Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte.Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin o'nu sevdiğinden... Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya ya da pembeye Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
Can Yücel
Olay budur.
Can Yücel iyi döktürmüş
bu tecrübeler ileriye doğru ket vurmaya neden oluyor insanlarda. küçük acılar konuşabilir.ama büyük acılar dilsizdir.offf ulen offffffff
bizde ayrılmıstık 20 gün aradan sonra barısmak istedi
quote:
Orijinalden alıntı: ßlack$ouL
barışma
quote:
Orijinalden alıntı: admiral9999
quote:
Orijinalden alıntı: ßlack$ouL
barışma
bizde bir deyim vardır erkek kurt 1 defa s...lir ayrıl barış ayrıl barış bu böle saçma sapan devam eder o ilişkidende bi tat alamazsınız .bence barışmayın.
Off of
Bunların %95 i böyle..
quote:
Orijinalden alıntı: GeçmiştekiAcılar
Ya o pacina şiiri nedir öyle.Okurken güldüm ölmekten
Bu arada zaman geçtikçe acının azalacağından eminim çünkü çoğu zaman öyle olmuştur.
Niye Türk kızları ile vakit harcıyorsunuz ki?
Zaman israfı.
Güney kıyılarına inin. Yabancı bir kız ile tanışın. Karşılaştırma yapın bakalım. Kim daha cana yakın. Kim daha alçakgönüllü.
Aynısını bir Türk kızı üzerinde deneyin. Bir işe yaramaz. Hele sarışın mavi gözlü falansa o Türk kızının yanına bile yaklaşılmaz. Ulaşılmazdır o.
quote:
Orijinalden alıntı: Razercode
Niye Türk kızları ile vakit harcıyorsunuz ki?
Zaman israfı.
Güney kıyılarına inin. Yabancı bir kız ile tanışın. Karşılaştırma yapın bakalım. Kim daha cana yakın. Kim daha alçakgönüllü.
Aynısını bir Türk kızı üzerinde deneyin. Bir işe yaramaz. Hele sarışın mavi gözlü falansa o Türk kızının yanına bile yaklaşılmaz. Ulaşılmazdır o.
Onu ulaşılmaz yapan yine bizim Türk erkekleri..Onu değerli kılan biziz
bu dediklerine kısmen katılıyorum ama kısmen ve bu yazılanların hepsi teker teker başıma geldi hiç bişey yokken bunu ikimiz için yapıyorum diyerek bitirdi ve üzerinden 1.5 yıl geçti ben etrafıma kızlara ona buna bakmadım bile ama birini çoktaaan bulmuş bi zamandan sonra kızı unutursun harbiden ama anılar bi yerde kalır bu yazılanlara katılmadığım noktada e madem seviyorum diyen hep ayrılıyor bu evlenenip ayrılmayanların hepsi mantık ve görücü usülümü o zaman eninde sonunda ölücez diyip çalışmayalım bna benziyor senin dediğin burdada katılmıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: efege
Bir kıza hiç bir zaman güvenmemek lazım.Çok seversin,aşıksındır,bırakmayacak sanarsın ama gün gelir seni bırakır..Belkide çok mutlu olacağını düşünürsün ama zararlı çıkarsın.Çünkü geride sadece geçirdiğin güzel vakitler kalır.Kızlar o kadar nankördürlerdir ki.Kimse bilemez ilerde ne yapacaklarını.Bırakmam der,Sen beni bırakmadıkça..Ama bu söyledikleri yalandır..Kocaman bir yalan.Güvenmemek lazım.Güvenirsen üzülürsün.Bağlanmamak gerekir,Bağlanırsan acı çekersin.İçin kan ağlar bıraktığında.Geride sadece hatıraların kalır.Onlara baktıkça eski günlerin aklına gelir,yaşadığın onca şey,paylaştığın yüzlerce dakika gelir aklına.Ama sadece aklına gelir...Tekrar geri getiremezsin o zamanları çünkü kızlar nankördür.Geri dönmezler,dönemezler..Karşısındakinin onu ne kadar çok sevdiğini bile bile geri dönmezler.Çünkü her zaman karşılarını yenisinin çıkacağını düşünürler.Bu düşünceyi benimserler.Ama bilmezler ne kadar saf olduklarını.Bir yakışıklıya kanıverirler.Bırakırlar kendilerini ona.Kaybederler hayatta onları sayılır kişi yapan benliklerini,kimliklerini..İsimleri farklı anılmaya başlar bundan sonra.Çünkü yakışıklı diye kandıkları erkek onu bırakmıştır ortada..Şimdi onlar aşık olabileceğiniz bir kız değil kullanabileceğiniz birer varlık olmuşturlar..
Lütfen sevgiliniz varsa ona sahip çıkın,o da sizi gerçekten seviyorsa onunla daha çok vakit geçirin,Onu hiç bir zaman yalnız bırakmayın.Ona her zaman değer verin.Ama hiç bir zaman onu göklere çıkarmayın.Yoksa ilerde sizi bırakıp gözü yükseklerde olabilir...
Bunları çok dolu olduğum için yazdım.İnşallah kimse üzülmez,kimse kırılmaz bu yazdıklarıma.
29/09/2009
Kardeş Biz Seninle Akrabamıyız ? :) Aynı Yazdıklarını Ben Yaşadım :(
Bu Aşk acısını henüz yaşamadım. Allah ilişkimi hayırlı kısmet ederse yasamıyacagım da inşallah. 4 Senem geride kaldı sevgilimle çok tespitlerim oldu aşka dair hayata dair yani. Çünkü hayat benim için onunla başladı 16 yaşımdaydım şimdi askerlik kagadım elimde. Allah ayırmasın kalbini gösteren bir kız Allah var. Ama yine Allah var ki bizim kaderimizi nasıl yazdığıda belli olmaz.
Bir kıza aşık olmak elinizde olmayabilir. Ama onun doğru kız oldugunu anlamak için bazı tecrübeler edinebilirsiniz kendinize tanımıs oldugunuz ilk bir haftada. Nasıl birini aradıgınızı mutlaka bilin İyi gözlem yapın. Eksisini artısını beyninize yazın. ''Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.'' Artılardan eksileri cıkarttıgınızda hala elinizde artılar kalıyorsa sadece umut verin baglanmayın. Elde eksiler kalıyorsa o aşkı oracıkta yok edin. Çünkü gecirdiğiniz her gün gogsunuzun içine bir can ekliyecektir. Eger kendinize yada ona guveniniz yoksa o anda bitirin öldürün içinizdekileri. Ne kadar cogalırlarsa o kadar can acıtacaklardır. Dedigim gibi aşk acısı hic cekmedim. Cunku acıyı tatlıyı ayırt edemiyecek yaşlarda aşık oldum. Şimdi acısını tatlısını real görüşleri birbirinden ayıra biliyorum. İnanın 16 yasında oldugundan cok daha fazla can yakar halde olucaklardır.. 4 sene 20 yaşın 5 de biri demektir bu. hayatın 5 de biri. ilk 8 seneyi hatırlamıyorum bile. Yani kendimi bildiğim hayatın 3 te 1 ini adadıgım, hayatımın belkide en guzel anılarını yasadıgım insanı kaybetmek? Dusunmek bile insanın morelini bozarken, yaşamak nasıl olurdu? Neleri kaybedersin. İlk başta gençliğini kaybedersin. Ne kadar uzun yaşarsan yaşa ilk 20 yıl en uzun kısmıdır ömrün. Macerayı, arkadaslıgı, eglenmeyi, sevmeyi ve hatta sexi bile bu yaşlarda öğrenir özellikle erkek. ''Yaşam boyunca her yaş,bazı şeyler ancak o yaşta yapılabildiği için güzeldir'' Fakat kızlar için öyle değildir. Onlar bunların hepsini ailesinden kurtulmadan rahatca yasayamıyacakları icin, 20 sinden sonra başlarlar hayatı yasamaya. Ve onu rahatsız edenin sen oldugunu fark ettiklerinde, ne aşkı dusunurler ne geride bıraktıgı kalpleri. Dolastıgın her yerde bir parca kan bırakırsın kendinden. Aslında onun kalıntılarıdır. İçinden atmaya çalıstıkların öyle derin yerlerdedir ki bazen, canından parcalarda bırakırsın yollarda. Aslında kolay unutursun onu, sana acı veren hatırladığın hayatının en güzel anılarıdır. Kiminle yasadığının önemi yoktur o an için. Ama yaşanmışlar her zaman senin derinlerinde istemesen de kalıcaktır. O ise yeni hayatının tadını cıkartmakla mesgul olacaktır muhtemelen. Universite ise rahatlıgın ilk adımıdır. Kısaca en buyuk fedakarlıgı erkek yapar her zaman. Sen hayatını verirsin o ise seninle ilk tecrubesini kazanır.
