Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alperenince43

Okuduğum kadarıyla Omega3 ün gözede çok faydası varmış. Benim gözüm miyop kullansam göz açısından bir faydası olur mu acaba?

Hiç bir faydası olmaz..

Ustalar carlson 1000mg kullaniorm gunde 2 tane eczaci arkadasa 1 tane kullansin demis siz ne dersiniz ?

Bence de günde 1000mg yeterli olur.

• arkadaşlar palmiye ağaçın pazarlama müdürü yusuf beye sordum tekrar. (carlsonu türkiyeye getiren firma)

sorum e vitamini ile ilgiliydi. doğalmı yapaymı dedim cevabı aktarıyorum

Hepsi doğal alfa tokoferol e vitamini ve bitkisel kaynaklı e vitaminidir.

Bununla alakali Bakanlığa sunmuş olduğumuz evraklar ile kontrolu sağlanıyor.

Ürün Türkiye ye gelse bile analiza girip verdigimiz beyanatlar bir bir kontrol ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 29 Ocak 2014; 15:05:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

arkadaşlar palmiye ağaçın pazarlama müdürü yusuf beye sordum tekrar. (carlsonu türkiyeye getiren firma)

sorum e vitamini ile ilgiliydi. doğalmı yapaymı dedim cevabı aktarıyorum

Hepsi doğal alfa tokoferol e vitamini ve bitkisel kaynaklı e vitaminidir.

Bununla alakali Bakanlığa sunmuş olduğumuz evraklar ile kontrolu sağlanıyor.

Ürün Türkiye ye gelse bile analiza girip verdigimiz beyanatlar bir bir kontrol ediliyor.

şu yetkiliye şunu sorarmısın eczanedende alsak nettende alsak niye 2009 2011 ' in ürünlerine yeni etiket basıp satıyorlar ?
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    bu tur sorulari direk carlson lab kendi sitesindeki bilgilerinden daha dogru bir sekilde ogrenebilirsiniz.

http://www.carlsonlabs.com/ProductLiterature/155l-fishoilsthehealthybenefits.pdf

yukaridaki dosyayi incelerseniz mudurun size verdigi cevapla celisiyor . tekrar etmekte fayda var daha onceden de belirttigim gibi a vde d vitamini yalnizca cod liver oil icerisinde dogal olarak bulunur ve diger balik yaglarinda ise sonradan e vitamini eklenir. zaten bu pdf dosyasinda da ayni seyleri soyluyor . ayrica balik yaglari uretilirken bir cok processe tabi tutulur tipki diger endustriel urunlerde oldugu gibi . yani bir cok prosessten gecip sonucta ortaya saf temizlenmis bir balik yagi cikiyor ve ondan sonra pazarlama stratejilerine gore basliyorlar vitmain eklemeye . likit kapsul vs vs diye gidiyor ! o arada mutlaka diger urunlerden ekleniyor .zaten pdf de ki icerik kisimlarini okursaniz ne kadar cok sey oldugunu goreceksiniz.

hatta pdf dosyasinda ferol olarak aratirsaniz 4 yerde d-Alpha Tocopherol seklinde dogal olarak baliktan gelen degil sonradan eklenen e vitamini oldugu anlasilabilir. ve bitkisel kaynakli oldugunu da belirtmis acaba bu e vitaminin bitkisel kaynakli oldugunu turkiyedeki analiz sonucu mu yoksa carlsondan aldiklarindan mi ogrendiler . cunku e vitamini antioksidan olara kullanilir ve e307 olarak gecer ve bitkisel kaynaklidir genelde ama vegan ya da veteregan olarak belirtilmedigi takdirde suphe olabilir bitkisel kaynakli olup olmadigi ? yani carlsonlab yalnizca natural source dogal kaynakli besinlerden uretilen e vitamini demekte ama hangi bitkiden vs acikca belli degil ? cnku bazi urunlerinde mesela omega 3 plus gla icin gla maddesini Gamma Linolenic from borage seed oil kaynakli oldugu bellidir.
    bunu da bir sorarabilirsiniz mudur beye !

