Şimdi Ara

ÖNEMLİ !!! NEXT UYDU ALICILARI VE SORULAR BURAYA YAZINIZ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
1
Favori
335.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • --------------------------------------------------------------------------------

sELAM ARKADAŞLAR ELİMDE NEXT 5500 reciver var program yüklerken elimde kaldı ekranda " 0001 " yazıyor sadece kurtarmak için yapılabecek bir şey varmıdır..
  • selamlar
    evde bir next 5000 xfta bana bende ona öylece bakıyorum , birde ambalajında data kablosu kenarda duruyor.

neler yapılabileceği konusunda önerisi ve dökümanı olan arkadaşlar varmı
  • cihazına yazılım yükleyerek veya yükleterek tek çanak kullanıyorsan cine5 ve nba çift çanak kullanıyorsan şifreli olarak film, maç ve gece adult yayın yapan bazı kanalları seyredebilirsin. yazılımı dışarda yükletirsen 10-15 ytl arası bir para alıyorlar, kendin yüklemek istersen cihaza uygun rs232 kablosu alman gerekiyor. kablon olduktan sonra yapman gerekenleri
    www.turkeyforum.com
    adresinde cihazınla ilgili bölümde bulabilirsin. site üyelik istiyor. bu cihazlara yazılım atmak biraz karışık tavsiyem öncelikle adresteki bilgileri iyice incelemen daha sonra ilk yazılımı dışarıda yükletip yazılım atılırken izleyip anlatmalarını istersen daha iyi sonuç alırsın. bir kez yüklersen sonrası çok kolay olacaktır.
  • q --5000serilerine yazılım atmak 2005lere göre çok daha karışık

bu kötü işte , anladığım kadarıyla hata yapma durumunda sistem göçüyor
  • makineye doğru yazılımı atarsan kolay kolay birşey olmaz hem artık çoğu cihaz flash korumalı çıkıyor, flash kurtarma yazılımları var, en kötü flaş değiştiriyorlar ama daha bilgisayardan anlayıp bu işlerede az çok kafası yatan birinin makineyi göçerttiğini görmedim. nextin hiçbir serisine yazılım atmak öyle çok zor değil ama bazıları kolay bazıları biraz daha zor. Bu yüzden ilk yazılımı dışarda attır hem gör hemde anlamadığın bir yer olursa sorarsın, birisi hem yapıp hem anlatırsa daha iyi anlarsın. Yazılanları inceleyip birde yazılım atılırken görürsen bence kolayca atarsın, zaten ilk seferden sonra acayip kolay geliyo
  • selam arkadaşlar.
    benim sorunum aslında NEXT ile değil... bilgisayarımla..
    Next 2000 plus YE modeli uydu alıcım var... Bu yeni yükleyici program PC Link çıkmadan önce 1.1 c programı ile her tür işimi kolaylıkla halledebiliyordum. yani yeni yazılım ve cas keyleri rahatlıkla yükleyebiliyordum.

PC link çıktı. ve ben en son 1.1 c ile bilgisayardan uydu alıcısına bağlantı kurarak 505a yani yeni yazılımı yükledim. Ama artık cihaza kesinlikle bilgisayarımdan bağlantı kuramıyorum... UDB listesi almak, yada cihaza UDB listesi yüklemek için com portları da değiştirsem kesinlikle cihazı benim bilgisayarım görmüyor. her iki portu da gerek kabloyu değiştirerek, gerek programdan com portu seçerek denedim bir türlü bilgisayar uydu alıcısına bağlanmıyor dolayısıyla da UDB listlerini alamıyor ve yükleyemiyorum. Bu demektir ki bundan sonraki yazılımı da yükleyemeyeceğim..

Ben bu durumda kablonun arızalanmış olabileceğini düşünerek bir başka bilgisayardan PC link ile uydu alıcısına bağlanmadı düşündüm... Başka bilgisayardan, aynı kablo ile çok kolaylıkla uydu cihazıma bağlantı kurdu PC link... ve UDB list yüklendi....

