Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
369.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaday1925

Düzenli kullandığım GNC'nin balık yağını, hapın kapsülünde kullanılan soya ürünlerine karşı alerjim olduğu için bırakmak zorunda kaldım, elimde jelatini açılmamış, kullanılmamış iki kutu var, ilgilenen olursa link.http://www.sanalpazar.com/Gnc-Triple-Balik-Yagi-krill__isp15235943

Bir hafta daha bekliyorum, yoksa çevremden birine vereceğim gidecek. Dediğim gibi piyasada bulabileceğiniz en iyi ürünlerden, 650 gr EPA ve 250 gr DHA.

Ürün bu:http://www.eczanemizde.com/?urun-12173-GNC-Triple-Fish-Oil---Krill-60-softjel-kapsul.html
    İlan bu:http://www.sanalpazar.com/Gnc-Triple-Balik-Yagi-krill__isp15235943

• bu arada köpük bardak delme olayı kaliteden yada doğallığından değil ''ester'' formundan kaynaklanıyosa. ''bardak delen omega kalitelidir'' önermesi çöpe gitti yani marincap omega 3 kalieli olduğundan değil ester formunda olduğundan bardak deliyodu. buda marincapin doğal olmadığını idda eden eczacılara karşı ama bardak deliyo argümanını çürüttü. bence marincapin kaliteli bi omega 3 olduğunu tartışalım derim.
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Benim ilk kullandigim urun Marincap Special sonra GNC, Carlson vs. diye devam etti... Aklimda ocean plus kaldi kac defa deniyecegim dedim bir turlu kismet olmadi, arastirdigim kadariyla Ocean Plus urununu caga ve piyasaya uydurmak icinde yeniledi ve omega degerleri eskisinden daha yuksek. Kiyaslayinca Koçak farmanin Marincap specialine es deger hatta bir nebze ustu denilebilir, fiyati daha da makul...

Edit: imla!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 4 Şubat 2014; 6:41:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carlson çok kaliteli ve güvenilir eyvallahda. bir an önce şu değerlerini arttırsada bizimde işimize yarasa. şurubun değerleri iyi güzel ama kapsülünki düşük. bi düzenleme gerekiyor. bakarsınız yeni bir ürün gelir : )
    Ben artık omega 3 icin olusan beklentilerimi tek duzelikten cikarttim, uzun suredir pek yazmiyorum zamaninda cok buyuk zaman ayirip arastirmalar yapsamda...
    Vakit darligindan artik arastirmalari okuyup sadece zihnime yaziyorum ve cok kisaca bir cumle ile ogrendiklerimi yazayim...

Iceriginde 10bin mg yani 10gr omega 3 degeri tasiyan urunu kullanmaktansa iceriginde dogal olan 100mg yani 0.1gr nitelikli omega 3 olmasini tercih ederim.

Dunya uzerunde butun omega 3 ureticileri tuketicinin deger merakini firsat bilip urunlerinin degerlerini yukseltiyor... ilaveten kirlenen dunyamizda eskiden 1mg omega 3 un sagladigi faydalari bugun 100mg saglayamayabiliyor...
    cok onceleri omega 3 uretimlerinin ufaktan balik ciftlikleri gibi kalitesiz su birikintilerine kaydigini soylemistim, burada insan oglunun cok kar etme duygusu maalesef kaliteyi baltaliyor... her urun icin gecerli degildir bu yazdiklarim lakin gidisat tum urunleri etkileyecektir...

Edit: Tablette yazarken cok fazla hata oluyor. İmla, yazim yanlisi... ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 4 Şubat 2014; 10:03:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Epidoras

Ben artık omega 3 icin olusan beklentilerimi tek duzelikten cikarttim, uzun suredir pek yazmiyorum zamaninda cok buyuk zaman ayirip arastirmalar yapsamda...
    Vakit darligindan artik arastirmalari okuyup sadece zihnime yaziyorum ve cok kisaca bir cumle ile ogrendiklerimi yazayim...

Iceriginde 10bin mg yani 10gr omega 3 degeri tasiyan urunu kullanmaktansa iceriginde dogal olan 100mg yani 0.1gr nitelikli omega 3 olmasini tercih ederim.

Dunya uzerunde butun omega 3 ureticileri tuketicinin deger merakini firsat bilip urunlerinin degerlerini yukseltiyor... ilaveten kirlenen dunyamizda eskiden 1mg omega 3 un sagladigi faydalari bugun 100mg saglayamayabiliyor...
    cok onceleri omega 3 uretimlerinin ufaktan balik ciftlikleri gibi kalitesiz su birikintilerine kaydigini soylemistim, burada insan oglunun cok kar etme duygusu maalesef kaliteyi baltaliyor... her urun icin gecerli degildir bu yazdiklarim lakin gidisat tum urunleri etkileyecektir...

