Arkadaşlar merhabalar, MSI GE72 6QD 267XTR laptop aldım. Fakat masaüstünde onboard olan ekran kartının aktif olduğuna dair şüphelerim var. Bunu tamamen iptal etmek istiyorum, her işlemimde 960M ekran kartı kullanılsın istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir zararı olur mu?
Bilgisayarın pil ömrü azalır, fan sesi artar. Özel bir durum olmadıkça yapmanıza gerek yok.
CyBeRBoY
kullanıcısına yanıt
Devre dışı bırakamazsınız. O devre dışı kalınca nvidia ekran kartı da çalışmaz. Optimus bu şekilde çalışıyor. Nvidia denetim masasından ekran kartını kullanarak açılmasını istediğiniz uygulamaları listeye ekleyerek kullanın
quote:
Orijinalden alıntı: CyBeRBoY
Arkadaşlar merhabalar, MSI GE72 6QD 267XTR laptop aldım. Fakat masaüstünde onboard olan ekran kartının aktif olduğuna dair şüphelerim var. Bunu tamamen iptal etmek istiyorum, her işlemimde 960M ekran kartı kullanılsın istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bir zararı olur mu?
Onboard ekran kartını tamamen iptal ettiğini varsayalım; oyun oynamadığın zaman örneğin internette gezinirken yada Word-Excel'le uğraşırken harici ekran kartı sürekli olarak çalışmaya devam eder. Laptop prize takılı değilse pil hızla tükenir. Harici ekran kartı devrede iken fan devri sürekli artar ve yüksek devirde çalışır. En temizi Nvidia kontrol panelinden uygulama seçerek dahili ve harici ekran kartı için yazılım atamandır.
Teşekkürler arkadaşlar laptop bildiği gibi çalışsın o zaman :)
CyBeRBoY
kullanıcısına yanıt
Arkadaşlar güzel bir şekilde bahsetmiş. Çok kısa ayar söylüyeyim uygularsın. sağ tık- Nvidia denetim masası - 3 D ayarlarını yönetilmesi - Genel ayarlar - Yüksek performanslı Nvidia İşlemcisi seçin
Uygula tamam sonra bütün uygulamalar grafik kartıyla açar . Bazılarını manuel olarak ayarlayabilirsin
Onuda Program ayarlarından oyunun exe sini göstermen gerekiyor
Kolay gelsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme