Şimdi Ara

ÖNEMLİ - TÜM AVRUPA STOKLARINDAN ALINAN NANOLAR HAKKINDA.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kendimin de mağdur olduğu ses sınırı konusunda bildiklerimi paylaşmak istedim

iki adet ikinci nesil ipod nano 2gb ım oldu. birincisini amerikadan almıştım, ve ses seviyesi yeterince yüksekti, sonra bilgisayara takılı iken resetlediğim için(menu+orta tuş a basarak) alet yandı ve bir daha açılmadı, global garantisi olduğu için istanbuldaki ipod distribütörü bilkom a yolladım ve bana yeni bir ürün yolladılar ama araştırmalarım sonucunda bu ürün eu(avrupa) stoklarında olduğu için avrupa birliğindeki bir yasa yüzünden sesi yazılımsal olarak %20 oranında kısık olduğunu öğrendim,
    sonuçlara bakılırsa

USA 125 dB
    EU 100 dB

lik bir ses çıkışı sunuyor

yabancı forumları araştırdım ve GOPOD adlı bir program buldum 1.4 versiyonu olan bu program yazılımsal olarak sesi sınırlandırılmış( capped deniyor buna ) ipod u uncapped yapabiliyor AMA bu program da sadece 1. nesil nanolar için çalışıyor.

http://gopod.free-go.net/

GOPOD coder ları ile yaptığım mailleşme sonucunda 2. nesil nanonun güvenliğinin daha zor olduğunu ve hackleyemediklerini öğrendim ama yakın zamanda 2nd generation versiyonunu destekleyen 1.5 sürümünün çıkacağı haberini verdiler...

http://forums.ipodhacks.com/showthread.php?t=5849&page=4

bu arada ikinci bir yöntem daha öğrendim bir şekilde US nano sunun firmware ini Eu firmware ine yüklerseniz teorik olarak ses sınırının açılabileceği söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapunzo -- 21 Nisan 2007; 13:14:15 >

• ben bu yazıyı bir yerden hatırlıyorum ama dur bakalım nasıl olsa kokusu çıkar.
  • Haklısınız, yine ben yazmıştım başka bir ipod başlığına, ama sürekli ses yükseltme ile ilgili sorular gelince tekrar canlandırmak istedim başlığı.
    Saygılar.
  • ee yalan oldu sanırım gopod 1.5 ha?
  • quote:

Orjinalden alıntı: nohackmove

ee yalan oldu sanırım gopod 1.5 ha?

sanırım
  • 3g ler icin bu gecerli mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: :S

3g ler icin bu gecerli mi?

daha 2g için çıkaramadılar 3g daha çok bekler..
  • 1.5 gelicek mi? Yoksa gerçeklten yalan mı oldu? Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Ve başka hiç bir çzüm yolu yok mudur yazılımsal olarak?:S
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.