Katılanlarında içi rahat olsun diye yazmak istedim.Çocuk görüşmeyi reddetti,bende bugün telefon ettim ve uzun uzun ,uygun bir dille izah ettim.(Birazda hainlik yapmadım desem yalan olur)yeğenimin çocuk olduğunu,birkaç gün sonra ondan yakışıklı vede hoş birini gördüğünde ona kapılabileceğini,vede sonuçta kendisinin üzülebileceğini vs vs söyledim.Herneyse bugün buluşmuşlar vede küçük birşeyden tartışma çıkmış ve çocuk bye diyerek gitmiş.... En güzelide yeğenim geldiğinde çok mutluydu.Teyze kendimi kuş gibi hafif hissediyorum dedi.Doğru yaptığıma inanıyorum.herkese teşekkürler.
Bunu atlamışım bence doğru olan oluş zamana bıraksan olacağıda buydu zaten
bu kadar çabuk pes ettiğine göre , çocuk da macera arıyormuş herhalde..
quote:
Orjinalden alıntı: webche
quote:
Orjinalden alıntı: zeruya
Katılanlarında içi rahat olsun diye yazmak istedim.Çocuk görüşmeyi reddetti,bende bugün telefon ettim ve uzun uzun ,uygun bir dille izah ettim.(Birazda hainlik yapmadım desem yalan olur)yeğenimin çocuk olduğunu,birkaç gün sonra ondan yakışıklı vede hoş birini gördüğünde ona kapılabileceğini,vede sonuçta kendisinin üzülebileceğini vs vs söyledim.Herneyse bugün buluşmuşlar vede küçük birşeyden tartışma çıkmış ve çocuk bye diyerek gitmiş.... En güzelide yeğenim geldiğinde çok mutluydu.Teyze kendimi kuş gibi hafif hissediyorum dedi.Doğru yaptığıma inanıyorum.herkese teşekkürler.
Bunu atlamışım bence doğru olan oluş zamana bıraksan olacağıda buydu zaten
Bazan gecikilmiş bir an bile hayatımızı değiştirebilir...
bütün cevapları okumadım, açıkçası ne yazılmış bilmiyorum.. bende 20 yaşındayım hatta 20.5 olduk.. bu tamamen kişiden kişiye değişir.. sadece bunu söylüyorum.. 20 yaşındaki insanların hepsini bir kefeye koyamayız.. herkesin bakış açısı farklıdır.. tabiki bazı beklentiler olacaktır.. ama bunun ne derece olacağı da kişiden kişiye değişir.. bence çocuğu uyarmana gerek yok.. gençliktir olur böyle durumlar.. açıkçası 16 yaşımda kız arkım olsa (ki sanmıyorum, büyük konuşmayayım yinede) ve teyzesi ya da bir yakını gelip beni uyarsa böyle böyle falan dese.. çok garipserim yani.. saçma gelir açıkçası..
kafam biraz bozuk gecenin 3.20si.. ne kadar aydınlatıcı yazdım bilemiyorum açıkçası.. mazur görün artık..
quote:
Orjinalden alıntı: Arkadas
Arkadaşlar yapman etmen , olgunluk ve beklentilerin yaşla ilgisi yoktur ...tamamen kişilik ve kültür ile ilgili bu... 15 yaşında olup sapık , ahlaksız da olabilir , 20-25 yaşında olup efendi, iyi niyetli biri de olur....
yahu 4 yaş var diye aralarında neler düşünüyorsun anlamadım.ne var 4 yaştan.yahu adam olurdu 35 yada 40 o zaman endişelen derdik.28 yaşındayım diyorsun eğer o yaştayasan böyle kötü bir durum olmayacağını bilirsin.fındık kabuğundanmı çıktın arkadaşım.Tabiki sen bu sorudaki 16 yaşındaki kız arkadaşımız değilsen tabiki
valllahi ben 20 yaşındayken şu anda hala beraber olduğum arkadaşım 15 yaşındaydı(aman sübyancı demeyin kendisi ayı gibidir)ben 81liyim o 86lı anlayacağın 5 yaş var.çok sorun yaşıyoruz ama öyle böyle gidiyor.biraz daha büyümesi lazım galiba. güzenme konusunda diyeceğim tek şey herkes ben değilki 4 sene beraber kalsın.dikkat etsin kendini kaptırmasın
20 yaş ile 16 yaş en uygu yaştır bence. Kadınlar daha çabuk olgunlaşır erkekler ise 20 yaşından sonra yeni yeni olgunlaşmaya başlar. Aslında en uygun cevap kişiye göre olacaktır ama büyük çoğunluğumuz ne yazık ki böyle. O yüzden üzülmene değmez.
ismin geçmiş
bendede aynı durum var..ben 19 kız 16 yaşında
ben beklemedeyim kardeşler...duygularımı açıkladım ve beklemeye geçtim... okulumun bitmesini ve kızında daha fazla büyümesini bekliyorum tüm sevgimle bekliyorum,onu neredeyse hiç göremiyorum ama duygularımı açıkladım çok şükür olumsuz cevapta almadım,bekliyorum...
Diğer arkadaşa gelince eğer ciddi ise sorun olmaz, ama bu bir gönül eğlencesi ise hemen bitmeli.........
bence daha kötüdür...
çünkü kızlar erken gelişirler erkekler daha geç..bu fiziksel olarak böyledir..hatta duygusal olarak!!!
quote:
Orjinalden alıntı: Fragola
Peki tersi durum için ne diyorsunuz? Yani kız büyük , erkek küçük ise?
Amannnn...hele bu hiç olmuyacak bişey...
