Şimdi Ara

ÖNEMLİ! Cpu dan Voltaj Düşürme Tecrübem..!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Aida 64 de cpu ve fpu testini 30dk boyunca yaptığında geçtiyse değerler iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Aida 64 ve cpu testini 10 dakka yaptım sıkıntı olmadı ama mesela 1210 w değilde 1200w 1190 w çektiğim zaman testlere 2 3 dakika dayanıyor sonra resetliyordı sistem kendini bende 1210w de karar kılıp 10 dakıka testi yaptım bir problem yaşamadım ve ortalama 15 dereceye kadar bir düşüş sağladım işlemcinin sıcaklık değerin de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Zararlı değilmi soruna gelicek olursak ustam bence ısınmasından daha zararlı değildir . Çünkü şöyle bir durumla karşı karşıyaydım : cbp ve pbo aktif olduğu zaman bomboş masa üstünde sürekli inişler çıkışlar oluyor derecelere bakıyorum 40 50 55 arasi sürekli gidip geliyor hal böyle olunca bu sefer de sıvı soğutucunun Rpm değerleri zırt pırt değişiyor pompa hızı fan hızı sanarsın ki ritim tutuyor . Ve bu şekilde testlerde 1446w ve 4.5ghz de 80 85 leri görüyordum %100 yük altında . Ama şuan sabit 4.3ghz de çalışıyor hem düşük voltaj çekiyor hemde daha serin çalışıyor bu şekilde aynı testleri tekrar yaptım ve aldığım sonuç 70 derecede sabitlendi . Oyun ve yayın açtığım zaman 75 dereceleri gören işlemcim şuan 62 65 arasında sabitlendi .

• quote:

Orijinalden alıntı: Muzo3467

Zararlı değilmi soruna gelicek olursak ustam bence ısınmasından daha zararlı değildir . Çünkü şöyle bir durumla karşı karşıyaydım : cbp ve pbo aktif olduğu zaman bomboş masa üstünde sürekli inişler çıkışlar oluyor derecelere bakıyorum 40 50 55 arasi sürekli gidip geliyor hal böyle olunca bu sefer de sıvı soğutucunun Rpm değerleri zırt pırt değişiyor pompa hızı fan hızı sanarsın ki ritim tutuyor . Ve bu şekilde testlerde 1446w ve 4.5ghz de 80 85 leri görüyordum %100 yük altında . Ama şuan sabit 4.3ghz de çalışıyor hem düşük voltaj çekiyor hemde daha serin çalışıyor bu şekilde aynı testleri tekrar yaptım ve aldığım sonuç 70 derecede sabitlendi . Oyun ve yayın açtığım zaman 75 dereceleri gören işlemcim şuan 62 65 arasında sabitlendi .
    pbo açık voltaj düşürdüğünüzde performans düşüşü de oluyor(offet-0,100v yapıyorum). cinebench15-20 testi yaparsanız bariz bir performans kaybı oluyor.
    testlerde bendeki ryzen 3600 aynı hızlara ulaştığı halde voltaj düşürdüğümde performans kaybı yaşıyor. sizde deneyebilirmisiniz

• scerit S kullanıcısına yanıt
    Pbo ben de kapalı performans düşüşü şu şekilde oluyor mesela 4.3ghz değilde bana 4.290ghz geliyor çokda önemli birşey değil cinebench testini deneyip yazıcam size

• Muzo3467 kullanıcısına yanıt
    Anlattığınızın aynısını yaşıyorum. Son paylaşımımı okumanızı öneririm çok yorum geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi niyetle paylaşım yapılmış niye üzerine gidiyorsunuz konu sahibinin siz manyak mısınız yoksa yalnız mı ya da andropoza mı girdiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 19 Nisan 2020; 14:27:14 >
    Hangi paylaşımınız göremedim ama

• Aynen zaten o kadar basitti her şey.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.