bu arada bir celiski daha var eger urunler turkiyeye geldiginde yeniden analize giriyorsa bir kismi aciliyor demektir yani yeniden turkiyede siselenmesi gerekir ? ama urunler normalde norvecte siseleniyor ozon gazi ile siselenip ilk acip kullananin musteri olmasi gerekir-
    bir arkadas demisti neden 2009 uzerinde 2011 yazmislar diye ! acaba bu yuzden mi 2 farkli tarih var. bir ulkeye girisi 2.de ulkede analiz edilkten sonraki yeniden siselenmis olmasi midir ? . sonucta her ornek acilip analiz edilmez seriden belli ornekler rastgele secilip acilip analiz edilir ve o urun piyasya surulmez .
    ayrica diger bir soruda bu urun norvecte siselenip turkiyeye gelmeden once norvecte zaten akredite laboratuvarlar tarafindan analiz edilmiyor mu carlsonlab tarafindan hatta kendileri analiz ediyor olmasi lazim gelir . !
    turkiyede bakanlik biz bu analiz sonuclarina guvenmiyoruz deyip mi yeniden kendisi analiz ediyor yoksa ! gumruk ithalat vs gibi konulari bilmedigimden bu tur sorulari soruyorum

hayirli gunler..

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

şu yetkiliye şunu sorarmısın eczanedende alsak nettende alsak niye 2009 2011 ' in ürünlerine yeni etiket basıp satıyorlar ?

cevabı (keşke forumda olsada tek tek cevaplasa)

Amerikadan bize basılı gelen ürünlerin etiketlerinde eskiden kalma YTL problemi vardı.

Bu tamamen baskı probleminden kaynaklandı ve fiyat güncellenmesi unutuldu.

Yeni gelecek olan ürünlerde bu problem giderilecektir.

Problemli baskıları mecburen Türkiye'de üzerine tekrardan etiket yaparak giderilmeye çalışıldı.

Ürünlerin tazeliği ve güncelliği noktasında hertürlü garantiyi verebiliriz.

Bu problemden ötürü de firmam adına özür dileriz.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 30 Ocak 2014; 9:14:13 >

• ............
  • maxelll kullanıcısına yanıt
    Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan ötürü çok teşekkür ederim. Gerçekten bu derecede bilinçli tüketicilerin olması bizi çok sevindiriyor. Çelişkili ifadeleri ortadan kaldırmak adına ve kimseyi zan altında bırakmadan direk foruma üyelik yapıp sorduğunuz soruların cevaplarını aşağıdaki maddelerden bulabilirsiniz.

1- Carlson balık yağı şurubu ve kapsül formalarından sonradan eklenen doğal E vitaminini sadece ama sadece tazeliğin korunması amaçlı koymaktadır. E vitaminin giderilmesi veya eksikliği olanlara da faydası olması amaçlı koyulmuyor.

Gelelim tazeliğin korunması amaçlı koyduğu E vitamininin kaynağına;

Carlsonun E vitamini kaynağı ve ürünlerin içersinde herhangi bir domuz veya domuzdan elde edilmiş bir madde var mı sorusuna cevabı aynen aşağıdaki gibidir.

"The vitamin E is derived from soy. There is no pork in this product."

Thank you very much,

Cynthia
    J.R. Carlson Laboratories Inc
    Customer Service
    Cynthia@carlsonlabs.com
    888-234-5656

E vitamininin bitkisel kaynağı Soyadır. Domuz kaynaklı herhangi bir şey yoktur.

2- Ürünler Türkiye'de yeniden analize giriyor. Gelen ürünlerin olduğu palletler incelenip, bakanlık tarafından görevli veteriner hekimlerince numune alınıyor. Örnek veriyorum aynı lot numarasına ait kapsülden 5 adet şuruptan 5 adet gibi numuneler alarak. Bunları Ankaraya Dioxin analizi ve diğer analizler için gönderiliyor.

Mesela Soyadan elde edilen E vitaminin bile GDO lu mu yani genetiği değiştirilmiş organizmaları ihtiva edip etmediği bile saptanıyor.

Carlson Omega-3 Şurup ve Kapsüller aynı zamanda GDO analizlerinden de geçmektedir.

