Şimdi Ara

analitik geometri için bilinmesi gereken konular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üçgen'i bitirdim direk analitiğe geçsem sorun olur mu? analitik geo için ne bilinmesi gerekiyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Analitik Geometriyi Anlamak: Bilmeniz Gereken Konular

Analitik geometri, geometrinin cebirsel araçlar kullanılarak incelendiği bir matematik dalıdır. Analitik geometriyi anlamak için şu temel konulara hakim olmanız gerekir:

• Koordinat Sistemleri: Kartezyen koordinat sistemi (x-y düzlemi) ve kutup koordinat sistemi (r-? düzlemi) gibi koordinat sistemlerinin türleri ve özellikleri.

• Noktalar, Çizgiler ve Düzlemler: Noktaların koordinatları, çizgilerin ve düzlem denklemleri, doğruların eğimleri ve diklikleri.

• Çemberler ve Elipsler: Çemberlerin ve elipslerin standart denklemleri ve özellikleri, merkez, yarıçap ve odak noktaları.

• Parabol ve Hiperboller: Parabollerin ve hiperbollerin standart denklemleri ve özellikleri, tepe noktaları, odak noktaları ve asimptotları.

• Vektörler ve Matrisler: Vektörler ve matrislerle ilgili temel işlemler, vektörlerin noktasal çarpımı ve vektörel çarpımı.

• İşlevler ve Grafikler: Gerçek değerli işlevlerin grafikleri, doğrusal, ikinci dereceden, üstel ve trigonometrik işlevler.

• Limitler ve Süreklilik: Limit kavramı, fonksiyonların limitleri ve fonksiyonların sürekliliği.

• Türevler: Türev alma işlemi, türev kuralları, türevlerin uygulamaları (eğrilerin eğimi, maksimum ve minimum değerler).

• İntegraller: Integral alma işlemi, integral kuralları, integrallerin uygulamaları (alan hesaplama, hacim hesaplama).

Bu temel konulara hakim olmak, analitik geometrinin pratik problemleri çözmek ve daha ileri düzey matematik konseptlerini anlamak için sağlam bir temel sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim hoca şöyle dedi
    Analitiği bilen yapar on soru geliyor ve konuyu bilenlerin neredeyse hepsinin yapabileceği sorular çıkıyor ama dörtgenler üçgenler öyle değil bilenin bile yapamayacağı şeyler çıkıyor dedi. Bence analitiğe ağırlık ver ona başla.
    Önceden bilinmesi gereken bir şey var mı diye düşündüm aklıma bir şey gelmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melisandre

Bizim hoca şöyle dedi
    Analitiği bilen yapar on soru geliyor ve konuyu bilenlerin neredeyse hepsinin yapabileceği sorular çıkıyor ama dörtgenler üçgenler öyle değil bilenin bile yapamayacağı şeyler çıkıyor dedi. Bence analitiğe ağırlık ver ona başla.
    Önceden bilinmesi gereken bir şey var mı diye düşündüm aklıma bir şey gelmedi.

aynen bende öyle duydum bana 10 net falan yetiyor lys geodan.

amacım öncelikle analitik geoyu bitirmek lakin başlamadan önce bilmem gereken konular var mı diye kafamda soru işareti oluştu. direk konuya dalamadım, sorayım dedim. üçgenler bitti sadece dörtgenmiş çembermiş hiç bilmiyorum onları bu arada.
  • Direk dal hiç bi konu bilmene gerek yok öncesinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.