Şimdi Ara

ONIXON ADSL MODEM Konfigurasyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
22.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk önce kontrol edin kablo bağlantısını hattı splitter olmadan bağlanyın internete girinrce spliiter ile takarsın....

şimdi bu onixon modem kuramk o kadar kolay ki
    toplam 3-4 kere kurdum ve hatırladığım kadar yazayım.....

bi kere yukarıdaki arkadaşların dediği doğru.....
    kitapçığı al eline oku biraz kafan karışsın o kitapçık biraz kafa karıştırıyor....

modemi takma ilk önce yazılımı kur
    yazılımı kuraraken senden bir yerde modemi takmanı isteyecek
    modemi takınca drvier imzala falan diyeek devam et de sonra sanırım ayarları giriyordu yada restart yapıyordun....

Ayar penceresinde vpi vci değerlerini gir....
    8 35
    pppoe yada pppoa diye seçeneklerden birini seç telekomdan ayarları al mam onlardan ayalrarı alacağına tek tek denesen daha iyi olur...
    VCMUX falan seç işte

sonra bi restart yap...

system tray üzerinde dsl status olacak orada hızın falan yazar
    256/64 diye giden gelen gözükür
    sanırım kullanıcı adı girsende girmesende oluyor bu

sonra masaa üstünde oluşan pppoe connection diye biey var ona tıkla
    kullanıcıadı@ttnet
    şifre yaz şifreyi hatırla de tamam
    eğer bunu otomatik olarak bi program yapsın dersen pclabs.gen.tr adresine bi bak....

hadi kolay gelsin.... azıcık yardımcı olmuşumdur umarım arkadaşlardan sonra...

• Onixon modeme DNS adresleri nasıl eklenir.
    Ben zoom kullanıyorum.Ancak arkadaşta onixon var telefonda anlattığına göre modem konsolu diye bişey yokmuş galiba
    çevirmeli ağdan girer gibi her makinayı açtığında masaüstünde tıkladığı bir ikon varmış.
    Şimdi bu arkdaşın internette sadece google çıkıyo başka hiç bir sayfa çıkmıyo
    Ben ona telefonda DNS'leri değiştir dedim çocuk nereden yapacağını bilmiyor bende modemi tanımıyorum yani telefondan yönlendirmem epey zor.
    Nasıl DNS numarası yazılır bu modeme?
  • himm anladım demek modem otomatik dns alıyor telekomdan.
    Bendede hız falan düştümü başka dns'ler kullanıyorum kendi modemimde gözle görülür farklılıklar oluyor.

212.175.13.34
    212.175.13.35
    ve
    212.156.4.6
    212.156.4.7
    gibi...
  • Bilmediginiz ayarlarla oynamayin kardesim yok yurt disi çikisiymis, DNS numarasiymis.Hatta kullanmayi bilmediiniz programlari da yüklemeyiniz. Findows'un ayarlarini bozuyorsunuz ondan sonra niye baglanmiyor? Bu modemle baglanamamak bence topu bos kale dururken outa atmaktir.
  • arkadaşlar iyi günler
    öncelikle encapcilation'daki pppoa veya pppollc arasındaki fark
    ppoe llc nec sistemlerde kullanılması
    ppoa vcmux ise alcatel sistemlerde kullanılması.
    bunun dışında sizlerden isteğim nasıl uydu forum sitelerinde güncel frekanslar nasıl varsa bizde güncel ADSL modemlerin IP adreslerini kullanıcı isimlerini ve şifrelerini girerek birbirimize yardımcı olalım bunu ben başlatayım sizlerde eksiklerimi tamamlayın.

