Şimdi Ara

Ön Sis Farı... Gerekli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha dün gece ılgaz dağından geçerken gayet gerekli birşey olduğunu farkettim
  • Maksimum 3 gün denk gelmiştir sisli hava, onun dışında hiç kimsenin olmadığı kapkaranlık yollarda yeri daha çok aydınlattığı için açıyorum hoşuma gidiyor Tabii ki karşıdan araba görür görmez söndürürüm, en gıcık olduğum şeydir boş yere sis farı yakıp karşıdan gelenin gözünü almak.
  • İşlevinden ziyade benim için sis farı mevcut olan bi model sis farı olmayandan daha güzel görünüyor.
  • Bana gerekli..
    Kısalarım yeri 2 metre öteden itibaren aydınlatmaya başlıyor.. sislerim ise aracın burnundan 2-3 metre öteye kadar olan kısmı aydınlatıyor.. Kısa+sis yakınca görüntü bütünlüğü oluyor, kendimi daha güvende hissetmemi sağlıyor bozuk yollarda..

Bu arada sislerim karşıdan gelenin gözünü asla almıyor.. Yere odaklı ve düşük güçlü (25w)

Ekleme:
    Az önce fotoğraf çektim.. Fotoğraflarda görünen sırasıyla sis farı, kısa farlar, sis+kısalar..
    Kısaların karanlık bıraktığı bölge de çok belirgin..

Ön Sis Farı... Gerekli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 31 Ağustos 2011; 22:38:33 >

• İstanbul o kadarda kısıtlı bir coğrafya değil hocam

Benim okulum Şile'de.Bana inanılmaz yardımı dokunuyor,gece veya gündüz erken saatlerde gidiyorsam çok büyük ihtimalle sis oluyor.

Dediğim gibi benim için bir zorunluluk.Sis farı olmayan bir araç almam da.

Ama sırf hava atmak için kullanan denyolara bende kesinlikle kılım.Bir de arka sisleri yakmıyorlarmı....

Zaten bu florasan xenon takanlarla bu arka sis farlarını hava atmak için açan adam dikkat edin aynı kişi.
  • Çokda aman aman gerekli olan bir parça değil millet genelde sis farını artık aksesuar olarak kullanıyor gündüz sis farını açmalar veya zenon takıpda gece açmalar felan gerçekden saçmalık sis farı olmadan kısaları yakarak çok gittiğimi bilirim.He tabiki sis farı olması artıdır.Ancak olmazsa olmaz değildir.
  • gerekli olsun olmasın o kadar para veriyoruz orda bir plastik parça duracağına far dursun ayrıca bazen ışık yanmayan yollarda zifiri karanlık diye tabir ettigimiz yollarda sisleride açınca görüş açısı çok daha rahatlıyor özellikle yolun yan tarafları ışıl ışıl oluyor valla. Şimdi gelip ozamanda insanın gözlerini alıyor demeyin sakın piyasadaki o çakma xenon takan tipler insanın gözünü kör ediyor resmen sis farları onun yanında devede kulak kalır.
  • İsteyen beğenir isteyen beğenmez arkadaş ne kadar saçma sapan konular açılmaya başlandı artık sizene bizene insanların zevklerinden sis farklarının ne zararı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

daha dün gece ılgaz dağından geçerken gayet gerekli birşey olduğunu farkettim

ben de kastamonudayım. ılgaz dağının özellikle tosya geçidinde sis olmaması sürprizdir. mevsim farketmez.

araç ilçesine gidersiniz sis. sinopa memlekete giderim yaralıgöz sis. küreye giderim sis. yani sis farı süs değil. gerekli buralarda ki bazen sis öyle böyle olmuyor. aracın farlarını bile göremeyeceğiniz mesafelere düşüyor görüş mesafesi.

kısalar bu durumda sisi daha çok parlatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. eski aracımız mareada sis farı yoktu. ihtiyaçtan taktırdık ancak orjinalleri gibi olmadı. xenon takılmamış ya da beyaz renge dönüştürülmemiş sisler gerçekten işe yarıyor.

üstelik köy yolları ya da tadilat yapılan yollar belli. karşıdan gelen birisi olmadıkça, gece zifiri karanlıkta görüşü arttıtmak ve kasisleri daha kolay farketmek için benimde yaktığım oluyor.

son olarak sis farı olmayan yaramaz demelerinin sebebi hem görüntü hem donanım. full araçlarda oluyor sis farı. eğer yoksa donanım eksik olduğundan yaramaz deniyor olabilir.

• araba alana sıs farı hedıye. O yuzden var sıs farıda
  • Merhabalar,
    Sis fari guvenlik donanimi olup gereklikiginin tartisilmasi cok anlamsizdir. Ulkemizde sus olarakta kullanilsa hava icinde kullanilsa farketmez amaci kazayi engellemektir. Bir arkadasinda yazdigi gibi bu gozle bakilirsa esp icin de gereksiz denebilir zira duzgun arac kullaniminda yilda 10 kere bile devreye girmez.
    Saygilar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_kaya1

Gerekli ki adam takmış...

maşallah projektör mübarek
  • Tek aracın zor sığdığı ve bir yanı sağlam uçurum olan karanlık knidos yolundan dönüşte ilaç gibi oldu sis farı.
  • sis farı olmazsa olmazdır.
    candır.
    o olmasa apaçiler ne yakacak...
    tepeye projektör koyarlar bu sefer...
  • Bizim burda bi magirus dolmuş var öne 4-5 tane altlı üstlü hella takmış akşamları yakıyor milletin gözünün içine ediyor.Böyle kullanılacaksa hiç takmasınlar daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

quote:

ihtiyaç. ya fuar yanıtımı için yapılmış ya da rallide kullanılmak için. aracı kullandıkları gece koşullarına bakarsak normal bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

quote:

ihtiyaç. ya fuar yanıtımı için yapılmış ya da rallide kullanılmak için. aracı kullandıkları gece koşullarına bakarsak normal bence.

bilemedimki şimdi bunun önünde gitmek istemezdim yinede ben adamı kör eder bu

• hiç bir teknik donanım yoktur ki bir konfor ve güvenlik durumu için yapılmasın.

siz onu amacı dışında kullanırsınız ayrı konu.istisna..

şehirler arası çok yol yaptığım için sis farını aktif olarak kullanırım,gereksiz veya hava vs aksesuarı diyen üyelere buradan bir sorum olacak 1 metre önünüzü görmediğiniz bir siste o teknoloji harikası xenon hazretlerini veya diğer aydınlatma sistemlerini çalıştırdılarmı acaba nasıl bir tablo çıkıyor ortaya...

en son Bolu dağında sislere ve uzun kısa ampullerine xenon taktıranların oluşturduğu kuyruk

kent olips reklamınkınden dahada uzundu apışıp kaldılar devam edenler ise sis farı orjinal olanlardı.

klavye başında hesap kesmeyelim lütfen
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 31 Ağustos 2011; 18:59:39 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aoe_

quote:

quote:

bilemedimki şimdi bunun önünde gitmek istemezdim yinede ben adamı kör eder bu

bunlar tek gidiyor nasıl olsa hocam. tek bir zararı var oda seyircilere. araba karşıdan gelirken bakmayacaksın. yoksa gözler kıprış kıprış oluyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.