Ama şu vardır asla unutulmaması gereken. Sen tecrube kazanırken, bulundurması gereken butun degerlerini kaybetmiştir o. Asla bilmeyecektir bir daha kimsenin senin sevdigin kadar sevmiyecegini. Dunyanın en degerli varlığı, o gun tüketecektir değerini. Geride bıraktığı anıların acısını cekmek ise en buyuk fedakara kalacaktır yine.
quote:
Orijinalden alıntı: MiLeCrewa_^^
quote:
Bir kıza hiç bir zaman güvenmemek lazım.Çok seversin,aşıksındır,bırakmayacak sanarsın ama gün gelir seni bırakır..Belkide çok mutlu olacağını düşünürsün ama zararlı çıkarsın.Çünkü geride sadece geçirdiğin güzel vakitler kalır.Kızlar o kadar nankördürlerdir ki.Kimse bilemez ilerde ne yapacaklarını.Bırakmam der,Sen beni bırakmadıkça..Ama bu söyledikleri yalandır..Kocaman bir yalan.Güvenmemek lazım.Güvenirsen üzülürsün.Bağlanmamak gerekir,Bağlanırsan acı çekersin.İçin kan ağlar bıraktığında.Geride sadece hatıraların kalır.Onlara baktıkça eski günlerin aklına gelir,yaşadığın onca şey,paylaştığın yüzlerce dakika gelir aklına.Ama sadece aklına gelir...Tekrar geri getiremezsin o zamanları çünkü kızlar nankördür.Geri dönmezler,dönemezler..Karşısındakinin onu ne kadar çok sevdiğini bile bile geri dönmezler.Çünkü her zaman karşılarını yenisinin çıkacağını düşünürler.Bu düşünceyi benimserler.Ama bilmezler ne kadar saf olduklarını.Bir yakışıklıya kanıverirler.Bırakırlar kendilerini ona.Kaybederler hayatta onları sayılır kişi yapan benliklerini,kimliklerini..İsimleri farklı anılmaya başlar bundan sonra.Çünkü yakışıklı diye kandıkları erkek onu bırakmıştır ortada..Şimdi onlar aşık olabileceğiniz bir kız değil kullanabileceğiniz birer varlık olmuşturlar..
Lütfen sevgiliniz varsa ona sahip çıkın,o da sizi gerçekten seviyorsa onunla daha çok vakit geçirin,Onu hiç bir zaman yalnız bırakmayın.Ona her zaman değer verin.Ama hiç bir zaman onu göklere çıkarmayın.Yoksa ilerde sizi bırakıp gözü yükseklerde olabilir...
Bunları çok dolu olduğum için yazdım.İnşallah kimse üzülmez,kimse kırılmaz bu yazdıklarıma.
29/09/2009
Kardeş Biz Seninle Akrabamıyız ? :) Aynı Yazdıklarını Ben Yaşadım :(
Kız milleti işte..Hepsi aynı.
quote:
bırakmam der sen beni bırakmadıkça... ne kadar da tanıdık bir söz
Malesef..
