Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.517
Cevap
113
Favori
370.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: maxelll

quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

Hocam tavsiye etmemişsiniz ama çarşıya çıkınca carlson likit almış bulundum artık.İnşallah yanlış bir tercih yapmamışımdır, 45 liraya aldım.Birde eczanedeki adam günde bir kere dedi arkasında iki yazıyor ne yapayım ?

İçeriği(her bir tatlı kaşığı 5ml):

Toplam Omega-3 yağ asidi: 1600 mg
    EPA (EicosaPentaenoic Acid): 800 mg
    DHA (DocosaHexaenoic Acid): 500 mg
    Diğer Omega-3 yağ asitleri: 300 mg
    Doğal E Vitamini: 10 IU

En iyisini yapmışsınız. Carlson likit iyidir. Ancak fiyatı zamnalandı. 35tl idi. Şimdi 40 liraya çıkmış.

Bence de günde 1 kaşık yeter. Ben de 1 kaşık alıyorum.

eczacilar ile pazarlik yaparsaniz fiyatin dusmesi muhtemel ya da bir kac tane beraber alirsaniz da indirim de yapiyorlar. sivi olan iyidir / yalniz bu arada baska vitaminler vs de alip bunyenizi iyice yormayin yani kendinizi yoklayin ilaci almaya basladiktan sonra vucunuzda bir takim degisiklikler alerji vs gibi durumlar olur ise hemen birakip bir doktora gidin hatta bu tur seyleri kullanmadan once bile bir bilen doktora danismakta fayda var.

http://www.cancer.org/cancer/news/omega-3-fatty-acids-linked-to-increase-in-prostate-cancer-risk

amerikada gecen yaz yayinlanan bir makalede prostat kanseri ile omega 3 arasindaki bir iliski oldugu saptandi. fakat bu omega 3un gidalardan mi yoksa bu gida destek ilaclarindan mi geliyor tam net degil.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler içim rahatladı.Kutuda 50 tl yazıyordu bende indirimli aldım sanıyorum birdahaki alışımda indirim konusunda daha ısrarcı olurum.

Yanında başka vitamin falan almıyorum.Vücuduma dokunacağını sanmıyorum çünkü geçen senede 240 kapsül civarı balık yağı kullanmıştım.Aslında bununla ilgili de bir sorum var.Balık yağının etkisini görmek için bir süre kullanmak gerekiyormuş.Bu sene daha hızlı etki etmesi açısından geçen sene kullandıklarımın bir faydası olur mu yoksa bu sene sil baştan mı başladım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiN.int

Teşekkürler içim rahatladı.Kutuda 50 tl yazıyordu bende indirimli aldım sanıyorum birdahaki alışımda indirim konusunda daha ısrarcı olurum.

Yanında başka vitamin falan almıyorum.Vücuduma dokunacağını sanmıyorum çünkü geçen senede 240 kapsül civarı balık yağı kullanmıştım.Aslında bununla ilgili de bir sorum var.Balık yağının etkisini görmek için bir süre kullanmak gerekiyormuş.Bu sene daha hızlı etki etmesi açısından geçen sene kullandıklarımın bir faydası olur mu yoksa bu sene sil baştan mı başladım ?
    Bu gidişle bende likit olarak içmeyi düşünüyorum.Jel kapsüle göre EPA ve DHA oranları daha yüksek oluyor.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kapsül mü yoksa likit mi içilmeli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Bu gidişle bende likit olarak içmeyi düşünüyorum.Jel kapsüle göre EPA ve DHA oranları daha yüksek oluyor.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kapsül mü yoksa likit mi içilmeli?

Pratiklik açısından kapsül, daha faideli olması açısından likit diyorum.

Ben de ilk başlarda kapsül kullanıyordum. İçemem,tadını beğenmem diyerek likitlere pek yanaşmamıştım ancak ilk önce möller's likit aldım. Tadı çok iyiydi. Şu an carslon likit limonlu kullanıyorum. Bunun da tadı çok iyi. İlk başta limon tadı geliyo sonrasında balık yağı tadı geliyor ancak hiç rahatsız edici değil. Bundan sonra da likit kullanmaya devam ederim. Ben likit diyorum.

• quote:

quote:

Pratiklik açısından kapsül, daha faideli olması açısından likit diyorum.

Ben de ilk başlarda kapsül kullanıyordum. İçemem,tadını beğenmem diyerek likitlere pek yanaşmamıştım ancak ilk önce möller's likit aldım. Tadı çok iyiydi. Şu an carslon likit limonlu kullanıyorum. Bunun da tadı çok iyi. İlk başta limon tadı geliyo sonrasında balık yağı tadı geliyor ancak hiç rahatsız edici değil. Bundan sonra da likit kullanmaya devam ederim. Ben likit diyorum.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim üstad kapsüller bitsin likit alıcam kokusu ve tadı beni rahatsız etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: oreXin

Teşekkür ederim üstad kapsüller bitsin likit alıcam kokusu ve tadı beni rahatsız etmez.
    Arkadaşlar evdeki stoğun tükenmesi üzerine araştırayım dedim de,
    RX Media' dan baktığımda 50 kapsül fiyatı 45,75 TL olarak görünüyor.
    Ancak n11 üzerinde bir mağaza 3 kutusunu 50 liraya satıyor. Buradan daha önce alışveriş yapan arkadaş var mı? Güvenilir midir acaba?

http://www.n11.com/carlson-omega-3-1000mg-50-kapsul-3-kutu-P18875399

• quote:

Orijinalden alıntı: feverfire

Ancak n11 üzerinde bir mağaza 3 kutusunu 50 liraya satıyor. Buradan daha önce alışveriş yapan arkadaş var mı? Güvenilir midir acaba?

Alıntıları Göster
    Omega-3 lazımsa bence biraz da doğal yollardan da alınmalı. en azından çay yerine

Öğütülmüş 1 çay kaşığı keten tohumu 1 bardak sıcak suda demlenerek elde edilen çayı içilerek de istifade edilebilir. yazının devamı aşağıdaki sitede mevcut. hem doğal da ;)

http://www.uzuncahayat.com/2013/12/keten-tohumu-ve-faydalar.html

• quote:

Orijinalden alıntı: feverfire

Fiyat normal. Daha önce 3 kutusunu 45 e almıştım. Şimdi 50 olmuş.
    Belirttiğiniz satıcı da iyidir. Güvenebilirsiniz.

• Kıdemli Yarbay kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Hemen siparişi veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslpy

Omega-3 lazımsa bence biraz da doğal yollardan da alınmalı. en azından çay yerine

Öğütülmüş 1 çay kaşığı keten tohumu 1 bardak sıcak suda demlenerek elde edilen çayı içilerek de istifade edilebilir. yazının devamı aşağıdaki sitede mevcut. hem doğal da ;)

keten tohumundaki omega 3 daha çok ala içeriyor. dha ve epa için balık hatta direk somon tüketirseniz daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

keten tohumundaki omega 3 daha çok ala içeriyor. dha ve epa için balık hatta direk somon tüketirseniz daha mantıklı

Alıntıları Göster
    arkadaşlar carlson likit kullanmayı düşünüyorumda hangi saatte alınması uygun sabah kalhvaltısıyla beraber mi? bide pharmaton kullanmayı düşünüyorum ikisini bir arada kullansam sorun olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: wezar

arkadaşlar carlson likit kullanmayı düşünüyorumda hangi saatte alınması uygun sabah kalhvaltısıyla beraber mi? bide pharmaton kullanmayı düşünüyorum ikisini bir arada kullansam sorun olur mu?

Evet sabah kahvaltısında almak daha uygun. Özellikle yenen fındık,ceviz emilimi daha artırır.

İlk başlarda ben de buna riayet ediyordum ancak şu an ne zaman aklıma gelirse alıyorum..

Başka bir ilaçla alınmaması daha iyi olur.
    Pharmaton'u ne için kullanıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Evet sabah kahvaltısında almak daha uygun. Özellikle yenen fındık,ceviz emilimi daha artırır.

İlk başlarda ben de buna riayet ediyordum ancak şu an ne zaman aklıma gelirse alıyorum..

hocam kafam ara ara uyuşukluk ve dengesizlik oluyor. yürürken belirli bir yol katettikten sonra dengesizlik başlıyor sarhoş gibi oluyorum sonra bir yere oturduğum zaman biraz düzeliyo sonra kalkıp yürümeye başladıktan sonra geri başlıyor.sürekli bu sorunu yaşıyorum.kapalı alanlarda daha çok bu sorunları hissediyorum.oturduğum zaman bir müddet sonra uyuşukluk başlıyor.ayaktayken de arkadaşla bilardo oynuyoruz bazen. bi süre sonra ayakta durmakta zorlanıyorum yine uyuşma ve dengesizlik başlıyor..pharmatonu daha bu yüzden kullanmak istiyorum belki faydası olur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail66gs

quote:

quote:

hocam kafam ara ara uyuşukluk ve dengesizlik oluyor. yürürken belirli bir yol katettikten sonra dengesizlik başlıyor sarhoş gibi oluyorum sonra bir yere oturduğum zaman biraz düzeliyo sonra kalkıp yürümeye başladıktan sonra geri başlıyor.sürekli bu sorunu yaşıyorum.kapalı alanlarda daha çok bu sorunları hissediyorum.oturduğum zaman bir müddet sonra uyuşukluk başlıyor.ayaktayken de arkadaşla bilardo oynuyoruz bazen. bi süre sonra ayakta durmakta zorlanıyorum yine uyuşma ve dengesizlik başlıyor..pharmatonu daha bu yüzden kullanmak istiyorum belki faydası olur diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    omega 3 leri gun icerisinde iki buyuk ana yemekten once alinmasi lazim. yani oglen ve aksam yemeklerinden hemen once alirsaniz daha verimli olur. Sabah ac karnina zaten almayin tablet likit vs . yemekten hemen once alin.

dolu mideyede almanin bir faydasi olmaz. hatta yemekten sonra meyve dahi yenilmemesi lazim vitaminlerden azami derecede faydanalabilmek icin.
    ayrica yemekten once meyve yemekte peygamberimizin (sav) sunnetlerindendir bunuda bu vesile ile hatirlatmis olalim.

• @wezar pharmaton'u kullanmadan önce bi doktora gidip şikayetlerini dile getirsen çok iyi olur. (Sanki orta kulakla ilgili bir sorun var gibi) Çünkü bu tür şikayetleri vitamin destekleriyle aşamazsın. Geç olmadan doktora gitmelisin.
  • quote:

@wezar pharmaton'u kullanmadan önce bi doktora gidip şikayetlerini dile getirsen çok iyi olur. (Sanki orta kulakla ilgili bir sorun var gibi) Çünkü bu tür şikayetleri vitamin destekleriyle aşamazsın. Geç olmadan doktora gitmelisin.

eyvallah hocam
  • quote:

quote:

yani birçok insan artık haplardan vs den uzak durmaya başladı. bunların yerine doğal yollarla (işlenmemiş) bu tarz vitamin-mineraller alınmaya başlandı.

• quote:

quote:

quote:

yani birçok insan artık haplardan vs den uzak durmaya başladı. bunların yerine doğal yollarla (işlenmemiş) bu tarz vitamin-mineraller alınmaya başlandı.

Alıntıları Göster
    Keten tohumunda %22 civarında ALA var. 10 gr keten tohumunda 2.2gr eder. Tamamı vücut tarafından emildiğini varsayın, 2200 mg ALA vücuda girmiş olacak bu güzel bişey, heryerine lazım ALA. Ama ALA'nın EPA ve DHA'ya dönüştürülmesi insanlarda çok düşük oranda gerçekleşiyor, verirmi %5-7 küsür civarlarında sanırm (erkek kadına göre değişiyor). 2200mg ALA'nın %5'i DHA'ya dönüşse 110mg civarı yapar. Hiç yoktan iyidir derseniz sorun yok. Ama tek başına keten tohumu DHA kaynağı değildir benim bildiğim (içinde yok). Vücut tarafından DHA'ya dönüştürülüyor, ama dışarıdan da bi miktar DHA alınırsa faydalı olabilir.

Keten tohumu ucuz sonuçta, 2 katını kullanayım dersin 20gr keten tohumundan vücut belki 200mg DHA üretir, 30gr'dan 300mg civarı belki. Diğer taraftan keten tohumunda lignan denen bitkisel östrojenler de var. O yüzden bol bol avuç avuç tüketeyim olayına girişmemek lazım.

O yüzden Ahmet Aydın hoca erkekler için 2 tatlı kaşığının üstünü fazla zorlamayın diyor. Bitkisel östrojen de olsa östrojen östrojendir, erkeklere de kadınlara da etki eder(olumlu da etki eder miktarına göre olmsuz da). 1-2 tatlı kaşığı keten tohumu, 1-2 tatlı kaşığı çörek otu üstüne sık sık çıkmamak gerekir diye düşünüyorum bunlardan hareketle.

