Şimdi Ara

Onboard ses kartı mı harici kartmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kulağım iyidir ama ses teknolojileri hakkında detaylı ve gelişmiş bir bilgiye sahip değilim. Geçen gün asrock fatal1ty x79 pro anakart aldım, üzerinde Creative Sound Core3D 7.1 CH HD Audio ses kartı var, sizce bu ne kadar bir ses deneyimi sunar? Orta yada üst seviye bir ses kartı ile arasında ne kadar fark olur?

Ayrıca film ve müzik için yeni bir 5+1 almayı düşünüyorum ne önerebilirsiniz en kaliteli olarak?

Teşekkür ederim.

• Güncel :)
  • onboard ses kartı ile harici bir ses kartını arasında tabiki büyük farklar vardır biraz saçma bir soru olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: dan__

onboard ses kartı ile harici bir ses kartını arasında tabiki büyük farklar vardır biraz saçma bir soru olmuş

Mesajı okudunda mı saçma olduğunu söylüyorsun? Benim anakartımın onboard ses kartı zaten güçlü. Ben uzmanlardan açıklama yaparak yardım istedim ne kadar fark olur yada benim onboard ses kartım hangi harici ses kartına denk gelir vs. diye.

Başlığı oku, saçma olmuş yaz gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColorTR

quote:

Orijinalden alıntı: dan__

onboard ses kartı ile harici bir ses kartını arasında tabiki büyük farklar vardır biraz saçma bir soru olmuş

Mesajı okudunda mı saçma olduğunu söylüyorsun? Benim anakartımın onboard ses kartı zaten güçlü. Ben uzmanlardan açıklama yaparak yardım istedim ne kadar fark olur yada benim onboard ses kartım hangi harici ses kartına denk gelir vs. diye.

Başlığı oku, saçma olmuş yaz gitsin

dostum ben senle tartışmak için o mesajı atmadım beni yanlış anladıysan öncelikle özür dilerim. artı olarak sen kartında güçlü demişsin güçlü sen kartı yoktur çünkü amfi değildir bu kartlar. aradaki farkı sormuşsun harici bir kartla tabiki onboard ses kartından daha iyi mid tiz ve bass alabilirsin tabiki buda alacağın ses kartına göre değişir. he dersen hangi kartla eş değerdedir diye orasını sendeki kartı kullanmadığım için netbir cevap veremem. ama bir çok onboard ses kartı kullandım ve creative x-fi surround pro 5.1 ses kartının iyi bir kart olmamasına karşın onu denediğimde çok net farkın olduğu anlaşılıyor.

• Şayet kullandığınız işletim sisteminiz xp - ubuntu gibi harici ses kartını doğrudan kullanabiliyorsa harici ses kartı ile onboard ses kartı arasındaki ses kalitesini(şiddeti değil) mp3,flac dinlemekten tutun oyunlarda -filimlerde rahatça anlayabilirsiniz ama seven gibi harici ses kartlarını doğrudan kullandırmayan bir işletim sistemi kullanırsanız direcatudio yani seslerin doğrudan harici ses kartına çözdürme olayı yoksa onboard ile harici ses kartı arasındaki farkı anlayamazsınız.Ses kalitesi için kullanılan işletim sistemi kullanılan program ve çalınan kaynak dosyanın yapısı(sıkıştırılmış 128 kbitlit mp3 mü yoksa kayıpsız flac mi)çok ama çok önemlidir.Ve maalesef insan kulağı 20li yaşlardan itibaren sesi algılamada hersene bir kayıp yaşıyor.Sonuç olarak 28 yaşındayım orjinal flac ile o flac ten kendi yaptığım 320 kbitlikmp3 arasındaki farkı ben anlayamıyorum ama 18 yaşındaki denediğim çoçuklar hangisinin daha kaliteli olduğunu anlayabildiler.(creative zen x-fi2 ve ep 630 kulaklıkla denedim)
    5+1 ses sistemi için asla ama asla alaçağınız sistemi dinlemeden almayınız.!!!!Ses kalitesi herkes için farklıdır kimisi basslara takılır kimisi mid ve tizlere kimisi sesi şiddetine takılır kimiside seste berraklığa takılır.Bilmeniz gereken bir şeydaha var misal olarak logitechz5500 aldınız ve optik bağlantıdan dts 5.1 sesi verdiniz filim izliyorsunuz.Sesi ya kısarsınız yada açarsınız asla sistemde tiz ve bas üstünde bir ayarlama yapamazsınız ve sisteminde bass çok fazla gelir tiz ve mid sesleri çok az çıkar huzursuz olabilirsiniz.Yani optik bağlantıdan bir başka sistemin optik bağlantısına bir bağlama yaptığınızda pc nizden baya bir olayı kontrol edemez hale gelirsiniz.Amacınız optik bağlantı kurmaksa ses kartına çok fazla yatırım yapmanın anlamını anlamış değilim neticede direk sesi digital olarak aktarıyorsunuz.Ama yok ben analog bağlantılarla yoluma devam edecem misal kulaklık takıp dinleyicem veya analog bağlantılı bir sistem kullanıcam derseniz o zaman dac lar (digital analog converter) çok önem kazanıyor ses kartı bence gerekli.
    Ama özetle ses olayı tamamen zevk işidir ve seste ki var olan kaliteyi anlamanız için deneme yapmanız şarttır!!!!.Umarım faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: okidoki64

Şayet kullandığınız işletim sisteminiz xp - ubuntu gibi harici ses kartını doğrudan kullanabiliyorsa harici ses kartı ile onboard ses kartı arasındaki ses kalitesini(şiddeti değil) mp3,flac dinlemekten tutun oyunlarda -filimlerde rahatça anlayabilirsiniz ama seven gibi harici ses kartlarını doğrudan kullandırmayan bir işletim sistemi kullanırsanız direcatudio yani seslerin doğrudan harici ses kartına çözdürme olayı yoksa onboard ile harici ses kartı arasındaki farkı anlayamazsınız.Ses kalitesi için kullanılan işletim sistemi kullanılan program ve çalınan kaynak dosyanın yapısı(sıkıştırılmış 128 kbitlit mp3 mü yoksa kayıpsız flac mi)çok ama çok önemlidir.Ve maalesef insan kulağı 20li yaşlardan itibaren sesi algılamada hersene bir kayıp yaşıyor.Sonuç olarak 28 yaşındayım orjinal flac ile o flac ten kendi yaptığım 320 kbitlikmp3 arasındaki farkı ben anlayamıyorum ama 18 yaşındaki denediğim çoçuklar hangisinin daha kaliteli olduğunu anlayabildiler.(creative zen x-fi2 ve ep 630 kulaklıkla denedim)
    5+1 ses sistemi için asla ama asla alaçağınız sistemi dinlemeden almayınız.!!!!Ses kalitesi herkes için farklıdır kimisi basslara takılır kimisi mid ve tizlere kimisi sesi şiddetine takılır kimiside seste berraklığa takılır.Bilmeniz gereken bir şeydaha var misal olarak logitechz5500 aldınız ve optik bağlantıdan dts 5.1 sesi verdiniz filim izliyorsunuz.Sesi ya kısarsınız yada açarsınız asla sistemde tiz ve bas üstünde bir ayarlama yapamazsınız ve sisteminde bass çok fazla gelir tiz ve mid sesleri çok az çıkar huzursuz olabilirsiniz.Yani optik bağlantıdan bir başka sistemin optik bağlantısına bir bağlama yaptığınızda pc nizden baya bir olayı kontrol edemez hale gelirsiniz.Amacınız optik bağlantı kurmaksa ses kartına çok fazla yatırım yapmanın anlamını anlamış değilim neticede direk sesi digital olarak aktarıyorsunuz.Ama yok ben analog bağlantılarla yoluma devam edecem misal kulaklık takıp dinleyicem veya analog bağlantılı bir sistem kullanıcam derseniz o zaman dac lar (digital analog converter) çok önem kazanıyor ses kartı bence gerekli.
    Ama özetle ses olayı tamamen zevk işidir ve seste ki var olan kaliteyi anlamanız için deneme yapmanız şarttır!!!!.Umarım faydalı olur.