Bilmiyorum verdiğiniz bilgilere nereden elde ediyorsunuz ama yukarıda anlattığım bilgilerin hepsini Gıda ve Tarım Bakanlığının Hayvansal Kaynaklı Ürünlerin İthalatı Tebliğinden ulaşabilirsiniz.

3- Norveç'deki prosedürler?

Carlson Omega-3 Şurup ve Kapsül öncelikle Norveçte üretilip, şişelenip şuruplar nitrojenle kapatılıp Amerika'ya gönderiliyor. Bu gönderilme esnasında Norveç'te yapılan Analizlerin, Sağlık Sertifikası ve diğer tüm işlemlerin dosyalarıyla birlikte Amerika'ya ulaşıyor.

Carlson Labs şurup ve kapsüllere Amerika'daki en yetkili birim FDA (U.S. Food and Drug Administration) açılımı Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından görevli labaratuvarlarda tekrardan analiz ettiriyor. Bu onların Norveç makamlarına güvenmemesinden değil de FDA onayının olması ve hiç bir ağır metal içermediğine dair raporun FDA tarafından da onaylanması amacıyladır. Yani piyasada bulunan IFOS vesaire gibi diğer tüm onayların üzerinde bir kurumdan onay alınarak prestij ve gğven amaçlanıyor.

Söylediğim her raporun bir aslı bende mevcuttur. İlgilenen olursa özel olarak mail atabilirim.

FDA onaylı ve ağır metal içermediğine dair raporlarla birlikte ve Amerika'dan alınan yeni sağlık raporuyla birlikte ürünler, Amerika'da etiketlenip Türkiye ye gönderilmek üzere yola çıkıyor.

4- Türkiye'deki prosedürler.

Bütün bu yukarıda saydığım evraklar Türkiye'de Gıda ve Tarım Bakanlığınca arşive alınıyor. 2.madde de açıkladığım işlemleri yapmak üzere veteriner hekimler görevlendiriliyor. Veteriner hekimler her partiden bir kaç numune alarak bunu Ankara'daki laboratuvara gönderiyor. Laboratuvar sonuçlarına göre ürünün Türkiye'de satışı için izin çıkıyor ve bu izinle ürün gümrükten çekiliyor.

Yukarıda anlattığım tüm sürec yaklaşık olarak 1 ayı buluyor. Ürünün gemiyle gelmesi nedeniyle yaklaşık 20 gün de orada geçiyor.

Yani tüm müşterilerimizin hep sorduğu ürünü bulamıyoruz probleminin en temel nedeni, anlattığım sürecin çok uzun olmasından kaynaklanıyor.

Ürünlerin daha taze olması ve yeni üretimden çıkmasını istediğimiz için çok aşırı miktarda stok tutmak istemiyoruz.

Bu nedenle stok probleminden dolayı ürün bulamayan tüm müşterilerimizden özür dileriz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileğimle....

• evet söyleye söyleye carlsonu foruma getirdik : ) hoş geldiniz
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Bize direk email ile ulaşan çoğu tüketicilerimiz forum.donanımhaber üzerinden geliyordu. Buradan soruları yanıtlamak belki de daha kolay olacak.

Beni böyle bir forumdan haberdar eden arkadaşlara özellikle de vforfreedom kullanıcısına teşekkür ederim.

Herkese saygılarımı sunarım.
  • Hoş geldiniz. Birinci ağızdan bilgilendirmeleriniz konuyu takip eden arkadaşlarımız ve bizler için faydalı olacaktır.
    @Carlson Omega-3 Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carlson Omega-3 Türkiye

Merhabalar,

Bize direk email ile ulaşan çoğu tüketicilerimiz forum.donanımhaber üzerinden geliyordu. Buradan soruları yanıtlamak belki de daha kolay olacak.

Beni böyle bir forumdan haberdar eden arkadaşlara özellikle de vforfreedom kullanıcısına teşekkür ederim.

Herkese saygılarımı sunarım.

ciddiye alıp böyle resmi ağızdan cevaplar duymak güzel ben birdaha solgar alacaktım ama şimdi carlsonada kayabilirim. söylemiş olduğunuz şeyler güzel.

benim sorum ise biz ne zaman 2014 senesinde üretilen ürünü bulabileceğiz ? taa 3 4 yıl önce üretilen şeyi içmek ne bileyim insana iyi gelmiyor ? buna bir çözüm bulmalısınız acilen bulduktan sonrada alabileceğimiz biryer gösterinde alalım. Yoksa gerçekten solgara döneceğim gibi. istemiyorum o kadar eski ürünleri içmek ne olursa olsun.

