Şimdi Ara

ÖN TAMPONA PARK SENSÖRÜ NASIL OLUR ? MARKA ÖNERİSİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
0
Favori
15.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CxCxCx

quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

hocam ön tarafa takılırmı ya eğer ön tarafındanda korkuyorsan hiç binme. ama arkaya kesinlikle takılmalı sensör.

Ne alakası var korkmakla ? Binme ne demek ? Dar yerlere park ederken lazım oluyor.Sürttükten sonra parasını sen vereceksen taktırmıyorum söz.

binmenin anlamını bilmiyorsan aç google amcaya sor yaş kaç hay allahım. dar yer olduğuna inanıyorsan hafif geriye alırsın düzeltirsin. ama yok param çok 100 lira verir birde ayrı bi elekrik tesisatı çektiririm diyorsan taktır tabi. hea altınada taktır arabanın tümseklerden geçerken ona göre geçersin

yaş kaç evlat. Seninkinde yok diye kimseninkinde olmayacakmı. Adam sana MArka önerisi istiyorum demiş, taktırsam nasıl olur demiş. Sanamı kaldı kimin arabaya binip binmeyeceği. Senin gibiler yüzünden millet tamponları ezik içerisinde zaten. Millete sürterek çarparak araba kullanıyorsunuz ...

• quote:

quote:

quote:

hocam ön tarafa takılırmı ya eğer ön tarafındanda korkuyorsan hiç binme. ama arkaya kesinlikle takılmalı sensör.

Ne alakası var korkmakla ? Binme ne demek ? Dar yerlere park ederken lazım oluyor.Sürttükten sonra parasını sen vereceksen taktırmıyorum söz.

binmenin anlamını bilmiyorsan aç google amcaya sor yaş kaç hay allahım. dar yer olduğuna inanıyorsan hafif geriye alırsın düzeltirsin. ama yok param çok 100 lira verir birde ayrı bi elekrik tesisatı çektiririm diyorsan taktır tabi. hea altınada taktır arabanın tümseklerden geçerken ona göre geçersin

Varya bu foruma kayıt olunurken zeka yaşı test edilip olunmalı.Yoksa böyle ıq su yerlerde sürünen insanlarla bu forum çekilmez hal alır.NE biçim insansın sen ya ? sana ne kardeşim istersem ön kaputada taktırırım çamurluğa da taktırırım sileceklere de taktırırım.Seni mi gerdi benim par sensör taktırmam ? Gerdiyse söyle ayarını yapayım.

Binmenin anlamını öğren diye google a sor diyor herif Görüyoruz senin gibi mantıklta olanların tamponlarını.HEpsi vuruk kırık içerisinde.Sen rahat ol ben dar yerlerede park etmesini biliyorum.Ama Uğraştırır sürekli ileri geri.Dİreksiyonla cebelleşirsin park edene kadar.Oysa takarım sensörümü rahat rahat girerim.Yoruma bak
    quote:

dar yer olduğuna inanıyorsan hafif geriye alırsın düzeltirsin.
    Azıcık geri gelirim demek.Sağol ya öğrettiğin iyi oldu .Anlaşılan sen hep 5 metrelik yerlere parkediyorsun ki dar yerlere par ketme sorunu olmuyor.Bazen mm lik yerlere parketmen gerekiyor.O zamanlar park sensörü çok işe yarıyor işte.Tabi snein bunu anlamanı beklemek hata olur.

Bilmediğin konularda da atıp tutma.Çoğu park sensörlerinde ekstra elektrik tesisatı çektirmene gerek kalmıyor.Olduğu gibi takabiliyorsun.Tabi bunu da bilmediğin için salladın işkembeden.Takarım 50 60 tl lik park sensörü tamponumun çizilmesini korurum.

Hadi daha fazla tecavüz etme konuma.Seni alalım konu dışına..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 14 Ağustos 2011; 19:35:56 >

• Bu direksiyon hakimiyeti ile ilgili bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Bu direksiyon hakimiyeti ile ilgili bir durum

Alakası yok.ÇOk dar alanlara park ederken tamponun ucunu kestiremeyebiliyorsun.Kestiremediğinde de çizebiliyorsun tamponu.Bunun önüne geçebilmek için taktıracağm.
  • Arka park sensürünün bütün araçlarda standart donanımlı olmasını isterdim.
  • Sevgili kardeşim foruma sorman bile hata. Burada senin iyiliğine olan birşeye , yap kardeşim denilmez.. Şimdeden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jet_han

Sevgili kardeşim foruma sorman bile hata. Burada senin iyiliğine olan birşeye , yap kardeşim denilmez.. Şimdeden hayırlı olsun.

