Şimdi Ara

Ön Sis Farı... Gerekli mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 metre önünü göremiyorsan araba sürme zaten
    Sis farlı araç kullanıyorum. Arada bir sisler çalışıyor mu diye yakarım.
  • sadece arabayı yıkadığımda foto çekmek için yakarım tabi bizim arkadaş grubuyla buluşup pikniğe falan gikerken yakarım..
    sisli havaya hiç denk gelmedim.. malum muğlada hiç sis olmuyor.. sadece uzun gece yolculuklarında dağların arasından falan geçerken kullanırım trafikte
  • Sis farı bir güvenlik donanımıdır, sisli havalarda olmazsa olmazdır. Kullandığım bütün araçların sis farı vardır ama özellikle belirtiyim hiçbir zaman gereksiz yere kullanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_kaya1

Gerekli ki adam takmış...

Ön Sis Farı... Gerekli mi?

Bu sis farı değil.

Ralli yarışlarında kullanılan, Standart Gece Etap aydınlatması.
  • her araçta standart olmalı...

arabada bulunmasının zararı mı var?
  • Sis farı nedir, nelerden oluşur ?, Hangi ampuller kullanılmalı ? Ne zaman kullanmalı ?
    http://www.geceucusu.com/Sis-fari-nedir-nelerden-olusur--t2413.html
  • bursada yaşıyorum ve haftada 1 kere en az uludağa çıkıyorum sabah 5-6 gibi yola çıkıyorum haliyle bu saaatlerde dağda sis oluyor. mecbur sisleri açıyorum .
  • Yukarıdada söylenildiği gibi, bulunduğunuz yer bağlı. Birde benim işyerim Ankara Elmadağ'da ve yaz haricinde neredeyse hergün sis oluyor. Çok kere 1 metre önümü göremediğim sise yakalandığım oldu ve arka sis farını bile açmak zorunda kaldım. Kesinlikle gereksiz değil, siste bir kere araç kullanan herkes bunun önemini anlayacaktır.

Ama karayolu dışında ve şehiriçinde sis daha açık oluyor ve ihtiyaç olmuyor, bu sebeple buralarda bende kullanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucak_muhendisi -- 31 Ağustos 2011; 21:09:27 >
  • o değilde bizim sis lambaları hiç öyle yolu falan aydınlatmıyor... taş çatlasın 2 metre önümü aydınlatıyor... ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

o değilde bizim sis lambaları hiç öyle yolu falan aydınlatmıyor... taş çatlasın 2 metre önümü aydınlatıyor... ...

Aydınlatmaktan çok farkedilmeyi sağlamaktır görevi.
  • Passat'ta yok,bir eksikliğini hissetmiyorum.Hissetsem zaten aynı gün taktırırım zor birşey değil.Ön sis farını çakma xenon olmadığı sürece yakanlardan bir şikayetim de yok,gözümü almadığı sürece yakabilirler.Arka sis farları biraz göz alıyor ama..
  • Eğer gece sakin ve karanlık bir yolda gidiyorsam kesinlikle yakarım sis farlarımı. Uzun farların aydınlatmadığı kısa menzili aydınlatmada oldukça başarılı oluyor. Tabi bu bahsettiğim çok sakin gece yolculukları için geçerli ki uzun farları kullanabilelim. Sisler xenon olduğunda hiç çekilmez bir hal alıyor. Şapka yok, aşağı eğim yok ciddi manada göze hitap ediyor. Fakat tekrarlıyorum; kesinlikle küfretmiyorum çünkü sadece küftetmek acizlik gibi geliyor. Bir çözüm bulunmalı sadece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Eğer gece sakin ve karanlık bir yolda gidiyorsam kesinlikle yakarım sis farlarımı. Uzun farların aydınlatmadığı kısa menzili aydınlatmada oldukça başarılı oluyor. Tabi bu bahsettiğim çok sakin gece yolculukları için geçerli ki uzun farları kullanabilelim. Sisler xenon olduğunda hiç çekilmez bir hal alıyor. Şapka yok, aşağı eğim yok ciddi manada göze hitap ediyor. Fakat tekrarlıyorum; kesinlikle küfretmiyorum çünkü sadece küftetmek acizlik gibi geliyor. Bir çözüm bulunmalı sadece...

Dediğiniz gibi bende güvenlik öncelikli kullanıyorum karanlık yerler vs.

Cadde de full+full hiper çakma xenon lu araç görünce deliriyorum.

• çok sisli havada kısa farlar önünü göstermek yerine tam tersine sisi parlatarak gözünüzü almasına yol açıyor, hatta far testlerine konu olan bir durumdur. böyle durumlarda sis farı kısa mesafe ve yere yakın bir konumdan aydınlatarak görüş açısından kısa fara göre daha etkili.

sis farı olmayan bir araçta yoğun sisli bir yerde kısaları da kapatmak zorunda kalmıştık bu yüzden. kısacası kesinlikle gerekli bir donanım...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.