• Kesinlikle size katılıyorum.

Bu nedenle şuan yeni gelen partide piyasaya çıkacak ürünler 2013 yılında üretimi yapılmış ürünlerdir.

Tazelik ve saflık konusunda Carlson adına size garanti verebilirim.

Peki ne zaman üretildiğini nasıl anlayacağız? sorusunun cevabı ise şöyle:

Ürünün raf ömürlerinden bakabilirsiniz: Carlson Şurup için raf ömrü 3 yıldır. Carlson Kapsül için 4 yıldır.

Son kullanma tarihlerinden şurup için 3 yıl kapsül için 4 yıl geriye giderek ne zaman üretildiğini hesaplayabilirsiniz.

En son gelen partideki son kullanma tarihi 4/2017 dir. Yani üretildiği yılı 4/2013 olarak saptayabilirsiniz.

Yani en taze ve en son üretimden aldığımız ürünlerin satışı yapmak için itina etmekteyiz. Markalar arasında seçim yapmak tamamen kullanıcının tercihidir.
    Bu anlamda ürün tercihinize bir yorum yapmam söz konusu değildir.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Carlson Omega-3 Türkiye

En son gelen partideki son kullanma tarihi 4/2017 dir. Yani üretildiği yılı 4/2013 olarak saptayabilirsiniz.

Yani en taze ve en son üretimden aldığımız ürünlerin satışı yapmak için itina etmekteyiz. Markalar arasında seçim yapmak tamamen kullanıcının tercihidir.
    Bu anlamda ürün tercihinize bir yorum yapmam söz konusu değildir.

Saygılarımla,

peki üzerindeki etiketlerin taa 2009'dan kalma olayını nasıl açıklarsınız ? insanın içine sinmiyor böyle olunca.. yukarıda bir arkadaş baskı problemi felan demiş ama biz üzerindeki etiketten öğrenemeyeceksek nereden öğreneceğiz ne zaman üretildiğini ? birde ben mesela net üzerindne alıyorum 3 kutu 55 lira civarına geliyor. Eczanede tanesi 38.75 TL hem eczaneden alınan hemde netten alınan ürünü yanyana koydum aynı şeyler bu farklar nasıl bu kadar büyüyebiliyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Ocak 2014; 14:15:21 >

• Ürünün hiç bir yerinde 2009 dan kalma diye bir ifade yoktur. Sadece yukarıdaki mailde bahsettiğim TL yerine YTL yazmalarından kaynaklanan etiket problemidir.

Yeni ürünlerde bu problemi ortadan kaldırdık.

Ne zaman üretildiğini yine kutunun altındaki son kullanma tarihinden yola çıkarak ve raf ömürlerini bilirseniz öğrenebilirsiniz.

Türkiye'de internet yasasının henüz oluşmaması nedeniyle internet üzerinden satış yapanlara herhangi bir yaptırımımız olmuyor.

Ürünlerimizin internetten satışını yapan internet sayfası sahiplerine dava açtık fakat hiç bir sonuca ulaşmadı.

Açtığımız dava dilekçesinin bir kopyası elimizde mevcut.

Fiyat farkına gelince ürünlerimizden yüksek adetlerde alan eczanelerin yapmış olduğu kampanyalar olabiliyor.

Bunu eczanede satmak yerine internet sitesine koyup sürümden kazanmayı amaçlıyorlar.

Bu anlamda bizim eczane dışında herhangi bir yere satışımız yoktur.

Şuan çok yaygın olarak eczanelerin kurduğu internet site sayısı artıyor.

Size tavsiyemiz orjinalliğinden emin olduğunuz, ambalajı açılmamış ve son kullanma tarihi geçmemiş ürünleri tercih etmenizdir.

