Şimdi Ara

ÖNEMLİ! Cpu dan Voltaj Düşürme Tecrübem..!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Sizler İle Önemli Faydalı Bir Konuda Tecrübemi Paylaşacağım Konu Cpu’dan Voltaj Düşürerek Cpunun Isınmasını önemli derecede önlemek;

İşlemin Yapıldığı Sistem Ryzen 7 3800X

Aigo 120mm sıvı soğutma

Rtx2060 super ekran kartı

Msı x570 edge gaming wifi

8x2 3000mhz ram

Coolee master 750w 80plus gold psu

Test Programı Aidata64 Ağır bir yük bindirme Programıdır.

Arkadaşlar Bu İşlemcimizin Biosda Default Ayarlarda Gözüken Harcadığı Elektrik 1.446W . 5 - 10 dakikalık Yük Bindirme Testlerindeki Verdiği Sıcaklık ise 80 85 Arası .

Ben bu Voltajı düşüre düşüre testlerde sistem donup kendini resetleyene kadar ve sonunda çalışması gerektiği voltaj değerine ulaştım 1446w - 1200w ye düşürdüm ve testlerde aldığım 85 derece sıcaklığı 70 72 e kadar düşürmüş oldum bakın gerçekten çok büyük bi fark çünkü %100 yük altındayken düşürdüğüm bu 10 derece sizin günlük kullanımızda daha büyük etkiye sahip olacaktır . Hem işlemci ömrü uzun olacak hem elektrik kaybınız düşmüş olacak hem işlemciden yana sıkıntı çekmeyeceksiniz performans açısından . Ama bu işlemleri yaparken gerçekten bilgisi olan biriyle yapın yada çok iyi araştırıp o şekilde yapın . Sevgiler Saygılar

Sonuç: Cpu 1446w Yük Altında 85 derece olurken Cpu Voltaj Düşürmeyle 1200W yük altında 70 derece ve Daha Az elektrik Daha Az Isınma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muzo3467 -- 18 Nisan 2020; 10:17:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam ben de 3600x için voltaj düşürme niyetindeyim, çok sıkıntı değil ancak hem kasa itx hem de biraz uğraşmak istiyorum voltajdı, ghz'di vs. Performans konusunda bir farkı oldu mu sizde? Çünkü bildiğiniz üzere biraz fazla voltaj çekiyor ryzen işlemciler, sanki düşürünce asıl olması gereken değerlere geliyormuş gibi hissediyorum :)
  • darkaltair kullanıcısına yanıt
    Performansına etki etmez ama işlemcin ferah çalışır darlanmaz sen 80 derecede 4.5ghz çalıştırıyorken voltaj düşürerek onu 70 dereceye çekersin işlemci ömrün kısalmaz performans olarakda mesela farzetki oyun oynuyorsun yayın açıcaksın ozaman faydasını görürsün

• ben pbo açık bıraktım kullanıyorum öle ömrü gider mi?? hızlı fln
    4.2 1.3 fln denedim yemedi çekirdekler hata verdi sfft testi mi ney ise işte
    +65 70derecenin üstüne çıkmıyor zaten cpu fakat yine V zarar verir mi ömre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melek12345 -- 18 Nisan 2020; 11:13:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    65 70in üstüne çıkmıyorsa testte gerek yok düşürmeye kardeşim ben 80 85 i gördüğüm için voltaj düşürdüm 1.3 ü yemesi lazim ben 1.200w de kullanıyorum şuan

• Muzo3467 kullanıcısına yanıt
    tamamdır teşekkür ederim

benimkin1.4V civarına gelebiliyor pbo olduğundan. sıkıntı olur mu sıcaklık düşük olmasına rağmen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İşlemcin ve soğutucun ney

imzada yazıyor aslında da buyurun:
    ryzen 7 3700x - h115i rgb platinum
    Pbo ve CpB devre dışı bırakıyorsun . İşlemci hızını 4.3ghz çekiyorsun voltajını da 1.200V yapıyosun aidata64 programında 10 dakıkalık teste sokuyorsun durumunu bana yaz .

• Zamaninda x4 955 icin yapmistim voltaj dusurme olayini ve 10C sıcaklık dususu ile stok fan hızında 2000 rpm düşüş yaşamıştım. 30 w civari da tüketim düşüşü. Anakartlar default hizda default voltajı bol tutuyor. İdeal seviyeye cekmek lazim

dalgamı gecıyorsun hocam :D yaptım 4.2 1.2 bile denedim sft mi ne testi var çekirdekleri test ediyor. her seferinde 1 çekirdek error yedi bnde saldım pbo da :D
    Kardeşim 3800x kullanıyorum 1.446 w harcıyordu şimdi 1.200 w çektim sıkıntısız çalışıyor ısınmıyor mesela 1.190 yaptığımda yemedi resetledi kendini ama 1.200w da 10 dakika testte bıraktım hiçbir sorun olmadı deneme yanılma sürecinde zaten doğru noktayi buluyorsun

• fatih-8 F kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim deneye deneye voltajı bulucaksın faydası oluyor 1.446 w nerde 1.200w nerde

• quote:

Orijinalden alıntı: Muzo3467

Kardeşim 3800x kullanıyorum 1.446 w harcıyordu şimdi 1.200 w çektim sıkıntısız çalışıyor ısınmıyor mesela 1.190 yaptığımda yemedi resetledi kendini ama 1.200w da 10 dakika testte bıraktım hiçbir sorun olmadı deneme yanılma sürecinde zaten doğru noktayi buluyorsun
    3800x işlemci 3700x e göre daha iyi chip kalitesine sahip. O yüzden 2 işlemci birbirinden farklı bu konuda. Mesela benim 3700x de 4.3 ghz için 1.312-1.325v civarı voltaj vermem gerekiyor. Golden chipler dışında her 3700x de durum böyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiell07 -- 18 Nisan 2020; 20:1:7 >
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur artik deneme yanılma sürecini takip etmesi lazim ben şuan 1.200w de çalıştırıyorum 3800x i

• arkadaşlar ben ve bir kaç arkadaş bunları 9 ay önce gösterdik eleman yeni bir şey icat ettiğini zannediyor 7 mart 2020 üyesi. watt'tan volt'tan haberi yok ama peşinden gidiyorsunuz ben anlamıyorum bu forumu.
  • Cpu-z den baktığında işlemci yüktede boştada hep sabit voltajda ve frekansda çalışır peki bu zararlı değil mi ?

İşlemci şuanda kaç voltajda ve kaç ghz de çalışıyor ?

• DonanımcıAhmetD kullanıcısına yanıt
    Sabit 4.3 ghzde 1210w da çalışıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.