Şimdi Ara

Ön yüklü Windows 8 gelen Bilgisayara SSD ile Windows 8 kurmak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
18.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: creapc58

System Information
    ------------------
    Time of this report: 5/6/2013, 11:15:09
    Machine name: EV
    Operating System: Windows 7 Professional 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
    System Model: MS-7387
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
    Memory: 1024MB RAM
    Available OS Memory: 894MB RAM
    Page File: 998MB used, 919MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

ARKADAŞLAR BU ÖZELLİKLERE SAHİP BİR PC WİNDOWS 8 KALDIRIR MI ?

Üstündeki Win 7 yi kaldırıyorsa Win 8 32-Bit i de kaldırır, ama 1 gb ram ile hangi sistem olursa olsun çabuk şişer bilgisayar..

• Teşekkür ederim Motan
  • Win8 yuklu sifir dizustu pcye ssd taktirdim. yeni win8 dvdsi satin alinarak isletim sistemini ssd'ye kurmak mumkun mu?
  • Windows 8 single yüklü Asus notebookuma 256 GB ssd taktım. Önce mevcut orjnal sistemi Acronisle boş bir harici hddye klonladım.Daha sonra ssdyi takıp başlangıçta hhdyi gösterdim ama maalesef ne yaptıysam harici HDD'den başlatamadım. Bunun üzerine Forumun birinden Windows 8.1 single language msdn indirdim ve formatladım. Key aşamasında bendeki orijinal keyi girdim kabul etmedi daha sonra forumdan bir key buldum onu kabul etti ve formatı bitirdim. Tekrar acronis kurup HDD'den sisteme klonlamayı yaptım işlem bittikten sonra yine olmadı ve pc tanılama yaptı o esnada seçeneklerden birinde dosyaları sil vardı onu hatırlıyorum onu seçtim.1'den 100'e kadar sürdü ve sonuçta pc açıldı. Ne olduğunu anlamak için keyi kontrol ettim baktım orijinal key var ve pc ilk aldığım gündeki haline döndü. Daha sonra yüklediğim programlar yoktu. Klonlarken hem C sürçüşünü hem de D sürücüsünü klonlamıştım. Ssd'yi formatta ve sonrasında bölmediğim halde klonlama aşamasında Hem C hem de D olduğu için aynı orantıda ssdyide bölmüş. Sonuç olarak istediğim oldu ama biraz rastgele oldu. Daha sonra gerekli diğer programları yükledim ve güncellemeleri yaptım. Şuan sorunsuz çalışıyor. açılış ve sayfa arası geçişler olağanüstü hızda...

• Yaşasın FreeDOS yüklü dizüstüler

Arch Linux yadadaha kolay kurulumlusu olan Manjaro'yu kurun. Yerli olsun diyorsanız Pisi Linux kurun

Lisans, kurulum zorluğu vb. şeylerle uğraşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay454 -- 30 Mart 2014; 11:51:36 >
  • Lisans, kurulum zorluğu vb. şeylerle uğraşmayın

ama geri kalan herseyle ugrasmak istiyorsanız bir ust mesajı dinleyin....
  • falone kullanıcısına yanıt
    Bu ürün anahtarı ile Parakende Windows sürümleri kullanılamıyor diyor.
  • makman9 M kullanıcısına yanıt
    ürün anahtarı ile ilgili bir sorun var galiba yada ben o mesajı yazalı 2 yıla yakın olmuş link degişmiş olabilir. eger hala sorununuz devam ediyor ise pm ile sorununuzun ne oldugunu hatırlatın tatilden pazar dönicem o zaman bakıveririm bildigim birşey ise
  • makman9

Microsoft amca şöyle der.
    quote:

Windows 8 veya Windows Server 2012 Ürün anahtarını değiştirmeye çalıştığınızda, "Ürün anahtarını değiştir" bağlantısını, Denetim Masası'ndaki Sistem öğesini bulamıyor.
    Örneğin, varsayılan kurulum ürün anahtarı için bir çoklu etkinleştirme anahtarı (MAK) Windows 8 çalıştıran bir bilgisayarda açın. Ancak, ürün anahtarı değiştirmenize olanak veren kullanıcı arabiriminde bir öğe bulunamıyor.
    Windows 8 veya Windows 2012 etkinleştirilmemişse "Ürün anahtarını değiştir" bağlantısını görüntülenmediği için bu sorun oluşur.

Ön yüklü Windows 8 gelen Bilgisayara SSD ile Windows 8 kurmak?

