Dil farklı, türkçe sp2, driverlar sanırım ingilizce. Teknik bir hata setupdan sonra oluşuyor, ancak driverı normal yükleyebiliyorum.
Aslında defalarca denedim, driver rahat kuruluyor ancak CD deki setupda sorun çıkartıyor. İnternetteki driverı kurup sonra SETUP ı çalıştırsam, veya xp sp2 ingilizce yapsam sorun kesinlikle düzelir mi?
bende ingilizce vindovs(SP1) ingilizce driver var sorunsuz kurdum. ama bak SP2 diyorum yine de ..
arkadaşlar ben modemi zorda olsa kurmayı başardım ben tt a başvurdum hattın bayramdan sonra açılır dediler peki hattın açıldığını ben nasıl anlıcam bide modemin LK ışığı ara sıra yanıp sönüyo bu normal bişey mi?
bekle goçum. o ışıklar hiç sönmemecesine yanmaya başlayacak yakında demiş şair
Bende Onixion modem kullanıyorum internete normal bağlanıyor ama bazı siteleri açmıyor.Icq açıyor ama Msn messenger açmıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir ? Kurduğum günden beri böyle firewall falan varda onları mı kapatmam gerek yoksa başka bir port ayarı mı lazım nedir olay lütfen bilgilendirin beni.Arkadaşlarımla konuşamıyorum msn olmadığından sıkıldım kaç günlerdir.
quote:
Orjinalden alıntı: JediMirhan
Bende Onixion modem kullanıyorum internete normal bağlanıyor ama bazı siteleri açmıyor.Icq açıyor ama Msn messenger açmıyor bu neden kaynaklanıyor olabilir ? Kurduğum günden beri böyle firewall falan varda onları mı kapatmam gerek yoksa başka bir port ayarı mı lazım nedir olay lütfen bilgilendirin beni.Arkadaşlarımla konuşamıyorum msn olmadığından sıkıldım kaç günlerdir.
bUNUN MODEMLE NE ALAKASI var ya? modem ne bilsin senin msn'e mi girdiğini chat mi yaptığını. +USB modemde firewall olmaz. vindovsuna java yükle ya da win 98 kullan sorun işletim sisteminde explorer ayarlarında belki de SP2 ile ilgili olabilir
Ben hala cd deki setup olayını çözemedim, hat yarın açılacak ama setup sürekli teknik hata çıkartıyor, olmazsa adamlara 60 milyon bayılacağım :(
ÇILDIRDIN MI SEN!!! dene windows 98'i çatır çatır. OLmadı 2000 KUR. bekle driverini bulursun.!!!!!!!!!!!!!!1
arkadaşlar bende aynı modemi aldım ve aynı sorunları yaşadım. modemi bigisayara tanıtmanın tek yolu var; modemi bilgisayara takın ve cd deki setup dosyasını çalıştırın. setup sonuna geldiği zaman hata verecektir ama bilgisayarı yeniden başlatmasına izin vermeyin yoksa başa dönmeniz gerekir. kurulum cd nizin içinden wan driver dosyasını hard disk e kopyalayın. gwausb. in_ dosyasını gwausb.inf olarak değiştirin. yeni donanım ekleme sihirbazından yeni donanım aratın. modeminizi bulacaktır belirli konum üzerinden gwausb.inf dosyasını gösterip modeminizi tanıtın. ve restart yapın. sorununuz çözülmüştür. diğer arkadaşların dediği gibi bu modemi kurmak aslında çok kolay ama sanırım yeni gelen parti mallarda bir sorun var çünkü daha öncede ben bu modemi arkadaşın bilgisayarında kurdum ve sorun yaşamadım.ama bu sefer günlerce uğraştım yukarda arkadaşların kurulum tavsiyelerinin hiçbiri bu modemi kuramıyor. tek çareniz benm anlattığım yol. servise dünya kadar para vermenize gerek yok. ayrıca hep beraber sky ı sıkıştıralım ki onlar da modemin sorunlu olduğunu anlasınlar ve bir çözüm üretsinler... artık adsl in keyfini çıkarın
Setup sırasında takıyım yani modemi?
quote:
Orjinalden alıntı: badfan
arkadaşlar bende aynı modemi aldım ve aynı sorunları yaşadım. modemi bigisayara tanıtmanın tek yolu var; modemi bilgisayara takın ve cd deki setup dosyasını çalıştırın. setup sonuna geldiği zaman hata verecektir ama bilgisayarı yeniden başlatmasına izin vermeyin yoksa başa dönmeniz gerekir. kurulum cd nizin içinden wan driver dosyasını hard disk e kopyalayın. gwausb. in_ dosyasını gwausb.inf olarak değiştirin. yeni donanım ekleme sihirbazından yeni donanım aratın. modeminizi bulacaktır belirli konum üzerinden gwausb.inf dosyasını gösterip modeminizi tanıtın. ve restart yapın. sorununuz çözülmüştür. diğer arkadaşların dediği gibi bu modemi kurmak aslında çok kolay ama sanırım yeni gelen parti mallarda bir sorun var çünkü daha öncede ben bu modemi arkadaşın bilgisayarında kurdum ve sorun yaşamadım.ama bu sefer günlerce uğraştım yukarda arkadaşların kurulum tavsiyelerinin hiçbiri bu modemi kuramıyor. tek çareniz benm anlattığım yol. servise dünya kadar para vermenize gerek yok. ayrıca hep beraber sky ı sıkıştıralım ki onlar da modemin sorunlu olduğunu anlasınlar ve bir çözüm üretsinler... artık adsl in keyfini çıkarın
HOCAM NASI YANİ MODEM Mİ SORUNLU DRİVER Mİ? SANIRIM DİL KONUSU İLE İLGİLİ BİR SORUN. 98'DE DE Mİ ÇALIŞMIYO ALLAH ALLAH YAW ?