@dan__ hocam yanlış anladım sizi herhalde sizde kusura bakmayın.

@okidoki64 hocam z5500 veya z906 almayı düşünüyorum. İkisini de dinledim ikisi de hoşuma gidiyor açıkçası. Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile de optik bağlantı yapıldığında pc sesi ham olarak hoparlörlere iletiyor, dijital bağlantı yapıldığında işlenmiş sesi hoparlörlere iletiyor doğrumudur?

Ben ağırlıklı olarak film için alıyorum arkasından müzik ve nadirende oyun geliyor ama dediğim gibi en çok film izliyorum. Filmleride genellikle 40-50 gb'lık bluray olarak indirip izliyorum. Analog bağlantımı yapmalıyım yoksa dijitalmi bilmiyorum bu konularda çok bilgim yok siz neyi tavsiye eder ne akıl verirseniz o doğrultu da ilerlerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Ses Kartı Önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence 2 yol var ve ikiside insanı ses konusunda tatmin eder.1. yol pc niz den sesi optik kablo ile optik girişi olan bir sisteme bağlamak bunun için çok pahalı harici bir ses kartına gerek yok anakart üzerinden deki optik çıkış işinizi görür.Bu sistemi kurmak basittir çok ayar yapmazsınız sesi ham olarak ses sistemine yollar ve ses sistemide desteklediği ses codeğinin sesini verir ama desteklemediği ses codeğinde ses vermez ve pc deki gibi bir codec yükleme -güncelleme gibi bir sansın olmaz.Yani 40-50 gb bluray filimlerinde olan asıl ses dosyaların(blu ay filimlerle gelen yeni ses standartlarını)ı dts master audio- dolby truehd desteklemez sadece bellli bir seviyeye kadar olan dtsleri destekler.40-50 gblık filimlerde bir çok ses biçimi aynı anda oluyor bir şekilde ses alırsın ama filimdeki asıl güzel sesleri maalesef z5500 veya z906 bunlarla alamazsın lakin genede çok iyi ses alırsın.
    2. yol biraz daha uğraşmalı öncelikle iyibir ses kartın olur ve sesi analog olarak analoğ bağlantılı ses sistemine verirsin codekleri pc de ses kartı çözdüğü için destelememe gibi bir ses olmaz yeniside çıksa yeni codekler yükleyip-programı değiştirip sorunu çözersin ve 2. yolda kullandığın analog bağlantılı hoparlörler mazeme kalitesi olarak daha iyi olabilir ve setteki uydular tek sürücülü olmak zorunda kalmaz yani bir bas veren 5 tanede tiz ve mid sesi aynı anda veren tek sürücülü olmak zorunda kalmaz(z5500 ve z906 tiz ve midler her uyduda tek sürücüden çıkıyor) her uyduda 2 adet veya daha fazla sürücü olabilir ve tiz ve mid sesler çok daha belirgin ve berrak çıkar.
    Filim-müzik-oyun ise önceliğiniz tüm sesleri alabilmeniz izin tavsiyem hazır çok sürücülü ev sinema sistemlerine yönelmeniz veya kendi analog setini oluşturmanız ve analoğ bağlantı ile sesi aktarmanız.z5500 ve z 906 daha çok oyun-filim-müzik sıralaması için daha uygun olduğunu düşünüyorum.
    2. yöntemi çoğu kişi tavsiye etmez herkez hazır sistemde optik ile bağlantıyı savunur ve öylede iyi ses alırsınız ama optik bağlantılı sistemi birde ses kartınızın üzerinden analog bağladığınızda ses kartınızında etkisiyle aynı kolon sisteminden alacağınız sese inanamazsınız.İmkanınız olursa test edin z906 birisi optikten anakarta bağlasın birde analog olarak ses kartı üstünden bağlasın ve size dinletsin aynı filimi-müziği ve oyun sslerini bakalım hangisini daha çok seveceksiniz.hangi şekilde bağlı olduğunu(analogmu-optikmi) bilmeden bir test yapın farkı anlayıcağınızı düşünüyorum.
    İmkanıız varsa kendiniz set oluşturmayıp hazır set alacaksanız mutlaka uyduların tek sürücülü olmamasına !!! kolonların ahşap olmasına!!! dikkat ediniz.

• quote:

Bence 2 yol var ve ikiside insanı ses konusunda tatmin eder.1. yol pc niz den sesi optik kablo ile optik girişi olan bir sisteme bağlamak bunun için çok pahalı harici bir ses kartına gerek yok anakart üzerinden deki optik çıkış işinizi görür.Bu sistemi kurmak basittir çok ayar yapmazsınız sesi ham olarak ses sistemine yollar ve ses sistemide desteklediği ses codeğinin sesini verir ama desteklemediği ses codeğinde ses vermez ve pc deki gibi bir codec yükleme -güncelleme gibi bir sansın olmaz.Yani 40-50 gb bluray filimlerinde olan asıl ses dosyaların(blu ay filimlerle gelen yeni ses standartlarını)ı dts master audio- dolby truehd desteklemez sadece bellli bir seviyeye kadar olan dtsleri destekler.40-50 gblık filimlerde bir çok ses biçimi aynı anda oluyor bir şekilde ses alırsın ama filimdeki asıl güzel sesleri maalesef z5500 veya z906 bunlarla alamazsın lakin genede çok iyi ses alırsın.
    2. yol biraz daha uğraşmalı öncelikle iyibir ses kartın olur ve sesi analog olarak analoğ bağlantılı ses sistemine verirsin codekleri pc de ses kartı çözdüğü için destelememe gibi bir ses olmaz yeniside çıksa yeni codekler yükleyip-programı değiştirip sorunu çözersin ve 2. yolda kullandığın analog bağlantılı hoparlörler mazeme kalitesi olarak daha iyi olabilir ve setteki uydular tek sürücülü olmak zorunda kalmaz yani bir bas veren 5 tanede tiz ve mid sesi aynı anda veren tek sürücülü olmak zorunda kalmaz(z5500 ve z906 tiz ve midler her uyduda tek sürücüden çıkıyor) her uyduda 2 adet veya daha fazla sürücü olabilir ve tiz ve mid sesler çok daha belirgin ve berrak çıkar.
    Filim-müzik-oyun ise önceliğiniz tüm sesleri alabilmeniz izin tavsiyem hazır çok sürücülü ev sinema sistemlerine yönelmeniz veya kendi analog setini oluşturmanız ve analoğ bağlantı ile sesi aktarmanız.z5500 ve z 906 daha çok oyun-filim-müzik sıralaması için daha uygun olduğunu düşünüyorum.
    2. yöntemi çoğu kişi tavsiye etmez herkez hazır sistemde optik ile bağlantıyı savunur ve öylede iyi ses alırsınız ama optik bağlantılı sistemi birde ses kartınızın üzerinden analog bağladığınızda ses kartınızında etkisiyle aynı kolon sisteminden alacağınız sese inanamazsınız.İmkanınız olursa test edin z906 birisi optikten anakarta bağlasın birde analog olarak ses kartı üstünden bağlasın ve size dinletsin aynı filimi-müziği ve oyun sslerini bakalım hangisini daha çok seveceksiniz.hangi şekilde bağlı olduğunu(analogmu-optikmi) bilmeden bir test yapın farkı anlayıcağınızı düşünüyorum.
    İmkanıız varsa kendiniz set oluşturmayıp hazır set alacaksanız mutlaka uyduların tek sürücülü olmamasına !!! kolonların ahşap olmasına!!! dikkat ediniz.

Peki 5+1 sistem olarak birkaç öneri yapacak olsanız sırası ile neleri önerirsiniz?

