Şimdi Ara

Önemli Organik İpuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
8
Favori
8.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne kadar son iki konum trollerin hücumuna uğrasa da ben bir mezun olarak kimsenin mezuna kalmasını istemediğimden size önemli ipuçları vereceğim ve komik hikayelerle aklınızda kolay kalmasını sağlamaya çalışacağım bazı noktaların. Lütfen yanlışım olursa belirtiniz.

Benim en çok karıştırdığım kısımlar elektrofilik nükleofilik katılmalar ve ayıraçlarıb kullanıldığı sorulardı. Kendimce bunu çözümledim ve sizinle paylaşacağım.

1-Nükleofilik ve Elektrofilik Yer Değiştirme ile Katılma:

Arkadaşlar basitçe anlatacağım. Elektrofilik, elektron seven ve bunlar H+ Na+ gibi pozitif iyonlar. Nükleofiliklerse, nükleon seven yani çekirdek seven yani çekirdekteki pozitif yükü seven (RTE'nin F.G. yerine Pennsylvania demesi gibi) demek.

Yer değiştirmede yer değiştiren ve organik bileşiğe giren elektrofilikse bu ELEKTROFILIK yer değiştirme olur. Ama katılmada tam tersidir. Katılan elektrofilik ise bu NUKLEOFILIK katılmadır.

2-Ayıraçlar

Arkadaşlar burada çok sık kullanılanları hikayelerle birleştirip daha akılda kalıcı olmasını hedefledim.

1-Eskiler Alkenlenen yere Bromlu Su sürerlermiş. (Bromlu Su Alken ayıracıdır.)

2-Alkol içen NAmuslu ZeNgin olmaz.
    Alkoller Na ile tepkime verir Zn ile vermez.

3-Lucas Alkolik biridir.
    Lucas ayıracı ZnCl2dir ve Alkol ayıracıdır.

4-Aldehitsporun bu seneki teknik direktörü ünlü alman Fehling Tollens.
    Aldehitler Fehling ve Tollens ayıraçları ile ayırt edilebilir.

5-Bayern'in yeni transferi Alken barda yakalandı. Soranlara iki Alkol (diol) içemeyecek miyiz dedi.
    Bayern ayıracı Alken ayıracıdır ve alkenlerle tepkimesinden Dioller oluşur.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirty_face -- 26 Mayıs 2015; 18:16:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• + rep

bu arada
    Not : mat 45 geo 30 yapıyorum
  • Rte fethulag guleni anlayan

• Takip

• Bromlu su hem alken hem alkin ayıracıdır benim bildiğim

• Güzel olmuş eline sağlık. Burda da birkaç organik notu var:http://forum.donanimhaber.com/m_106186439/f_//tm.htm
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.