Edit: Tablette yazarken cok fazla hata oluyor. İmla, yazim yanlisi... ;)

kısmen katılıyorum ve kısmen reddediyorum. carlson ve möller gibi kendini kanıtlamış iskandinav markalarında bunlar olamaz. sıradan kalitesiz yağlar değil zira bunlar.

bak şöyle söyleyim 2 aydır hafızama yaptığı katkı hissedilir derecede arttı. aşırı derecede b12 düşüklüğü olsada omega 3 derslerimde bana çok faydalı oldu sağolsun çünkü marka güvenilir. ama dediğin kısma gelirsek bazıları miktarı arttırıp pazarlama yapıyo ve bazısıda kelime oyunu ile resmen kandırıyo '' 1000 mg balık yağı'' diyo misal bilgisi az olan insanlara. e bunun kaçı omega 3 ? 100 mg 200 mg ı sadece omega 3 kalan kısmının ne yağı olduğu bile belli değil. çok kişiye anlattım ben bunu sonra ''aa vay şerefsizler'' diyen çok insan oldu : )

velhasıl. 3 kağat hep vardır ama güvenilir markalarda vardır carlson,möller,solgar vs.

Dogrudan urunleri itham etmiyorum, icinde yasadigimiz Dünya maalesef kirlenmekte, bu surec butun markalari etkileyecek yoksa su iyi bu kotu demek icin ne teknik donanimin(lab) nede konu hakkinda ihtisasim var.

Kisaca denizlerin durumundan oturu omega 3 un gunden gune niteligi dusuyor...
    Bu yazimin detayina gidersek bunun suclusu denizleri kirleten biziz.

Bundan 10-20yil once omega 3 urunlerinin degerleri 100-150mg di...
    Ne olduda 1000-2000mg lere cikti?

Markalar ellerinden geleni yapsalarda denizlerin durumu omega 3 e zarar veriyor. 20yil once 100mg cok kiymetli ve etkili bir degerken simdi 100mg hatta 300-500mg lik urunlere burun kiviriyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 4 Şubat 2014; 14:22:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemli77

ARKADAŞLAR; KULLANICI OLARAK ELİNİZDE FARKLI MARKA OMEGA 3 ÜRÜNLERİ VARSA AŞAĞIDAKİ BASİT GERÇEKLİK/SAHTELİK TESTİNİ YAPARAK, ALICILARIN SAĞLIKLI ÜRÜNLERE YÖNLENDİRİLMESİNİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ!!!...

GERÇEK-SAHTE OMEGA 3 AYRIMI KULLANMA TESTİ

Aşağıdaki verdiğim test farklı ülkelerde yapılmış youtube videolarında piyasada satılan OMEGA 3 Kapsüllerin gerçek ve sahte ürünleri olup olmadığını ayırt etmek için kullanılmıştır. Aşağıdaki resimdeki ürünü eczaonline.com (Turkey=444 2349) sitesinden aldığım Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağı (Pure Fish Oil) kapsülünü ve 7 ay önce çocuklarımın kullanması için aldığı Nutrigen Omega 3 şurubu testettim. Öncelikle; 2 farklı köpük bardağı boş kaba koydum. Kettle(ısıtıcı) kaynattığım suyu köpük bardağa koydum. Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağının 1 kapsülünü bir köpük bardağa ve nutrigen şurubdan 1 çay kaşığı kadarınıda diğer köpük bardağın içerisindeki kaynatılmış suyun içerisine koyarak test ettim. Ancak, Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağı köpük bardağı delmez iken!... Çocuklarımın kullandığı Nutrigen Omega 3 şurup köpük bardağı delmiştir. Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağı üreticisi, ithal eden ve paketleyen firmalar ve kuruluşlar sahte sağlıksız ürünümü millete satıyorlar anlamıyorum.

Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağı (Pure Fish Oil) 5 adetwww.eczaonline.com web sitesinden 19,90*5 adet=99,50 TL aldım. Sabah ve akşam olmak üzere 2 adet almaktayım. Faydası ne olacak zamanla göreceğim. Ayanda "AYANDA GmbH & Co. KG Am Hünengrab 20 OT Falkenhagen D-16928 Pritzwalk/Germany" üretilmektedir. Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 12.11.2012/TR-34-K-016528 no.lu gıda sicil izni ile ORZAXS İlaç ve Kimya Sanayi Tic. A.Ş. tarafından paketlenmiştir. Ürünün piyasaya sürüş barkot nosu: 8697595870280 , KDV dahil Parakende Satış fiyatı 39,50 TL'dir.

http://orzax.com/tr
    http://www.ayanda.com/

Ocean Plus 1200mg Saf Balık Yağı Kapsül İçeriği=

EPA = 384 mg
    DHA= 252 mg
    Vitamin E = 0,67 mg
    Toplam Kalori=12 kcal
    Toplam Omega 3 = 780 mg

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

Arkadaşlar,yukarıdaki testi yaptım. İnsanın damarları içerisindeki moleküler yapı ile, bildiğimiz strofordan(köpük) yapılmış bardaklarda aynı denilmektedir.Bunun bilimsel bir gerçeği var mıdır? Tartışılır. Ancak, Omega 3 olarak adlandırılan balık yağlarında farklı ülkelerde benzer testler yapılmış. Özellikler EPA+DHA değerlerinin öneminden bahsedilmiş. Sonrasında sağlıklı ve kaliteli üretimde köpük bardağa sıcak/Ilık su+Omega 3 konulduğunda köpük bardağı delmiş denilmektedir. Bu bardağı delmediği takdirde de sahte ve kaliteli omega 3 olmadığı kanaatine varılmıştır. Kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor ticari strateji olarak değerlendirildiğinde bilinmez. Netice, ülkemizde ayçicek yağı, zeytin yağı olarakta kapsül lenmiş veya şurup haline getirilmiş ve balık yağı aroma kokusu vererek piyasaya sürülmüş ürünler var. Ne yazık ki bu sahte ürünler Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ve Sağlık Bakanlığı onaylı olarak piyasaya sürülmektedir. Bu çerçevede işin uzmanına bir kaç sorun olacak.

1) Piyasada yurt içi ve dışı odaklı bir çok Omega 3 ürünü bulunmakta. Bu ürünleri aldığımızda güvenilir ve sağlıklı olduğunu nasıl tespit edeceğiz. Sahte ürünleri ise nereye başvurmamız gerekmektedir?
    2) Güvenilir Omega 3 ürünlerinde tavsiye edebileceğiniz markalı ürünler hangileridir?
    3) 2-4-6-8-10-12 yaş arası çocuklarda genel olarak omega 3 ürünler şurup şeklinde satılmaktadır. Şurup şeklinde satışı yapılan Omega 3 balık yağınıda çocuklara içirmekte zorlanmaktayız. Çocuklara göre Omega 3 ürünlerinde kapsül şeklinde olanı var mı?
    4) Fayda-zarar yada yan etkileri açısında kullanıcılar olarak ne gibi olumlu-olumsuz farklılıklar yaşadınız? Kişisel ve sosyal anlamda sizde farkeden ve farkedilen bir şey oldu mu?
    5) Sizlerde burada aklıma şu ana gelmeyen farklı soru/cevap şeklinde paylaşabilir misiniz?

• Merhaba üstadlar önceden eczaneden aldığım 3 kutu balık yağı dün itibarı ile tamamen bitti.Yeni almaya ve bu sefer marka almaya karar verdim.GNC ile Carlson markası arasında kaldım.Aslında her iki marka içinde çok iyi diyorlar(marka çokta önemli değil).Önceki kullandığım balık yağı özelliklerini şöyle yazayım;

Bu arada yaşım 20

Tek kapsül 1000mg
    Tek kavanoz içinde 200 kapsül vardı.
    280mg EPA, 480mg DHA kavanoz üzerindeki etikette 2 kapsül olarak yazıyordu yani tek kapsülde 140 EPA 240 DHA vardı.(Gerçekten değerler çok düşük.)

Bilmeden aldık eczaneden bu yüzden size danışmaya karar verdim.

Evet üstadlar en fazla 150TL bütçem var.Aradığım özellikler şöyle sıraliyim;

1-)1000mg olcak.
    2-)DHA oranı yüksek olsun (öğrenci adamız ona göre birşeyler yapın.)
    2-)Tek kapsüllük olsun(Önceki kullandığımda 280 EPA 480 DHA vardı fakat 2 kullanımlıktı bu yani tek kapsülde 140 epa 240 dha vardı 2 tane alınca karşılıyordu 280 epa 480 dha oranını böyle olmasın.)
    3-)Tek kavanozda en az 100 kapsül olsun.

Evet üstadlar bana göre en uygun balık yağı hangisidir?