• Z906 (hb da 940 t)l bunun altarnetifi olarak Sony BDV-E370 (hb 960 tl) düşüne bilirsiniz veya ikinci el uygun fiyatlı bulabilirseniz Jamo S 606 HCS3 veya PIONEER lara baka bilirsiniz ama 2. eli diğerlerin sıfırnıdan pahalı olur.
  • z-906 Sanalmarketimde havala ile 750 tl. Jamo çok büyük bir sistem görsel ve yer olarak bunu kullanmam imkansız ama sony fena değil. Sony her türlü z906'dan iyi diyorsunuz siz yani? Ve birşey soracağım hocam gerçekten yanlış anlamayın anlamadığım için soruyorum, bu kadar insan var forumda sesden çok iyi anlayan insanlar bunlar neden z906 z5500 yada creative gibi sistemler kullanıyorda sony pianeer gibi sistemler kullanmıyorlar
  • sony her türlü iyi diyemem ama desteklediği yenilikler ve ses kalitesi olarak z906 ile kapışır ama ses olayını sadece bass kuvveti olarak ele alırsanız z906 veya z5500 daha kuvvetli bass ses verir ama mid ve tizleri sony kadar olmuyor.Genelde herkes logitech veya creative kullanmasının nedeni fiyat-petformanstır !(z906 750 tl ii fiyat) ama ses içinde sesin rengi çok önemli mutlaka dinleyipte almanızı tavsiye ederim.Gerçekten z serisini begenmeyip creative alan veya creative begeneyip z serisi alan çok kişi var.Misal olrak digital foto makinelerinde herkes kaç mega pixsel foto çektiğine bakıyor foto makinesinin teknik özelliklerine bakıyor vs ama bence en önemli yanı kullanılan lensidir bende sony w 55 vardı carl zeiss lens li 7.2 mega pixseli vardı :( şuan canon kullanıyoruz 14 mega pixselli den çok daha iyi foto çekiyordu.Özellik olarak canon hertürlü daha fazla teknik özelliği var ama sonuçta öyle olmuyor maalesef kullanılan mazeme kalitesi çok ama çok farkediyor.
    Herşey tercih meselesi kesinlikle z serisi veya creative alıpta çok pişman olacağınızı veya olunacağına iinanmıyorum önemli olan verilen paraya karşı alabileceğiniz müzik-ses zevki önemli.Mazeme kalitesi sesin rengini çok etkiliyor yani ekran kartında işlemçisi ve belleği iyi olan ekran kartı kendinden değerce düşük olandan daha performaslı oluyor ama ses sistemlerinde çıkış gücü daha fazla- distorsiyon oranı daha az olan ses sistemi her daim kendinden sayısal olarak degerce düşük olan sistemden iyidir diyemem(ben diyemem çünkü sony foto makinesi ile 2 kat daha fazla para veripte aldığımız hertürlü teknik vs olan canon arasındaki farkı yaşamak canımızı çok yaktı).
    Mutlaka dinleyin ses sistemi almak işlemçi veya ekren kartı almak gibi bir şey değil kesinlikle kağıt üstünde yazılan degerlere bakıp şu deger daha fazla demekki daha ii derseniz yanılgıya düşebilirsiniz.Tabi tercih sizin istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Benden bu kadar:)

• quote:

sony her türlü iyi diyemem ama desteklediği yenilikler ve ses kalitesi olarak z906 ile kapışır ama ses olayını sadece bass kuvveti olarak ele alırsanız z906 veya z5500 daha kuvvetli bass ses verir ama mid ve tizleri sony kadar olmuyor.Genelde herkes logitech veya creative kullanmasının nedeni fiyat-petformanstır !(z906 750 tl ii fiyat) ama ses içinde sesin rengi çok önemli mutlaka dinleyipte almanızı tavsiye ederim.Gerçekten z serisini begenmeyip creative alan veya creative begeneyip z serisi alan çok kişi var.Misal olrak digital foto makinelerinde herkes kaç mega pixsel foto çektiğine bakıyor foto makinesinin teknik özelliklerine bakıyor vs ama bence en önemli yanı kullanılan lensidir bende sony w 55 vardı carl zeiss lens li 7.2 mega pixseli vardı :( şuan canon kullanıyoruz 14 mega pixselli den çok daha iyi foto çekiyordu.Özellik olarak canon hertürlü daha fazla teknik özelliği var ama sonuçta öyle olmuyor maalesef kullanılan mazeme kalitesi çok ama çok farkediyor.
    Herşey tercih meselesi kesinlikle z serisi veya creative alıpta çok pişman olacağınızı veya olunacağına iinanmıyorum önemli olan verilen paraya karşı alabileceğiniz müzik-ses zevki önemli.Mazeme kalitesi sesin rengini çok etkiliyor yani ekran kartında işlemçisi ve belleği iyi olan ekran kartı kendinden değerce düşük olandan daha performaslı oluyor ama ses sistemlerinde çıkış gücü daha fazla- distorsiyon oranı daha az olan ses sistemi her daim kendinden sayısal olarak degerce düşük olan sistemden iyidir diyemem(ben diyemem çünkü sony foto makinesi ile 2 kat daha fazla para veripte aldığımız hertürlü teknik vs olan canon arasındaki farkı yaşamak canımızı çok yaktı).
    Mutlaka dinleyin ses sistemi almak işlemçi veya ekren kartı almak gibi bir şey değil kesinlikle kağıt üstünde yazılan degerlere bakıp şu deger daha fazla demekki daha ii derseniz yanılgıya düşebilirsiniz.Tabi tercih sizin istediğiniz gibi yapabilirsiniz.Benden bu kadar:)

Zaman ayırıp bu kadar detaylı cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim hocam. Arayıp okuyup karar veremediğim bir çok şeyi açıkladınız bana. Eminimki başka arkadaşlar içinde çok faydalı olacaktır bu anlattıklarınız. Bu konuda acelem olmadığı için sonyi bulup dinleyip tekrar z906 ile kıyaslamayı düşünüyorum.

Tekrardan teşekkür ederim, iyi günler.

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    rkadaşlar yardımcı olun ,tecnic arkadaş beni doğru yola sok d: asus xnoard1a ses kartı aldım şu altın girişleri olan demem şuki sağ arkasında giriş yerinde kırmızı ışık yanıyo bu bi bozukluk değil dimi heralde bilen varsa yardımcı olsun en önemli sorum şu creative 3d rage kulaklığım var .csgo ve callof duty blackops2 oynuyorum.kulaklığım dahili ses kartı var usbden vede stereo girişi var.ben bun kendi ses kartıyla değilde asus xnoard1 le oynamak istiyorum,ancak kulaklık stereo girişini ses kartınamı takmalıyım,hoparlöremi takmalıyım kasanın yanındaki girişemi takmalıyım,karttan faydalanmak istiyorum kasanın yan girişine taktım ses aldım ancak onboardmı aldım sesi anlamadım pek fark göremedim ses kalitesinin baya farklı olması gerekmezmiydi yardımcı olun ses kartından tam anlmıyla faydalanmak istiyorum
  • yazım uzun olduğu için size bu şekilde gönderdim yazrdımcı olursanız sevinirim.
    Adım adım gidelim.
    1- Kart bu mu?http://www.overclockers...es/asus_xonar_d1/07.jpg
    2- Eğer kart buysa en baştaki spdif çıkıştır ve içinde kırmızı ışık yanması normaldir. Bilinen adıyla optik çıkıştır.
    3- Kulaklık bu mu?http://www.soundblaster...Tactic-3D-Rage-USB.aspx
    4- Eğer kulaklık buysa 3.5mm jak var. O jakı ses kartındaki front yazan yere takacaksın.
    5- "Denetim masası - Ses - Kayıttan yürütme aygıtları" kısmında asus ses kartını "varsayılan yap" demen gerekiyor. Eğer kulaklık usb üzerinden elektrik almıyorsa takma. Usb takmadan çalışmıyorsa elektriği usb den alıyor demektir. Ama her durumda da "varsayılan aygıt" asus olmalı.
    Bu kadar.
    doğrudur ses kartı ve kulaklık budur,
    kardeşim şimdi taktım driverı kurdum2+1 logitech 5+1 creative insprire hoparlörüm var takıyrum çalıştı net sağ sol ayarı yapmadım ama çalışıyodur heralde,kulaklığığın aux girişini taktım güzel çalıştı gibi bişi oldu ayarları tek tek hepsini denedim csgoyu açtım ses çok kötü cızırtılı csgonun ayarından kulakık yaptım 5+1 yaptım düzelmedi bir türlü sebebi ne sizce ha buarda hoparlöre in girişine takıncada kulaklığın saece sğından ses geliyor soluncdan gelmiyor win7 ultimate kurulu,kulaklığın ses kartı ile bu kartın arasında ses kalitesi çok farklımı bundan tam anlamıyla faydalanmak için ne yapmak lazım beta driverini kurdum bu arada birde bilgin varsa ekran kartım 7850 hd çıkışlı hd ses çıkışı alınabiliyormu bu ses karttan nasıl yapılıyor ne gibi aparata gerekiyor bilgin varsa bilgilendirisen memnun olurum bu ses kartını sırf oyun için alayım dedim ama yaralanamadım

