Şimdi Ara

Ön cam tamiri hakkında.(foto eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar. Ön camda ufak bir taş çarpması sonucu çatlak oluştu. Bu tamir edilebilir mi ? Kaskodan değişim yapmakmı lazım ne önerirsiniz ? Veya bu şekilde binmek bir zarar verir mi ?

• Kasko değistiriyor.senede bir defa cam degistirme hakkınız var zaten.hasarsızlığıda etkilemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keomaa K kullanıcısına yanıt
    kaskoda değişim yapıyor ama orjinal ile değişim yapmıyor galiba çatlak küçük birde tamirle düzelirse tamir ettireyim dedim
  • Tamir olur mu bilmiyorum.Sizin kasko anlaşmanız orjinal yedek parça üzerine değilse orj takmazlar hiçbir parçanızı.onun dışında orj takma mecburiyetindedir.geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keomaa -- 18 Ekim 2013; 11:51:52 >
  • Keomaa K kullanıcısına yanıt
    kaskoya baktım orjinal parça üzerine yazıyor poliçede bakalım pazartesi autoking sonax felan arıcam bilgi alıcam tamir olabiliyorsa tamir ettiricem
  • Kasko poliçenize bir göz atın öncelikle. Ben genel durumu anlatayım: Eğer anlaşmalı cam servisinde değişim okursa hasarsızlık etkilenmez, ancak yeni poliçe yılında aynı kademede kalırsınız ve ilave bir ücret ödemezsiniz, ancak çok büyük ihtimalle yan sanayi cam takılır.
    Yetkiki serviste orijinal cam değişimi isterseniz hasarsızlık bozulmaz, ancak hasarsızlığınız aynı kademede kalır, cam ücretinin 100-150 TL'den az olmamak üzere % 10-% 15 kadarını siz ödersiniz.

Ancak dediğim gibi detaylar firmadan firmaya değişiklik gösterir, poliçenize bakmanızda ya da acentenizke görüşmenizde fayda var kesin bilgi için için.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_murderer17

kaskoya baktım orjinal parça üzerine yazıyor poliçede bakalım pazartesi autoking sonax felan arıcam bilgi alıcam tamir olabiliyorsa tamir ettiricem

3 defa cam değiştirmiş biri olarak söyleyeceğim tek şey; Hiç boşuna uğraşmayın, tamir olmaz. Kaskonuz ile görüşün poliçeniz müsait ise
    orjinal cam taktırın. 5 dakikada söker 5 dakikada takarlar... Zaten cam takma işini servis yapmıyor, camcılardan usta çağırıyorlar.

Servis de cam bulunmayabilir, yok ise 5-6 gün sürer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    tşkler en iyisi serviste orjinali ile değiştirmek o zaman
  • Kasko bu günler için var.
    Tamirle falan uğraşmayın.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    kaskoyu delermi diye telaş ediyor insan ama herkez yılda 1 kez değişim hakkımızın olduğunu sölüyor poliçemizde %40 hasarsızlık bedeli var 2. sene bitti daha kazası belası yok çok şükür
  • quote:

kaskoyu delermi diye telaş ediyor insan ama herkez yılda 1 kez değişim hakkımızın olduğunu sölüyor poliçemizde %40 hasarsızlık bedeli var 2. sene bitti daha kazası belası yok çok şükür

Poliçenizi inceleyin ona göre kararınızı verin hocam.
    Benimde bildiğim kadarıyla senede 1 kereye mahsus olmak üzere böyle bir hak var.
  • quote:

Öncelikle selamlar. Ön camda ufak bir taş çarpması sonucu çatlak oluştu. Bu tamir edilebilir mi ? Kaskodan değişim yapmakmı lazım ne önerirsiniz ? Veya bu şekilde binmek bir zarar verir mi ?

eğer kaskonuz varsa hasarsızlığınızı etkilemez, onu camcılar çekiçle hallederler

• quote:

tşkler en iyisi serviste orjinali ile değiştirmek o zaman

Poliçeye göre 2 türlü değiştirme seçeneği olur.

Muhafiyetli
    Muhafiyetsiz

Muhafiyetli cam klozu poliçesi 30-50tl daha az tutar. O yüzden siğortalayan bilmiyor ise, siğortacı fiyatı düşük tutmak için bunu yapar.
    Genel olarak %20 muhafiyet olur. Bu poliçelerde cam hasarı için siğortacı 2 seçenek sunar. Bedelsiz yan sanayi cam yada %20 ödemek
    şartı ile orjinal cam...Örneğin orjinal cam 800TL ise; 160TL ödenir, gibi.

Muhafiyetsiz poliçede ise orjinal cam için servise gidilir. 800TL olan cam taktırılır, imza atılır ve çıkılır...

*Her poliçede cam hasarı yılda 1 kez olmak üzere hasarsızlığı etkilemez.

• malesef camın tamir edilebilmesi için gerekli şartlar var bildiğim kadarıyla cam kenarlarından 5 cm uzakda olması ve şöför mailinde bulunmaması gerkeiyor çatlak. bence camı değiştirmeden önce tamir edilebilirmi onu araştırın.. çünkü cam değişim esnasında camı tutan conta iplerle kesiliyor ve iple kesilirken malesef conta kesilebiliyor :( orjinali gibi olmuyor ve sizin araç galiba fiat doblo büyük bir cam tamir ettirmenizi öneririm
  • n1say kullanıcısına yanıt
    araç captiva hocam çatlak ön cam sağ alt kısımda siyah şeride yakın
  • quote:

araç captiva hocam çatlak ön cam sağ alt kısımda siyah şeride yakın

gene bir dışardaki cam firmalarıyla görüşün fakat dediğim gibi camın yanındaki conta cam sökülürken zarar gelebiliyor ve yeni cam da herhangi bir şekilde conta olmuyor eskisi takılıyor. tamir edilebiliyorsa tamir ettirin yada yetkili servisinde işin ehlileri ile ön camınızı değiştirin.hiç değilse herhangi bir problem yaşarsanız muhattab olabileceğiniz kişiler olur karşınızda..
  • n1say kullanıcısına yanıt
    zaten servisten başka bir yere arabanın civatısını elletmedim bu gune kadar bu gunden sonra da elletmem değişim olursa kesin serviste olucak orjinali ile tşkler bilgi için .
  • quote:

zaten servisten başka bir yere arabanın civatısını elletmedim bu gune kadar bu gunden sonra da elletmem değişim olursa kesin serviste olucak orjinali ile tşkler bilgi için .

Contadan kasıt camı çerçeveleyen siyah plastik parça ise; bazı markalarda cam ile beraber takım olarak geliyor. Bazılarında gelmiyor.
    İkisi ayrı kodlu ise, serviste cam siparişi verilirken hatırlatmakta fayda var. Benim aracımda chevrolet cam+siyah cam çerçevesi beraber geldi.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler pazartesi sabah servisteyim direk. ordaki kişilerin hepsi tanıdık zaten sıkıntı çıkacagını sanmam kolay bir şekilde hallolur inşallah
  • Ön cam çatlak delik tamiri tamamıyla hikaye, Aracımın ön camında taş gelmesinden dolayı sizinki gibi minik bir delik çatlak tarzı bir durum oluştu. Carglass isimli firmaya gittim kaskodan hem değişim hemde ücretsiz tamir hakkım vardı ben firmadaki elemana inanarak tamir ettirme yolunu seçtim. Bana ilk başta görüntü komple düzelicek ve çatlak delik kapanıcak dendi. Yarım saat süren bir işlemden sonra çatlağı komle doldurdular ama hasar görüntüsü birebir kaldı ve götüntü içinde mazaret uydurup geçiştirdiler. Tam 1 yıl sonra o doldurulan yer komple çıktı ve eski hasarlı bozuk haline geri geldi. İmkan varsa mutlaka değiştirin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.