Şimdi Ara

Onboard birinci secenek olarak nasıl seçilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni kart aldım,direk taktığımda görüntü anlamadım.

aldığım bilgilere göre

onboardı ilk secenek secip ardından kartımızı takıp,görüntü bagdastiricidan yeni kartı sectgimizde görüntü geliyormus.

ilk kez kendim yapiyorum bu isi acemiyim onboardi birinci secenek olarak secmeyi bulamadım,yardımcı olabilir misiniz?

biostan ssler

https://store.donanimhaber.com/2b/04/30/2b04304c0bd8148e49434d666ce033e4.jpeg

ilk ssde cikmamis ama üstteki advance bölümüne girince bura çıkıyor.

https://store.donanimhaber.com/4a/65/66/4a656679d62b99419521ab57eb2803df.jpeg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 22 Aralık 2016; 21:59:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• advanced --> integrated graphics configuration(veya adapter) 'da IGD-PEG seçimleri vardır. IGD'yi varsayılan olarak seç.
    Anakarta göre ufak farklar olabilir. Sendeki PCI-e configuration olabilir, oraya bak IGD'yi varsayılan yap.
    IGD onboard ekran kartı , PEG PCIe deki ekran kartıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 23 Aralık 2016; 13:45:12 >
  • felipemassa F kullanıcısına yanıt
    öyle bisey yazmıyor ki hocam burda.

pci express configurationa girince gen1 gen2 auto yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 23 Aralık 2016; 17:42:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UçamayanZüperGahraman kullanıcısına yanıt
    ECS H81H3-M4 anakartı ve biosunu hiç bilmiyorum sitesinden pdf kullanım klavuzuna baktım bios'u anlatmamışlar.

PCI express configuration bus hızlarıyla ilgili o zaman. Graphics Configuration , Video Configuration veya Configuration yazan tüm menülere bak, mutlaka birşeyler bulursun. Display yazan birşey görürsen ona da bak. Sırayla hepsini kontrol et işte, mutlaka bulursun. Zaten ne kadar ayar varki?

Bu anakartın BIOS ayarlarında bu özelliğin olmama durumu var mı , o da bir ihtimal ama sanmam, mutlaka vardır. Olmadı BIOS güncellemeyi dene. 2015/05 de bir BIOS çıkmış.
    http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_DOWNLOAD.aspx?DetailID=1501&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=12&LanID=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felipemassa -- 23 Aralık 2016; 19:29:24 >

hocam bu işlerden hiç anlamıyorum.yeni ekran kartı aldım(r7 250x) ama ekrana görüntü gelmiyor.onun için bunları soruyordum bu konuda don lastiği gibi uzayıp duruyor önerebilceğiniz birşey var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 23 Aralık 2016; 19:36:39 >
    varsayılan görüntü bağdaştırıcısı PCIe seçili olduğu halde ekrana görüntü gelmiyorsa dediğin gibi eğer bir arıza yok ise ekran kartı takılıyken onboard ile sistemi açıp driveri yükleyince düzeliyor. Bunun içinde varsayılan görüntüyü IGD yani onboard yapman lazım, bu işi mutlaka biosdan halletmen lazım yoksa nasıl olabilir ki? Ekran kartını çıkartıp sistemi açsan driver kuramazsın hata verir, aygıt yöneticinde gözükmez.

Başka bir ekran kartı denedin mi veya bu ekran kartını başka pcde, ekran kartı arızalı olmasın?

BIOS'un tüm ayarlarını sırasıyla gez mutlaka bi yerde vardır, ne kadar vaktini alır ki? 10 dk. bile sürmez. IGD,PEG,video,graphics adapter,display vs. olabilecek kelimeler bunlar zaten.
    bios sürümünden kaynaklı olabilir mi bende 2013 sürümü gösteriyor.
    başka kart var elimde onu taktığımda çalışıyor ama o baya eski kart.ekran kartının fanları dönüyor bu çalıştığına işaret mi bilmiyorum çünkü kart 2.el.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    buda ihtimallerden birisi yukarıda yazdım zaten, 5 dakikalık iş.
    Son BIOS'u indirip dosyaları usb diske rar'dan çıkararak at. BIOS'un içinde mutlaka update gibi birşey vardır, oradan update'i çalıştır usb diskteki dosyayı göster. 2-3 dk içinde günceller.

Fan'ın dönmesi arızalı olmadığı anlamına gelmez, benim sıfır aldığım ekran kartının fanları dönüyordu ama arızalıydı iade ettim. Başka pc'de mutalaka dene kartı.
    hocam biri hiç çıkarmadan yapmış işlemi

buradaki gibi yapsam olur mu?

quote:

Evet arkadaşlar sorun çözüldü. Çözüm aşamaları şöyledir;

- Önce ECS sitesine giriyoruz. -www.ecs.com.tw: ECS - Motherboard, VGA, Notebook, Tablet PC, System, IPC, LIVA

- Sonrasında motherboard kısmına giriş yapıyoruz. Sol üst tarafta.

- Ordan modelimizi seçiyoruz.

- Akabinde işletim sistemimizi seçiyoruz.

- BİOS kısmına girerek en güncel biosu masaüstüne kaydediyoruz.

- Ve Winrar şeklinde masaüstüne inecektir.

- İnen RAR'ın üstüne gelip sağ tıklayıp dosyaları çıkart diyoruz.

- Ve çıkan klasörün içinde 2 tane klasör ve bir tane de ROM dosyası vardır.

-İki klasörün adı da Afuwin32 ve Afivun64 tür. İşletim sistemimiz hangisi ise o klasöre giriyoruz.

-Girdiğimiz klasörde afuwinguiP diye bir program adı var. Ona çift tıklıyoruz.

-Gelen soruya tamam diyoruz.

-Açılan menüde sol altta Open yazar ona tıklayarak ROM dosyasını seçiyoruz.

-Ve akabinde Flash butonuna tıklayarak BİOS Update'i çalıştırıyoruz.

- Belli bir zamandan sonra en fazla 5 dk sürüyor. Sistem kendisini yeniden başlatacak ve BİOUS'umuz Update yapmış olacağız.

Tabi ki bu anlatılanlar ECS anakartlar için geçerlidir.

evet öyledir o zaman, anakarta göre farklılık gösterebilir. Kendi yazılımı ile update'i windows üzerinden yapabilirsin.
    rom dosyası için özel bi yer seçmeme gerek var mı?

edit romu seçecekmisiz bende kuracaz gibi düşünmüştüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 23 Aralık 2016; 20:38:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.