Şimdi Ara

Önden gelen lok lok sesi (Çözüldü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
178.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Rot başı, rot kolundan olabilir veya direksiyon kutusu. Elektrikli direksiyon değilse rot kolu ve rot başına baktirin. Benim fiestaninda direksiyon kutusundan ses geliyor lok lok diye başladı şimdi lokurtuya döndü. Eğer direksiyon kutusu ise ayar civatasi var onun sıkılması çözebilir. Fazla sıkıldığında direksiyonun toplaması sorun olabiliyor. İyi ayarlamak lazım. Çözülmezse kutunun onarım veya değişim yapılır. Ben henüz sıktiramadim daha önce servise girdiğinde araç yeni gibi olmuştu, direksiyon sertleşmiş gibi gelmisti, büyük ihtimal sıktılar. Şehiriçi de kullanınca ses olmadığını farkettim 3bin km sonra sesler geri gelmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Geçen lokurtu sesinden dolayi başka bir ustaya gidip amortisorlerin ve takozlarin değiştirildiğini ama sesin hala olduğunu söyledim. Aracı lifte aldı kontrol ettiginde ki bana da gösteri, sağ ön kaliper piminin bozulduğunu söyledi. Yeni pim alıp beyaz renkli bi bantdı dolayarak gresledi ve yerone monte etti. Ama ses hala var. Bi umut düzelmiştir dedim ama maalesef olmadı. Sizin dediğiniz gibi direksiyon kutusundaysa problem bu sıkma işlemi kac liraya mal olur acaba?

• SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajınızı tekrar okudum da dönerken ses geliyor demissiniz, dönerken ses gelmesi akslardan olur. Yavaş ve sert dönüşte katır kutur eder teker takılıyor gibi olur. Teker dönmekte zorlanıp biraz kayma da yapar. Akslari kontrol ettirin direksiyon kutusunu da sktirin. Çorba parasına halledersiniz maliyeti olmaz. Bendeki sorun yüksek satıhtan veya setten geçtikten sonra tekerler boşluğa düşerken alt takım dagilacakmis gibi oluyor. Bozuk yollarda da yine alt takım bitikmis gibi ses ve titreşim oluyor. Sanki aracın bütün civatalari gevşemiş gibi bir his var bende.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkürler. Baktiricagim.

Buraya video linkleri koydum ayar civatasini gösteriyor.

https://forum.donanimhaber.com/focus-direksiyon-kutusu-14-800-tl--138749310-3#138767234

Başka bir ustaya gittim, viraj demir lastikleri cok eskimiş ve baya genislemisti içleri, değiştirdi ama ses gitmedi. Direksiyon iyi dedi.
    Motor kulağı saglam gibi ama altinda bir kasma mevcut bundan şüpheleniyorum dedi usta vakit de yoktu yaptirmadim. Motor kulağı bu sesi yapar mı acaba ?
    Bu arada viraj demir lastiği degisince daha toklasti sanki sürüş yoksa psikolojik midir bilemedim.

Boşluk varsa tabiki faydası olmuştur psikolojik değildir. Viraj demirinin sesi aradan çıkmış oldu. Anladığım kadarıyla araçta hem lokurtu hem de direksiyon çevirince ses geliyor. Bu sesler farklı yerlerden gibi. Olduğunuz yerde direksiyonu döndürürken takılma ve ses oluyorsa amortisör bilyalaridir. Lokurtu sesi rot kolu, rot başı, direksiyon kutusu veya salıncak rotilinden olabilir. Ustanın bunu kontrol ederek bulabilmesi lazım, gerekirse söküp boşluk var mı yok mu bakması lazım. Ustalara sorun çözdürmek zor malesef.
    Bu arada motor kulağından lokurtu tarzı bir ses geleceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 22 Haziran 2019; 21:54:33 >
    Çok teşekkürler. Baktirinca yazarım.

• 2017 Megane 4 marka aracımda bahsedilen ses gelmekte , kasis veya çukurdan geçerken bu ses yok , köprü geçerken yolda hafif bir boşluk olur veya araçlar kaymasın diye yokuşlara kalın tırtık atarlar buralardan geçerken sol ön taraftan bir tok sesi geliyor sanki bu ses direksiyondan gelir gibi ama direksiyon simidin de herhangibir titreme sarsma yok yankı gibi. Konuyu okudum bilgi amaçlı bakalım bizim bahtımıza hangisi düşecek z rotmu amortisör mü vs vs , vakit bulamamaktan bir süre gidemeyeceğim için böyle kullanmanın bir zararı olur mu acaba ?
  • Benim Skoda süperbdende ön taraftan sesler geliyor süratli normal sürüşlerlede hiçbir ses yok fakat bazen kasisten Çok yavaş bile geçerken yada yol fazla bozuk Çukurlu bile olsa on taraftan katır kutur sesler geliyor bu ses nereden gelebilir bilen varmı

• TIME kullanıcısına yanıt
    Selam aleyküm ustam aynı ses benim aracımda da var 2006 Nissan almera sorunu nasıl çözdünüz yardımcı olursanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Firari_3427

Selam aleyküm ustam aynı ses benim aracımda da var 2006 Nissan almera sorunu nasıl çözdünüz yardımcı olursanız sevinirim
    motor kulağı veya şanzıman kulağıdır dediler
    şanzıman kulağı değişince çözülmüştü hocam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.