Şimdi Ara

Önerilerinizle sistemi gidip alıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun bir süreden sonra bilgisayarımı değiştirmeyi ve iyi bir oyuncu bilgisayarı toplamayı düşünüyorum.
    GTX 1080 lerin çıkması ile birlikte artık 4K da hatırı sayılır performanslar alınabiliyor olsa da 60Mhz ile sınırlanıyor
    olması nedeniyle 2K’da devam edeyim diyorum.

İnternette forumlardan filan araştırmalarımla aşağıdaki gibi bir sistem toplamak istiyorum.
    Bazı parçaları kafamda net ancak özellikle anakart, kasa (ki bu biraz da zevke kalıyor sanırım), soğutucu, ram
    gibi parçalarda hala net değilim. Sistem 10-15 bin TL’ye kadar zorlayabilirim ancak 4K değil 2K’da kalacağımdan
    sanırım 10 bin TL’lik bir sistem kafi gelecektir. Değerleri görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevirim çünkü her yerde
    farklı bir şey okuyorum bir türlü karar veremedim. İlginize şimdiden çok teşekkür ederim. Selamlar,

Anakart Asus Maximus VIII Hero Intel Z170 Socket DDR4 3800Mhz (OC)
    CPU Intel Skylake Core i7 6700K 1151 4.0 GHz
    GPU MSI Gaming X 8GB GTX 1080
    Ram Kingston Hyper X Predator 2400Mhz 32GB (4x8 )
    Kasa Cool Master Mastercase Pro5 Siyah
    SSD Samsung 512GB 950 PRO M.2 V-NAND SSD (Okuma:2500MB)
    HDD WD2003FZEX WD 3.5" 2TB Caviar Black SATA 3.0 7200Rpm 64MB C
    Ekran ASUS 27" PG279Q 4ms 165Hz 2K HDMI+DP G-Sync IPS Gaming Monitör
    Soğutucu Corsair Hydro Serisi H80i GT Sıvı Soğutma Sistemi
    Klavye Corsair K70 RGB Klavye

• Simdi seni ciddiye alip tavsiye veren iyi kalpli insanlar gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reaven81 R kullanıcısına yanıt
    valla %99 troll işi bu tarz sistemler özellikle tek mesaj olunca ama öte yandan da çok iyi çalışılmış. Ben cevap yazarım.

soğutmayı çift radyatöre çıkar ramleri de 3000 mhz yap.
  • hogcada kullanıcısına yanıt
    Arkadasim sen cevap vermesen de olur, dogru duzgun bisey soruyorum, fikrin varsa cevaplarsin. Uzun suredir bu sistem icin arastirma yapiyorum ve fikrinizi almak istedim ona gore gidip toplayacagim.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Dostum tesekkurler, bu onerini dikkate alacagim lakin 3000 mhz ramler ile arada baya fiyat farki vardi yanlis hatirlamiyorsam o kadar fark hissedilirmi 2400 ile arasinda? Bu arada 1% kismindayim emin olabilirsin :) Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaven81

Arkadasim sen cevap vermesen de olur, dogru duzgun bisey soruyorum, fikrin varsa cevaplarsin. Uzun suredir bu sistem icin arastirma yapiyorum ve fikrinizi almak istedim ona gore gidip toplayacagim.
    ramlerden ve anakarttan mouse klavye ve boş kasadan bolca kıs daha sağlam ekran ve üstüne artanla bir tane daha gtx 1080 alıp sli yap
  • büyük ihtimal troll konu ama toplanırsa forumda ki en iyi pclerden birine sahip olursunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Ekran 4k olmayacagindan sli a gerek olur mu? :)

• Eyvallah hocam, bu arada konu gercektir

piyasada dusuk mhz bir cok kitin cl side yuksek geliyor. Bunlarin dengeli olmasi onemli

Yuksek mhz dusuk cl kitlere yonelirsen faydasi olur tabi butcende delik acmadan

Sağolasın, peki bu cl neyi gösterir hocam ram de, mhz nin yanında onu da değerlendirmek gerektiğini şimdi senden öğrenmiş oldum..bir önerin varmıdır marka olarak kingston ok midir? Önerilerde gskill filan da görüyorum mesela..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Ramlerin neredeyse hepsinin garantisi ömür boyu uygun hangi firma oluyorsao alınır(corsair kingston gskill geil vs ) birde anakartınla alacağın rami bir google a yaz ara bir sorun olmuş mu bakmakta fayda var

Cas latency gecikme süresi anlamına geliyor aynı mhz ramlerde düşük gecikme süresi olan daha iyidir.

2400 mhz cl 14 bir ram kabaca 2133 mhz cl 13 bir rame eşdeğer oluyor.

CL/ mhz düşük olan ram daha iyi demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Temmuz 2016; 19:49:27 >
    Çok teşekkürler dostum, bu gözle bakayım o zaman

• Laertes34 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum, bakalım ben de merak ediyorum ortaya nasıl bir sistem çıkacak benim emektardan sonra..

• Arkadaşlar başka katkı yapacak varsa çok sevinirim..çok uzman olduğum bir konu değil, az para da değil, almışken bir hata yapmış olmayayım..

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaven81

Arkadaşlar başka katkı yapacak varsa çok sevinirim..çok uzman olduğum bir konu değil, az para da değil, almışken bir hata yapmış olmayayım..
    Soğutucuyu bununla değiştir ; https://www.amazon.com/Corsair-Extreme-Performance-Liquid-Cooler/dp/B019EXSSBG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468261688&sr=8-1&keywords=corsair+h100i+v2

512 gb ssd'ye gerek yok. Sadece sistemi ssd'ye kursanız yeter. 120 gb alın veya 240 gb , arta kalan parayı ramleri 3000 mhz 16 gb'a çekin. 32 gb'da gerek yok şu an için. İlerde 32'ye yükseltirsiniz. Kasadan da biraz kısarak , psu'yu gold sertifikalı bir şey alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezio4141

Soğutucuyu bununla değiştir ; https://www.amazon.com/Corsair-Extreme-Performance-Liquid-Cooler/dp/B019EXSSBG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1468261688&sr=8-1&keywords=corsair+h100i+v2

512 gb ssd'ye gerek yok. Sadece sistemi ssd'ye kursanız yeter. 120 gb alın veya 240 gb , arta kalan parayı ramleri 3000 mhz 16 gb'a çekin. 32 gb'da gerek yok şu an için. İlerde 32'ye yükseltirsiniz. Kasadan da biraz kısarak , psu'yu gold sertifikalı bir şey alırsınız.

Alıntıları Göster
    GTX 1080 bulursan bende 2 tane alıcam. :)

Nerede var? Ben bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezio4141

Güle güle kullan. Bu arada seçtiğiniz monitör kötü. Vatandan 2k 144 hz 1ms g-sync monitör alın.

• ezio4141 kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam çok faydalı oldu sağol

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..Neden kötü hocam? Fiyat başarım olarak mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.