Şimdi Ara

ÖNEMLİ!!!! LÜTFEN YARDIM!!! PUNTO DİJİTAL KLİMA RESET VE SICAK SOĞUK ÜFLEME SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fiat Punto Lounge 2013 Euro 5 Multijet aracımın dijital klimasında sorun var.

Bundan belki 6-7 ay kadar önce klimamda soğutma ve üfleme sorunu vardı, rezistör soketlerinden birisi erimişti ve değiştirmiştik.

Bu işlemden sonra klimaya reset atıldı ve reset işlemi tamamlanamadığı için sürücü tarafı sıcaklık göstergesi yanıp sönüyordu.

Takıntı haline gelen bu sorun için aracı Kartal Şen OTO-Şenol Ustaya götürdüm.

Şenol ustanın orada araç bilgisayara takıldı ve aşağıdaki fotodaki hatayı verdi, hata kodu silindi.

Şenol ustayla beraber reset işlemi 3-4 kere tekrarlandı ve kendisi bu arada direksiyonun alt tarafından uzanıp bakarak sistemin nerede takıldığını anlamaya çalıştı.

Herşey düzgün çalışıyor gibi görünüyor dedi. Sağ olsun baya uğraştı ama çözüm bulamadık şuan için.

Hata kodu silinene kadar klima aslında ısıtma soğutma anlamında düzgün çalışıyordu, sadece ön cama orta kısma ve ayaklara yönlendirmeler düzgün çalışmıyordu.

Mesela ayaklara yönlendirmek için önce orta sonra ön cam oradan ayaklara olacak biçimde bu sırayla yönlendirme yapmak gerekiyor.

Orta ve ön cam arasında ise bi sorun yok, istenildiği gibi ayarlanabiliyor bu iki kısım.

Hata kodunu sildikten sonra şimdi sıcak ve soğuk üfleme sorunu ve ısıyı tutturamama sorunu da başladı.

6-7 ay önce servise götürmüştüm ama klasik bir yöntem olarak klima kazanı vs. değişecek diyip o zamanlar 6.000 TL civarında masraf çıkarmışlardı.

Oradan bi çözüm bulamadık yani.

Sonuç itibarıyla Fiat elektrik/elektroniği ve klima panelinden anlayan İstanbul'da iyi bir elektrikçi tavsiyesine ihtiyacım var.

Aynı zamanda benzer sorun yaşayan arkadaşların çözüm yollarını ve tavsiyelerini paylaşmasını rica ederim.

Fiat şart değil aslında iyi bir oto elektrikçi iş yapabilir belki.

Önümüz yaz ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Benim durumumda olan ve benzer sorunları yaşayan arkadaşlara da bir yol belirlemiş oluruz umarım.

Yorum ve desteklerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

ÖNEMLİ!!!! LÜTFEN YARDIM!!! PUNTO DİJİTAL KLİMA RESET VE SICAK SOĞUK ÜFLEME SORUNU

• Hocam ayni sorunu bende yaşıyorum çözüm bulabildinizmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.