Şimdi Ara

Öncelik ekran kartı mı işlemci mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 4 yıl önce kurduğum sistemimi kademeli bir şekilde yükseltmek istiyorum. Mevcut sistemim şu şekilde,

-i5 4460 - İşlemci
    -MSI Z97 PC Mate - Anakart
    -Saphhire R9 280X - Ekran Kartı
    -2*4(8 GB) DDR3 - RAM

Almayı düşündüğüm sistem bileşenleri ise şu şekilde,

-AMD Ryzen 5 2600 - İşlemci
    -ASUS Prime B450-PLUS - Anakart
    -GTX 1660 TI - Ekran Kartı

Hepsini tek seferde alamayacağım için ya öncelikle sadece Ekran kartını, ya da İşlemci, Anakart ve RAM üçlüsünü almak durumundayım, sene sonuna doğru da sistemin eksik parça/parçalarını tamamlamayı düşünüyorum. Ekran kartını mevcut sistemime taktığım takdirde darboğaz yaşayacağımın da farkındayım.

Bu yüzden önerilerinize ihtiyacım var, öncelikle hangisini almalıyım?

Ayrıca sitem bileşenleri ile ilgili diğer fikirlere de açığım, farklı işlemci ekran kartı vb. gibi.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sırasıyla:

Ekran kartı
    İşlemci
    Anakart
    Ram

İşlemci ve anakartı ayrı zamanlarda alacaksanız dahi bütçenizi ayarlayın ve "A işlemcisini alırsam b anakartını alırım, bütçem de yeter." tarzı kafanızda taslaklar oluşturun. Bunları planlamadan işlemciye yüklenip anakartı da en budget modellerden seçmek saçma olur. Buna dikkat edin.
  • 1660ti yada rtx 2060 kampanyası kovalayın satın alın amd yeni seri işlemcilerini ve anakartlarını tanıtacak bu yıl onlardan alırsınız öncelik olarak ekran kartına yönelin

• Bence de indirimle rtx2060 ya da gtx1660ti alın. İslemci olarak sanırım ucu olmasından dolayı AMD tercih ettiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırasıyla:

Ekran kartı
    İşlemci
    Anakart
    Ram

İşlemci ve anakartı ayrı zamanlarda alacaksanız dahi bütçenizi ayarlayın ve "A işlemcisini alırsam b anakartını alırım, bütçem de yeter." tarzı kafanızda taslaklar oluşturun. Bunları planlamadan işlemciye yüklenip anakartı da en budget modellerden seçmek saçma olur. Buna dikkat edin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pubg csgo gibi online oyun oynuyorsan işlemci öncelik olmalı

• AMD zen2 çıkınca bende dahil çoğu ryzen kullanıcısı yeni işlemciye terfi edecek, fiyat/performans farkınada bağlı tabiki ama AMD'nin nvidia gibi %30 performans artışına %100 fiyat farkı koymasını beklemiyorum. Zen2 çıkınca 2.el temiz Türkiye garantili bir işlemci almanız sisteminiz için daha ekonomik olur.
  • Hocam ne için yapıyorsunuz sisteminizi oyun mu iş mi yoksa genel mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı mı PSU mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ileriye dönüklük = işlemci, günü kurtarmak = ekran kartı

• O anakart ve chipset halen iş yapar. 4790K alıp 1660ti'a kadar yükseltebilirsiniz. Yetmediği durumlarda da soğutucuyu iyileştirip overclock yapabilirsiniz. 800-1000tl arası 4790k şu an. Zamanı için mükemmel bir cpu'dur, halen de çok güçlüdür.

• Ram masrafını es geçmişsiniz sanırsam. Aynı ramleri yeni sistemde kullanamazsınız. Ucuza bir 4790k bulun. Güzel bir overclock çekin. Şansınıza anakartınız buna müsait. Sonra 1660 ti sorunsuz kullanırsınız. Rami de 16' ya çıkartır devam edersiniz. İlla yeni sisteme geçecekseniz 3. nesil ryzenları bekleyin en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 28 Mart 2019; 14:38:19 >
  • Onceden kurdugun sistemede bakinca oyun icin kuracagini tahmin ediyorum dolayisiyla su mantigi kacirmamalisin

Oyuna ekran kartinin islemcinin ve ramin katkisi ne kadar olacak ? Ben bunu hesapladim dogal olarak ekran karti onde cikiyor.Tabiki de ekran karti diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: münşi

Bence de indirimle rtx2060 ya da gtx1660ti alın. İslemci olarak sanırım ucu olmasından dolayı AMD tercih ettiniz?
    Saf oyun performansı değil de,daha çok çoklu çekirdek gücüne ihtiyacım olduğu için Ryzen düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.