Şimdi Ara

Önerilerinizi Ve Yorumlarınızı Bekliyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Önerilerinizi Ve Yorumlarınızı Bekliyorum..
     Önerilerinizi Ve Yorumlarınızı Bekliyorum..

İşlemci - INTEL C2DUO E6300 1.86GHz 1066MHz 2MB 64BIT 775p
    Anakart - GIGABYTE 945PS3 945P DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X
    Bellek - 1 GB DDR2 667 MHz
    Ekran Kartı - SAPPHIRE ATI X1600PRO(128Bit) ADV 512MB AVIVO 16X
    Sabit Disk - 200 SAMSUNG 7200 SATA2 8MB
    Kasa - FEEL HURRICANE USB ATX KASA SIYAH 550W
    Disket Sürücü - 1.44 MB SONY DİSKET SÜRÜCÜ SİYAH
    DVD Yazıcı - NEC 3570GNB 48x32x48 CDRW 16x8x16 DVDRW DL SIYAH
    Monitör - 17 SAMSUNG 740N TFT LCD SİYAH
    Klavye - Q MS WLESS OPTIK DESKTOP KLAVYE+MOUSE USB/PS2(DA9)

Bir kaç gündür bu parçalar üzerinde bilgi almaya çalışıyorum.. Ama hala emin değilim. Acaba bir uyumsuzluk sorunu ile karşılaşa bilir miyim?
    Anakart düşündürüyor beni, pek emin değilim...(?)
    Sizce böyle bir pc nasıl olur...?

İleriye dönük, çok amaçlı bir PC kurmaya çalışıyorum. Yani ne sadece oyun nede program...v.s.

Anakarta şöyle iki alternatif buldum;
    MSI I945G NEO-F 775 SOCKET DDR2 MSI-7176-040
    GIGABYTE 945G ICH7 1066 MHZ CORE2 DUO VGA
    yalnız son zamanlarda MSI karşıtı çoğu kişi gördüm. Bundan 5,6 ay öncede tanıdığım bir net kafeci abimin GİGABYTE'tan dili yanmıştı önüne gelene kötülüyordu....şimdi gelde ayıkla pirincin taşını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazmania -- 20 Ekim 2006; 18:06:41 >

• ekran kartını 512mb olma hiç bir getirisi yok onun yerine leadtek yada xfx 7600gs al 256mb lık fiyatları 130$+kdv civarı sistemin geri parçaları güzel fakat kasanın psu su kötü eğer o/c yapmayacaksan yeter ama ben senin yerinde olsam aopen h600b-b28 alırdım 400watt gerçek psu su var feelda ki psu ların değerleri gerçek olmuyor
  • ilk yazdıgın sistem bence daha iyi yani ben onu tercih ederdim...
    Şimdi millet hemen psu degiştir diyecek ama bence sistemi kur psu nun stabilitesini programlardan +biostan tam yukte nasıl davrandıgını arastır,eger stabil bir seyir izlerse degiştirmene gerek yok kasandaki psu FSP markadır...
    Ben ise sana ekran kartını degiştirmeni öneririm.Bence XFX 7600 GT tercih etmelisin koyu bir ati kullanıcısı olarak (bir çok modelindede ihtisas yapmışlıgım var) kesinlikle X1600 PRO modelini onermem dedigim gibi Nvidia bir ekran kartı isteklerini karşılar ve cok ta memnun kalırsın ısınmaz ,fazla guc cekmez psu satabilitsini bozmaz,bant denişligi sayesinde bir çok karttan daha iyi performans verir...
    HDD'ye gelince biraz daha ekliyip 250GB 16Mb ön bellekli bir western Dijital almanı tavsiye ederim.
    Son olarakta hem dvd rw ve hemde cd rw alamna hiç gerek yok bir tane nec dvd rom (en saglam dvd romlardandır bu model) ve nec dvd rw alman yeterli olcaktır...

• Kasayı herkes sıkıntılı buluyor. PSU su gerçeği yansıtmıyor dşyorlar...
    Eğer sizin bana önerebileceğiniz şu özellikleri taşıyan ; Soğutmada sıkıntı istemiyorum + ses fazla çıkmasınıda istemiyorum + net 500W ...

Ekran kartını bir PC,Qem stış mağazasında çalışan bir arkadaşım şiddetle tavsiye etti. Şuan kullandığım PC'de Ati Readon RX600 Pro-HDTV 256MB kullanıyorum. Yaklaşık bir sene oldu. Tek bir sıkıntı oluştu oda fanı çarpıyor..yani bir yere sürttüğü için fan tam performans çalışmadığı için ekran kartı ısınıyor....Bunun haricinde oldukca memnunum ATI'den...

Birde önerilerinizi tam olarak marka model yazarsanız sevinirim.

Çok teşekkürederim...
  • Eğer kaliteli bir kasa + gerçek 500W PSU istiyorsan muhtemelen bu parçaları ayrı ayrı alman gerekecek, orta kalite (PSU'suz) bir kasa için en az 50$, gerçek 500W PSU için de en az 100$ ayırman gerekecek. Ekran kartına gelince, insanlar yanlış tavsiyelerde bulunabilir, X1600 Pro yerine 7600GS alman daha iyi olur, bunu söyleyen sadece ben değilim.
  • Bence kasan iyi ama psu için dedigim gibi bir test yap çünkü forumda bircok yerde acıklamada bulundum ve FEEL kasalar Türkiye'ye psu takılımadan ithal ediliyorlar Türkiye'deki distiribütörler tarafında psu takılıyor (kimi zaman stokta bulunan FSP marka psuların takıldıgını söylediler) buyuzden kasanda kaliteli psu varken bir daha psu alman mantıksızlık olur...
    Ama psu nun en küçük bir falsosunu bile görsen hemen degiştirmeni oneririm çünkü psu dan kaynaklanan anakart arzaları kimi zaman anakartların garanti dışı kalmasına sebeb olabiliyor...
    Feel 'a verecegin paraya ondan daha iyi sogutan bir kasa bulman zor bu yuzden kasa içinde dogru tercih yapmışın...
    Ekran kartı olarak Atiden memnun kalsanda yukarıda belirttigim nedenlerden dolayı kesinlikle ve kesinlikle Nvidia leadtek olur xfx olur (marka farketmez) 170$ seviyelerinde 7600 GT yada 210$ seviyelerinde 7900GS kullanmanı öneririm...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.