TÜRK TELEKOM'UN ÖNERDİĞİ ADSL MODEMLER'DEN BİR KISMININ MODEM BİLGİLERİ
    Modem markaları Modem IP'leri Username Password Aktif led
    Airties RT210 192.168.2.1 logine tıkla ppp
    Allied telesyn 192.168.1.1:8080 manager friend adsl
    Amx
    Apache 192.168.1.1/setup
    Asus  192.168.1.1 admin admin status/line
    Aztech 10.0.0.2 admin admin dsl
    Aztech 192.168.1.1 admin admin dsl
    Billion Bipac 192.168.1.254 admin password adsl
    Cisco
    Cnet
    Corecess 3112 usb 10.0.0.3 admin corecess3112 link
    Corecess 3113 eth. 10.0.0.2 admin corecess3113 link
    Creative
    Dibeg 108 192.168.1.1 dare (boş geç) link
    D-Link 192.168.1.1 admin admin adsl
    Datron ETHERNET 192.168.1.1 admin admin
    Datron USB 192.168.1.2 admin admin
    Dost GVC 192.168.1.254 dost dost
    Eicon Diva 10.0.0.2
    Geek 10.0.0.2 admin epicrouter adsl
    hicomm 10.0.0.2 admin epicrouter showtime
    İnca 10.0.0.2 admin epicrouter showtime
    Loopcom 10.0.0.2 admin epicrouter adsl
    Link SYS 192.168.1.1 admin admin dsl
    Megasspeed showtime
    Mercury ADSL 10.0.0.2 adsl
    NEC
    Onıxon
    Origo 10.0.0.2 admin kont2004 link
    paradigm 10.0.0.2 admin epicrouter showtime
    pikatel 192.168.7.1 DSL DSL link
    Speedcom 10.0.0.2 admin conexant adsl
    SpeedTouch 330 10.0.0.138 şifreyi paswword'u kendin belirle adsl
    Speedtouch 10.0.0.138 şifreyi paswword'u kendin belirle @
    Tecom 192.168.1.1 root root wan
    Thomson 10.0.0.138 şifreyi paswword'u kendin belirle @
    USB Robotics 10.0.0.2 admin admin adsl
    Zoom X Serisi modem 10.0.0.2 admin zoomadsl link
    ZyXEL 192.168.1.1 admin 1234 dsl

• quote:

Orjinalden alıntı: yohh2003

arkadaşlar iyi günler
    öncelikle encapcilation'daki pppoa veya pppollc arasındaki fark
    ppoe llc nec sistemlerde kullanılması
    ppoa vcmux ise alcatel sistemlerde kullanılması.

Gözüm sindi ben alcatel altyapisindayim PPOE ile baglaniyorum. PPOE dial up gibi sifre ve kullanici isteyen baglanti türüdür. Benim sindi PPOA ile baglanmam mi gerekiyomus mand1k olarak?
  • TAHTA TABii ZORUNA MI GiTTi
  • quote:

DOSTUM BUNLARI SIRF YAZMAK ICIN YAZMISSIN DIGER ARKADAS HEPSINI SOYLEDI ZATEN

BAKALIM BENIM DEDIKLERIMIDE YAPSINDA SORUNUN NERDEN KAYNAKLANDIGINI ANLAYALIM

EWET ONIXONU KURMAK COK KOLAY AMA COK UFAK BI AYRINTI WAR ORAYI ATLARSAN KURAMIYORSUN

burada arkadaşa yardımcı olmak için yazdım ben o yazıları
    zaten belirttim arakdaşlar yazdı diye
    ben yazıp üstüne ekleme yaptım
    yeni kullanıcılar bazen bazı şeyleri gözlerinden kaçırabiliyor....
    baştan bi kontrol etsin diye
  • hocam onixon 100 u konusunda yardım
    xp pro sp1 kullanıyorum
    türkçe kurulumda yer alan GWAUSB.IN_
    dosyasını GWAUSB.inf nasıl yapacağız?

yardımcı olursan sevinirim
  • walla arkadaşlar savior_m dediğin gibi yaptım herşeyi sorunu yazıyorum

karşıya bağlanmıyo bu alet ya dial deyip aynı hatayı veriyo yine

dediğin gibi driver ları kaldırdım
    spliter ı kontrol etttim
    yuklemeyi dediğin gibi yaptımm

ama hala bağlanamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ast06

hocam onixon 100 u konusunda yardım
    xp pro sp1 kullanıyorum
    türkçe kurulumda yer alan GWAUSB.IN_
    dosyasını GWAUSB.inf nasıl yapacağız?

yardımcı olursan sevinirim

Bende ingilizce xp kulaniyorum öyle bi dönüsüm yapmadim driveri zaten ingilizce kardesim modemin yamlis cd mi aldin sen?

dosya'yi ariyorsan webden google'dan arat dosyanin oldugu klasöre kopyala
    ayni dosyanin sadece adini degistirmek istiyorsan
    dosyayi c:'ye kopyala,start menusunden RUN tikla oraya CMD yaz çalistir. DOS moduna geçecektir.asagidaki komutu yaz
    copy /b GWAUSB.IN GWAUSB.inf

Burak sen de bas formati kur 98 'i orada dene plmadi xp'yi üstüne kur dene. olmadi modemi arkadasinda dene. olmadi telekomu bas.

