmek için EE balıkyağlarından biraz daha yüksek doz alınsa bile kullanıcı için TG balıkyağları daha pahalıya mal olmaktadır.

- RTG yağlar, % 100 TG değildir. Konsantre edilme işlemi olarak, yağ asitleri ilk olarak etil ester formuna dönüştürülmesi gerekir. Bir kez daha yağ asitleri TG (teknik RTG) formuna geri dönüştürülür. Ancak, bu yeniden esterleşme süreci % 100 değildir ve gerçek RTG işlemi yaklaşık % 60 trigliserit, 38 - 40% digliseritler,% 1 monogliseridler ve yaklaşık % 1-2 etil ester olarak sonuçlanır. Bu nedenle, RTG yağlar veya TG yağlar yapılan esterleşme işlemleri nedeniyle doğal yağlar olarak ifade etmek teknik olarak doğru değil.

- Dünya üzerinde doktorlar tarafından reçete edilen etkinliği kanıtlanmış balık yağları EE formdadır. Omacor ve Lovaza vs. gibi.

- TG yağlar ancak aç karna alındığında EE yağlara oranla daha iyi emilir, fakat balık yağları bir yemek ile alındığında bu fark oldukça azalır. Balıkyağlarının kullanımı çoğunlukla yemek öğünüyle birlikte alınarak tavsiye edilmektedir. TG ve EE arasındaki fark üzerinde durulmayacak kadar küçük ve önemsiz bir konudur. Sadece müşterilerin Omega-3 Softgel kapsülleri yemek ile birlikte aldığına dikkat etmek gerekir.

Jorn Dyerberg in "omega-3'ün keşfi" makalesinden bir özeti ekte bilginize sunuyoruz. Bilim dünyası bu konuyu kesin ve net çalışmalar ile ilerleyen günlerde daha da aydınlatacağına inanıyoruz.

Tim Johanek
    Carlson Labs. Kalite Kontrol Müdürü

YUKARIDAKİ BİZE VERİLEN BİLGİLERE GÖRE KÖPÜK BARDAK DENEYİ SADECE FORMLARLA ALAKALI ETİL ESTER FORMU BARDAĞI KESER TRİGİLİSERİT FORMU KESMEZ.HANGİSİ DAHA İYİ DİYE SORU SORULACAKSA TRİGİLİSERİT DAHA İYİDİR.BU DA EMİLİMDEN DOLAYIDIR.FİYAT OLARAK TRİGİLİSERİT FORMU DAHA PAHALIDIR.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederiz.

Ben en son yazılarımda artık Omega 3 ün sadece asidik yapısından ötürü bardağı erittiğini varsaymaya başlamıştım. :). Bu güne kadar EPA Asidi eritir diyordum fakat Fırat Üni. TIP fakültesi yayınladığı bir bilimsel makaleden ötürü Omega 3 ün kanda *antiagregan etkisi yarattığı tespit ediliyor. Ben EPA ile bunu bağdaştırıyordum ancak makalede böyle bir ilişkilendirme yok Omega 3 ile genelleme yapılmış olup ayrı ayrı asitler incelenmemiş.

Likitlerle ilgili daha önceden buna benzer bir kaç yazısı olmuştu arkadaşların, sonuç olarak Likitlerin kesinlikle bardak eritmediğiyle ilgili.

Vermiş olduğunuz bilgi sayesinde başlığımızda dayanağı bulunan verilere bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Teşekkür ederiz.

İlave olarak ester i de araştırdım, gördüğüm kadarı ile etil ester hidrolize(su ile tepkimeye giriyor.) olabiliyor. Tespit doğru yani.

Bu hızla giderse merakımdan ötürü TIP okuyacağım :)) bitirdikten sonra doğrudan Omega 3 le ilgili araştırmalara koyulacağım lakin TIP 6 sene bitmez :)

*antiagregan ile ilgili yukarıda açıklama yapmıştım.
    Omega 3 ün hangi maddesi antiagrean etkisi yapıyor bilmiyorum ama kanı sulandırıyor, kanın pıhtılaşmasını engelliyor, bu biz insanlar için iyi birşey.*Eğer özel bir durum yoksa* Bunu Omega 3 ün asit yapısından kaynaklandığını düşünüyorum.