Çözüm:
    İçinde ekranın sağ kenardan doğru çekin ve "Arama" simgesine dokunun. Veya fare kullanıyorsanız, ekranın sağ alt köşesinin üzerine gelin ve sonra Ara' yı tıklatın.
    Arama kutusuna Slui 3 yazın.

Slui 3 simgesini tıklatın veya dokunun.
    Windows Activation penceresinde ürün anahtarınızı yazın ve ardından Etkinleştir' i tıklatın. Hepsi bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 7 Ağustos 2014; 19:54:19 >

• yukarıyı okudum ama cok anlayamadım bende win 8 sin lang var ürün anahtarı vs buldum laptopun hdd sini çıkarıp ssd takıp buraya win 8 sing lang kursak ve key girsek laptop doğrudan tanımaz mı sıkıntı yaşar mıyım birde illaki sin lang mu olmalı başka win 8 sürümü kursak olmuyıor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbilge_11

yukarıyı okudum ama cok anlayamadım bende win 8 sin lang var ürün anahtarı vs buldum laptopun hdd sini çıkarıp ssd takıp buraya win 8 sing lang kursak ve key girsek laptop doğrudan tanımaz mı sıkıntı yaşar mıyım birde illaki sin lang mu olmalı başka win 8 sürümü kursak olmuyıor mu

1:Eğer üzerinde Windows 8 ile yüklü geldiyse SSD taktıktan sonra lisans girmek gerekmiyor.Sistem kurulurken otomatik olarak Lisans numarasını biostan alıp etkinleştiriyor.

2:Evet orjinali single language ise yine bu sürümü kurman lazım.Pro sürümünü kurman için proya ait bir lisans girmen lazım.Üzerindeki single language ise buna devam et.Aralarında çokta bir fark yok zaten.

Ayrıca Microsoft Windows 8.1 için orjinal olarak indirme yolunu açtı zaten.Orjinal linkinden single language sürümünü indir kur.Hem çok güncelleme gerekmeden hemde temiz kurulum yaparsın böylece.

• kijiro K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ssd üzerinde herhangi birşey yapmalı miyiz bu BIOS ahcı nasıl yaparız veya olup olmadığını nasıl kontrol ederiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilbilge_11

Teşekkürler ssd üzerinde herhangi birşey yapmalı miyiz bu BIOS ahcı nasıl yaparız veya olup olmadığını nasıl kontrol ederiz

biosun içinden ayarlayacaksın AHCİ modu... Sata ayarlarında olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Of Device

Selamlar ;
    Kijiro'nun yaşadığı problemi şu anda ben yaşıyorum, 3 gündür denemediğim metod kalmadı, Acronis, Ghost gibi klonlama programları işe yaramıyor çünkü Bios,ta gömülü olan key içinde HDD seri numarası uyuşmayınca Win 8 kuruluma geçemiyor. Uzun süredir konu cevaplanmamış acaba bir çözüme ulaşabilen kimse var mıdır ? SSD elimde kaldı resmen

Çook can sıkıcı çok. alıyorsun msata ssd'yi hobaa diyip ssd'ye sistemi kurmaya başlıyorsun 5 kat hızlanacağım hevesiyle. W8 SL'a ait olan orijinal anahtarı kullanabilmek için W8.1 SL'nin iso kurulumunda ilk anahtar cevabını genel anahtar ile geçip en sonunda W8 kurulumu bitince orijinal anahtarla lisanslanmak istediğinde çakılıp kalıyorsun. İlla ki normal hdd'ye kurmak şart oluyor W8'i. Ne anladım şimdi yaptığın ssd masrafının karşılığını alamayınca.

Ne yapacaz şimdi Biosu baştan aşağıya yazamayacağımıza göre? var mı bir çözüm bulan

• quote:

Orijinalden alıntı: volumex

quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Of Device

Selamlar ;
    Kijiro'nun yaşadığı problemi şu anda ben yaşıyorum, 3 gündür denemediğim metod kalmadı, Acronis, Ghost gibi klonlama programları işe yaramıyor çünkü Bios,ta gömülü olan key içinde HDD seri numarası uyuşmayınca Win 8 kuruluma geçemiyor. Uzun süredir konu cevaplanmamış acaba bir çözüme ulaşabilen kimse var mıdır ? SSD elimde kaldı resmen

Çook can sıkıcı çok. alıyorsun msata ssd'yi hobaa diyip ssd'ye sistemi kurmaya başlıyorsun 5 kat hızlanacağım hevesiyle. W8 SL'a ait olan orijinal anahtarı kullanabilmek için W8.1 SL'nin iso kurulumunda ilk anahtar cevabını genel anahtar ile geçip en sonunda W8 kurulumu bitince orijinal anahtarla lisanslanmak istediğinde çakılıp kalıyorsun. İlla ki normal hdd'ye kurmak şart oluyor W8'i. Ne anladım şimdi yaptığın ssd masrafının karşılığını alamayınca.

Ne yapacaz şimdi Biosu baştan aşağıya yazamayacağımıza göre? var mı bir çözüm bulan

Hocam ben konuyu açtıktan bir süre sonra çözümü bulmuştum.Daha sonra ise Microsoft MSDN sürümlerini (Windows 8.1 single language ve pro için) zaten direkt yayınlamaya başladı.

işlem basit. HDD ile SSD'nin değişimini yapmadan önce microsoftun sitesinden orjinal windows 8.1 indirilip bu Flash Bellek yada DVD ye kurulum için aktarıldıktan sonra (İSO dvd olarak iniyor) Değişimi yapıp kuruluma geçin.

İndirdiğiniz Windows 8.1 içinde herhangi bir key kayıtlı değil.Kurulum esnasında Biosta kayıtlı bir key varsa otomatik olarak zaten onu okuyup direkt kuruluma geçiyor.Eğer Biosta bir key yoksa yada var olduğu halde farklı bir sürümü kuracaksanız (Ben 2 yıl civarında single language yerine satın aldığım Pro sürümünü kurmuştum) key girme bölümü geliyor zaten önünüze.

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey bilgisayarın üzerinde gelen sürümü bilmek.Genelde single language sürümü geldiği için indirirken buna dikkat edin yeter.Single language geldiyse onu pro ile geldiyse pro'yu indirin.

• kijiro K kullanıcısına yanıt
    teşekkkür ederim cevabın için. herşey dediğin gibi ama w8.1'i HDDye kurunca etkinleşme sorunsuz yapılabiliyor. msata ssdye kurunca "Etkinleştirme sunucusu ürün anahtarı kilidinin açılma sınırını aştığını bildirdi" uyarısını veriyor.
  • arkadaşlar merhaba herkese,

cumartesi günü vatan bilgisayardan asus n551jw model laptopu aldım. aldığım anda içindeki harddisk yerine ssd taktım. yani bilgisayar içinde hiçbir işletim sistemi yok. biosa gömülü olan key de win 8.1 single language e aitmiş. az önce asus müşteri hizmetlerini aradım ve ssd taktığım için artık o serial i kullanamayacağımı söyledi. benim sorum şu ki microsoft un sitesinden 8.1 sl isosunu indirip biosumda gömülü olan serial girip kurulum yapamam mı?

zaman ayırıp cevap verebilirseniz, çok sevinirim arkadaşlar.

Teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolayd

arkadaşlar merhaba herkese,

cumartesi günü vatan bilgisayardan asus n551jw model laptopu aldım. aldığım anda içindeki harddisk yerine ssd taktım. yani bilgisayar içinde hiçbir işletim sistemi yok. biosa gömülü olan key de win 8.1 single language e aitmiş. az önce asus müşteri hizmetlerini aradım ve ssd taktığım için artık o serial i kullanamayacağımı söyledi. benim sorum şu ki microsoft un sitesinden 8.1 sl isosunu indirip biosumda gömülü olan serial girip kurulum yapamam mı?

Teşekkürler şimdiden.

Aynı modelden bendede var ve bende freeDos satın almıştım. Şu anda ise Samsung Pro 850 SSD 'ye Windows 10 pro yüklü şekilde kullanıyorum.

1:Eğer FreeDos satın aldıysan üzerinde ve Biosta herhengi kayıtlı bir key olmaz. FreeDos demek işletim sistemi olmadan satılan demek zaten.

2:Windows 8 ön yüklü aldıysan ve HDD /SSD değişimi yaptıysan 3. parti programlarla BİOS'a gömülü keyi öğrenmen mümkün. Elindeki bu keyi ise istediğin gibi kullanabilirsin. Hatta Microsoft'u arayınca bu
    konuda yardımcı bile olurlar sana. İlegal bir durum yok yani.

3: Keyi öğrenmeye gerek kalmadan Microsoft'un sitesinden MSDN sürümü olarak Windows 8.1 Single language'yi indirip kuruluma geçebilirsin. Kurulum esnasında Windows otomatik olarak (varsa) BİOS'tan
    keyi okuyup işliyor ve key sorma bölümünü direk pas geçiyor.Sen o bölümü görmüyorsun bile.Bunun HDD değişimi ile falanda alakası yok.50 defada HDD/SSD değiştirsen Key Biostan okunduğu için problem yok.