UZAYLILAR TARAFINDAN KACIRILDIM AMERIKAN BASKANI DAHIL HERKESI DEVREYE SOKUN

• burakla aynı problemı yasıyorum kafayı yiyecem eve donunce tekrar girişicem olmadı kırıcam aleti.
  • hayır hat acıkmıs ne hıkmetse drıverları kaldırdım ama bu sefer aynen sırasıyla once cd den ppoe kurdum -daha sonra modemı bagla dedı bagladım masa ustunde baglantı olusturdu vp,vc degerlerını duzelttım ve burdayım ama bunları zaten yapmıstım anlamadım gitti neyse
  • Bakın arkadaşlar ne kadar güçlük çekiyorlar bağlanmak için bazı uyanıklarda bunu fırsat bilip ayarlama ve teknik destek adı altında 40-50 milyon ücret alıyorlar. yazıktır bu insanlara

Arkadaşlar buradan tüm ithalatçı firmalara sesleniyorum ya getirtip sattığınız ürünlere ait türkçe dil desteği isteyin yada kendiniz adam gibi türkçe dil deseteği veren kitapçık ve CD.ler hazılayın sonuçta para kazanıyorsunuz helal ettirin bari vede müşterileriniz memnun kalsınlar ki sizlerin reklamını yapsınlar bakın dikkat ederseniz hep marka lardan bahsediliyor bu sayfalarda kimse demiyorki ben ürünümü şu firmadan aldım adamlardan çok memnunum sonuna kadar destek veriyorlar diye bahseden yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZAFERCAN -- 5 Kasım 2004, 10:49:46 >

• Ben asus aldım ve hem üründen hem arkasındakilerden çok memnunm
    boğaziçi olsun asus olsun yardımlarını eksik etmediler....
    zaten ben alırken bunu değerlendirip aldım....

bi malı alırken bi sorun oldugun da destek alabilmek önemlidir...
    Benim asus almamın nedenide budur....
    hem onixon var hem asus ama onixon için sadece bi telefon var o da istanbulda gerçi adamlar türkçe olarak yazmış kullanma kılavuzunu ama oradakileri uyguladım meğerse hat daha açılmamış....
    oradaki teli'de boşu boşuna aramaka istemedim....

ben onixon modem kurarken vpi vci değerlerini girmeyi falan bilmiyordum neyi seçeceğimide bilmiyordum....
    bilgisayarıya sordum onlar söyledi eğer onlar söylemeseydi ve bir yerden bulamasydım arardım sky'ı....
  • arkadaşlar bunu firewall varmı peki?
  • Bu modemde kitapta ne yapıyorsa yaptım bir türlü kuramadım. Öncelikle modemin driverını sorunsuz yükledim. Daha sonra da setuptan yüklemeyi denedim. Ancak restart yaptıktan sonra teknik bir hata oluştur diyor ve kurulum iptal ediliyor. İşletim sistemim windows xp sp2, yardım ederseniz çok sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

Bu modemde kitapta ne yapıyorsa yaptım bir türlü kuramadım. Öncelikle modemin driverını sorunsuz yükledim. Daha sonra da setuptan yüklemeyi denedim. Ancak restart yaptıktan sonra teknik bir hata oluştur diyor ve kurulum iptal ediliyor. İşletim sistemim windows xp sp2, yardım ederseniz çok sevinirim

service pack 2 yi kaldır hatta format at yeniden kur. biraz köklü çözüm oldu ama bizde böyle
  • Nasıl yani sp2 ile uyumsuz mu modem?
  • "teknik bir hata oluştu" ne demek?
    modem bağlanmazsa bağlanmaz ama teknik hata demek driver ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir. driveri kaldırıp yeniden kurmayı denersin (modemi çıkarıp tekrar tak kuracaan zaman)
    sp2 bi çok şeyle sorun çıkarabilir özellikle sonradan yüklenirse.
    AMA BAK KESİN DEMİYOM. bi ihtimal de kullandığın driverin dili ile XP dili arasında farklılık var mı?

neyse bi dene olmadı onixon.com'dan driverini indir dene. olmadı bas formatı sp2 siz kullan ben olsam öyle yaparım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.