• Carlson Omega-3 Türkiye kullanıcısına yanıt
    Foruma boyle bir yetkilinin katilmasi guzel bir olay . hosgeldiniz diyerek sozlerime baslamak istiyorum .
    ayrica verdiginiz cevaplar icinde tesekkur ederim.

yazdiklarimi nereden ogrendigimi merak ediyorsaniz, bu tur bilgileri genellikle sirketlerin kendi resmi websitelerinden, uretim processlerini inceleyerek ya da bilimsel makalelerden okuyarak -ki kaynaklari mesajlarda mevcuttur- elde ettigim gorusler sonucunda yazmistim. sonucta hic bir firmayi ne yermek ne de yuceltmek icin yazilmiyor sonucta ama ilac firmasinda da calismis biri olarak ve kimya konularinada hakim ve bu tur mevzularada merakli oldugumdan oturu bilimsel olarak arastirir ve ona gore cevaplamaya calisirm cunku dogru olarak bilinen bazi yanlislar mevcuttu konuda ve onlarin bir kismini dile getirmeye calistim elimden geldigince.

ornegin vitamin kopuk bardak testi gibi cok farkli anlamlandirmalara yol acacak durumlarin aslinda neden kaynaklagini bilirsek daha dogru oldugunu dusundugumden bu mesajlari yazmistim. mesela diger bir konu fda onayi almis bir akredite laboratuvarda analiz yaptirmak ayni seyler degildir- cunku bu tur bitkisel destek urunleri diyebiliecegimiz seyler zaten ilac gibi fda dan onay alinarak piyasaya surulemez . zaten butun urunlerde genellikle urunun altinda belirtilir drug is not approved by fda .... seklinde gider. tabi ki boyle bir laboratuvarda analiz edilmesi yahut uretim tesisindeki laboratuvarin dahi kenidisinin fda akreditesini almasi ve analizlerin yapilmasi elbette guzel bir seydir, gereklidirde ama ne kadar guvenilir oldugu noktasinda 100% garanti veriri mi orasi ayri bir tartisma yeri.

turkiyedeki duruma gelirsek turk gida ve kodeksini, gida tarim bakanlidgini komple tartismaya baslariz ki orada tikanir kalir konu orasi cok daha isin icinden cikilmaz bir olay. cunku gdo analizinde de daha yakin zamanda tubitak ve tarim bakanligi arasinda anlasmalik cikmis hatta isin icine itu rektoru vs de girerek olay ortulmustu (mersinde yakalanan gdo lu pirincler) yani fda yi buradaki durumun bir abd versiyon olarak dusundugumuzde ki zaten internettte az cok arastiranlar ne kadar ilginc verilere rastlayacagiz. ( yalnizca ornek olmasi acisindan linklere bakabilirsinizhttp://www.toxinless.com/vitamin-e#disqus_thread e vitamini hakkinda (http://www.carlsonlabs.com/ProductLiterature/Dont_Be_Fooled-Vitamin_E.pdf) carslon kendi brosuru ve linktede sirketten gelen cevap ) yani isi prosedurune tebligine uydurarak her turlu urune icinde olmasada var ya da varsa da yok yazilabilir. yillardir ulkemizde her urunde domuz urunleri ve katkisi yoktur yazildigi gibi..

neyse bu tur mevzular konular icice ve gittikce derinlesen mevzular..

sonuc olarak turkiyede ulasilabilirligi acisindan digerlerine nazaran daha kolay olan carlson sivi balik yaglari -ki sivilar da en azindan jelatin olmadigindan daha guvenilir olabiliyor maddi ve manevi acidan - icin ulkemizde daha uygun fiyatli ve daha taze ve daha kolay ulasilabilmemiz icin calismalarinizi bu konuda yogunlastirmaniz bizler icin daha faydali olacaktir.

Tekrardan hosgeldiniz der . hayirli calismalar dilerim.

• maxelll kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güzel temennilerinizden ötürü teşekkür ederim.

Yazdığınız cevaba binaen aşağıdaki konulara açıklık getirmek isterim.

- FDA onayı ve labratuvar analizler:

Eğer Amerika da ürününüzün ağır metal içermediğini ispat etmek ve raporla onay almak istiyorsanız öncelikle bunun için FDA ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. FDA size yetki vermiş olduğu labaratuvara ürünlerinizin numunelerini göndermenizi isteyecektir. Bu labaratuvardan alınan sonuç tamamen FDA in sorumluluğu altındadır. Söylediğiniz gibi basit bir işlem olmayıp
    ürünlerimizin ağır metal içermediğini ispat eden Labratuvarın verdiği raporda FDA onayı da mevcuttur.

