Şimdi Ara

One UI 7 güncellemesi süresiz olarak durdu: İşte nedeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mustekin77 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
103
Cevap
1
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy şu anda #3
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • One UI 7 güncellemesi süresiz olarak durdu: İşte nedeni
    Samsung, geçtiğimiz günlerde dağıtıma çıkan Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini ciddi bir yazılım hatası nedeniyle durdurdu. 7 Nisan itibarıyla Galaxy S24 serisi, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 modelleri için dağıtıma çıkan güncelleme, yaşanan sorunlar nedeniyle birçok bölgede geri çekildi. İşte detaylar...

One UI 7 güncellemesi süresiz olarak durdu

Kaçıranlar için One UI 7, 7 Nisan'da bazı ülkelerde, 10 Nisan'da ise ABD’de kullanıma sunulmuştu. Şimdi ise yaşanan sorunlar nedeniyle sunucular üzerinden dağıtımı duraklatıldı. Sorunun kaynağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak erken raporlar, Exynos 2400 ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemcili modellerde ekran kilidinin erişilemez hale geldiği yönünde.

Bu da ekran kilidinin atlanamaması sonucunda telefonları kullanılamaz hale geliyor. Bu da, her iki işlemci platformunu kapsayan ciddi bir güvenlik sorununa işaret ediyor olabilir. Samsung, henüz konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmış değil. Ancak güncellemenin duraklatılması, uzun bir süredir beklenen One UI 7.0'ın biraz daha gecikeceği anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Almanya için One UI 7 güncelleme takvimi yayınlandı: A serisi kullanıcıları için kötü haber

Güncellemeyi henüz almadıysanız, bu söz konusu gecikmeyi açıklıyor olabilir. Bu bağlamda Samsung'un yazılım takvimine sadık kalıp kalamayacağı, hatanın çözüm süresine bağlı olarak netleşecek. Şimdilik tek yapılabilecek şey, Samsung'dan gelecek resmi açıklamayı ve düzeltilmiş yazılımın ne zaman yeniden sunulacağını beklemek.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/04/14/serious-bug-halts-one-ui-7-rollout-indefinitely/

• Gerçekten son yılların en büyük fiyaskosuna yine Samsung imza atmayı başardı. Kendisini tebrik ediyoruz. İşlemci dökümlerindeki başarısızlığına ek olarak şimdi de yazılım tarafındaki sorunlar ortaya çıktı. Samsung, bir Nokia olup batamayacak kadar çok sektörde bulunan bir şirket. Güney Kore buna izin vermez zaten ama mobil tarafta bu gidişle ciddi kan kaybedecek; bu su götürmez bir gerçek.
    Uzun yıllar Samsung, Oneplus ve Xiaomi kullanmış biri olarak söylemek isterim ki; Samsung'u sistemindeki sıkıntıları yüzünden yıllar önce bırakmıştım. Oneplus ve Xiaomi kullandım uzun zaman lakin onlarda da ufak tefek sistem sıkıntıları ve bug lar mevcuttu. En son Samsung S23U alarak Samsung'a dönüş yaptım. Eski bug lardan veya sistem sorunlarından neredeyse eser yok diyebilirim. Hatta fanboy olmamama rağmen bu sefer Samsung bu işi çözmüş diyebildim. Hala onu kullanmaktayım ve memnunum. İşin bir diğer tarafı da, her güncellemeden sonra bazı şeylerin bozulması yada batarya sağlığının etkilenmesi. Bu hemen hemen tüm cihazlarda olan, olabilecek şeyler. İster işletim sisteminiz Android olsun ister İOS, fark etmez. Hatta bu durumlar sadece telefonlara özel bile değil diyebilirim. Kullandığınız yazılım bazlı her elektronik cihazın bu tarz durumlar yaşaması muhtemel. O yüzden markayı boklamanın bir anlamı yok. Burada önemli olan hatayı kabul edip düzeltmeye çalışan, geri bildirimleri önemseyen marka olmak. Bazı arkadaşlar demiş ki; bir daha asla almam yada vazgeçme sebebim bla bla... O işler öyle olmuyor. Olsaydı sayısız kez bu şirketler batardı. Sektörün nasıl ilerlediği ve işlediği gayet açık. Oneplus'ın hızını, Xiaomi'nin arayüzünü sevsem de Samsung'un stabilitesini daha çok seviyorum. Yine söylüyorum fanboy değilim ve tamamıyla şahsi fikrimdir naçizane. Saygılar.
  • :D Bence direkt 8 gelsin şu saatten sonra 7'nin tadı kaçtı.

• 7 sene güncelleme verecek birde yersen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • honor 90 bile 15 guncellemesi aldi :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten son yılların en büyük fiyaskosuna yine Samsung imza atmayı başardı. Kendisini tebrik ediyoruz. İşlemci dökümlerindeki başarısızlığına ek olarak şimdi de yazılım tarafındaki sorunlar ortaya çıktı. Samsung, bir Nokia olup batamayacak kadar çok sektörde bulunan bir şirket. Güney Kore buna izin vermez zaten ama mobil tarafta bu gidişle ciddi kan kaybedecek; bu su götürmez bir gerçek.

• S24 ultra sahibi olarak bir daha kesinlikle Samsung telefon almayacağım.

