Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Zedelenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bir buçuk hafta önce basketbol oynarken dizimden ses geldi ve kendimi yerde buldum hastaneye gittik emar çektirdik emar sonucunda ön çapraz bağ zedelenmesi ve kıkırdakta hasar varmış doktor açı ayarlı dizlik aldırdı tak iyileşirsin belli bi süre sonra dedi .Benim sorunum şuki sakatlıktan 3 gün sonra dizim şiştiği için doktora gittim 3 tüp kan çekti ödem oluşmuş dizimde dizimdeki şişlik biraz indi ama 1 hafta olduy dizim de hala baya şişlik var soğuk yapıyorum dizliği takıyorum hiç bi düzelme yok dizimi katlıyamıyorum.Bilen vardır elbet yardım ederse çok memnun olurum.

• Çapraz bağda yırtık var sanırım kopma yok ..çapraz bağda parsiyel yırtık diye gwçer ...diz gevşer ve üstüne gidersen kıkırdaklar birbirine zarar vermeye başlar ...aynısı yıllardır bende var ...hiç bir zaman o diz eskisi gibi olmayacak ..basket veya başka bir ağır spor herzaman dizine zarar verir..yapman gereken ömür boyu dizini koruman ..
    Tabi doktorlar daha iyi bilir. bende 15 yıldur var .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Çapraz bağda yırtık var sanırım kopma yok ..çapraz bağda parsiyel yırtık diye gwçer ...diz gevşer ve üstüne gidersen kıkırdaklar birbirine zarar vermeye başlar ...aynısı yıllardır bende var ...hiç bir zaman o diz eskisi gibi olmayacak ..basket veya başka bir ağır spor herzaman dizine zarar verir..yapman gereken ömür boyu dizini koruman ..
    Tabi doktorlar daha iyi bilir. bende 15 yıldur var .

merhaba,,,kısmi yırtık bende de var....yaş 37,bayanım....dizinizdeki problemlerden biraz bahsedermisniz lütfen? en çok şikayetçi olduğunuz konular?? ameliyatı neden düşünmediniz bir de? çok teşekkürler
  • solveus S kullanıcısına yanıt
    Dizimde çapraz bağda yırtık var kopuk değil bağ ..dizim diğer dize göre gevşek ..bu şwkildede ağır spora devam etmekten kıkırdaklardada biraz problem var ..fazla bir problemim yok dizimden ..ameliyat ettirecek kadar kötü değil ..yerine göre futbol bile oynuyorum ..yalnız oynadıktan sonra hassaslaşıyor.
    Son zamanlar ağırlık çalışıyorum kaslar güçlenince ağrı kayboluyor ..önemli olan çok problem yoksa dizi güçlendirmek .

• quote:

Dizimde çapraz bağda yırtık var kopuk değil bağ ..dizim diğer dize göre gevşek ..bu şwkildede ağır spora devam etmekten kıkırdaklardada biraz problem var ..fazla bir problemim yok dizimden ..ameliyat ettirecek kadar kötü değil ..yerine göre futbol bile oynuyorum ..yalnız oynadıktan sonra hassaslaşıyor.
    Son zamanlar ağırlık çalışıyorum kaslar güçlenince ağrı kayboluyor ..önemli olan çok problem yoksa dizi güçlendirmek .

ben spor hekimliğinden rendavu aldım,,,orda bir takım testler yapıp kopuk mu yırtık mı anlıyorlarmış ön çapraz bağın durumunu,,,,mr çektirdim,radyolog kısmi yırtık var diyor raporunda,ortopedist yırtık felan yok diyor,,,kafam karıştı,,son noktayı spor hekimliği koysun bari dedim benim dizimde de gevşeklik var,,,quadriceps kaslarını dizdeki güçsüzlük yumuşatıyor...yada ben öyle olduğunu sanıyorum? dizmdeki hasssiyetin yaınında bir de hafif sızlama var,,,onun nedenini çözemedim....ağrınız ne tür bir ağrı? bildiğimiz kas agrısı gibi mi sızı biçiminde mi?,,,,güçlndirme exersizleri fizik tedavi usulu iki gündür uyguluyorum ama sızı beni bezdiriyor cook teşekkürler

Bende sadece dizi kırıp güç verince diz kapağın altından hafif sancı ağrı geliyor ..yalnız bu dizimi zorladığım zamanlar oluyor ..bu aralar uzun mesafe koşu yapıyorum ..sonrasında oluyor ..3-5 gün koşmazsam oda olmuyor ... en güzel diz güçlendirme benim için scuat hareketi ...ve bacağınızı uzatıp kasları gergin tutmakta çok faydalıymış ...ama ben ağırlıkla scuat yapıyorum dizin etrafındaki kaslar geliştikce hiç birşey kalmıyor ..şu aralar yok mesela ağrı sancı ...ama ağır spor yapınca diz darbe alınca yine çıkıyor arıza...sizde güçlendirmeye bakın .anlaşılan sizdeki bağda kopma yok ..

• quote:

Bende sadece dizi kırıp güç verince diz kapağın altından hafif sancı ağrı geliyor ..yalnız bu dizimi zorladığım zamanlar oluyor ..bu aralar uzun mesafe koşu yapıyorum ..sonrasında oluyor ..3-5 gün koşmazsam oda olmuyor ... en güzel diz güçlendirme benim için scuat hareketi ...ve bacağınızı uzatıp kasları gergin tutmakta çok faydalıymış ...ama ben ağırlıkla scuat yapıyorum dizin etrafındaki kaslar geliştikce hiç birşey kalmıyor ..şu aralar yok mesela ağrı sancı ...ama ağır spor yapınca diz darbe alınca yine çıkıyor arıza...sizde güçlendirmeye bakın .anlaşılan sizdeki bağda kopma yok ..

squat hareketinde dizim titriyor,,,denedim:)),,,5 şubatta anlaşılacak kopma mı yırtık mı,,,yırtık olunca ameliyat etmiyorlar çoğunlukla...fizik tedavi ile geçer deniliyor ama beni heralde fizik tedavi de kurtaramayacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Sizdeki sorun ne kadar onu bilmiyorum ..scuat ağırlıksız yapın .vücududa kaldıramıyorsanız sizin diziniz ilk başta çok zayıf ..güçlendirmeniz lazım .ömür boyu spor .

• quote:

Sizdeki sorun ne kadar onu bilmiyorum ..scuat ağırlıksız yapın .vücududa kaldıramıyorsanız sizin diziniz ilk başta çok zayıf ..güçlendirmeniz lazım .ömür boyu spor .

ben felç geçirdim,,,ayaklarımı hissedebildiğim ilk gün (5 aydan sonra) yürümeye kalktım ve düştüm:)) o zaman yırtıldı sanırım,,,bu kadarcık bir düşme ile,,,diz stabil değil ve yoğun olarak kas gücü eksiğim var.....çalışabilsem çalışacağım da önce biraz toparlanmalıyım,,,evde fizk tedavi hareketleri yapıyorum....bahara yüzücem ve bir merkezde tekrar fizk tedavi görücem....dizmdeki sorun sinir hasarından mı öçb yırtığından mı doktorlar bulamadılar....hastane hastane geziyorum,,, radyologun ve ortopedistin fikirleri çelişince forumdaki üyelerden soruyum dedim öçb yırtığı belirtilerini,,,teşekkürler

Geçmiş olsun ..bu iş buradakilerin dediğiyle olmaz .siz doktorların dediklerine bakın bence ..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.