Sonuç: FDA onaylı Labratuvarın size verdiği Ağır Metal İçermediğine dair rapor tüm dünyada dikkate değer bir beyandır. Carlson Balık Yağı Şurup ve Kapsül FDA sorumluluğundaki, onay verdiği laboratuvarlarda hiç nir ağır metali ihtiva etmediği raporlarla mevcuttur. Bu raporlarla müşterilerimize güvenle seçebileceği bir Omega-3 sunmaktayız.

Ürünlerimizin güvenilir olduğunun %100 garantisi FDA dir. Bu garanti Amerikan Sağlık Bakanlığından aldığımız sağlık sertifikasında da ayrıca beyan edilmiştir.

- Türkiye de ki durumu - Tarım ve Gıda Bakanlığı

Bunu tartışmaya açacak bir konu yoktur. Çünkü bakanlığın yayınlamış olduğu genelge ve tebligatlarla ithal getirdiğiniz ürüne hangi işlemlerin yapılacağı açık ve net olarak belirtilmiştir.
    Gıda ve Tarım Bakanlığı ürünlerin ruhsatlandırılması ve analizlerinin yapılması konusunda tek yetkili kurumdur. TUBİTAK size sadece özel istek üzerine analizler yapabilir. Gıda ve Tarım Bakanlığının yapmış olduğu analizler Amerikadan gelen analizler ile birebir örtüşmektedir.

Bu durumda Norveç ve Amerikadan gelen evraklarda herhangi bir yanlış beyanat olması durumunda hem Avrupa hem Amerika da ciddi yaptırımları bilinmektedir.

Sonrasında Türkiye'de yapılan Gıda ve Tarım Bakanlığının analizlerine de güvenmemizi gerektiren bir durum söz konusu değildir.

Ürünlerimizin GDO analizleri yapılmış, saydığım 3 ülkenin de birbirinden bağımsız verdiği raporlarda Balık dışında hayvansal hiç bir katkının olmadığı Sertifikalarla elimizde mevcuttur.

- Carlson Likit ve Kapsülün güvenilirlik açısından hiç bir farkı yoktur. İki ürünümüzde insan sağlığı açısından güvenilirliği ispat edilmiştir. Söylediğiniz şeyler farklı bir algıya sebebiyet verebilir.

- Ülkemizdeki 200ml ve 1 tatlı kaşığında (5mlde) 1600mg Omega-3 içeren başka bir ürün yoktur. Fiyatlarımızı diğer ürünlerle mukayese etmeniz durumunda ne kadar avantajlı bir ürün kullanduğınızın farkına varacaksınız.

Son olarak;
    Carlson Omega-3 Norveç'te doğdu, Amerika'da test edildi, Artık Türkiye'de!

Bizler de değerli müşterilerimize güven ve kaliteyi bir arada sunmaktan gurur duyuyoruz.

• Carlson Omega-3 Türkiye kullanıcısına yanıt
    konuyu bu tur resmi aciklamalar ile gundemde tuttugunuz icinde size de tesekkur ederim. guzel aciklamalar geliyor . fakat benim bahsetmis oldugum likit ve kapsuldeki farklilik biraz da dini hassasiyeti olan kisiler icindi. yani biliyorsunuz sonucta kapsulde kullanilan jelatin hayvansal kaynakli en azindan norveceteki satilanlarda gelatine (storfe) yazar ki sigir jelatini oldugunu acikca beyan eder. yani balik disindan hayvansal bir katkinin olmaidigini soylemek belki likit urunler icin olablir ama kapsullerde bunu diyemeyiz. ayrica onceki mesajimdaki linkin icerisinde gorduyseniz carlson lab yetklilieri ile gorusmeleride mevcut gdo analizleri hakkinda e vitaminin gdo lu soyadan oldugunu kabul ediyorlar. ya da soyle diyelim kriter olarak kabul ettiginiz degere gore degisiyor yani belli bir degerin altina ise icersede etikete yoktur yazabiliryorsunuz. tabi ki bu hukumetlerin bakanliklarin aldiklari karar.
    ornegin jelatin hakkinda urunlerde halal ya da kosher sertifikasi olmadigi surece sigirdan bile olsa supheli olacaktir. tabi bu durum yalnizca dini hassasiyeti olanlar icin. cunku avrupadaki urunlerde gelatinin hangi maddeden oldugunu yazmalari mecburdur zaten domuzdan da olsa yaziyorlar onlar icin sorun olmadigi icin. diger bir cok omega 3 gibi kapsul urunlerinde ise gelatine (halal, kosher vs ) gibi aciklamalar olmasi gereklidir. yoksa bu konu haricinde likit ile kapsul tabi ki cok farkli degildir ama kapsulde her zaman kullanilan katkilar ve daha fazla processe tabi tutulacagindan kisi kendi terchine gore secmelidir .

