Şimdi Ara

Önce modemi açmazsam internet gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayar kullanıyorum. Infinity modeme kabloyla bağlıyım.
    Modem ve PC, aynı uzatma kablosuna bağlı.
    Önce modemi açmazsam internet gelmiyor

Anahtara basıp cihazlara elektriği veriyorum. Eğer 1 dakika beklemezsem, modemin online olması için zaman vermezsem, tutup PC'yi hemen açarsam, o PC bir daha sittin sene online olup internete bağlanmıyor. Üstelik modemde online ışığı yanmasına rağmen böyle.

Bu bilgisayarda daha önce eski bir modem de kullandım. Böyle bir sorun yaşamadım. Onboard ethernet kartında veya kabloda sorun yok. Çünkü 1 dakika bekledikten sonra PC'de bağlantı sorunu yaşamıyorum.

Böyle bir sorun yaşamış olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MajörParite -- 15 Ağustos 2018; 12:49:17 >

• Modem online olduktan sonra pc'nin ethernet kablosunu takıp çıkarınca internet geliyor mu? Ağ simgesine sağ tıklayıp sorun gider deyince internet geliyor mu? Bunlar çözebilir gibi geliyor durumu.
  • Statik ip verirseniz sorun cozulur gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

Modem online olduktan sonra pc'nin ethernet kablosunu takıp çıkarınca internet geliyor mu? Ağ simgesine sağ tıklayıp sorun gider deyince internet geliyor mu? Bunlar çözebilir gibi geliyor durumu.
    Onu bir kere yaptığımda internet geldi, bir başka sefer yaptığımda gelmedi. Sorun Gider seçeneği, Ağ Bağlantısı'nı Devre Dışı Bırak sonra Tekrar Etkinleştir, vs. işe yaramıyor. Modem nedense IP almıyor. Bir yukarıdaki arkadaş sabit IP al demiş ama Kablonet'te IP'ler zaten sabit.

Teknik servis geldi, epey uğraştı. Sonunda modemi götürdü. Yerine bıraktığı modem böyle bir sorun yaşatmıyor. Donanım arızası var herhalde. Bazı teknik merkezlerle de uzun uzun telefon görüşmesi yaptığı ve destek aldığı halde düzeltemedi.

Bakalım, sonucu yazarım. Herhalde modemin anakartı değişecek.

• Arkadaşın dediği bilgisayara statik ip atama:
    https://store.donanimhaber.com/fa/10/32/fa10327e45127508cc9643c0d1be8a7a.jpg

(Tabi kablonet modemine 192.168.0.1'den girildiğinden 192.168.0.x cinsinden ip vermek gerekiyor.)

Tabi sizin sorun donanımsalmış belli ki. Dediğiniz gibi anakart değişince düzelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 15 Ağustos 2018; 17:05:34 >
  • quote:

Arkadaşın dediği bilgisayara statik ip atama:
    https://store.donanimhaber.com/fa/10/32/fa10327e45127508cc9643c0d1be8a7a.jpg

(Tabi kablonet modemine 192.168.0.1'den girildiğinden 192.168.0.x cinsinden ip vermek gerekiyor.)

Tabi sizin sorun donanımsalmış belli ki. Dediğiniz gibi anakart değişince düzelebilir.
    Düzelmedi. Şaşkınım. 303 modemle sorun yaşamıyordum, 401 ile yaşıyorum. Üstelik bu bilgisayarda daha önce başka bir 401 modem daha kullandım, onunla da yaşamıyordum. Şaştım kaldım.

• Hocam valla bilmiyorum. Bizde modem 7/24 açık duruyor. Şimdiye kadar modemi aç kapat yaparak kullanan kişi duymadım. Çoğu kişi açık bırakıyor. O yüzden yazılımsal açıdan netmaster bu durumu düşünmemiş olabilir. Modemi açtıktan sonra sinyal gelmesini bekleyip, pc'yi ondan sonra açmaktan başka çözümü yok gibi duruyor.

infinity 401'i kiralık aldıysanız ubee modemle değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Satın aldıysanız yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Bu arada o durumdayken modem arayüzünden modemi yeniden başlatmayı denediniz mi? Bu da çözebilir gibi geliyor durumu.
  • quote:

Hocam valla bilmiyorum. Bizde modem 7/24 açık duruyor. Şimdiye kadar modemi aç kapat yaparak kullanan kişi duymadım. Çoğu kişi açık bırakıyor. O yüzden yazılımsal açıdan netmaster bu durumu düşünmemiş olabilir. Modemi açtıktan sonra sinyal gelmesini bekleyip, pc'yi ondan sonra açmaktan başka çözümü yok gibi duruyor.

infinity 401'i kiralık aldıysanız ubee modemle değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Satın aldıysanız yapacak bir şey yok gibi gözüküyor. Bu arada o durumdayken modem arayüzünden modemi yeniden başlatmayı denediniz mi? Bu da çözebilir gibi geliyor durumu.
    Kablosuz sinyal kirliliği yaymaması ve gece yaşanan elektrik kesintilerinde başına bir iş gelmemesi için modemi kapatıyorum. Eh, bir de boşa elektrik sarfiyatı var. PC ile aynı uzatmalı kabloya bağlı olduğundan ve kablonun da ON-OFF anahtarı olduğundan kolayca kapatabiliyorum. Anahtara bastım mı PC ve modem ve hoparlör, yazıcı, ne varsa hepsi kapanıyor.

Şöyle bir çözüm buldum. Tesadüf oldu. Anakarttaki Realtek ethernet kartının sürücüsünü, bilgisayar üreticisinin sitesinden indirip tekrar yükledim. En eski sürücü de o. Daha yeni sürücülerle sorun yaşıyorum. En eski sürücüyle yaşamadığımı tesadüfen fark ettim. Böyle bir gariplik olamaz ama oluyor. Normalde sürücüleri güncellemek önerilir, benim durumumda en eski sürücüyle çözüme ulaşabildim.

Anakartta slot varsa belki bir ara ayrıca bir ethernet kartı alıp takarım.

Aynı sorunu yaşayanlar varsa aynısını yapmalarını öneririm.

İlgine ve önerilerine teşekkürler dostum. Saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.