1- Elimde Asus m2n-x anakartım üzerinde takılı olan bir ATI Radeon HD 2600 PRO ekran kartım var. Ben bu ekran kartını yeni anakarta takarak onboard olan HD 3000 ile birlikte çalıştırmam mümkün müdür?
2- Bunu yapabilirsem gözle görülür bir katkı sağlar mı yoksa boş yere güç tüketmiş mi olurum?
Şimdiden çok teşekkür ederim :)
HD 2600 o kadar performanslı bir ekran kartı değil.Zaten yapamazsınız çünkü farklı markaların farklı modelleri + olarak işlemcide gömülü gelen grafik kartı çipi olduğu için harici ekran kartı takıldığında o devredışı kalır.
Cevap için teşekkürler Fazla performans beklemiyorum zaten eskisinden biraz daha performanslı olur belki diye sordum. Cahilliğimi bağışlayın ancak iki kartta ATI firmasına ait diye biliyorum markalar tutuyor sanki. İnternette onboard kart ile harici kartın crossfire yapılabildiğinden bahsediyor, siz harici olan güçsüz olduğundan mı olmaz dediniz?
Crossfire değilde, laptoplarda mesela internette gezerken onboard kart çalışıyo az tüketim için (pil) , oyun açınca harici varsa ona geçiyo, öyle düşün.