Pek çok yerde olduğu gibi burda yazılan rubailerin de bir çoğu Hayyama ait değildir.
aslında bunu sende bilmiyorsun ama neden biliyormuşsun gibi konuşuyorsun anlamadım
Biliyorum, bildiğim için söyledim.
quote:
Orijinalden alıntı: Ultio
quote:
Orjinalden alıntı: Nihonjin
quote:
Orjinalden alıntı: ist_eco
Aşk bir beladır Tanrı�dan gelme Halk neden karşı kor Tanrı emrine Bize herşeyi yaptıran kendi madem Kulu sorguya çekmenin alemi ne...
Burda bazı insanlar tarafından yanlış anlatılan kader kavramını mı iğneliyo, yoksa kendi böyle inanıyoda islamı mı eleştiriyo?
Bu SOruyu Burda Bende Sormuştum.... Malesef Din İçeriğinden Kapatıldı...
Uzun bir aradan sonra kendi soruma cevap vereyim.Kesinlikle bazı şeyleri eleştiriyor.bu nasıl bir cesaret bu nasıl bir kendine güven o dönemde anlayamadım.Ben bu şiiri bugün pakistanda arabistanda afganistanda okusam beni taşlarlar.ama hayyamı taşlamamışlar anlaşılan
demekki o dönemin inananları bu günün insanlarından daha hoşgörülü imiş.
quote:
Orijinalden alıntı: alpay86 ... Uzun bir aradan sonra kendi soruma cevap vereyim.Kesinlikle bazı şeyleri eleştiriyor.bu nasıl bir cesaret bu nasıl bir kendine güven o dönemde anlayamadım.Ben bu şiiri bugün pakistanda arabistanda afganistanda okusam beni taşlarlar.ama hayyamı taşlamamışlar anlaşılan
bir konuda bu kadar sansürlenmiş kişiye ilk kez rastlıyorum!!!
cehennem ne güne ?
yok mu yoksa!
Aslı yok derdine daldığın şu dünyanın, yararı yok, boş yere gam yemesin canın geçen geçmiş, elde yok, gelecek gelmemiş olmayanla dertlenme, hoş geçsin zamanın.
Kulağın varsa bir öğüt vereyim de dinle –Allah için olsun, riyâ libasına bürünme -Dünya bir nefestir, âhiret daimî –Bir nefesçik ân için, ebedî mülkü satıp gitme!”
dört dörtlük yazmış Hayyam amcamız...
Bizi en güzel surette,ol demekle yaratan
Hayvanlardan üstün tuttu, akıl verdi insana
Sen ne işler yaparsan yap,Hak'tır ilminde tutan
Cehennem asi olana,Cennet abdullah sana
Güle layık olmayanın,diken geçer eline
Allah'tan ümidin kesen,düşer ateş seline
Her mesleğin kıyafeti,konu olur diline
Namaza davettir ezan,çanda kurtarmaz seni
Her müslüman hak yolunu,imanda dinde buldu
Kuran ilmin hazinesi, akıl onunla doldu
Doğru yol;Hak din İslamdır,Hayyam asi bir kuldu
Gafil olan sendin Hayyam , nefse esir oldun sen
Şarap içsen olsan sarhoş,istersen de ne de hoş
Sonunda girdin mezara,hasenat kesen bom boş
Yok demek bir aldatmaca,herşey var Allah'a koş
Bu dünyanın sonu varlık,hemde ebedi sonsuz
Büyük Üstad ..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme