Şimdi Ara

Önden gelen lok lok sesi (Çözüldü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
179.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hayata İnat

Benim şuan daha 5 bin kmde olan aradımdan da geliyor o ses.Servise götürdüm biraz kıvırdılar ama z rotları değiştirmesini söyledim parça sipariş edildi bu perşembe değişicek z rotlar.Eğer geçer ise gelen lokurtu size haber veririm.Daha önceki aracımda focus 3 tü aynı problem omdada varsı z rotları değişmiştim düzelmişti.Bu focusuda sıfır aldık ama bundada var o ses kronik olmalı.Özellikle parke taşlı yolda bozuk yolda yavaş giderken oluyor o ses.

Aynen dediğiniz gibi, yavaş giderken geliyor ses, değişimden sonra düzelirse beni bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Motor kulağı kopan 2004 model Symbol'den de benzer ses geliyordu.
  • Hocam parçayı değiştiler.Dün sürdüm biraz sesi hissedemedim diye yazmadım.Bugün tekrar denedim hafifte olsa var ses.Daha önceki aracımda z rot değiştiğinde düzelmişti bu defa farklı sanırım.Serviste usta yaparken yanına gitme fırsatı buldum sordum ses gidermi diye yok abi gitmez bunlar elektrikli direksiyon kuru sistem olduğu için ses yapıyor.İçin rahat etsin diye garantiden değişim sağladık dedi.Araç daha 5 bin bile olmamış ama bu sesin gelmesi gerçekten tuhaf.Tam bozuk yolda yüne deneyeceğim bakalım nasıl eskiye göre.
  • Buradan tüm on takımı yazabiliriz, iyisi mi 10TL'e iyi bir Rot Balanscı da ariza tespiti yaptirin.@KNTLG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Ekim 2017; 19:46:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME

Bende de benser bi lok sesi geliyor.

Benimkisi araci geri vitese alip gaza yuklenince

Yada araca ilk hareketi verip kaldirirken geliyor.

Sol on taraftan geliyor ses.koyden gelince farketiim yollar bozuktu malum.

Eğer ilk çalıştırma ve stop anında da sarsıntı varsa motor kulağı dostum...
  • leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Yok hocam.araci sakin kaldirinca ses gelmiyor.bi suredir boule suruyorum.goturcem yakinda.
  • 2014 de aldığım Insignia mda da sağ ön tekerden çok düşük hızlarda hafif lokurtu geliyor.

3.000km de derin bir çukur geçişinden sonra başlayan bu ses ile fabrika çıkışı Bridgestone Potenza lastiklerde de balon oluşmuştu, yetkili servis garantiden birkaç aksamı değişse de ses hala mevcut oysa bu ses dışında aracın alt takımı çok sessizdi, 52.000km dir de tek gelen ses sağ ön tekerden gelen hafif lokurtu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Motor kulağı kopan 2004 model Symbol'den de benzer ses geliyordu.

Aynı durum focus 2 aracıma olmuştu.
    Özellikle vites değişimi veya fren ardından tekrar hızlanma sırasında motor kulağı kırılmış olduğu için motorun çarpma sesi geliyordu.3 taneden 1 i kırılmış. çok ucuza 40-50TL ye halletmiştim.
  • quote:

Hocam parçayı değiştiler.Dün sürdüm biraz sesi hissedemedim diye yazmadım.Bugün tekrar denedim hafifte olsa var ses.Daha önceki aracımda z rot değiştiğinde düzelmişti bu defa farklı sanırım.Serviste usta yaparken yanına gitme fırsatı buldum sordum ses gidermi diye yok abi gitmez bunlar elektrikli direksiyon kuru sistem olduğu için ses yapıyor.İçin rahat etsin diye garantiden değişim sağladık dedi.Araç daha 5 bin bile olmamış ama bu sesin gelmesi gerçekten tuhaf.Tam bozuk yolda yüne deneyeceğim bakalım nasıl eskiye göre.

Cevabınız için teşekkürler , bende dün götürdüm arabayı , sorun Z rotundan kaynaklıymış. Vaktim olmadığı için yaptıramadım , birkaç hafta sonra kışlık lastikleri taktırmaya gideceğim , o zaman z rotunuda taktırırım.