• Merhaba forumdaşlar ,
    Hayatımda hiç balık yemedim. Haliyle Omega 3'ten de eksik kalıyoruz. Bu sene sınavım var. Dikkat eksikliği konsantrasyon eksikliği oluyor. Kaliteli bir marka almayı düşünüyorum balık hapı hakkında. Tavsiyeleriniz nedir ? Solgar , GNC vb. hangisini tavsiye edersiniz .
    Saygılar
  • Buradaki herkesin dikkatini çekecek bir konu var şu an HaberTürk kanalında Okan Bayülgenin programı. İzleyin...
  • gnc ve solgar kaliteli markalar evet ürünlerde kaliteli olabilir ama hem işleri balık yağı değil. hemde çok pahalılar. yüksek oranda omega 3 için likitlere yönelmeli yada günlük alınan kapsül sayısı arttırılmalı. ben mesela günde 4 kapsül carlson kullanıyorum. ama likitide var ki oranları çok güzel bence türkiye şartlarında bu fiyata . ayrıca carlson ve möller gibi markaların hem işi omega 3-balık yağı üretmek. hem ''iskandinav'' menşei li hem yılların kalitesi ve güvenirliliği .. ek olarak soğuk ve nispeten daha temiz denizlerden elde edilmesi...

he ucuz olsa belki bende gnc alırım ama gnc ye verdiğim parayla 6 kutu carlson alıyosam yani 300 kapsül gider carlsonu tercih ederim aldığım kapsül sayısını yükseltir yaslanırım arkama.

ders ve konsantrasyon konusuna gelince. omega 3 aldığımdan beri hafızamda belirgin bir gelişme ve yükselme oldu. ''balık hafıza'' lıydım bildiğin ve hiç bişeyi bi kerede anlayamıyodum. bi sayfalık notu ertesi gün unutuyodum nerdeyse. abartı gelebilir tabi. şuanki durum da yine unutkanlık var yok değil ama eskiye kıyasla yok denecek kadar az ve bi bilgiyi aklımda çok daha fazla tutabiliyorum.derslerim şuan ciddi derecede iyi. he eskiden yine iyiydi ama herşeyi dakika başı unuttuğum için bir sayfayı 100 kez okuyodum aklımda kalmıyodu :) özetle omega 3 candır. alcağınız markayı bütçeniz belirler. ama epa dha en az en kötü ihtimal 600-800 mg olsun ki oda yetmez 3-4 kapsül atmalısınız. yada likit alıp tek servisle 1600 mg omega 3 alabilirsiniz ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 6 Şubat 2014; 11:06:34 >

• Ayrıntılı açıklama ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Marka olarak carlson almaya karar verdim.Şimdi sizin söylediğiniz biraz kafamı karıştırdı.Kapsül 1000mg olucak dha oranıda yüsek olucak mesela 1000mg kapsülde 800 dha varsa günde kaç tane almam gerekir?Yada 1000mg kapsülde 600 dha varsa kaç tane almam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 6 Şubat 2014; 17:40:12 >
  • amwayin nutriwal omega 3 balik yagini duyan oldumu almayi dusunuyorum ysklasik 100 kapsul 65 lira civarinda sizce nasil

• quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Ayrıntılı açıklama ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Marka olarak carlson almaya karar verdim.Şimdi sizin söylediğiniz biraz kafamı karıştırdı.Kapsül 1000mg olucak dha oranıda yüsek olucak mesela 1000mg kapsülde 800 dha varsa günde kaç tane almam gerekir?Yada 1000mg kapsülde 600 dha varsa kaç tane almam gerekir?

carlson kapsül de epa 300 dha 200 mg ve 100 mg da diğer omega 3. ben günde 4 tane alıyorum.toplamda 600 mg omega 3 var. misal ben 2400 mg omega 3 alıyorum günde. bunun 1200 ü epa 800 ü dha. kalanı ise diğer omega 3 he keşke oranlar daha yüksek olsa 1 kapsülde 200 dha çok değil bence ama fiyat/kalite açısından oldukça iyi heleki ucuza satan eczacıları bulursanız .

ne kadar almanız konusuna gelince. günde en az en kötü ihtimal 1000 mg omega 3 almalısınız ama bu en azı tabiki. ne kadar dha almanıza gelince günde 2000 mg sadece dha alan bile var ama maddiyat meselesi maalesef :) ama günlük 800-1000 mg dha bence çok iyi bir oran hiç hafife almamalı

