Şimdi Ara

ön çapraz bağ ameliyatı oldum:((( (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
90.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ön çapraz bağ ameliyatı için bağı kendinizden mi verdiniz? ? Eksilen tendon bacağınızda eksiklik yarattı mi hissiyat olarak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışardan bağ satın alarak öçb ameliyatı olan var mı? Varsa ne gibi sonuçları oldu?

• Bundan 11 ay önce ön capraz bağ amilyatı oldum fakat pandemi nedeniyle fizik tedaviye gidemedim. Şimdi spor yatığımda koştuğum da vs 1.5 2 gün süren bi ağrı oluyo bacağım kütlüyo sürekli ve normal olarak sağ bacağım kadar bükmiyorum. kaslar zayıfladığından dolayımıdır acaba

• Buraya gelip bu yaziyi okuyacak arkadaşlarim.Sakın moralinizi bozmayin.Ameliyat agir felanda degil süreç zorlu.Bünye farkliliklarindan dolayi tabiki aci cekiliyor ama öyle deli gibi bir agri sizi yok.Buraya yazilanlari okuyup karamsarlıgada kapilmayin her bünye farkli.Öncelikle ilk soru ameliyat olmalimiyim.Eger yaş gencse mutlaka evet ameliyat şart.Diger kasları guclendirip hic spor yapmayacagim deseniz bile biranda bir hareket yaparsiniz atiyorum cocugunuzla oynarken pat diye diz yan dönebilir.Buda menisküs ve kikirdaga zarar verir.Şimdi koparmayanlar şansli.Bir kere kopup onarildigi zaman tekrar koparsa diger dizden bag almak zorunda kaliniyor yada kadavradan ki bunu pek tercih eden yok.Diye biliyorum.Yani 1 kere olan bu ameliyati göze aliyorsa futbola devam etsin.Ameliyatin süreci biraz zorlu 6 ayda futbola donuluyor ama ben zirvede birakiyorum.Sorusu olan burdan yazsin cevaplarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 19 Haziran 2021; 21:14:37 >
  • Bir düzeltme yapayım hocam. Kopma durumunda greft genellikle semitendinosus kası tendonundan ya da patellar tendondan alınır. Diğer dizin bağına dokunulmaz. Semitendinosus kasında ya da patellar tendonda insizyon yeri belki erken dönemde çok az acı verebilir ama onun dışında yaşamınıza olumsuz etkisi olmaz. @blueman7

• yaasink kullanıcısına yanıt

Hocam ayni bag 2 defa koparsa bu dediginiz gecerlimi bilmiyorum.Ben ayni dizde olursa digerinden alınıyor diye biliyorum.Ameliyat kolayda sonrasi biraz zorluyor insani.Ama korkup olmamakta kötü.Olmayip hergun düşüneceğineze olup 1 gun dusunun derim herkese.Cok gecmis olsun okuyanlara.

• Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM ön çapraz bağ revizyonu ile ilgili hastalardan gelen soruları cevaplıyor. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=RQbc1fdVfsI&feature=youtu.be
  • Merhabalar

Bende ön çapraz bağ yan bağ kopuk Ve menüsküste yırtılma mevcut Devlet Hastanesinde olacağım ameliyatı ama benden doktor malzemeler özel olarak geçiyor dedi bana numara verdi bu numarayı ara fiyat al dedi ve aradığım numara bana 15.000 TL gibi bir fiyat çekti sizden ricam bu saçmalığı ben anlamadım bana bilgisi olan biri cevap verebilir mi acaba ?

• TENMOBRA T kullanıcısına yanıt
    Oldunuz mu ameliyatı hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selam dostlar, öncelikle herkese geçmiş olsun.

Benim de sol diz de ağrı sebebiyle gittiğim hastane de mr sonucu her iki dizim de minimal sıvı birikmesi, sol diz de öçb grade 1 sprain, menisküs de grade 1 dejenarasyon, sağ diz de öçb incelmesi ve yaylanma, menisküs grade 1 dejenerasyon teşhisi kondu.

