Şimdi Ara

Ön yüklü Windows 8 gelen Bilgisayara SSD ile Windows 8 kurmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
18.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta Asus marka bir bilgisayar aldım ve bilgisayarın üzerinde Windows 8 kurulu idi...

Daha sonra 1 TB lik HDD yi sökerek yerine 256 GB lik bir SSD taktım...

Taktım takmasına ama SSD'ye windows 8 kurmak isteyince LİSANS ÇAKIŞMA hatası verdi.Sonradan öğrendim ki Windows 8 lerin LİSANS DOSYASI BİOS'un içine gömülmüş.Hali ile benim internetten indirdiğim Windows 8'i n lisanslarını üzerindeki lisansla karşılaştırınca kuruluma müsade etmiyor. (bilgisayarın altında etkietinde faturasında falan numara yok ..koymamışlar)

Bunun için gerek Asus servisini gerekse microsoft'u aradım ama birisi (MS) topu "yazılımları tüm hakları ile Asusa devrediyoruz onlar bakacak derken Asus "HDD değiştiği için biz yardımcı olamayız" dediler...

Şimdi öğrenmek istediğim ben lisansını bilgisayarla beraber aldığım bu Windows 8 i nasıl edip SSD'ye kurabileceğim?

Yardımcı olacabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• aşağıdaki dosyayı çaılştırarak windows 8 lisans keyini öğrenebilirsin. (kendi win8'imde denedim, problemsiz çalıştı.)

http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/181095d1319731111-product-key-number-windows-7-find-see-see_windows_product_key.vbs
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctorfizik

aşağıdaki dosyayı çaılştırarak windows 8 lisans keyini öğrenebilirsin. (kendi win8'imde denedim, problemsiz çalıştı.)

http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/181095d1319731111-product-key-number-windows-7-find-see-see_windows_product_key.vbs
    Teşekkür ederim ama program bende çalışmadı..VBSprit altyapısı mevcut değilmiş ??

• quote:

Orijinalden alıntı: kijiro

Teşekkür ederim ama program bende çalışmadı..VBSprit altyapısı mevcut değilmiş ??

şunu da deneyebilirsiniz:

http://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctorfizik

quote:

şunu da deneyebilirsiniz:

http://www.magicaljellybean.com/keyfinder/

Alıntıları Göster
    hocam:

Keyi öğrendikten sonra kurulumu nasıl yapacağız? Piyasada win 8 MSDN sürümü var mı?
    Neticede üzerinde bir key var ve win 8 kurulurken key falan istemiyor?

Bir şey değil SSD elimde kaldı :)

• quote:

hocam:

Keyi öğrendikten sonra kurulumu nasıl yapacağız? Piyasada win 8 MSDN sürümü var mı?
    Neticede üzerinde bir key var ve win 8 kurulurken key falan istemiyor?

Bir şey değil SSD elimde kaldı :)

Alıntıları Göster
    Sorunuzun çözümü oldukça basit, Acronis 2013 gibi bir yedekleme yazılımı ile mevcut HDD'nin imajı alınıp yeni takılacak olan SSD'ye aktarılabilir. Hatta Acronis'in bildiğim kadarıyla direkt disk klonlaması özelliği de mevcut, iki disk de sisteme takılıyken eski diski aynı anda yeni diske sektör sektör aktarabiliyor. Ancak Acronis'in sadece 2013 sürümünün Windows 8 desteği var, eski sürümleri sorun çıkarabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Sorunuzun çözümü oldukça basit, Acronis 2013 gibi bir yedekleme yazılımı ile mevcut HDD'nin imajı alınıp yeni takılacak olan SSD'ye aktarılabilir. Hatta Acronis'in bildiğim kadarıyla direkt disk klonlaması özelliği de mevcut, iki disk de sisteme takılıyken eski diski aynı anda yeni diske sektör sektör aktarabiliyor. Ancak Acronis'in sadece 2013 sürümünün Windows 8 desteği var, eski sürümleri sorun çıkarabilir.