Düzeltme: dün 16 pm ye geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 16 Nisan 2025; 9:22:0 >
  • Oha lan bunu test aşamasında göremediniz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xioami güncelleme konusunda laf atanlar. Vardı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S25 serisi demek ki yeteri kadar satamamış

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    hala var pis Çinli 🤣

• Şunu anladım ki Samsung maalesef sınıfta kaldı 7 yıl güncelleme vaatleri yeterli olmuyor önce ekran sorunu ile karşı karşıya kalmıştı şimdi de bir türlü güncellemesini yapamayan ve hata üstüne hata yapan Samsung firması gerçekten de sınıfta kaldı ben bir Samsung galaxy s24 ultra kullanıcısı olarak bundan sonra süreçte asla ve asla kesinlikle Samsung markası kullanmama kararı aldım .
    Böyle bir saçmalık mı olur ya
    Hizmet anlayışı sıfır zaten kendi kendini bitirmiştir Samsung bu saatten sonra da kimse Samsung firmasına güven olmaz ...

• A15 Pis 7 li One UI seni.

Yapacağın işe Sokak Samsung

• Eğer yersen, dört beta yapılmış, defalarca ertelenmiş güncellemede "ekran kilidine erişilemediği" gibi bir hata atlanmış.
    O zaman senin yazılım ekibin ne yapar, simge değiştirmekten başka?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 14 Nisan 2025; 12:55:21 >
  • Bu açıklama yetersiz Samsung gibi bir firmaya yakışmıyor bir cok ülkede insanlar geçişin yapti ne olacak o guncellemeleri geri mi alacak samsung bir daha almam bu fiyasko 7 yillik guncelleme yapma sözü vermenin bir anlamının olmadığı görülmüş oldu. İphone ile dalga geçeceğine işini yap samsung

• smart1978'ın masadaki tabağı çanağı duvara fırlattığı o haber.
    Şaka bir yana, Samsung aşırı afalladı. ABD’de rakibi tek Apple, onunla da zaten rakip değilmiş gibi kardeş kardeş takılıyor. Çinli telefonlar açık ara bitirdi Samsung’u, ister kabul edin ister etmeyin. 4 yıldır aynı sensörü kullanıyor, en iyi sensörlerini Çinlilere satıyor. Adam demek ki en iyi telefonu yapmak istemiyor ya da diğer firmalarla sözleşmeleri var.
    Yakında telefon piyasasından çekilirlerse hiç şaşırmayın.

• Kaç aydır testler, beta sürümleri... Böyle bir hata nasıl farkedilmeden release'e kadar gelebilmiş, hayret doğrusu. Samsung update işini baya eline yüzüne bulaştırdı.

İyi tarafından bakalım. En azından telefonlarımız açılmayacak şekilde kilitlenmedi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Nisan 2025; 13:17:32 >
  • Bu yorum başından sonuna kadar kişisel bir görüş içermektedir. Hamsung bence uzun yıllardır (15+ yıl) yazılımda çuvallıyor kimse farkında değil. Ürünlerinde hem güvenlik hem de performans değerlendirmeleri 'her bir modelde' diğer üreticilerde görünmeyen saçma sapan problemlerden dolayı sekteye uğruyor. Animasyonlardan hiç bahsetmiyorum. Sadece Samsung'un animasyonlarının ve kullanıcı arayüzü elementlerinin takozluğu (bildiğin her şey yerinde strict duruyor ve esneklik hissi yok, aosp yazılımlardaki akıcı animasyonların zerresi yok) benim çok uzun yıllardır Samsung'dan uzak durma nedenimdir.

• Xiaomi bile 14 serisini (S24 serisinin rakibi) çoktan android 15'e güncellemişken samsung'un hala bu güncellemeyi vermemiş olması büyük bir rezalet.

Android 16 çıktı çıkacak nerdeyse.

• Beceriksiz Samsung. Nothing Phone 1 ve diğer Nothing Phone cihazlar Android 15 güncellemesini 6 ay önce aldılar.

• Uzun yıllar Samsung, Oneplus ve Xiaomi kullanmış biri olarak söylemek isterim ki; Samsung'u sistemindeki sıkıntıları yüzünden yıllar önce bırakmıştım. Oneplus ve Xiaomi kullandım uzun zaman lakin onlarda da ufak tefek sistem sıkıntıları ve bug lar mevcuttu. En son Samsung S23U alarak Samsung'a dönüş yaptım. Eski bug lardan veya sistem sorunlarından neredeyse eser yok diyebilirim. Hatta fanboy olmamama rağmen bu sefer Samsung bu işi çözmüş diyebildim. Hala onu kullanmaktayım ve memnunum. İşin bir diğer tarafı da, her güncellemeden sonra bazı şeylerin bozulması yada batarya sağlığının etkilenmesi. Bu hemen hemen tüm cihazlarda olan, olabilecek şeyler. İster işletim sisteminiz Android olsun ister İOS, fark etmez. Hatta bu durumlar sadece telefonlara özel bile değil diyebilirim. Kullandığınız yazılım bazlı her elektronik cihazın bu tarz durumlar yaşaması muhtemel. O yüzden markayı boklamanın bir anlamı yok. Burada önemli olan hatayı kabul edip düzeltmeye çalışan, geri bildirimleri önemseyen marka olmak. Bazı arkadaşlar demiş ki; bir daha asla almam yada vazgeçme sebebim bla bla... O işler öyle olmuyor. Olsaydı sayısız kez bu şirketler batardı. Sektörün nasıl ilerlediği ve işlediği gayet açık. Oneplus'ın hızını, Xiaomi'nin arayüzünü sevsem de Samsung'un stabilitesini daha çok seviyorum. Yine söylüyorum fanboy değilim ve tamamıyla şahsi fikrimdir naçizane. Saygılar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.