• Direksiyonu araç dururken sağa sola çevirincs geliyorsa, amortisör takozları.

Debriyajdan ayağınızı hızlı çek bırak yaparken lak luk yapıyorsa, gaza bas çek yapınca yapıyorsa, motor-şanzıman kulakları.

Bunlar haricinde sadece çukurdan geçerken yapıyorsa, amortisör, salıncaklar olabilir.

Genelde lak luk sesinin kaynakları bunlardır. İşinden birazcık anlayan bir usta levye veya güç uygulama yöntemiyle arızalı parçayı tespit edebilir.
  • Çözüldü: Biraz geçte olsa konuyu güncellemek istedim. Böylece aynı sorunu yaşayan arkdaşlara belki yardımcı olur. Problem Z Rotundan kaynaklanıyormuş. Ön sağ ve sol Z rotları değişti , ses düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Çözüldü: Biraz geçte olsa konuyu güncellemek istedim. Böylece aynı sorunu yaşayan arkdaşlara belki yardımcı olur. Problem Z Rotundan kaynaklanıyormuş. Ön sağ ve sol Z rotları değişti , ses düzeldi.

Bilgi için sağol , düzelmesine sevindim.
  • Hayata İnat H kullanıcısına yanıt
    Ayni sorun benim s40 ta da var 2 ay once zrotlarini degistirdim bisey degismedi sanziman takozuda degisti öluydu hala oluyor ses nasil yapacagiz bilmiyorum cok yavas giderken bozuk toprak yolda yapiyor o sesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 26 Ekim 2017; 19:7:8 >
  • Amartisor patlasa tak tuk diye ses yapmasi lazim lokur lokur ses yapmaz
  • Hocam benim önceki aracımda focus 3 tü onda z rotu değişmiştik düzelmişti.Bu aracımda focus 3.5 henüz 5 binde ses var z rotu servis değişti ses yine var.Servis direksiyondan geldiğini elektrikli direksiyon kuru sistem olduğu için ses yapıyor dedi.Biraz zaman geçsin yine götürücem çözülene kadar uğraşırım artık.Sorun ne hala anlayamadım bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayata İnat -- 28 Ekim 2017; 22:18:10 >
  • Hayata İnat H kullanıcısına yanıt
    Parcalarin cogu ortak zaten s40 la sanirim kronik bi sikinti irtibatta kalalim bende 2 hafta sonra goturebilirim araci sanayiye cosebilirsem yazarim
  • Ani fren yapınca sağ önden lok diye ses geliyor.
  • quote:

Benim şuan daha 5 bin kmde olan aradımdan da geliyor o ses.Servise götürdüm biraz kıvırdılar ama z rotları değiştirmesini söyledim parça sipariş edildi bu perşembe değişicek z rotlar.Eğer geçer ise gelen lokurtu size haber veririm.Daha önceki aracımda focus 3 tü aynı problem omdada varsı z rotları değişmiştim düzelmişti.Bu focusuda sıfır aldık ama bundada var o ses kronik olmalı.Özellikle parke taşlı yolda bozuk yolda yavaş giderken oluyor o ses.
    Garantiden degisiyor mu amortisor ? Garanti kapsamima giriyor mu ?
  • Bildiğim kadarıyla değişir çünkü benim aracın z rotunu değiştiler.
  • Aynı sorun bende de var. Cukurlarda yavaş hızda sağ önden lokurtu seklinde ses geliyor. Çok sert tepki veriyor. Amortisorleri 6 yaşında olduğu için orijinalleriyle yeniledim. Geçmedi. Amortisör takozlarini degistirdim , daha önceden z rot ve askı rot değişti. Ama bu lanet ses hala var. İlk kalkislarda dönerken direksiyondan hafif tıkırtı geliyor ve sanki bir yere takiliyormus hissi veriyor. Normal süratlerde giderken bu yok, gayet normal. Acaba sebebi ne olabilir. Araç 2011 Kia Ceed Sportywagon. ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.