kulaklığı hoparlör kumandalarındaki çıkışlara taktım kulaklık ve mikrofon çıkışaları varya ses aldım5+1 aldımmı test etmedim ama ses aldım sonra sölediğiniz gibi aux girişi ile ses kartının arkasına taktım direk ses kartına biara ses müzik iyi gibi geldi sonradanmı bozuldu anlamadım işte asusun programında ses frekansları var dobly digital ıvır zıvır kurcaladım hepsini sonra geriş resetledim programı yani hertürlüsünü denedim,games efekti var onu seçip cs:go ya girdim cızırtılı adım sesleri geliyo gelmiyo bozuk gibi ses aldım yani,csgo nun ses ayarlarındanda 5+1 kulaklık seçeneklerinide denedim düzelmedi hoparlörden düzgün ses alıp kulaklıktan alamanın sebebi sizce ne kulaklık on numara çalışıyo kendi ses kartı ile ,hoparlörler çalışıyo kendi,geriye ne kalıyo anlayamadım aux kablosum bozuk diycem, ayarlarınımı yapamadım,benim yapmak istediğim şu ses kartından ,ve kulaklıktan sadece oyun için faydalanmak en verimli sesi almak ama beceremedim.win7 64 bit kurulu,sondriverı yükledim beta yazıyodu acaba onla alakalı bi durum olabilirmi,
    battlifield3,csgo,cod. bende oyun dolu ben bu ikiliden en iyi sesi alıp kulaklığımdan 5+1 yada 7+1 ses alıp oyun oynamak istiyorum bana adım adım yardımcı olabilirmisin resim nasıl yükleniyo bilmiyorum ama bulurum yardımcı olabilirseniz ben uarayı ses kartı ayar resimlerini filan atabilirim

• yazım uzun olduğu için size bu şekilde gönderdim yazrdımcı olursanız sevinirim.
    Adım adım gidelim.
    1- Kart bu mu?http://www.overclockers...es/asus_xonar_d1/07.jpg
    2- Eğer kart buysa en baştaki spdif çıkıştır ve içinde kırmızı ışık yanması normaldir. Bilinen adıyla optik çıkıştır.
    3- Kulaklık bu mu?http://www.soundblaster...Tactic-3D-Rage-USB.aspx
    4- Eğer kulaklık buysa 3.5mm jak var. O jakı ses kartındaki front yazan yere takacaksın.
    5- "Denetim masası - Ses - Kayıttan yürütme aygıtları" kısmında asus ses kartını "varsayılan yap" demen gerekiyor. Eğer kulaklık usb üzerinden elektrik almıyorsa takma. Usb takmadan çalışmıyorsa elektriği usb den alıyor demektir. Ama her durumda da "varsayılan aygıt" asus olmalı.
    Bu kadar.
    doğrudur ses kartı ve kulaklık budur,
    kardeşim şimdi taktım driverı kurdum2+1 logitech 5+1 creative insprire hoparlörüm var takıyrum çalıştı net sağ sol ayarı yapmadım ama çalışıyodur heralde,kulaklığığın aux girişini taktım güzel çalıştı gibi bişi oldu ayarları tek tek hepsini denedim csgoyu açtım ses çok kötü cızırtılı csgonun ayarından kulakık yaptım 5+1 yaptım düzelmedi bir türlü sebebi ne sizce ha buarda hoparlöre in girişine takıncada kulaklığın saece sğından ses geliyor soluncdan gelmiyor win7 ultimate kurulu,kulaklığın ses kartı ile bu kartın arasında ses kalitesi çok farklımı bundan tam anlamıyla faydalanmak için ne yapmak lazım beta driverini kurdum bu arada birde bilgin varsa ekran kartım 7850 hd çıkışlı hd ses çıkışı alınabiliyormu bu ses karttan nasıl yapılıyor ne gibi aparata gerekiyor bilgin varsa bilgilendirisen memnun olurum bu ses kartını sırf oyun için alayım dedim ama yaralanamadım