Şimdi gelelim soruna... Anlaşılacağı üzere sorun benim NEXT cihazımda değil... sorun kabloda da değil... sorun PC linkte de değil... Ne olduysa yeni loader çıktıktan sonra bizim bilgisayar pes etti... sanki her iki com port da yanmış gibi davranıyor..
    işlemci p lll 550 anakart gigabyte bx 2000... var mıdır bunun bir sorunu acaba. ya da önüne böyle bir sorun, aklına buna bir çözüm gelen var mı ? bekliyorum...
  • sorun kesin comlarda gözüküyor, ya comları görmüyor yada comlara başka bişi olmuş gibi. bence bilgisayarla ilgili bölüme yazsan daha fazla yardım alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertop

selam arkadaşlar.
    benim sorunum aslında NEXT ile değil... bilgisayarımla..
    Next 2000 plus YE modeli uydu alıcım var... Bu yeni yükleyici program PC Link çıkmadan önce 1.1 c programı ile her tür işimi kolaylıkla halledebiliyordum. yani yeni yazılım ve cas keyleri rahatlıkla yükleyebiliyordum.

PC link çıktı. ve ben en son 1.1 c ile bilgisayardan uydu alıcısına bağlantı kurarak 505a yani yeni yazılımı yükledim. Ama artık cihaza kesinlikle bilgisayarımdan bağlantı kuramıyorum... UDB listesi almak, yada cihaza UDB listesi yüklemek için com portları da değiştirsem kesinlikle cihazı benim bilgisayarım görmüyor. her iki portu da gerek kabloyu değiştirerek, gerek programdan com portu seçerek denedim bir türlü bilgisayar uydu alıcısına bağlanmıyor dolayısıyla da UDB listlerini alamıyor ve yükleyemiyorum. Bu demektir ki bundan sonraki yazılımı da yükleyemeyeceğim..

Ben bu durumda kablonun arızalanmış olabileceğini düşünerek bir başka bilgisayardan PC link ile uydu alıcısına bağlanmadı düşündüm... Başka bilgisayardan, aynı kablo ile çok kolaylıkla uydu cihazıma bağlantı kurdu PC link... ve UDB list yüklendi....

Şimdi gelelim soruna... Anlaşılacağı üzere sorun benim NEXT cihazımda değil... sorun kabloda da değil... sorun PC linkte de değil... Ne olduysa yeni loader çıktıktan sonra bizim bilgisayar pes etti... sanki her iki com port da yanmış gibi davranıyor..
    işlemci p lll 550 anakart gigabyte bx 2000... var mıdır bunun bir sorunu acaba. ya da önüne böyle bir sorun, aklına buna bir çözüm gelen var mı ? bekliyorum...

arkadaşım

yeni pc link ile yeni yazılım 505a yı yüklediğinde udb dosyası veya softcamkey yüklerken eski 1,1c ile bağlantı kurduğun gibi bağlantı kurmadan yükleme yapıcaksın.

yani cihazına rs232 kabloyunu bağla hangi portu kullanıyorsun? onu seç ve connet olmadan işlem yapacaksın

bilgisayarında ve kablonda nede uydu alıcında bir problem yok.

bu linkde resimler ile udb dosyası yükleme ve kaydetme , ve softcamkey dosyasını yükleme işlemi anlatılmıştır .. buraya tıkla

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKNOKA -- 17 Haziran 2005, 12:19:44 >
  • TEKNOKA, cevabın için teşekkürler.. sağolasın...
    ama çözüm bu değil... com portu seçtiğinde... senin belki farketmediğin hızda port bulunuyor ve PC link in sol alt köşesinde yazan DİSCONNECT yazısı CONNECT oluyor... normalde bu işlem böyle gerçekleşiyor
    ben com portu değiştirdiğimde, yada yeni bir port seçtiğimde ise işlem yarıda kalıyor ve cihaza bağlanmıyor PC link... yani PC link in sol alt köşesindeki DİSCONNECT yazısı CONNECT Olmuyor.. bağlanma sırasında belki bir saniye bile sürmeyen pencere takılı kalıyor ve sonrasında hata raporu veriyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mertop