• Valla arkadaşlar artık ürünün marka ve içeriğinden çok ödemesini konuşucaz sanırım. Demin sanalpzr ve gittig yordan sipariş vermeye kalktım ama hiçbiri taksit yapmıyor. Hadi tek kutu alayım desen oda çok pahalıya geliyor. Zaten günde 3 kapsülden 2 kişi evde kullanacak olsan çabuk biten bir şey. Bilmiyorum ne yapsak.
    Acaba telefon kılıfı alıyoruz diye taksit yaptırsakda hediye olarak omega 3 mü verseler aynı cep tellerinde yaptıkları gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SULZER

Valla arkadaşlar artık ürünün marka ve içeriğinden çok ödemesini konuşucaz sanırım. Demin sanalpzr ve gittig yordan sipariş vermeye kalktım ama hiçbiri taksit yapmıyor. Hadi tek kutu alayım desen oda çok pahalıya geliyor. Zaten günde 3 kapsülden 2 kişi evde kullanacak olsan çabuk biten bir şey. Bilmiyorum ne yapsak.
    Acaba telefon kılıfı alıyoruz diye taksit yaptırsakda hediye olarak omega 3 mü verseler aynı cep tellerinde yaptıkları gibi

hocam 3 kutu omega 46 tl zaten çokmu pahalıki ?

quote:

Orijinalden alıntı: a1brah1m

amwayin nutriwal omega 3 balik yagini duyan oldumu almayi dusunuyorum ysklasik 100 kapsul 65 lira civarinda sizce nasil

150 kapsül carlson 46 tl hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 7 Şubat 2014; 14:00:37 >

• Beyler an itibariyle eczaneden Solgar markalı aşağıdaki ürünü aldım. İyimidir nasıldır kendileri ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Ayrıntılı açıklama ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Marka olarak carlson almaya karar verdim.Şimdi sizin söylediğiniz biraz kafamı karıştırdı.Kapsül 1000mg olucak dha oranıda yüsek olucak mesela 1000mg kapsülde 800 dha varsa günde kaç tane almam gerekir?Yada 1000mg kapsülde 600 dha varsa kaç tane almam gerekir?

carlson kapsül de epa 300 dha 200 mg ve 100 mg da diğer omega 3. ben günde 4 tane alıyorum.toplamda 600 mg omega 3 var. misal ben 2400 mg omega 3 alıyorum günde. bunun 1200 ü epa 800 ü dha. kalanı ise diğer omega 3 he keşke oranlar daha yüksek olsa 1 kapsülde 200 dha çok değil bence ama fiyat/kalite açısından oldukça iyi heleki ucuza satan eczacıları bulursanız .

ne kadar almanız konusuna gelince. günde en az en kötü ihtimal 1000 mg omega 3 almalısınız ama bu en azı tabiki. ne kadar dha almanıza gelince günde 2000 mg sadece dha alan bile var ama maddiyat meselesi maalesef :) ama günlük 800-1000 mg dha bence çok iyi bir oran hiç hafife almamalı

Son birşey daha sorucam hocam;

Buradaki ürün ile;http://www.carlsonlabs.com/p-278-ecosmart-dha.aspx

Burdakinin ne farkı var ?http://www.carlsonlabs.com/p-214-super-dha-gems.aspx

İngilizcem yok hocam translatorlarda iyi çeviremiyor ikisi arasında ne fark var?kullanımlık açısındanda farkları var mı?İkiside 500 DHA fakat en üstteki resimdeki gel kısmı dikkatimi çekti en üstteki resimde 1 softh gel ve 2 soft gels yazıyor.Alttakinde ise Amount per gel yazıyor.Yani ne demek istedikelrini tam anlıyamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

Son birşey daha sorucam hocam;

Buradaki ürün ile;http://www.carlsonlabs.com/p-278-ecosmart-dha.aspx

Burdakinin ne farkı var ?http://www.carlsonlabs.com/p-214-super-dha-gems.aspx

İngilizcem yok hocam translatorlarda iyi çeviremiyor ikisi arasında ne fark var?kullanımlık açısındanda farkları var mı?İkiside 500 DHA fakat en üstteki resimdeki gel kısmı dikkatimi çekti en üstteki resimde 1 softh gel ve 2 soft gels yazıyor.Alttakinde ise Amount per gel yazıyor.Yani ne demek istedikelrini tam anlıyamadım.

1. resimden başlayalım.

1 soft demek 1 kapsül demek ;

2 soft demek 2 kapsül demek.

beyaz yazı 1 tane kapsülün içeriği , mavi yazı 2 kapsülün içeriği oluyor.

2. resimdeki 1 kapsülden çok farklı değil.

ürün incelemesine gelince.

bu içerik dha özellikli bir balık yağı.

dha ürünleri beyin ve odaklanma ile ilgili.

epa ürünleride kan ve kalp ile ilgili olmaktadır.

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.