Şimdi Ara

onboard ses karti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gigabyte anakartim var (eski veezy modellerinden, türünü unuttum ama). Onboard ses kartı var.
    Creative soundblaster live valuıe ses karti ve 5.1 hoparlor aldim. Ama onboard ses kartını kaldıramıyorum. Bios'tan ac97'ye disable diyorum. Denetim masası'nda yazdıgına göre artık sound blaster kullanılıyor.
    Ama 5.1'den ve sb live ses kartından asla se cıkmıyor, hala onboard ıkısından cıkıyor. Hic br seyi kullanamıyorum
    Nedir bunun ilacı?

• Ana kartın setup'ına gir. Burada Onboard Sound'u disable yap. Bunu yapmazsan çalıştıramazsın yeni ses kartını. Setup'a nasıl gireceğini bilmiyorsan, tarif edebilirim.
  • zaten yaptigini soylemis...
  • bios'a girip integriated peripherials'tan ac97 sound'u disable yaptim.
    Ama hic bir sey degismiyor
    var mi baska caresi?
  • Bios tan disable olması lazım ama olmuyorsa şunu yap.İlk önce aygıt yöneticisinden eski ses kartını devre dışı bırak.Sonra denetim masası-ses efekti ve aygıtları nı aç.Ses sekmesini seç.Oradan varsayılan aygıtları SB LIVE! olarak değiştir.Büyük ihtimalle hallolur.
  • onu da yaptım ama yine değişen bi şey yok
  • kardeş eğer onbord ses kartını biostan disable ettiğin halde onboard ses kartından ses çıkıyorsa demek ki kapatamamışsın.biosu iyice bir kontrol et sesin başka bir yerde daha kapatılması gereken ayarı vardır.
  • zaten soru bu sayılır.
    bios'ta integriated peripherials'ın altında "ac97 onboard volume"u disable yapmak dılşında (ki yaptım) bunu disable etmenin baska yolu var mı? ne eskik olabilir?
  • jumperı far jumperı manual olarak kart üzerinde onu off yap neymiş jımpır
  • umka dostum yapacağın tek şey Bilgisayarın kitapçığını aç ac97 yi anakarttan kapatacak jumperin yerini bul oku.Sonra kasayı aç kasadan jumper ile disable yap.Eski driverleri komple kaldır.Biostandan disable yap sonra 5.1 i tak ve yükle...
  • dostlar tesekkrler hepinize
    anakartin kitabini bulur bulmaz dneyecegim
  • dostum anakartın kitabını bulmasanda yaparsın.Olmassa model ismini söyle PDF kitapçığını sitesinden indir oradan bak...
  • on board ses kartının sadece bir ayarı yok disable edeceğin biosta...
    birden fazla kısmı disable etmelisin... şu anda tam hatırlamıyorum hangileri
    olduğunu ama ayreten mpu401 gibi ayarların da olduğu birkısım var
    orayı da disable et...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.