Şimdi Ara

ön çapraz bağ ameliyatı oldum:((( (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
88.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kardeşim geçmiş olsun 1 ay ameliyat tedavi süreci için çok erken bir zaman kopmaz korkma ama hemen iyileşem diyede fizik tedaviye yüklenme zarar verirsin kendine biraz kaynaması lazım bağların. bir 15 gün sonra başlamanı öneririm
  • stranger02 kullanıcısına yanıt
    ilk gittiğimde 45 gün korumamız lazım dedi ama bu süre içinde de böyle kalamaz sonra açamayız deyince korktum açıkcası. evde egzersizleri yapıyorum şuan 30-40 derecelerden egzersiz ile 90 lara çıkardım ama dahada ilerisine gitmiyor. Tek korkum tamamen kapatamamak bacağımı :(( bakalım salı günü kontrole gideceğim ilerlemeye göre fizik tedavi merkezine yönlendirecem demişti doktor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patika01 P kullanıcısına yanıt
    korkma düzelecek insallah hareketleri tam yap.ben agirlik bagliyorum ayagima 1 kilo basladim simdi 2 kilo baglicam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tamer3006 T kullanıcısına yanıt
    inşallah kardeşim tek temennim 🙏

ne yaptin kardesim nasil gidiyor bende korkmaya basladim nezman düzelexek bu profösyonel bi destek almak lazim galiba

kardeşim dizimi 120 derecelere kadar çıkardım ama mesala uyuyup uyandığımda sabah dizim gene bükülmüyor hafif egzersizle sonrasında açılıyor yani sabahları nr nevi kilitleniyor diyebiliriz diz için sende de aynısı oluyor mu bilmiyorum 3 kilo ağırlıkla çalışmaya devam ediyorum dizi güçlendirmeye devam. Pazartesi günü 30 günlük fizik tedavi sürecim başlayacak doktor bu dizi tam olarak açarız dedi beni biraz rahatlattı. Birde hala hissizlik var kaval kemiğimin olduğu bölgeden ayak bileğime kadar sende de var mı doktor 6 ayı bulabilir dedi bu his kaybı için

sabahlari bende de aynisi oluyor ben 5 kilo takiyorum 120 den daha fazla bukebiliyorum.fizik tedavi bende gidecem ama nereye kime bulamadim daha.hissizlik olayi bende de var 2 yil sürenlerde var .sen hangi fizik tedaviye gidecen ücreti nekadar

şehir hastanesinde alacağım fizik tedaviyi ücretsiz diye biliyorum giriş kartı verdiler pazartesi gel dediler başkada bir şeyden bahsetmediler umarım bir süpriz ile karşılaşmam 😀

insallah kardesim ben özele gidecem

• nasil oldun

• Merhabalar,

2019'a öçb ameliyatı ile giren bir insan olarak buraya yazmak istedim. 3 ocakta ameliyat oldum. Başımdan geçenleri hafta hafta yazmaya çalışacağım. Şuan ki durum dizlik ve koltuk değneğğ ile yürüyebiliyorum, dizimi 80 dereceye kadar kırabiliyorum.

Özellikle ameliyat sonrası ilk 4 saat inanılmaz ağrılar çektim. Şuanda fizik çalışması yaptığımda epey sert ağrılara maruz kalıyorum. Uyku büyük bir problem rahat bir pozisyon bulabilmiş değilim. 3. Gecemdede uyuyamadım.

Araştırma yapanlara Not. Arkadaşlar başınıza geldiyse ve araştırma yapıyorsanız. Öncellikle allah beterinden korusun ayağı kayıp felç kalan insanlar var. Şükür etmek gerekiyor, kendinizi bu sürece mümkün mertebe alıştırın çünkü fiziksel ve psikolojik açıdan zor bir ameliyat. Ve kendinizi kimseyle kıyaslamayın çünkü çok kişisel bir operasyon. Allah yardımcımız olsun.

• merhaba arkadaşlar bende 3 gün önce ameliyat oldum ve doğal olarak araştırıyorum tecrübeleri okuyorum. yalnız bende şöyle bir durum oldu ve bunu henüz hiç kimsede okumadım. ameliyat sonrası bacağımda aşırı şişlik oldu ve dr lar bacağımın kan topladığını söylediler. hatta hastanede yan yatağımdaki hasta 2 günde taburcu olurken ben 3. günümde taburcu olabildim. düzenli buz tedavisi uygulattılar. yine şiş inmeyince bacağımdan şırınga ile 3 şırınga kan çektiler. daha fazla çekemediler çünkü kan pıhtılaşmıştı. bu şekilde taburcu ettiler. ve şuanda bana verdikleri günlük basit egzersiz hareketlerini evde yapmaya çalışıyorum. günde 3 defa hatta aralarda hafif hafif kendim aralarda egzersiz yapıyorum. sadece sırt üstü yatarken bacağımı kendime çekerken dikiş yerlerimde aşırı ağrı hissediyorum. ben bunu bacağının şiş olmasına bağlıyorum ama korkuyorumda. inşallah 90dereceleri görebilirim. şu şiş bi inse ne olduğunu anlıcaz. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.turkanoglu -- 4 Şubat 2019; 1:37:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a.turkanoglu