Peki acaba belirli bir sıcaklığa erişmiş suyun içerisinde atıldığında böyle oluyor peki, mide içinde nasıl bir hal alıyor? malum mide asitleri Etil Ester ile karşılaştığında nasıl bir tepkimeye giriyor.

EE nin iyi yanlarından bakmak lazım yazınızdan okuduğum kadarı ile %30 dan daha da fazla yüksek oranda konsantre EPA ve DHA barındırıyormuş. - Dünya üzerinde doktorlar tarafından reçete edilen etkinliği kanıtlanmış balık yağları EE formdadır, bu da iyi birşey gibi gözüküyor :)

Bu olay anladığım kadarı ile Zeyinyağı ile aynı durumda, bilenler bilir 3 çeşit zeytinyağı bulunmakta:
    Naturel(sızma), rafine ve riviera
    En kalitelisi ve yararlısı Naturel oluyor,
    Riviera ise Naturel ve Rafine zeytinyağının karışımından elde ediliyor. Elbette bunlar zeytinyağı için çok önemli içerdiği antioksidan değerlerinde bile daha fazla barındırıyor, bildiğim kadarı ile Naturel olanıda yüksek kosantre de bulunması antioksidanların daha fazla olduğunun ve daha fazla zeytin kokusunun ve tadının hakim olduğunu gösteriyor.
    Omega 3 de EE olanların yüksek dozlarda EPA ve DHA asit barındırdığına işaret.

Bir yanlışlık yaptı isem yazın lütfen :)

• carlsonu türkiyeye getiren palmiye ilaçın pazarlama direktörü . köpük eritme konusunda bilgilendirdi beni. sizinle paylaşıyorum hemen

Çok güzel ve faydalı bir forum oluşturmuşsunuz.

Firma yetkilisi olarak forumda bulunmam ne kadar etik olur bilemedim.

Ama istediğiniz bir konuda size yardımcı olmak adına çekinmeden danışabilirsiniz.

Forum içersinde faydalı bilgilerin dışında yanlış bilgiler de mevcut:

Köpük testiyle alakalı olarak size bir bilgi vereyim arkadaşlara yansıtırsınız. Bu bilginin doğruluğunu Amerikadaki firmamızdan öğrenerek teyit aldım.

Türkiye de Balıkyağının köpüğü erittiği ve eriten balıkyağlarının damarları da bu şekilde açtığı hatta köpüğü eritmeyen balıkyağlarının işe yaramadığı gibi bir yanlış bilgi var.

Balıkyağının köpüğü eritmesi tamamen formuyla alakalı bir olaydır. Etil Ester formu köpüğü eritir. Trigliserit Formu eritmez.

Trigliserit Formu mesela Carlson Şurup içimi kolay ve hafif olsun diye Trigliserit olarak piyasaya sürülmştür.

Kapsülün içerisine ise Etil Ester form koyulmuştur. Nedeni ise Kapsül direk içilen bir şey olmadığı için bu form midede emilime geçeceğinden. Trigliserite gerek duyulmamıştır.

Dünyaca ünlü markaların kapsül formlarına baktığınızda çoğunda Etil Ester formunu göreceksiniz.

Tamamen ticari ve pazarlama stratejisine dayanarak üreticlerin tercih ettiği bir olaydır.

İlgi ve alakanızdan ötürü tekrardan teşekkür ederiz.

yusuf öztürk

• edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 9 Ocak 2014; 9:41:27 >
  • beyler neden bir sessizlik hakim oldu buralarda ?
  • benzer bir cevabida cok onceden vermistim bende. bardak testinin cok yanlis anlasildigini .yabanci bir kac makaleyi referans gosterek soylemistim. carlson yetkilisde ayni seyleri soylemis zaten simdi gorunce yazayim dedim yeniden.

ayrica yeni bir urun olan new chapter urunlerinide iherb.com sitesinde gordum.
    http://www.newchapter.com/fish-oil/wholemega

bir cok urunleri var . ve dogal yollardan uretim ve saf katkisiz omega cesitlerini barndiklarini soyluyorlar alaska somonlarindanmis. jelatini helal sertifikali olunca alip bir denemek lazim. yoksa sivi seklinde balik yagini kullanmaya devam .
    @vforfreedom
    @Kıdemli Yarbay

edit : yukaridaki mesajda kidemli yarbay zaten alintilamis mesajimi gormemisim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 11 Ocak 2014; 17:15:59 >