Aah ahh işte çok geç anladım.Neyse h. içi taktırdığımda bütn aşamalaırın resimlerini siz ilgili arkadaşlar için paylaşacağım.Diğer f1 pilotu arkadaşlar için önemsiz olacak ama olsun.

T.ederim bu arada :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 14 Ağustos 2011; 19:45:54 >
  • quote:

quote:

Sevgili kardeşim foruma sorman bile hata. Burada senin iyiliğine olan birşeye , yap kardeşim denilmez.. Şimdeden hayırlı olsun.

Aah ahh işte çok geç anladım.Neyse h. içi taktırdığımda bütn aşamalaırın resimlerini siz ilgili arkadaşlar için paylaşacağım.Diğer f1 pilotu arkadaşlar için önemsiz olacak ama olsun.

Sevgili arkadaşım o diğer F 1 pilotları genelde şahinle gezenler. Arabaya oturduğunda siisfarına kadar görebiliyorlar. Onun içindirki memlekette ne kadar araba varsa tamponunu sürtmeden geçmiyorlar....

Resimleri bekliyoruz. :)

• quote:

quote:

quote:

Sevgili arkadaşım o diğer F 1 pilotları genelde şahinle gezenler. Arabaya oturduğunda siisfarına kadar görebiliyorlar. Onun içindirki memlekette ne kadar araba varsa tamponunu sürtmeden geçmiyorlar....

Resimleri bekliyoruz. :)

Hocam akşam akşam iyi güldürdün

Resimleri en geç pazar günne kadar yükleyeceğim.Tabi bu hafta içi gelirse :)

• peki arka park sensörleri neden 4 adet ? 2 köşeye bir ortaya yetmiyor mu ? Bir de istediğimiz mesafelerde uyarı vermesi konusunu biz ayarlayabiliyor muyuz ? önceki aracımda 70 cm kala son uyarıyı veriyordu...hiç bi anlamı yoktu yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Ön değil de dar yerlerden geçerken aracın geçip geçmeyeceğini falan kestiremiyorum bazen ben, onun için bi sensör var mı? Yoksa ön sensörler mi bu işi görüyor?

park sensorlerı ortalama 35 cm cıvarı kesıntısız uyarı verır yanları ıkı taraftanda algılamıs olsa en 50 cm varken sız sureklı uyarı alıcaksınız bu durumda daha cok tedırgın olursunuz bence sız aracınızın nerden gecıp gecemyeceğını oğrenmeye calısın daha ıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 14 Ağustos 2011; 20:45:35 >

• park sensörleri genelde max. 30 cm kala kesintisiz uyarı verdiğinden ön park sensörünün sürtme yada parketmede fazla faydası olmaz. Hatta 2 araç arasına parkediyorsanız uyarı sesinde sesin hangi taraf için uyarı verdiğini karıştırmak bile olası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

park sensörleri genelde max. 30 cm kala kesintisiz uyarı verdiğinden ön park sensörünün sürtme yada parketmede fazla faydası olmaz. Hatta 2 araç arasına parkediyorsanız uyarı sesinde sesin hangi taraf için uyarı verdiğini karıştırmak bile olası.

Bende aynısını diyecektim evet 30 cm kala sürekli ötüyor ve bence 30 cm mesafeyi her türlü kestirirsin
  • Hocam taktırın bence aracınıza ne yapacağınız kimseyi ilgilendirmez.Herkes nasıl rahat ediyorsa öyle kullanmalı aracını.

• Linkte ki sensör, kuzenimin MERCEDES C180 aracında var. OLdukça güzel ve kullanışlı.

Ön tampona park sensörünün gereksiz olduğunu düşünürdüm ama hiç de öyle olmadığını arkadaşımın Highline GOLF ünde gördüm. Aracın içinde ki LCD ekrana aracın kuş bakışı görünümü çıkıyor ve sensörler aracın önünde ve arakasında bir cisim fark ettiğinde bunu çizgilerle belirtiyordu. Araç, cisme yaklaştıkça uyarı sesleri ardı ardına çalıyor ve çizginin rengi turuncudan kırmızıya dönüyordu. Çok güzel ve İstanbul için çok kullanışlı bir teknoloji.

ÖN TAMPONA PARK SENSÖRÜ NASIL OLUR ? MARKA ÖNERİSİ ?

• quote:

park sensörleri genelde max. 30 cm kala kesintisiz uyarı verdiğinden ön park sensörünün sürtme yada parketmede fazla faydası olmaz. Hatta 2 araç arasına parkediyorsanız uyarı sesinde sesin hangi taraf için uyarı verdiğini karıştırmak bile olası.

Bazı park sensörlerinde kesintisiz ses uyarısı verdiği zaman bile dijital ekranda ne kadar yaklaştığını renkli çizgiler halinde gösteriyor.Ses aralıksız öttüğünde dijital ekranda son kırmızı diş şeklinde göstermeyenler var.O bahsettikleriniz dandik park sensörlerinde mevcut.20 cm kala en son kırmızı dişi gösteriyor.Ben ondan almayacağım işte.

Hadi onu geç ses tamamen ilk ötmeye başladığında o 20 cm yi tahmini olarak kafanızda canlandırabilirsiniz.Ama park sensörü olmadığında o imkan bile yok.

Ayrıca düşünmüyorda değilim arkaya kameralı park sensörü mü taktırsam diye.

Peki birşey soracağım.Bİr arkadaş gündüz farlarından elektrik alabilirsiniz demişti ön park sensörleri için.Başka alternatif yolu var mı ? En azından bilgi edinmek lazım almadan önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 14 Ağustos 2011; 21:42:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

quote:

Ön değil de dar yerlerden geçerken aracın geçip geçmeyeceğini falan kestiremiyorum bazen ben, onun için bi sensör var mı? Yoksa ön sensörler mi bu işi görüyor?

park sensorlerı ortalama 35 cm cıvarı kesıntısız uyarı verır yanları ıkı taraftanda algılamıs olsa en 50 cm varken sız sureklı uyarı alıcaksınız bu durumda daha cok tedırgın olursunuz bence sız aracınızın nerden gecıp gecemyeceğını oğrenmeye calısın daha ıyı

Ben korkusuzca her yerden geçiyordum gözümün kestiği, Adana'da olanlar bilir dar yollarda halk otobüsleri falan çok sıkıştırır duraklardan çıkarken. Birinde yine geçerim dedim alan var dedim çamurluğu sürttüm canım sıkıldı.

Öten değil de ortada ledli terazi halinde olanlar var bildiğim kadarıyla. Geçerken o ledler yeşilden kırmızıya kadar yanıyor böylece aralığı kestirebiliyorsunuz, özellikle sağa yüksek kaldırıma yanaşırken işe de yarar.

• quote:

quote:

Bazı park sensörlerinde kesintisiz ses uyarısı verdiği zaman bile dijital ekranda ne kadar yaklaştığını renkli çizgiler halinde gösteriyor.Ses aralıksız öttüğünde dijital ekranda son kırmızı diş şeklinde göstermeyenler var.O bahsettikleriniz dandik park sensörlerinde mevcut.20 cm kala en son kırmızı dişi gösteriyor.Ben ondan almayacağım işte.

Hadi onu geç ses tamamen ilk ötmeye başladığında o 20 cm yi tahmini olarak kafanızda canlandırabilirsiniz.Ama park sensörü olmadığında o imkan bile yok.

Peki birşey soracağım.Bİr arkadaş gündüz farlarından elektrik alabilirsiniz demişti ön park sensörleri için.Başka alternatif yolu var mı ? En azından bilgi edinmek lazım almadan önce.

Gündüz farlarından değil normal farlardan hocam. Yani şimdi araçta uzunları yakmak için ya da sis farlarını açmak için anahtarı çeviriyoruz ya o şekilde bu anahtarı ön sensörler için de kullanabilirsin. Gündüz farları olmazsa daha iyi çünkü gündüz farları sürekli yandığı için sorun oluşturur. Bunun dışında oto elektrikçi içeri bir anahtar koyabilir. Yada daha önce dediğim gibi oto elektrikçi başka yollar da bulabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: byatunga

quote:

quote:

Gündüz farlarından değil normal farlardan hocam. Yani şimdi araçta uzunları yakmak için ya da sis farlarını açmak için anahtarı çeviriyoruz ya o şekilde bu anahtarı ön sensörler için de kullanabilirsin. Gündüz farları olmazsa daha iyi çünkü gündüz farları sürekli yandığı için sorun oluşturur. Bunun dışında oto elektrikçi içeri bir anahtar koyabilir. Yada daha önce dediğim gibi oto elektrikçi başka yollar da bulabilir.

Anladım hocam.Bende gündüz farı yok.Anlaşılan siz elektrik işleriyle pek haşır neşirsiniz.Yani bu arkaya takılan park sensörleri öne bu şekilde takılabiliyor dimi ?

• Bu bendeki tek eksiği navigasyon olmayışı. Dokunmatik bir cihaz olması kullanımı kolaylaştıryor.

ÖN TAMPONA PARK SENSÖRÜ NASIL OLUR ? MARKA ÖNERİSİ ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.