Doktorum ve fizyoterapist ameliyat olmana gerek yok fizik tedavi ile güçlendiririz dediler. Ama tamamen eski sağlığına dönmeyeceğini ve ağır sporlar yapamayacağımı da söylediler.

Kopma söz konusu değil bu yüzden ameliyat gereksizmiş. Sizin yorumlarınız ne olur bu sonuçlara göre. Şimdi den teşekkürler..

• //// Arkadaşlar doktorlar 50 yaş üstü tavsiye etmiyor ancak iyi bir ameliyat öncesi egzersiz ve kilo verme ile ikna olabilirler. Ben 48 yaşında oldum. Profosyonel sporcu değilseniz bile mutlaka ameliyat olun . ve zorlayıcı spor yapmayın sağlık daha önemli eksersiz yap işine bak boşver futbolu vb. Düz yolda yürürken kopartanı bile duydum. Ameliyat olmayınca kendimi eksik korkak hissediyorsun uzun süreli yürüyüşler ağrı yapıyor. Kopuğu geç farkettik sadece menisküs diye yanaşmıyordum. bu nedenle 1 ay yerine 7 ay sonra ameliyat oldum. Ben düşmanlarıma bile el ayak muhtacı olmasın diye dua ederim. Tuvaletine gidebiliyorsan en sağlıklı sensin. Korkmayın devlette de çok iyi doktorlar var. Yukardaki link çok güzel hiç bilgi gizleme miş. Gün gün safhaları açıklamış erinmeden tamamını okuyun. Ameliyat doktorları ameliyat sonrası süreci biraz yüzeysel geçiyor. Acele etmeyin zorlamayın kasları güçlendirmeye bakın. Duada isteyin. Çapraz + menisküs olmuşsanız daha dikkatli olmalısınız. Süreç uzuyor. Tarih. 07. Şubat 2025 24 gün oldu hafif ağrı şişlik azalarak devam ediyor. 6 haftaya kadar şişlik 12 haftaya kadar ağrı normalmiş. Linki okuyun işte. Bu arada benim gibi tromboza yatkınlık olsun olmasın kan sulandırıcı iğneye dikkat edin. Şifanın Allah'tan olduğunu bir an bile unutmayın Allah'a emanet olun. Allahım cümle hastalaraşifasını ver. Amin. Tekrar zorlama şiş inince eksersizi artır. Bağı esnetmenin koparmanın alemi yok.

• Black Hawk. kullanıcısına yanıt

Abi zorlayıcı sporu unut gerekde yok. Şu kadar söylüyorum kulaklara küpe olmalı. Yaşlanınca zorlanmak istemeyen hiçbir rahatsızlığı olmayan delikanlıda olsa hayat tarzı ve koruyucu hekimlik anlamında devamlı demir tozlu bileklik ile eksersizi ömür boyu yapmalı. Fazla kiloları vermeli.

• Ahmet Mehmet Osman A kullanıcısına yanıt
    Bileklik var esnetme açma germe için lastikte aldım Fizyoterapistn öğrettiği egzersizleri yapıyorum ama korkudan ne koşuyorum ne bisiklet sürüyorum . Ağırlık çalışmak istiyorum onu da yapamıyorum. Yukarı da ki mesajı yazdırdıktan sonra fizik tedavi gördüm 10 gün kadar. Sonrasında ağrılarım tamamen geçti ve dizlerimi zorlamadığım için şuana kadar hala ağrım olmadı. Ama eskisi gibi ağırlık sporu yapamıyorum ter dökmek istiyorum ama Tekrarlar diye çekindiğim için yapmıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abi ne zaman ameliyat oldun bilmiyorum. Ben olalı bir ay oldu ayağım hala şiş topallayarak yürüyorum. Benim hedefim ayağı dümdüz uzatmak ve namaz kılabilir şekilde katlamak topallamamak.Futbola dönüş 9/12 ayı buluyor. Zorlamamak şartıyla zamanı geldiyse fizik doktoruna danışıp her şeyi yapabilirsin. Aşağıdaki link bence faydalı bir bak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.