edit : bugun carlsona kapsuller hakkinda mail atmistim gelen cevap.

Hello Murat,

Thank you for your interest in our products. We use a beef gelatin for our fish oil soft gels.

Thank you very much,
    Cynthia
    J.R. Carlson Laboratories Inc
    Customer Service
    888-234-5656

turkcesi : balik yagi kapsullerimizde sigir jelatini kullanilmaktadir.

edit 2: ikinci bir cevapta az once geldi.

Hello Murat,

No, I’m sorry we do not have any kosher or halal certificates for any of our products.

Thank you,
    Cynthia

turkcesi: ne yazik ki herhangi bir urunumuz kosher ya da helal belgesi icermemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 31 Ocak 2014; 23:14:01 >

• Bu hassasiyetlere sahip olmaniz çok güzel. Bizde zaten Turkiye de urunlerimizi kullanan tüm tüketicilerin kafasında herhangi bor şüphe kalmasın diye balık jelatinli olarak getirtiyoruz.

Carlson hic bir dunya ulkesinde yapmadigini bizim icin yaparak hassas insanlarimizin da guvenini kazanmak adina Turkiye ye gonderdigi urunler balik jelatinlidir.

Isterseniz sorunuzu Carlsona bu sekilde bir daha sorun. Cunku Turkiye de sigir jelatinli balik yagini degil bilakis balik jelatinli olanini satiyoruz.

Sanirim bu durumdan haberiniz yoktu.

Tekrar ediyorum isteyenlere de belge gonderebilirim.

Urunlerimizde balik disinda herhangi bor hayvansal kaynak olmadigini tum sertifikalardan okuyabilirsiniz. Buna jelatin de dahildir.

Hasassiyetlerini anliyor ve buna gore urunler sunuyoruz.

Iyi aksamlar dilerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar herkes limon aromalı şurubu öneriyor carlson un ama portakallıdan bahsedeni duymadım var mı görüş iletecek kimse ve gittigidiyorda veya başka yerde en uygun ve sorunsuz alabileceğimiz link atarsanız sevinirim
  • Düzenli Omega 3 öğrenmeyi kolaylaştırıyor!
    Oxford araştırdı; BBC yayınladı: Biz insanlar için yeni bir şey öğrenmek demek, beynimizin işleyişini yeniden ayarlamak demektir.

http://www.milliyet.com.tr/duzenli-omega-3-ogrenmeyi-kisiselsaglik-1829486/

Arkadaşlar bu arada kendi deneyimimi sizinle paylaşayım,

Carlson sıvı aldım 1 şişe bitirdim.

kokusu ve tadı beni zorladığı için bir daha ki sefere hap alacağım dedim.

dediği gibi 3 kutu aldım 49 tl olandan,

sabah akşam alıyorum, 2 aydır.

1. bir durgunluk geldi.
    2. her şeye saldırırdım ve birisi konuşurken dinleyemezdim sıkılırdım hemen, bu durumlar geçti
    3. kitap okurken sıkılıyordum , Şimdi sıkılmadan 20-30 sayfa okuyorum.

marka önemli değil içindeki değerler önemli, burada balık yağının önemini anlamanızı istedim.

saygılar.

yoruma kapalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 1 Şubat 2014; 12:27:46 >

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.