TEKNOKA, cevabın için teşekkürler.. sağolasın...
    ama çözüm bu değil... com portu seçtiğinde... senin belki farketmediğin hızda port bulunuyor ve PC link in sol alt köşesinde yazan DİSCONNECT yazısı CONNECT oluyor... normalde bu işlem böyle gerçekleşiyor
    ben com portu değiştirdiğimde, yada yeni bir port seçtiğimde ise işlem yarıda kalıyor ve cihaza bağlanmıyor PC link... yani PC link in sol alt köşesindeki DİSCONNECT yazısı CONNECT Olmuyor.. bağlanma sırasında belki bir saniye bile sürmeyen pencere takılı kalıyor ve sonrasında hata raporu veriyor

arkadaşım

işletim sistemin ne ?
  • arkadaşlar ben şifreli kanalları açmak için kart almak istiyorum.
    peki bu kartların ücretlendirilmesi nasıl.
    aylık belirli bir miktarmı ödüyoz yoksa birkere alıp ondan sonra kullamıyozmu.
    nasıl oldupunu bilen biri varsa anlatabilirmi.?..
    yardımlarınız için teşşekkürler
  • merhaba arkadaşlar.
    benim cihaz next ye 8000 plus.
    bazı kanallarda ekranda arka planda hafiften kırılmalar oluyor.bunun cihazla bir alakası olabilir mi?ayarlarım mı bozuk?
    ne yapmam lazım?yardımcı olursanız sevinirim.
  • Benim cihazım Next YE8000 X-CAM . Yaklaşık birbuçukyıldır kullanıyorum ve bir kere yazılım yüklemesi yapıldı. O zaman 30 lira istedi vatandaş ; biz de kuzu kuzu verdik tabii. Sonraları NBA ve c5 kayboldu. Forumda izlediğime göre sonbahar ve mayıs ayında iki güncelleme daha olmuş ama ben ilk yüklemenin acısından olsa gerek bu işi kendim yapmaya niyetlendim. İnsan kaç kere enayi yerine konulabilir...

Neyse ; derken donanımhaber'i bulduk ki ; aradığım cennetmiş :)

Ve sevgili WPL c5 konusunda sağolsun hızır gibi yetişti. Yukarıda bir arkadaşa yazılım yükleme konusunda ayrıntılı bilgi yolladığınızı okudum. Bu konuda resimli anlatımı olan bir kopya var elimde ama sanki bazı kısımlar eksik kalmış gibi , dolayısıyla cesaret edemedim.
    Bugün RS232 kablomu da aldım , mümkünse o bilgilerden ben de faydalanabilir miyim WPL ?

Emeği geçenlere çok çok teşekkürler ...
  • merhaba arkadaşlar.
    benim next YE-5000 CXI cihazım var.
    güncellleme ve hangi programı yüklemem için bana yardım edebilirmisinz.
    yanlız biraz ayrıntılı anlaatırsanız sevinirim çünkü bu konuda pek bi bilgim yok.
    yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan1907

merhaba arkadaşlar.
    benim next YE-5000 CXI cihazım var.
    güncellleme ve hangi programı yüklemem için bana yardım edebilirmisinz.
    yanlız biraz ayrıntılı anlaatırsanız sevinirim çünkü bu konuda pek bi bilgim yok.
    yardımlarınızı bekliyorum.

sevgili arkadaşım..