merhaba arkadaşlar bende 3 gün önce ameliyat oldum ve doğal olarak araştırıyorum tecrübeleri okuyorum. yalnız bende şöyle bir durum oldu ve bunu henüz hiç kimsede okumadım. ameliyat sonrası bacağımda aşırı şişlik oldu ve dr lar bacağımın kan topladığını söylediler. hatta hastanede yan yatağımdaki hasta 2 günde taburcu olurken ben 3. günümde taburcu olabildim. düzenli buz tedavisi uygulattılar. yine şiş inmeyince bacağımdan şırınga ile 3 şırınga kan çektiler. daha fazla çekemediler çünkü kan pıhtılaşmıştı. bu şekilde taburcu ettiler. ve şuanda bana verdikleri günlük basit egzersiz hareketlerini evde yapmaya çalışıyorum. günde 3 defa hatta aralarda hafif hafif kendim aralarda egzersiz yapıyorum. sadece sırt üstü yatarken bacağımı kendime çekerken dikiş yerlerimde aşırı ağrı hissediyorum. ben bunu bacağının şiş olmasına bağlıyorum ama korkuyorumda. inşallah 90dereceleri görebilirim. şu şiş bi inse ne olduğunu anlıcaz. :(
    öncelikle geçmiş olsun. bu ameliyat ağır bir ameliyattır . vücüdlar ameliyata farklı tepkiler verebilirler. sizdede sanırsam fazla kanama olmuş. şişlik bence normal hele bir hafta geçsin .ameliyat ağırlığını ancak atarsın. ancak daha önce defalarca dediğim gibi ameliyattan sonra bir hafta içerisnde çok aşırı terleme atletınız ıslanacak kadar ve su dışında hiç bir şey yemek isteği duymuyorsanız acilen doktorunuza gidip tekrar bir operasyon geçirebilirsiniz çünkü enfeksiyon kapmışsınızdır demektir.

• stranger02 kullanıcısına yanıt
    yok enfeksiyon olduğunu sanmıyorum yaranın ve bacağımın durumu iyi, senin dediğin gibi durumlarda söz konusu değil. tek sıkıntım. gergin egzersizleri rahat yaparken. bacağımı kendime çekerek 90 derecelik açıya getiremiyorum. şişliğin nedeni olabilirmi aceba?

• quote:

Orijinalden alıntı: a.turkanoglu

yok enfeksiyon olduğunu sanmıyorum yaranın ve bacağımın durumu iyi, senin dediğin gibi durumlarda söz konusu değil. tek sıkıntım. gergin egzersizleri rahat yaparken. bacağımı kendime çekerek 90 derecelik açıya getiremiyorum. şişliğin nedeni olabilirmi aceba?
    kardeşim daha bir hafta olmuş zorlama 90 derece filan hele bi et ete yapışsın zorlarsanda sıkıntı olur.
  • tamam çok teşekkür ederim

• bende 6 gün önce ameliyat oldum, ödem bacaktan gittikçe baldırımdaki ağrı artıyor, sanıyorum çapraz bağ yapmak için alınan kasın olduğu yer, ilk iki gün değnek ile rahat yürüyordum, şuan oradaki ağrı yüzünden tualete zor gidiyorum, ayağımı koltuktan yere koyunca inanılmaz ağrıyor, kaç gün sürer baldırdaki ağrı tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurmusunuz.

• Arkadaşlar ameliyat olmanız gerekiyor ilerleyen zamanlarda daha kötü olabiliyor ben 9 gün oldu ameliyat olalı şimdi değneklerle yürümeye başladım doktorum çok iyi bu konuda kanama fazlan olmuyor kesinlikle bu ameliyat doktordan doktora fark yaratabiliyor o yüzden iyi araştırmanız lazım

• Aksoylarr A kullanıcısına yanıt
    Hocam doktorunuzun adı nedir acaba İstanbulda mı? Fiyat olarak nedir acilen bu ameliyatı olmam lazım 6 yıl oldu kopali şuan iyice kotulesti bacağım

• Ön çapraz bağ ameliyatı için bağı kendinizden mi verdiniz ? Alınan tendondan dolayı bir sorun yaşadınız mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.