Bildirim
ÖMÜRLÜK SAAT TAVSİYESİ.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
İstersen Tag Heuer al, en fazla 10 yıl kullanırsın. İnsan karısından bıkıyor, ömürlük saat takıntısı niye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 23 Ocak 2018; 10:45:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN
İstersen Tag Heuer al, en fazla 10 yıl kullanırsın. İnsan karısından bıkıyor, ömürlük saat takıntısı niye?
benim peder 23 senelik evli ve hala düğünde hediye gelen saatini takıyor.(citizen)
bence güzel ve her kıyafetle giyilebilecek bir saat olursa neden takılmasın? -
Babanızın yaşını bilmiyorum ama büyük ihtimalle kendisi baby boomers denilen kuşağa ait. En iyi ihtimalle X kuşağı (kayıp kuşak). Yani bu kuşağın özelliklerini taşıyor. Siz de sanızım Z kuşağısınız. Sizin bireysel özellikleriniz hakkında bilimsel veriler henüz yeterli değil (Bu yüzden Zero). Bireyleri karşılaştırma yaparken zaman (kuşak), kişilik özellikleri, beklentiler, eğitim durumu, inançlar gibi değişkenlere, hatta dışsal değişkenlere de bakın. İddia etmiyorum ama çok büyük ihtimalle 10 yıldan fazla kullanamayacaksınız.
ya arkadaşım ben ömrümün sonuna kadar o saati takacağım demedim ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zibidi Gonzales -- 23 Ocak 2018; 13:11:26 > -
Casio değil de Seiko 5 Sports serisine bakılabilir. 2. el Seiko Padi de alınabilir biraz daha eklenirse. -
Ömürluk saat deniliyorsa mekanik saatlere bakmanizi oneririm.
Araştırdıkça hep aynı marka modeller çıkıyor (altlara indikçe bin lirayı geçebilir, 2. el veya mümkünse yurtdışından temin edilmesini öneririm):
Timex Waterbury Chrono (mesela TW2P95500VQ veya TW2P64800 veya TW2P95500)
Timex Weekender (mesela T2N893 hem kanvas hem de deri kayışlar ile kullanılacak)
Seiko 5 (mesela SNKL23 link:)hodinkeeThe Value Proposition: A Seventy-Five Dollar Watch That Looks Like A Million Bucks - HODINKEEhttps://www.hodinkee.com/articles/a-seventy-five-dollar-watch-that-looks-like-a-million-bucks
Seiko 5 sports (mesela SNZF15 veya SNZF17J1 veya SNZG15J1, sonuncusunda kanvas kayış deri ile değiştirilecek)
Seiko Diver (mesela SKX007K veya SKX007KD veya SKX009)
Seiko PADI (mesela SRPA21)
Seiko "Turtle" (mesela SRP779 veya SRP777 veya SRP787)
mansiyon ödülü: Seiko 5 Turtle Sports SRPB21K1
Swiss Military (otomatik olmalı. çok çeşit var ister chrono ister sade)
Hamilton Khaki Automatic (yine çok çeşit var)
ömürlük kriterlerim:
marka/model'in dünyada saygınlığı, marka tarihçesi
mekanizmanın dayanıklılığı, uzun ömürlü oluşu ve görevini tam olarak yapabilmesi (mesela diver saatler ile gerçekten dalabilmek)
2. el değer kaybı minimumda olması
en ucuz timex'ler hariç otomatik mekanizma oluşu
üretim kalitesi (detaylarda gizli)
kalıcılık (bu marka ve modeller uzun yıllar tekrarlanarak üretilecek ve beğenilecek)
elediklerim ve sebepleri:
"moda" saatleri Diesel, Armani, Nixon, Guess, Michael Kors vs. : Asıl işi saat olmayan markaların günün modasına uygun çabuk tüketim malları.
Invicta: Üretim ve mekanizma kalitesi iyi değil, uzun süreli kullanımda arıza yapabiliyor. Marka değeri yok. Amerikalı bir yatırımcı batık kapanmış eski bir İsviçre markasını satın alıyor sonra "swiss made in 1837" diye ürün satıyor.
Başka markaya benzetip ucuza satanlar: Panerai çakması Parnis, Omega çakması Alpha... Son olarak hem saati Rolex'e benzetip logosunu da Breitling'e benzeten Invicta...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 25 Ocak 2018; 11:27:11 >
-
Hocam verdiğiniz önemli bilgiler için teşekkür ederim.
TW2P64800 hoşuma gitti,fiyatı da uygunmuş açıkcası.modellere göz gezdireyim.aklıma takılan olursa sizi rahatsız edebilirim. -
Omega al torunlarına kalsın kardeş. -
-
Gecen hafta bu saati aldim.
112 dolar yurtdisi fiyati. Turkiye icin ise %20 vergi ekle. 135 dolar.
En az 30 sene kullanirsin. Seiko ve Citizen gibi markalarin Quartz modelleri omurluktur.
http://www.discountshop.com/Seiko-Arctura-SNAC17P1
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hublot kullanıyorum hediye geldi muhtemelen 300-500 arası bir şey ama gerçekten 2 senedir kullanıyorum nazar değmesin diyelim halen taş gibi:)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hublot'un kutusu 300 liradır
Şimdi Amazon'dan baktım (erkek Hublot saat), Quartz'ı en ucuz 3000 dolar, otomatik olanı en ucuz 4900 dolar. Kargo gümrük vs. hariç.
Diyorsunuz ki Tahtakale'den çakma saat kullanın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 8 Mart 2018; 14:23:37 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: benethem
orient multi year calendar derim, dualarını beklerim :)
saat otomatik mekanizmalı, hiç bakım yaptırmadım 2011 yılından beri kullanıyorum çok memnunun :)
Hocam güzel model ama tarzm değil.konuyu açtığımdan beri takipteyim ve çoğu markayı araştırdım,sanırım seiko düşünüyorum
-
tabi bütçe meselesi orient genelde bütçe olarak seikodan daha uygundur ama kalite olarak seikoya yakındır. seiko da zaten hemen hemen herkesin hemfikir olduğu iyi bir marka. hem tasarım hem kalite yönünden isviçre saatleriyle yarışacak derecede saatler üretiyor. kısacası ömürlük saatler :)
Arkadaşlar merhaba,
Ben Aliexpressten saat almak istiyorum ama aynı saat bir dükkanda 15 dolarsa diğerinde 12 dolar olabiliyor bunun sebebi nedir ve hangisini almak daha doğru olur ?
Sizce kargo firması olarak hangisini seçmeliyim ?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim... -
Arkadaşlar dede hediyesi seiko 5 'i bozmayı başardıktan sonra bu ara bende bir saat alayım diyorum, aksesuar olacak sonuçta pusula ıvır zıvır telefonlarda her yanımızda zaten. Marka olarak sorarsam genel olarak Swatch saatlere ne diyorsunuz, marka bilinirliği kadar kalite de sunabiliyorlar mı daha önce hiç kullanmadım o yüzden deneyimi olan varsa. Birde casio var aklımda marka olarak zaten casio iyidir hani de, bu G-shock serisi ilginç geliyor ancak plastik kasa o biraz düşündürüyor beni, heryanımız plastik sağlıksız diyenide var, bilmiyorum tabi dediğim gibi g-shock larda sadece görsel olarak cazip içindeki ekstra özellikler pek ilgimi çekimiyor. Hem analog hem digital saat birlikteliği güzel arka plan ışığı olmasıda iyi bu özelliklerde bir temel model g-shock varsa olabilir.
Bu kriterler içerisinde metal kasa mı tavsiye edersiniz yoksa plastik iyimidir. Metal kasa kordon bir Swatch mı yoksa casio g-shock mu ? Ayırabileceğim bütçe de 300-500 tl diyim hadi çok çok beğendiğim bişey olurda bağlarsa beni 600 lira son olarak belki çıkmayı düşünürüm. Tabi gönül ister yine bir seiko kullanmayı ama baya tuzluya çıkıyor fiyatları :)
-
300-500 limitin varsa, otomatikte: seiko 5 36-38 mm kasali eski klasik modeller olabilir. Veya yine küçük kasalı orient 3star modelleri var. Küçük kasa ve bunlari düşünmez isen, vostok amphibian var. 75$ a alırsın, merenom. com sitesine bak. Eğer ki otomatik düşünmüyorsan, en ucuzundan beğendiğin bir casio al tepe tepe kullan... indirimleri takip et, şimdi hepsiburadada bir orient bambino fac00004b0 gördüm. Gayet güzel fiyat 560 tl 2.generation güzel bir saat. bu fiyata bence kaçmaz... Şamil saatten...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X