Arkadaşlar Herkese selamlar,Bilgisayar üzerine bilgi sahibi olan arkadaşlara danışmak istediğim bi durum var. XP yüklü laptopumda avast antivür kullanmaktayım.Her taramamda şu isimde bir virüs bulmaktayım;System32 nin içinde c_7265223.nls Avastla bunu silmek istediğimde dosya başka bir işlem tarafından kullanıldığından erişilemiyor uyarısı alıyorum.Bilgisayar ilk açıldığında tüm sistem taraması yaptığımda silmek istediğimde önce system32 dosyası diye uyarı veriyor yine sil dediğimde ise erişim bayrakları filan diye yine erişilemediğini belirten bi uyarı alıyorum.
Şimdi ben system32 nin içinden kendim silsem acaba ne gibi durumla karşılaşabilirim.Çökme filan olur mu? Laptopda önemli dosyalarım olduğundan adım atmadan önce sizlere sorayım dedim.Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
virüs sistem dosyalarına bulaşmışsa format farz gibi
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Combo fix programını kurup güvenli modda taratın.Güvenli modda virüz hareket edemez olanı silebilir ama aşırı bulaşmışsa temizlenmeyebilir virüs programının her seferinde bulması virüsün yayıldığındandır,1 tane bulur başka bir dosyada bir tane daha olur onu kaçırabilir program hepsini sileceği anlamına gelmez eğer çokça bulaşmışsa.
Bu virüsü program silemediğinden kendim win32 den silmeyi düşünüyorum.Sildiğimde geri gelir mi bilmem
deiğim gibi sildiğini zannedersin ama sistem dosyalarına bulaşmıştır,dediğim şekilde deneyin silmezse format tek çözüm görünüyor.
Önerilerini dikkate alacağım arkadaşım,teşekkür ederim.Eksik olma:)