kulaklığı hoparlör kumandalarındaki çıkışlara taktım kulaklık ve mikrofon çıkışaları varya ses aldım5+1 aldımmı test etmedim ama ses aldım sonra sölediğiniz gibi aux girişi ile ses kartının arkasına taktım direk ses kartına biara ses müzik iyi gibi geldi sonradanmı bozuldu anlamadım işte asusun programında ses frekansları var dobly digital ıvır zıvır kurcaladım hepsini sonra geriş resetledim programı yani hertürlüsünü denedim,games efekti var onu seçip cs:go ya girdim cızırtılı adım sesleri geliyo gelmiyo bozuk gibi ses aldım yani,csgo nun ses ayarlarındanda 5+1 kulaklık seçeneklerinide denedim düzelmedi hoparlörden düzgün ses alıp kulaklıktan alamanın sebebi sizce ne kulaklık on numara çalışıyo kendi ses kartı ile ,hoparlörler çalışıyo kendi,geriye ne kalıyo anlayamadım aux kablosum bozuk diycem, ayarlarınımı yapamadım,benim yapmak istediğim şu ses kartından ,ve kulaklıktan sadece oyun için faydalanmak en verimli sesi almak ama beceremedim.win7 64 bit kurulu,sondriverı yükledim beta yazıyodu acaba onla alakalı bi durum olabilirmi,
    battlifield3,csgo,cod. bende oyun dolu ben bu ikiliden en iyi sesi alıp kulaklığımdan 5+1 yada 7+1 ses alıp oyun oynamak istiyorum bana adım adım yardımcı olabilirmisin resim nasıl yükleniyo bilmiyorum ama bulurum yardımcı olabilirseniz ben uarayı ses kartı ayar resimlerini filan atabilirim

• quote:

sony her türlü iyi diyemem ama desteklediği yenilikler ve ses kalitesi olarak z906 ile kapışır ama ses olayını sadece bass kuvveti olarak ele alırsanız z906 veya z5500 daha kuvvetli bass ses verir ama mid ve tizleri sony kadar olmuyor.Genelde herkes logitech veya creative kullanmasının nedeni fiyat-petformanstır !(z906 750 tl ii fiyat) ama ses içinde sesin rengi çok önemli mutlaka dinleyipte almanızı tavsiye ederim.Gerçekten z serisini begenmeyip creative alan veya creative begeneyip z serisi alan çok kişi var.Misal olrak digital foto makinelerinde herkes kaç mega pixsel foto çektiğine bakıyor foto makinesinin teknik özelliklerine bakıyor vs ama bence en önemli yanı kullanılan lensidir bende sony w 55 vardı carl zeiss lens li 7.2 mega pixseli vardı :( şuan canon kullanıyoruz 14 mega pixselli den çok daha iyi foto çekiyordu.Özellik olarak canon hertürlü daha fazla teknik özelliği var ama sonuçta öyle olmuyor maalesef kullanılan mazeme kalitesi çok ama çok farkediyor.

Maşşallah hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.