Senin dikkat etmen gereken en önemli husus bilgisayarın FreeDos olup olmadığını öğrenmek. Eğer FreeDos aldıysan para verip lisans satın alman lazım. Hem FreeDos olup hem de Bios'ta lisans olmaz. Eğer biri bunu
    iddia ediyorsa sallıyordur.FreeDos bilgisayarların ucuz olma sebeplerinden biri budur zaten.İşletim sistemi (yani Windows) olmadığı için bunun ücretide maliyet içinde olmaz. Dolayısı ile daha ucuzdur.

Yok eğer yukarıda yazdığım gibi Önyüklü Windows 8 /8.1 gibi bir işletim sistemi ile geldiyse Microsofttan Window'u indir kur.Key falan sormaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

quote:

arkadaşlar merhaba herkese,

Teşekkürler şimdiden.

Aynı modelden bendede var ve bende freeDos satın almıştım. Şu anda ise Samsung Pro 850 SSD 'ye Windows 10 pro yüklü şekilde kullanıyorum.

1:Eğer FreeDos satın aldıysan üzerinde ve Biosta herhengi kayıtlı bir key olmaz. FreeDos demek işletim sistemi olmadan satılan demek zaten.

2:Windows 8 ön yüklü aldıysan ve HDD /SSD değişimi yaptıysan 3. parti programlarla BİOS'a gömülü keyi öğrenmen mümkün. Elindeki bu keyi ise istediğin gibi kullanabilirsin. Hatta Microsoft'u arayınca bu
    konuda yardımcı bile olurlar sana. İlegal bir durum yok yani.

3: Keyi öğrenmeye gerek kalmadan Microsoft'un sitesinden MSDN sürümü olarak Windows 8.1 Single language'yi indirip kuruluma geçebilirsin. Kurulum esnasında Windows otomatik olarak (varsa) BİOS'tan
    keyi okuyup işliyor ve key sorma bölümünü direk pas geçiyor.Sen o bölümü görmüyorsun bile.Bunun HDD değişimi ile falanda alakası yok.50 defada HDD/SSD değiştirsen Key Biostan okunduğu için problem yok.

Senin dikkat etmen gereken en önemli husus bilgisayarın FreeDos olup olmadığını öğrenmek. Eğer FreeDos aldıysan para verip lisans satın alman lazım. Hem FreeDos olup hem de Bios'ta lisans olmaz. Eğer biri bunu
    iddia ediyorsa sallıyordur.FreeDos bilgisayarların ucuz olma sebeplerinden biri budur zaten.İşletim sistemi (yani Windows) olmadığı için bunun ücretide maliyet içinde olmaz. Dolayısı ile daha ucuzdur.

Yok eğer yukarıda yazdığım gibi Önyüklü Windows 8 /8.1 gibi bir işletim sistemi ile geldiyse Microsofttan Window'u indir kur.Key falan sormaz.

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Cihazı vatan bilgisayardan aldığım için biosa gömülü key vardı. Önerdiğin 3. Yolla 8.1 i başarılı bir şekilde yükledim ve şu anda 10 a yükseltiyorum. Ufak bir sorum daha olacak :) 10 a yükselttikten sonra bu benim elimde olan 8.1 sl keyi 10 içinde geçerli olacak mı yoksa microsoft 10 için yeni bir key mi veriyor? Şunun için soruyorum ilerde win 10 temiz kurulum yapmam gerekirse o zaman bu keyi kabul edip etmeyeceğini bilemiyorum.

Çok saol hocam tekrar zahmet oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Cihazı vatan bilgisayardan aldığım için biosa gömülü key vardı. Önerdiğin 3. Yolla 8.1 i başarılı bir şekilde yükledim ve şu anda 10 a yükseltiyorum. Ufak bir sorum daha olacak :) 10 a yükselttikten sonra bu benim elimde olan 8.1 sl keyi 10 içinde geçerli olacak mı yoksa microsoft 10 için yeni bir key mi veriyor? Şunun için soruyorum ilerde win 10 temiz kurulum yapmam gerekirse o zaman bu keyi kabul edip etmeyeceğini bilemiyorum.

Çok saol hocam tekrar zahmet oldu.

Bu Windows 10 key işi bira karışık.Zan ederim kısa vadede sistem işleyişi şöyle;

Yükseltme esnasında Windows eski keyin yanısıra bilgisayarın donanım kimliği gibi bilgilerinide alıp yeniden bir etkinleştirme yapıyor.Muhtemelen bu bilgiler serverlerde tutulup daha sonra etkinleştirmede kullanılacak.
    ileride nasıl bir etkinleştirme yönetmi izlenir bilmiyorum ama şu anda eski keyleri taban alarak etkinleştirme işliyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.