Alıntıları Göster
    En basiti, DAZ Windows Loader v2.1.7 kurulmadan bile ilk ekranda yüklü keyi gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dromeas -- 16 Kasım 2012; 14:30:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dromeas

En basiti, DAZ Windows Loader v2.1.7 kurulmadan bile ilk ekranda yüklü keyi gösteriyor.

Alıntıları Göster
    aida 64 ilede kurulu windowsun keyini görebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: altuntepe2

aida 64 ilede kurulu windowsun keyini görebilirsin

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar keyi görmesine gördüm zaten...

de..bu mereti BİOS1a gömmüşler..ben SSD'yi bilgisayara takınca key girebileceğim bir Windows 8!i nereden bulabileceğim? Piyasada (bildiğim kadarı ile) MSDN Türkçe sürüm yok?
  • quote:

de..bu mereti BİOS1a gömmüşler..ben SSD'yi bilgisayara takınca key girebileceğim bir Windows 8!i nereden bulabileceğim? Piyasada (bildiğim kadarı ile) MSDN Türkçe sürüm yok?

Warez sitelerinde var hocam. Google'da arat bulursun. İndirdikten sonra MSDN'den SHA1 değerleri tutuyor mu diye kontrol et bir de tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E0AECD5C0

quote:

Warez sitelerinde var hocam. Google'da arat bulursun. İndirdikten sonra MSDN'den SHA1 değerleri tutuyor mu diye kontrol et bir de tamamdır.

Alıntıları Göster
    benim anlamadığım sen harddiski değiştirmişsin, sonrada lisansı biosa işlemiş diyorsun. şimdi;

bios anakart üzerinde tutulur. dolayısıyla hardisk değiştirmenin biosta yer aldığını söyledeğin lisans bilgisini etkilememesi lazım. öyle olsa bile anakart pilini çıkardığında bilgiler sıfırlanır zaten. bence bir yerde hata yapıyorsun.

bir de bahsettiğin hata hangi aşamada geliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Time

benim anlamadığım sen harddiski değiştirmişsin, sonrada lisansı biosa işlemiş diyorsun. şimdi;

bios anakart üzerinde tutulur. dolayısıyla hardisk değiştirmenin biosta yer aldığını söyledeğin lisans bilgisini etkilememesi lazım. öyle olsa bile anakart pilini çıkardığında bilgiler sıfırlanır zaten. bence bir yerde hata yapıyorsun.

bir de bahsettiğin hata hangi aşamada geliyor?

Alıntıları Göster
    Hocam elimden geldiğince açıklayayım...

1: HDD'yi değiştirince yerine SSD takıyorum..Elimde üzerine lisans işli olmayan herhangi bir windows 8 olmayınca ,net üzerinden indirip SSD'ye kurmak istediğim herhangi bir windows 8 için lisans çakışma hatası alıyorum..Çünkü nette katılımsız MSDN sürümü bulamadım...Bulduklarımda dediğim gibi kendinden lisanslı...

2:Hatayı windows dosyaları yükleniyor kısmından hemen sonraki aşamada alıyorum. Anlıyacağınız kuruluma geçemiyorum.

3:Neticede kullandığım bilgisayar sıfır dizüstü..Bios pilini çıkarmayı düşünmüyorum.Garantisi dolmayınca yapacak bir şey değil bence.

• quote:

1: HDD'yi değiştirince yerine SSD takıyorum..Elimde üzerine lisans işli olmayan herhangi bir windows 8 olmayınca ,net üzerinden indirip SSD'ye kurmak istediğim herhangi bir windows 8 için lisans çakışma hatası alıyorum..Çünkü nette katılımsız MSDN sürümü bulamadım...Bulduklarımda dediğim gibi kendinden lisanslı...

2:Hatayı windows dosyaları yükleniyor kısmından hemen sonraki aşamada alıyorum. Anlıyacağınız kuruluma geçemiyorum.

3:Neticede kullandığım bilgisayar sıfır dizüstü..Bios pilini çıkarmayı düşünmüyorum.Garantisi dolmayınca yapacak bir şey değil bence.

