ARKADAŞLAR ŞİMDİ AKLIMA GELDİ HEMEN SİZE Bİ SORAYIM DEDİM. ACABA İÇİMİZDE BENİM GİBİ TELEFONUNUN IMEI NOSUNU YAYIMLAYAN VE BU YAYIMDAN SONRA TELEFONU KAPANAN VARMI?
BENİM BAŞIMA GELDİ, TELEFONU SATMAK İÇİN İLAN VERDİM VE TABİ KAYITLI OLDUĞUNU GÖSTERMEK AMAÇLI IMEI NOSUNUDA YAZDIM. ARADAN 1 HAFTA KADAR GEÇTİ VE TELEFONUM KAPANDI. TK DAN BAKTIĞIM ZAMAN DA KLONLU CİHAZ OLARAK GÖRÜNÜYOR. AMA BU ANA KADAR KAYITLI CİHAZ OLARAK GÖRÜNÜYORDU.
YANİ BU İŞİN NASIL YAPILDIĞINI BİLMİYORUM AMA ARAMIZDA CASUSLARMI VAR ACABA ARKADAŞLAR?
Casus falan yok site senin numaranı alıyor ...
Eğer imei'n onlardakilerle uyuşmuyorsa operatörler dirket bulup kapatıyor olay bundan ibaret yani bir bakıma kendini gammazlamış oluyorsun
Ya yok anlatamadım sanırım.
Mesela ımeı kopyalama işini yapan kişiler (illegal yoldan) nasıl çalışıyor?
Mesela adamın eline bi telefon geçiyor, kayıtsız. Bunu kopyalamak için kayıtlı olan ımeı noyu nasıl tesbit ediyor, nasıl kopyalıyor. Kafasından herhangibir numaramı sallıyor?
quote:
Orjinalden alıntı: DELGEÇ
Ya yok anlatamadım sanırım.
Mesela ımeı kopyalama işini yapan kişiler (illegal yoldan) nasıl çalışıyor?
Mesela adamın eline bi telefon geçiyor, kayıtsız. Bunu kopyalamak için kayıtlı olan ımeı noyu nasıl tesbit ediyor, nasıl kopyalıyor. Kafasından herhangibir numaramı sallıyor?
Telefonun kartında yazılı olan imei numarasını zaten varolan başka imei ile değiştiriyor yani bir bakıma bilgisayardaki biosu resetlemek gibi
ŞİMDİ TELEFONUNUN İMEİ NUMARASINI SATIŞ İÇİN YAYINLADIĞIN SİTEDE KLON İŞİYLE UĞRAŞAN İNSANLAR SENİN İMEİ NUMARANI ALIYORLAR VE KAÇAK BİR TELEFONA KAYIT EDİYORLAR BU SÜRE İÇERİSİNDE ADAM İŞİNİ GÖRMÜŞ OLUYOR VE PARASINI ALIYOR (SONRASI NASIL OLSA ONUN DERDİ DEĞİL) Bİ SÜRE SONRA (SENİNKİ KISA SÜRMÜŞ) İKİ TELEFONADA AYNI MESAJ GELİYOR IMEI KLONLANMIŞTIR DİYE NEDEN ? ÇÜNKÜ TK HANGİ TELEFONUN ORJİNAL HANGİ TELEFONUN KAÇAK OLDUĞUNU ANLAYAMADIĞI İÇİN İKİSİNİDE KAPATIYOR TABİ SENİN TELEFONUNUN FATURASI VARSA BİRAZ UĞRAŞIP AÇTIRABİLİRSİN TEKRAR AMA FATURASI YOK İSE DOSTUM SENDE GİDİP KLON OLARAK TELEFONU YENİDEN KULLANIMA AÇACAKSIN VE SONRA SATICAKSIN AMA HER HALUKARDA SEN SEN OL SAKIN BİDAHA HİÇBİYERE IMEI KODUNU YAZMA ÇÜNKÜ BU İŞİ YAPAN BAZI DOLANDIRICILAR IMEI BULMAKTA ZORLANIYORLAR ÇÜNKÜ BU İŞ İÇİN ESKİ BİR ÇALIŞAN TELEFONU ÇÖP YADA YEDEK PARÇA HALİNE GETİRİP İPTAL ETMELİLER YOKSA KLON ÇIKACAK BUDA ONLAR İÇİN PARA VE GEREKSİZ MASRAF DEMEK BÖLE SENİN GİBİ İNSANLARIN ÜZERİNDEN İŞLERİNİ HALLEDİYORLAR.
NEYSE ŞİMDİLİK BUKADAR YETER HERHALDE
YARDIM VE KAYITDIŞI TELEFON PROBLERİNİZ OLURSA BEN BURALARDAYIM HERZAMAN BEKLERİM HERKESE SELAMLAR
kardes senin tel önceden klonluymus tamam mı,adamlar onu klonlamıs sen de bakınca kayıtla gözüküyordu....fakat imei nonu yazdıgında siteye,tk bu imei nosunu arastırdı ve klonlu bi tel kullandıgını anladı ve kapattı,yani senin tel aslında klonlu bi tellmis;)