yukarıda cihazın ile ilgili link vermiştim.. ordan herşeyi öğrenebilirsin.
  • slm arkadaşlar bndede next ye 2005 dci modeli var.bn turksat ve hotbird uydularını izleyebiliorum.turksatta 100 kanaldan sadece 5 ini fln izleyemiorum.hotbirdde nerdeyse hiçbirisini izleyemiorum.bi kaç tanesi açılıor ama abuk subuk kanallar.nerdeyse bütün kanalların yanında $ işareti var.neyse ; bn animalplanet , discovery , evrosport ve bunun gibi kanallarıda izlemek istiorum.yazılımı nerden çekebileceğimi ve neler yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.

saygılar
  • yiğitada o yolladığım ayrıntılı bilgi başka bir cihaz içindi, bendede aynı cihaz olduğu için kendime cihazı aldığımda hazırladığım yazılı anlatımı yolladım. 8000x-cam için elimde öyle bir yazı yok ama 8000lerin resimli anlatımı gayet güzel, kafan karışmasın. genede yazılım atmadan öncewww.turkeyforum.com dan cihazınla ilgili bölüme gözat, olayı daha iyi kavrarsın. ihtiyacın olan tüm yazılım ve programlar zaten orada var. siteye üye değilsen önce üye olman gerek
    quote:

Orjinalden alıntı: yigitada

Benim cihazım Next YE8000 X-CAM . Yaklaşık birbuçukyıldır kullanıyorum ve bir kere yazılım yüklemesi yapıldı. O zaman 30 lira istedi vatandaş ; biz de kuzu kuzu verdik tabii. Sonraları NBA ve c5 kayboldu. Forumda izlediğime göre sonbahar ve mayıs ayında iki güncelleme daha olmuş ama ben ilk yüklemenin acısından olsa gerek bu işi kendim yapmaya niyetlendim. İnsan kaç kere enayi yerine konulabilir...

Neyse ; derken donanımhaber'i bulduk ki ; aradığım cennetmiş :)

Ve sevgili WPL c5 konusunda sağolsun hızır gibi yetişti. Yukarıda bir arkadaşa yazılım yükleme konusunda ayrıntılı bilgi yolladığınızı okudum. Bu konuda resimli anlatımı olan bir kopya var elimde ama sanki bazı kısımlar eksik kalmış gibi , dolayısıyla cesaret edemedim.
    Bugün RS232 kablomu da aldım , mümkünse o bilgilerden ben de faydalanabilir miyim WPL ?

Emeği geçenlere çok çok teşekkürler ...
  • dukes ayrıntılı olarak yapman gerekenleri pm attım, incele gayet açık, takıldığın birşey olursa sorarsın
    quote:

Orjinalden alıntı: DUKES

slm arkadaşlar bndede next ye 2005 dci modeli var.bn turksat ve hotbird uydularını izleyebiliorum.turksatta 100 kanaldan sadece 5 ini fln izleyemiorum.hotbirdde nerdeyse hiçbirisini izleyemiorum.bi kaç tanesi açılıor ama abuk subuk kanallar.nerdeyse bütün kanalların yanında $ işareti var.neyse ; bn animalplanet , discovery , evrosport ve bunun gibi kanallarıda izlemek istiorum.yazılımı nerden çekebileceğimi ve neler yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.

saygılar

• ARKADAŞLAR MERHABA... BENİM CİHAZ NEXT 2005 D FAKAT CİHAZ BİLGİSİ AT 8020 DZ YANİ SUNNY YAZILIM YÜKLÜ. ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM NEXT İLE SUNNY ARASINDA MENÜ GÖRÜNÜMÜ FARKLI MI? VE SUNNY YAZILIM NEXT E ÇEVİRMEK İÇİN ÖNCELİKLE HANGİ PROGRAMI KULLANMAM GEREKİYOR... TEŞEKKÜRLER
  • WPL çok sağol , şimdi oradan problemin çözümünü bulacağıma inanıyorum (turkeyforum)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.