Alıntıları Göster
    casper teknik servisten bir arkadaş bana aynı işlemi yaptı ama sorun yaşamadım. Casper tabanlı bir win 8 cdsi ile kurulum yaptım. Başta bir driver için hata verdi ancak onu da halletim su an sorunsuz. Ama touchpad te bir sorun var o yuzden garantiye yollayacağım, ssd li yollamam sorun olur mu? Ürün değişebilir belki, ssd yi geri yollarlar dimi :D Yoksa hdd yi geri takıp mı yollasam?

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Akira

casper teknik servisten bir arkadaş bana aynı işlemi yaptı ama sorun yaşamadım. Casper tabanlı bir win 8 cdsi ile kurulum yaptım. Başta bir driver için hata verdi ancak onu da halletim su an sorunsuz. Ama touchpad te bir sorun var o yuzden garantiye yollayacağım, ssd li yollamam sorun olur mu? Ürün değişebilir belki, ssd yi geri yollarlar dimi :D Yoksa hdd yi geri takıp mı yollasam?

Alıntıları Göster
    http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=262204 şu linkten dosyayı indirip .çeşitli programlarla buldugun bilgisayarına gömülü win8 lisans numaranı gir. Ve ardından sana temiz bir windows 8 kurulum isosu verecektir. Kurulum sırasında orjinal keyini bir kagıda yaz kurarken ister keyi. Bu şekilde olması gerekiyor. Deneyip cevp yazarsan başkalarınada yol gösterir. Belki bende yanlış biliyo olabilirim hatamı düzeltmiş olurum

• quote:

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 26 Kasım 2016; 14:7:55 >

• quote:

.

Alıntıları Göster
    "Father Torque" açıklamış zaten. Acronics yada Ghost ile image dosyasını alman en mantıklısı. Yeni kurumla hiç uğraşma bence.

Ben de çok sık disk değiştiren biri olarak, DOS bilgim iyi olduğu için, çareyi önce usb'den boot eden win98 açılışı hazırladım. Sonra Ghost'un sadece uygun EXE dosyasını buna koydum. (SATA'ları gören)

ghost -ntil

Komutu ile NTFS'leri görmesini sağlayarak programa girdim.

Bundan sonra, hangi diskten hangi diske klonlayacağını seçmek yeterli. Üstelik var olan tüm partition'ları birebir geçiriyor.

İstendiğinde uygun GHOST.exe yi yollayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkoz -- 19 Kasım 2012; 12:41:58 >

• Orijinalden alıntı: falone

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=262204 şu linkten dosyayı indirip .çeşitli programlarla buldugun bilgisayarına gömülü win8 lisans numaranı gir. Ve ardından sana temiz bir windows 8 kurulum isosu verecektir. Kurulum sırasında orjinal keyini bir kagıda yaz kurarken ister keyi. Bu şekilde olması gerekiyor. Deneyip cevp yazarsan başkalarınada yol gösterir. Belki bende yanlış biliyo olabilirim hatamı düzeltmiş olurum

Hocam malesef orjinal keyi kabul etmedi...

senin problemin yüklediğin cd'de. eğer yükseltme sürümünü aldıysan onu usb veya dvd'ye yazdırmak ekranında ürün kodunu istiyor senden. bence o aracı indir ve windows8 hem dvd hem de flash belleğe yazdır.. sorunun çözücelecek muhtemelen.

Bende aynı kanaatteyim.Yüklediğim CD'lerin içindeki lisanstan kaynaklanıyor problem.Eğer lisansız bir windows 8 bulursam büyük ihtimal böyle bir problem olmayacak...Ayrıca yükseltme satın almadım.Yalnız yeri gelmişken sorayım..Sizce "single launguage" sürümünü 75 tl verip proya yüksetmeli miyim? Aradaki farka değer mi?

Orijinalden alıntı: erkoz

"Father Torque" açıklamış zaten. Acronics yada Ghost ile image dosyasını alman en mantıklısı. Yeni kurumla hiç uğraşma bence.