• beyler maddi durumu iyi olmayan birine omega 3 verebilirim 1 tane. bu arada maxell ilgin için teşekkür ederim
  • Peki arkadaşlar son olarak ne diyorsunuz. Ne yapayım. Carlsonun hem ben hem çocuk için şurup olanını alsam yetermi? Yoksa kapsül olarak solgar veya gnc uygun fiyatlı arayayımmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Peki arkadaşlar son olarak ne diyorsunuz. Ne yapayım. Carlsonun hem ben hem çocuk için şurup olanını alsam yetermi? Yoksa kapsül olarak solgar veya gnc uygun fiyatlı arayayımmı

Carlson şurup(likit) olanını alın.

İçindeki hem EPA ve DHA oranı daha yüksek, hem de fazladan vücudunuza jelatin almamış olursunuz.
  • quote:

Peki arkadaşlar son olarak ne diyorsunuz. Ne yapayım. Carlsonun hem ben hem çocuk için şurup olanını alsam yetermi? Yoksa kapsül olarak solgar veya gnc uygun fiyatlı arayayımmı

carlson likit kullanın. bende likitde var tabletde. limonlusu var likit olanın. balık kokusu gelmiyo geğirdinizde.
  • quote:

quote:

Carlson şurup(likit) olanını alın.

İçindeki hem EPA ve DHA oranı daha yüksek, hem de fazladan vücudunuza jelatin almamış olursunuz.

Kusura bakma şurup kullanımını tam bilmiyorum. 1 kapsül karşılığı şurupda 1 yemek kaşığımı alıyoruz yoksa daha mı az.
  • quote:

quote:

carlson likit kullanın. bende likitde var tabletde. limonlusu var likit olanın. balık kokusu gelmiyo geğirdinizde.

İyi sorun yok ozaman. Tad olarak sorun çıkmazda ben yinede kullanımını anlamadım. Eğer 1 yemek kaşığı 1 tablete eşdeğerse o zman şurup kullanmak çok daha pahalıya geliyor. Sen ne ile alıyorsun şurubunu çaymı, yemek kaşığıylamı?

• hocam olurmu yahu. 1 tatlı kaşığı 1 tabletden çok daha fazla. 1 yemek kaşığı min 4-5 tablet eder..
  • quote:

İyi sorun yok ozaman. Tad olarak sorun çıkmazda ben yinede kullanımını anlamadım. Eğer 1 yemek kaşığı 1 tablete eşdeğerse o zman şurup kullanmak çok daha pahalıya geliyor. Sen ne ile alıyorsun şurubunu çaymı, yemek kaşığıylamı?

likitlerde 1 tatlı kaşığı ölçüsü kullanılıyor. 1 tatlı kaşığı kapsülle aldığınızdan daha fazla EPA ve DHA içerir.

Carslon likit içerik:

Möller's içerik.

İkisi de tad konusunda ödüllü balık yağlarıdır. Şu an möllersi kullanıyorum. Tadı çok iyi. Carslonu daha açmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 13 Ocak 2014; 20:40:15 >

• Teşekkür ederim. Valla kusura bakmayın ben o kadar araştırdım ürün ama hep kapsül üzerine. Bu kadar yazılarınızıda okudum halbuki ama Likit kullanımını tam bilmiyordum. Doğrudur tatlı kaşığı uygun ve tek kapsüle göre daha fazla dha içerir. O zaman günde 1 tatlı kaşığı içsem ve içirsem yeterli geleceği kanısındayım. Ben sanalpazardan bakıyorum genelde ama sizinde bana tavsiye edebileceğiniz site falan varmıdır. Carlson marka olursa daha iyi olur.
  • Ben11den almıştım ancak satışa kapanmış. Gittigidiyorda var. Möllersi gittigidiyordan başka satıcıdan almıştım. Linkteki satıcı da iyidir.

http://urun.gittigidiyor.com/spor-outdoor/carlson-balik-yagi-surup-200-ml-100907107
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.