Ah be kardeşlerim ah be canlarım hepinizin (daha doğrusu çoğunuzun) yaşı 19-20-21 civarı yani hayat yolununda aşk yolununda başındasınız sevmek bağlanmak çok gereksiz bu yaşlarda.Tabi insan duygularına engel olamaz,sevmek aşk mantığın dışında şeyler gönül işi yani ancak çoğunuzun önünde askerlik-üniversite vs. gibi uzun bir yol var belki sevdiğiniz insanında eğitim-üniversite gibi hayalleri var dolayısıyla onlarıda fazla suçlamayın,örneğin üniversitede ayrı şehirlere düşerseniz kimse kimseyi 4 yıl 5 yıl beklemez beklememeli saçma.Kızlar ilk andan itibaren çok gereksiz biçimde evlilik hayalleri kurar,çoluk çocuk hayalleri kurar daha o genç yaşlarda,sevdiğini zannediyordur aslında ama yıllar geçtikçe yaşı oturdukça gerçekleri görür sevginin aşık olmanın yuva kurmanın daha ciddi daha önemli şeyler olduğunu anlar.Kızlar ilginç varlıklar bir anları diğer anlarına uymaz ancak yaşayan bilir.
Bir kız arkadaşım vardı deli dolu candan samimi yapmacık olmaktan uzak içi dışı bir..Birgün buluştuk sinemaya gittik yedik içtik gezdik eğlendik vs.akşam eve dönüyorduk arabayla sarıldı bana seviyorum vs. görseniz çifte kumrular misali,her çalan şarkıda bu şarkı senin olsun bu şarkıda benim olsun diyordu.Yolu yarıladık birden bana sarılmışken doğruldu ciddi bir tavır takındı sanki mesafeli olması gereken iki yabancıymışız gibi durup dururken somurtmaya başladı sustu.Ne sorsam yok birşey diyor,bedenen yanımda ama ruhen yok fazla üstelemedim evine bıraktım bende eve geldim.İçim içimi yedi biliyorum MSN'de olduğunu açtım MSN'i normalde beni görünce titreşimler,öpücükler çiçekler böcekler ama nerdeee yokmuşum gibi davrandı bende dayanamadım "ne oluyor" dedim ve tek kelime etti "ayrılalım"...
Neden ne oldu daha 1 saat evvel çok mutluyduk demedim diyemedim hiçbirşey sormadım sadece "peki" dedim.Sana hayatta mutluluklar dilerim,inşallah herşey gönlüne göre olur ve tek bir şey rica ettim,eğer bir başkası girerse hayatına,bana söyle birisi var de seni hayatımın her noktasından silicem dedim ve kapattım MSN'i ama MSN'den de facebook'tanda silmedim...6-7 ay geçti birisi var demedi diyemedi çünkü biliyorum ki hala birisi yok,hala birisine ait değil ama ne acıdır ki banada ait değil.
Kısacası abi dost arkadaş tavsiyesi benden (bende öyle uzman falan değilim sadece hayattan kazık yiyenlerden birisiyim) aşık olup bağlanacağınız kişi evleneceğiniz kişi olsun ve yaşınız oturmadan okul-askerlik-iş-güç bunları halletmeden aşık falanda olmayın gününüzü gün edin hayat kısa şaka gibi...
Ne demişler "tecrübe hayatta yediğin kazıkların bileşkesidir"
quote:
Orijinalden alıntı: Nuri...
Bağlanmayacaksın bir şeye, öyle körü körüne. "O olmazsa yaşayamam." demeyeceksin. Demeyeceksin işte.Yaşarsın çünkü. Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki. Çok sevmeyeceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. Ve zaten genellikle o daha az sever seni, Senin o'nu sevdiğinden... Çok sevmezsen, çok acımazsın. Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem. Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini... Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin. Senin değillermiş gibi davranacaksın. Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın. Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın. Çok eşyan olmayacak mesela evinde. Paldır küldür yürüyebileceksin. İlle de bir şeyleri sahipleneceksen, Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin. Gökyüzünü sahipleneceksin, Güneşi, ayı, yıldızları... Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak. "O benim." diyeceksin. Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir Şeylerin... Mesela gökkuşağı senin olacak. İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın. Mesela turuncuya ya da pembeye Ya da cennete ait olacaksın. Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yaşayacaksın. Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi, Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat. İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...