Üstüne de dışardan omega3-dha içeren bişey ile takviye yapmak daha makul gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Keten tohumunda %22 civarında ALA var. 10 gr keten tohumunda 2.2gr eder. Tamamı vücut tarafından emildiğini varsayın, 2200 mg ALA vücuda girmiş olacak bu güzel bişey, heryerine lazım ALA. Ama ALA'nın EPA ve DHA'ya dönüştürülmesi insanlarda çok düşük oranda gerçekleşiyor, verirmi %5-7 küsür civarlarında sanırm (erkek kadına göre değişiyor). 2200mg ALA'nın %5'i DHA'ya dönüşse 110mg civarı yapar. Hiç yoktan iyidir derseniz sorun yok. Ama tek başına keten tohumu DHA kaynağı değildir benim bildiğim (içinde yok). Vücut tarafından DHA'ya dönüştürülüyor, ama dışarıdan da bi miktar DHA alınırsa faydalı olabilir.

Keten tohumu ucuz sonuçta, 2 katını kullanayım dersin 20gr keten tohumundan vücut belki 200mg DHA üretir, 30gr'dan 300mg civarı belki. Diğer taraftan keten tohumunda lignan denen bitkisel östrojenler de var. O yüzden bol bol avuç avuç tüketeyim olayına girişmemek lazım.

O yüzden Ahmet Aydın hoca erkekler için 2 tatlı kaşığının üstünü fazla zorlamayın diyor. Bitkisel östrojen de olsa östrojen östrojendir, erkeklere de kadınlara da etki eder(olumlu da etki eder miktarına göre olmsuz da). 1-2 tatlı kaşığı keten tohumu, 1-2 tatlı kaşığı çörek otu üstüne sık sık çıkmamak gerekir diye düşünüyorum bunlardan hareketle.

Üstüne de dışardan omega3-dha içeren bişey ile takviye yapmak daha makul gibi geliyor.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar Carlson balık hapı kullanıyorum. günde iki adet.

Güzel balık dikkatim konsantrem arttı fakat almadığım günlerde baş ağrısı ve devamlı uyku getiren bir yorgunluk oluyor.

Acaba bağımlılık söz konusu olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 16 Mart 2014; 13:20:05 >

• quote:

Üstadlar birkaç hafta sonra carlson marka ve alttaki linkte eklediğim balık yağından almak istiyorum. Fakat carlsonlabs sitesi ingilizce ve kredi kartı istiyor bu şekilde değilde ben kapıda ödeme şeklinde yapmak istiyorum türk yetkili olarak nereyele iletişime geçmeliyim bilmiyorum.Samsun'da yaşıyorum buradaki eczanelerde carlson marka tek bir tane buldum oda aradığım değildi.Size özel site yada carlson rahat bulabileceğim yer varsa yardımcı olursanız sevinirim. :) Ayrıca carlsonlabs sitesinden sipariş vermeye kalksam ingilizcem yok adamla nasıl anlaşıcam onuda bilmiyorum yani tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Link eklemeyi unutmuşum bu üründen istiyorum.http://www.carlsonlabs.com/p-214-super-dha-gems.aspx

http://www.sanalpazar.com/Carlson-Omega-3-1000mg-50-Kapsul-3-Kutu__isp10276013?malid=SONGEZ

ben KK ile aldım 2 gün içinde elime ulaştı. (sanal pazarda kapıda ödeme varmı bilmiyorum)

Satıcı ile hiç bir bağım yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istcool -- 16 Mart 2014; 13:24:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istcool

quote:

Üstadlar birkaç hafta sonra carlson marka ve alttaki linkte eklediğim balık yağından almak istiyorum. Fakat carlsonlabs sitesi ingilizce ve kredi kartı istiyor bu şekilde değilde ben kapıda ödeme şeklinde yapmak istiyorum türk yetkili olarak nereyele iletişime geçmeliyim bilmiyorum.Samsun'da yaşıyorum buradaki eczanelerde carlson marka tek bir tane buldum oda aradığım değildi.Size özel site yada carlson rahat bulabileceğim yer varsa yardımcı olursanız sevinirim. :) Ayrıca carlsonlabs sitesinden sipariş vermeye kalksam ingilizcem yok adamla nasıl anlaşıcam onuda bilmiyorum yani tam olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Link eklemeyi unutmuşum bu üründen istiyorum.http://www.carlsonlabs.com/p-214-super-dha-gems.aspx

http://www.sanalpazar.com/Carlson-Omega-3-1000mg-50-Kapsul-3-Kutu__isp10276013?malid=SONGEZ

ben KK ile aldım 2 gün içinde elime ulaştı. (sanal pazarda kapıda ödeme varmı bilmiyorum)

Satıcı ile hiç bir bağım yoktur.

Hocam bunu yazdığım zamanlar arıyordum bunu, bulamayınca solgar 950 aldım oda bitti likit alıcam şimdi kapsül bıraktım.İlginiz için teşekkür ederim yinede.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.