Romantik,yalnız kadın Ally Mc Beal netten 16 yaşındaki bir gençle tanışır,ailesi restaurantta polisle baskın yapar:))tabii sadece film ama genede ben çok merak etmiştim ailesi gelmeseydi ne olurdu diye..Çünü ally malum ......
quote:
quote:
Öylemi Dersin? Ben Buna Bi Kaç kere Şahit Oldum Ama:)
Ve erkek 20 Bayan 16 En Doğal Hali Bence. Yeterki 20 Yi Aşmasın Çünkü Ben 16 Yaşındaki Bi Kızın 16 Yaşındaki erkekle ilgilendiğinede Pek şahit Olamadım Saten
quote:
Romantik,yalnız kadın Ally Mc Beal netten 16 yaşındaki bir gençle tanışır,ailesi restaurantta polisle baskın yapar:))tabii sadece film ama genede ben çok merak etmiştim ailesi gelmeseydi ne olurdu diye..Çünü ally malum ......
Bu Arada Ally Mc Beal Benim Bildiğim 30 Kapısına Gelmiş Bi Avukatı Oynamıyomuydu
ya ıyıde hazır konu acılmısken ben 83 luyum ve 90 lı bırı var ekıpte..kız cok tatlı ve aramız baya ıyı sorun olurmu sızce..o kadar da kucuk durmuo boyu benım omuzumun ustunde fızık olarak baya buyuk gosterıo..
quote:
Orjinalden alıntı: EfSaNe_S
quote:
quote:
Öylemi Dersin? Ben Buna Bi Kaç kere Şahit Oldum Ama:)
Ve erkek 20 Bayan 16 En Doğal Hali Bence. Yeterki 20 Yi Aşmasın Çünkü Ben 16 Yaşındaki Bi Kızın 16 Yaşındaki erkekle ilgilendiğinede Pek şahit Olamadım Saten
Zaten sorunda burada.Kızlar o yaşlarda,yani okul, ders vs ile ilgilenmeleri gereken yaşlarda maalesef cinsellik,erkek arkadaş,cafeler,clublar vb şeylerle ilgileniyorlar.Aslında durum hep böyle olduğu için belkide doğal olan bu,ama aileler için bunun ne kadar korkunç olduğunuda unutmamak gerek...Kızların kötü deneyimleri yaşadıkları yaşlarda tam olarak ergenlik yaşları.Korumak gerekli diye düşünüyorum.Gelecekte mutsuz olmamaları için. Kızların kendi yaşıtlarıyla ilgilenmedikleride doğru.Çünkü gerçekten daha hızlı olgunlaşıyorlar.Kendilerini kanıtlama çabası içine giriyorlar.Kesinlikle en sıkı denetimin yapılması gereken yaşlar...Allah anababalara yardımcı olsun..
quote:
Zaten sorunda burada.Kızlar o yaşlarda,yani okul, ders vs ile ilgilenmeleri gereken yaşlarda maalesef cinsellik,erkek arkadaş,cafeler,clublar vb şeylerle ilgileniyorlar.Aslında durum hep böyle olduğu için belkide doğal olan bu,ama aileler için bunun ne kadar korkunç olduğunuda unutmamak gerek...Kızların kötü deneyimleri yaşadıkları yaşlarda tam olarak ergenlik yaşları.Korumak gerekli diye düşünüyorum.Gelecekte mutsuz olmamaları için. Kızların kendi yaşıtlarıyla ilgilenmedikleride doğru.Çünkü gerçekten daha hızlı olgunlaşıyorlar.Kendilerini kanıtlama çabası içine giriyorlar.Kesinlikle en sıkı denetimin yapılması gereken yaşlar...Allah anababalara yardımcı olsun..
Amin.. Ama Bu Hayatın değişmez Bir Gerçeği. Ne Yazıkki Çevrede kötü Niyetli Erkeklerde Çoklukta. Elimizden Ancak iyi Niyetli Bir insan Çıkması için Dua Etmek Kalır.. Önceden Bazı Konular Yüzünden kendinden Yaşça Fazlasıyla Büyük Erkeklerle Arkadaşlık Kurmak isteyen Kızlardan Nefret Ediyordum. Ama insan Zamanla herşeye Alışıyor Değilmi..
quote:
Orjinalden alıntı: EfSaNe_S
quote:
Amin.. Ama Bu Hayatın değişmez Bir Gerçeği. Ne Yazıkki Çevrede kötü Niyetli Erkeklerde Çoklukta. Elimizden Ancak iyi Niyetli Bir insan Çıkması için Dua Etmek Kalır.. Önceden Bazı Konular Yüzünden kendinden Yaşça Fazlasıyla Büyük Erkeklerle Arkadaşlık Kurmak isteyen Kızlardan Nefret Ediyordum. Ama insan Zamanla herşeye Alışıyor Değilmi..
Bana göre belli yaşların üzeri için yaş farkı çokta önemli değil.yani belli olgunluğa erişmiş ne istediğini bilen insanlar istediği yaşta insanlarla birliktelik yaşayabilir.sonuçta iki kişi arasındaki bir durum..hatta her iki cins içinde bu olay çekici olabilir..sadece ergenlik çağında bunun sorun olabileceğini düşünüyorum ben..yoksa kendinden büyük kızlarla ilişkisi olan erkekleri listelemeye kalksak sayfalar yetmez heralde...
quote:
Orjinalden alıntı: Arkadas
bu kadar çabuk pes ettiğine göre , çocuk da macera arıyormuş herhalde..
kesinlikle
bence büyük bi ihtimalle sex için ama dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım....