Şimdi Ara

Ön konsoldan duyulan tıkırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yetkili servisin bir çözüm üretememesinden kaynaklı, sizlerin tecrübesi ve yardımıyla sorunu tespit etme ihtimaline binaen yazmaktayım...

Öncelikle aracım 1.5 Dizel motor 2021 model Peugeot 2008. Söz konusu sorunu şu şekilde basitçe anlatarak izah edeyim

1-) Aracımın ön konsol tarafından bir tıkırtı, iki metalin birbirine vurması sesine benzeyen bir ses ile karşı karşıyayım.

2-) Motor soğukken sorun artıyor. (Yeterince ısınmışken de ses yapmışlığı oluyor.)

3-) Araca gaz verirken bu sorun meydana geliyor. Gaz vermiyorken ASLA bu ses meydana gelmiyor.

4-) Virajlı yolda bu ses artıyor. Ve viraj son bulduğunda ses azalarak son buluyor.

5-) Genelde düşük devirde (1300-2000) sesi duyuyorum.

Günceyoutube
    Düşük devir zırıltı sesi sebebi nedir?
    https://www.youtube.com/shorts/eTo2EaWcx6U

Günceyoutube
    Devir düşükken gelen zırıltı sesi
    https://www.youtube.com/shorts/1ZBL1GgOrgI

6-) Videolardan da görüleceği üzere vites düştüğünde (devir yükseldiğinde) ses ortadan kalkabiliyor.

Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım bu sorunu çözebiliriz. 2 aydır servise git-gel yapıyorum asla bir çözüm bulamıyorlar. Yeni yılınız cümleten kutlu olsun bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam cırcır böceği sesine benzer bir ses, ilk önce aklıma fan motoru geldi ama o böyle ses çıkarmaz.
    Araba soğuk iken çalışmasa dahi gelir, ısınıp çalışınca 3-4 kademede keser.

Bu sesi prizdrek verebilir

• hocam bu ses araç kabininin içinden mi geliyor yoksa dışından mı? dışından derken yani kaputun altı motor bölümünün oralardan mı geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 30 Aralık 2022; 23:20:26 >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

Merhaba, değerli görüşlerinizi ve "prizdrek" yorumunuzu servis elemanları ile paylaşacağım. Şimdiden yeni yılınızı kutlarım.

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Arabalardan hiç anlamıyorum. Bununla birlikte dışarıdan/içeriden gelen ses ayrımını yapabilecek bilgim de yok. Ancak kulağım beni yanıltmıyorsa sol ön taraftan içeriden geliyor diye düşünüyorum. Fakat bu sesin sürekli olmaması ve belli koşullarda gerçekleşmesi "acaba dışarıdan mı" diye düşündürtmüyor da değil. Zira gaz vermediğin hiçbir koşulda o ses yok... Teşekkürler

• Çok rahatsız edici bir ses . Pejo'nun son çıkan modelleri gerçekten rezalet.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hakikaten de öyle. 2 aydır şu ses için uğraşıyorum resmen. Görüntüye kandım ve aldım. Bi' daha alır mıyım? Asla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön konsoldan gelen boncuk sesi
    11 ay önce açıldı
    Torpidodan gelen tıkırtı sesi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam iki bina arası yada duvar, mümkünse akşam. Arabayı o rada boşta gaz verin ses nereden geliyor ise kendisini kolayca eleverir durduğu yerde.
    Sizinde yeniyılınız kutlu olsun.

İşin tuhafı hareket halindeyken geliyor ses. Sağlıcakla kalın.

• Hocam tavsiyem sanayide iyi bir rot balanscıya gidip durumu anlatın. Ön tarafı komple kontrol eder usta.
    O kontrollerin yapıldığı, bölüm genelde servislerde olmaz.

Eyvallah teşekkür ederim. Sağ olun, yapacağım.

• Rica ederim son olarak birdahaki araçla yol alıp park ettiğinizde.
    Sağ ve sol jantlara dokunun, biri diğerinden daha sıcaksa durum farklı bir boyuta ulaşır.

• PSA pişmanlıktır

• Ön camla arabanin ön konsolunun birlestigi yerin arasina kagit, fiş, çöp vs. tarzi bir sey girmis olabilir. Arabanin on konsoluyla on camin birlestigi yeri arabanin icindeyken boydan boya kontrol edin, ince cubuk, cetvel tarzi biseyi araya sokup boydan boya gezdirin (cizmemeye dikkat ederek) ses buyuk ihtimalle ordan geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne yazık ki...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.