setup sorunlu bence.
bende aynı modemi almıştım belirttiğin dosyanın ismini değiştirip onu kur dosyası gibi tanıtmadan olmuyor. win xp modemi kendiliğinden tanımıyor ne yazık ki. bende hiç uğraşmadım gittim iade ettim modemi daha kurulumda sorun çıkaran modem ilerde ne olur bilinmez...
quote:
Orjinalden alıntı: hp640c
quote:
bUNUN MODEMLE NE ALAKASI var ya? modem ne bilsin senin msn'e mi girdiğini chat mi yaptığını. +USB modemde firewall olmaz. vindovsuna java yükle ya da win 98 kullan sorun işletim sisteminde explorer ayarlarında belki de SP2 ile ilgili olabilir
56k dan bağlanırken bir problemim yoktu.98 kullanıyorum zaten.Msn'in denemediğim versiyonu kalmadı dmsn ide denedim javayla yazılmış zaten o.Acaba portlarla ilgili bir sorun olabilir mi diyorum yada senin dediğin gibi modem kurulduğunda explorer ayarlarını kendisi değiştirmiş olabilir mi ? Modeme bok atmak için birşey demedim modemden memnunum ama kurduğum günden beri messenger açamıyorum sadece bu sorunum var.Neden kaynaklandığını merak ediyorum bunun.Yada şöyle sorayım o zaman bu modemin 2 yıl garantisi var aldığım yere gitsem bunu kurduğumdan beri msn'e bağlanamıyorum desem benden gene 30-40 $ servis ücreti alırlar mı yoksa ayarlarını yapıp giderler mi ?
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: hp640c
quote:
56k dan bağlanırken bir problemim yoktu.98 kullanıyorum zaten.Msn'in denemediğim versiyonu kalmadı dmsn ide denedim javayla yazılmış zaten o.Acaba portlarla ilgili bir sorun olabilir mi diyorum yada senin dediğin gibi modem kurulduğunda explorer ayarlarını kendisi değiştirmiş olabilir mi ? Modeme bok atmak için birşey demedim modemden memnunum ama kurduğum günden beri messenger açamıyorum sadece bu sorunum var.Neden kaynaklandığını merak ediyorum bunun.Yada şöyle sorayım o zaman bu modemin 2 yıl garantisi var aldığım yere gitsem bunu kurduğumdan beri msn'e bağlanamıyorum desem benden gene 30-40 $ servis ücreti alırlar mı yoksa ayarlarını yapıp giderler mi ?
SANA benim söylediklerimi aynen söylerler. ABicim saçma deil mi? ben de aynı modemi kullanıyom ve msn'e giriyom. xp ile chat problemim vardı 56 k ile de aynı problemler vardı. ÇOK kafaya taktıysan git modemi değiştir. Ayrıca modeme Bok da atabilirsin benim üretimim deil. TÜKETİCİ HER ZAMAN HAKLIDIR.
Benim 56k varken yoktu ama onun için anlayan biri var mı diyorum bunun ayarlarından.Anladığım kadarıyla firewall yokmuş yani sorun bilgisayardan mı modemden mi kaynaklanıyor bunu anlamamın bir yolu yok mu diyorum ben ? Sadece yardım almak amacıyla yazdım bu sorunu.
arkadaşlar destek@sky.com.tr ye mail attığınız takdirde size sorunu nasıl çözeceğinizi anlatan bir word dosyası yolluyolar. ama sonuçta benim daha önce anlattığım şeyler. ayrıca modem çok iyi çalışıyor yeterki kurun. bu paraya daha iyisini alamazsınız.
arkadaşlar bende de onixon modem var. benim sorum kurulumla ilgili değil. bilgisayar açıldığında sağ altta sarı oklar yanıp sönüyor. yani sinyal arıyor. bazen sinyali hemen bulup oklar yeşil konumuna geçiyor. çoğu kez de sinyal bulamıyor ve oklar pasif konuma geçiyor. acaba bu neden oluyor. yani sinyal bulamaması normal mi? sinyal bulamazsa bir daha traning yapmak için programda bir buton falan yok illa bilgisayarı baştan mı başlatmamaız gerekiyor. hepiniz iyi çalışmalar.
jedimirhan'daki sorunun aynısı bende de var.. bazı sayfalar açılıyor ama çoğu sayfa açılmıyor.. msn'e giremiyorum.. 56k ile bağlanınca bütün siteler açılıyor, msn'de açılıyor.. ama adsl'den bağlanınca dediğim gibi ne site ne msn açılıyor.. burda sorun modemle alakalı olmayabilir haklısınız.. ama sorun ne??? ne yapmam lazım?? bi ayar mı değiştirmem lazım? portla alakalı bi şey mi? bilen varsa yardımcı olun lütfen