Ben de çok sık disk değiştiren biri olarak, DOS bilgim iyi olduğu için, çareyi önce usb'den boot eden win98 açılışı hazırladım. Sonra Ghost'un sadece uygun EXE dosyasını buna koydum. (SATA'ları gören)

ghost -ntil

hocam şu anda tek çözüm diski klonlamak gibi gözüküyor..Hoş Acronis hata veriyor klonlamak isterken (hem orjinal acronis hemde WD nin acronis aracı..Bunun sebebide büyük ihtimal disk büyüklüklerinin tutmaması..HDD 1TB SS ise 256 GB )

Bütüm arkadaşlara yardımları için tek tek teşekkür ederim.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kijiro -- 19 Kasım 2012; 20:59:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: falone

Hocam malesef orjinal keyi kabul etmedi...

senin problemin yüklediğin cd'de. eğer yükseltme sürümünü aldıysan onu usb veya dvd'ye yazdırmak ekranında ürün kodunu istiyor senden. bence o aracı indir ve windows8 hem dvd hem de flash belleğe yazdır.. sorunun çözücelecek muhtemelen.

Bende aynı kanaatteyim.Yüklediğim CD'lerin içindeki lisanstan kaynaklanıyor problem.Eğer lisansız bir windows 8 bulursam büyük ihtimal böyle bir problem olmayacak...Ayrıca yükseltme satın almadım.Yalnız yeri gelmişken sorayım..Sizce "single launguage" sürümünü 75 tl verip proya yüksetmeli miyim? Aradaki farka değer mi?

Orijinalden alıntı: erkoz

ghost -ntil

hocam şu anda tek çözüm diski klonlamak gibi gözüküyor..Hoş Acronis hata veriyor klonlamak isterken (hem orjinal acronis hemde WD nin acronis aracı..Bunun sebebide büyük ihtimal disk büyüklüklerinin tutmaması..HDD 1TB SS ise 256 GB )

Bütüm arkadaşlara yardımları için tek tek teşekkür ederim.....

Alıntıları Göster
    Selamlar ;
    Kijiro'nun yaşadığı problemi şu anda ben yaşıyorum, 3 gündür denemediğim metod kalmadı, Acronis, Ghost gibi klonlama programları işe yaramıyor çünkü Bios,ta gömülü olan key içinde HDD seri numarası uyuşmayınca Win 8 kuruluma geçemiyor. Uzun süredir konu cevaplanmamış acaba bir çözüme ulaşabilen kimse var mıdır ? SSD elimde kaldı resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Of Device

Selamlar ;
    Kijiro'nun yaşadığı problemi şu anda ben yaşıyorum, 3 gündür denemediğim metod kalmadı, Acronis, Ghost gibi klonlama programları işe yaramıyor çünkü Bios,ta gömülü olan key içinde HDD seri numarası uyuşmayınca Win 8 kuruluma geçemiyor. Uzun süredir konu cevaplanmamış acaba bir çözüme ulaşabilen kimse var mıdır ? SSD elimde kaldı resmen

Burda yazılanları OKU ve Uygula..

Lisans Anahtarı BIOS'a Gömülü Windows 8 Single Language Önyüklü Bilgisayarlarda Lisans Anahtarının Uyuşmaması Sorunu
    http://8.enpedi.com/2013/01/lisans-anahtar-biosa-gomulu-windows-8.html

• quote:

Orijinalden alıntı: vavien1

quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Of Device

Selamlar ;

Burda yazılanları OKU ve Uygula..

Lisans Anahtarı BIOS'a Gömülü Windows 8 Single Language Önyüklü Bilgisayarlarda Lisans Anahtarının Uyuşmaması Sorunu
    http://8.enpedi.com/2013/01/lisans-anahtar-biosa-gomulu-windows-8.html

Alıntıları Göster
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 5/6/2013, 11:15:09
    Machine name: EV
    Operating System: Windows 7 Professional 32-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
    System Model: MS-7387
    BIOS: Default System BIOS
    Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
    Memory: 1024MB RAM
    Available OS Memory: 894MB RAM
    Page File: 998MB used, 919MB available
    Windows Dir: C:\Windows
    DirectX version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

ARKADAŞLAR BU ÖZELLİKLERE SAHİP BİR PC WİNDOWS 8 KALDIRIR MI ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.