Şimdi Ara

Onkyo 705 Yardım Lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlış hatırlamıyorsam, online ups'ler gerilim değişimini kompanze edebiliyor ve fiyatları yüksek. Bendeki ise offline ups ve akü vazifesi görüyor, elektrik giderse bir süre besleyerek. Yani o iş için bendeki ups iş görmez bence. Hepsini geçtim İstanbul'un göbeğinde daha 6 aylık evde bir çok prizde dalgalanma oluyor ve de amfi etkileniyorsa, ya o amfiyi yada evi satmak lazım :)))
  • Fundarella ,

Amfine hoparlör bağlı değilken sesi % 75 'e kadar açtığında kapanıyorsa gerçektende bir sorn var demektir. Hoparlör bağlı olsa feedback alıp kapanması normal ama boşta iken sukunet akımının fırlaması sonucunda bile kapanmaması lazım.

Software olarak belki yeni yazılım yüklenmesi sorunu çözebilir DANEEL ve diğer kullanıcılar zaten ONKYO'ların bu jenerasyonunun aşırı ısındığından bahsediyor. Belkide yaptınız daha önce bu update'i bilmiyorum.

Aldığın yere götür ve boşta iken kapandığını göster değiştirmezlerse haklarını hepimiz burada yada başka platformlarda savunuruz.

quote:

Orjinalden alıntı: fundarella

Boştayken volume kökleyemedim tam olarak çünkü kendisi %75'de kapandı. Boşta derken kaynak da bağlı değilken. Hoparlörler sökülü iken, sadece radyo kaynağı ile %60'da kapandı. Hoparlörler sökülü iken, sadece cd player kaynağı ile %35'de kapandı. Labarotuar sonuçları böyle :)). En son amfiyi 3 farklı prizde denedim yine aynı. Bu akşamda odasını değiştirmeye karar verdim. Daha büyük havadar bir odaya götürecem :)). Prizlerde sorun olmaz diyemiyorum ama bence çok düşük bir ihtimal. Çünkü evde hatırlı sayıda elektronik alet var ve hiç sorun yaşamadım daha. Ayrıca ev daha 6 aylık ev, prizine tesisatına kadar herşey yeni. Ama amfiler çok hassas olduğundan kesin konuşmuyorum. Anlık elektrik kesintisi bu kadar sık olsa evdeki cihazların hepsi bozulurdu ki ups'de mevcut ve hiç ses etmiyor :).

• quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Orjinalden alıntı: gaziemir

o zaman ups e takıp dene bakalım.
    voltajdaki dalgalanmaları ups sabitliyordu değil mi?
    ups 210-220 volt arasında tutuyorsa anfini buraya takıp deneyebilirsin..

bildiğim kadarıyla ups gerilimi regüle etmez, sadece belli bir süre güç üretir, gerilim dalgalanmaları için ayrı regülatörler kullanılır...

online gerçek sinüslü güç kaynakları tam anlamıyla regülasyon yapar.

onkyonun içinde voltajı regule edecek bir parça mutlaka vardır,burda amaç anlık kesinti oluyorsa bunu önlemek için devreye hemen girebilecek bir güç kaynağının bulunması gerek.anlık kesintiler de olmadığına göre cihazı aldığınız yere geri göndermekten başka yol yok gibi.

• Update yapmadım zaten bu işlerde yeniyim ve kurulumu pazar yaptım daha. O günden beri de sorunu çözmeye çalışıyorum. Aldığım yerle konuştum. Orası da cihazın sorunlu olabileceğini, buna yetkili servisin karar verip değişime gidebileceklerini söyledi. Eğer arızalı ise değişime gideceklerini söyledi. Yetkili servis ile görüştükten sonra kendisiyle tekrar görüşeceğim.
  • yurtdışından anfi getirip getirmeme konusunda kararsızdım. bu olayları duyduktan sonra tırstım şimdi.
    200-300 fazla verip distributor garantili mal almak en mantıklısı gibi duruyor..
  • Başka odaya da götürdüm yine aynı şekilde problem devam ediyor. Yanlız yeni birşey keşfettim ama emin değilim daha denemem lazım :)). Korumaya geçtiğinde (standby ışığı yanıp yanıp sönüyor) aleti standby tuşuna basıp açarsam, problem devam ediyor. Ama standby tuşu değilde mode seçerek ( Tuner,CD, DVD, Game gibi) açarsam ise problemsiz sesi kökleyebiliyorum. Bu durumu 1-2 kere daha denedikten sonra emin olacağım. Yoksa servise götürünce farklı durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Aynı durumu aynı şekilde orada simule etmem gerekecek :))
  • Buarada amfi boştayken belli bir volume'u geçince çok kısık tonda değişik bir ses gelmeye başlıyor. Acaba belli bir seviyeden sonra fan gibi bir cihaz mı devreye giriyor. Amfilerin çalışma mantığını çok bilmediğimden ve merakımdan sorayım dedim.
  • fan olacağını sanmıyorum ama klavuzuna bir bakmak gerek.
  • ustadım senden rıcam kulaklık kullanabılırmısın bırde dvd yada cd calarınıda aynı odaya tasıyıp baglantılarını yaparmısın. kulaklıkta bakalım durum ne olacak.
  • Kulaklık derken normal mp3 player kulakığı var sadece bende. Onu mu kasdediyorsunuz? Buarada hoparlörlü yada hoparlörsüz farketmiyor. Kulaklık işine yarın bakacam artık yoksa hanım evden kovacak beni :))
  • bence hocam daha fazla uğraşmayın fişi çekin kutulayın ve aldığınız yere gönderin,yenisine sağlık.
  • quote:

Kulaklık derken normal mp3 player kulakığı var sadece bende. Onu mu kasdediyorsunuz? Buarada hoparlörlü yada hoparlörsüz farketmiyor. Kulaklık işine yarın bakacam artık yoksa hanım evden kovacak beni :))

oncelık hanımların bencede bu saatde fazla ugrasmayın mp3 kulaklıgı ıle olmaz olsada sese yuklenemzsınız kulaklıgınızın Mv degerlerı cok dusuktur kulaklıgınızdan olabılırsınız.
  • Kulaklığın da empedansı yuksek ama.bildiğiniz kulaklıkların hepsi %90 nı böyle.
    ne ise kulaklık amfisin ses kalitesi kadar, çıkışlarının sağlamlığı hakkında fikir verir.
    bir sürü mesaj yazılmış ama...
    bu arada Onkyo un ısındığından bahsediliyor.aslında işin diğer tarafı bunun iyi bir bir şey ve guce işaret ettiğini unutmayalım.tabi aşırı 90derece vs dayanması iyi değil.
    Fundarella prizleri değişmen iyi olur esasen.tabi çokta muhim değişiklik beklememek lazım.ups ne oluyor bilmem.(şaka yollu)
    amfi kapanırken ekranda uyarı benzerinden bir şeyler yazıyor mu? diyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 18 Nisan 2008; 14:07:35 >
  • arkadaşım, bütün arkadaşlar değerli fikirlerini yazmışlar , bende sana nacizane fikrimi yazayım..yeni almışsın cihazı.garantin var,hiç zorlama kendini , biraz yorulacaksın belki ama al cihazı götür servise...orda aç, ver volume ü, kapanmasını sağla cihazın...sonra da , ben bunun değiştirilmesini talep ediyorum de ve yeni cihazını alıp evinin yolunu tut...para verdiğin bir şeyde bu kadar sıkıntı çekme derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 18 Nisan 2008; 10:14:10 >
  • Alet uyarı falan vermiyor. Zaten kapanıyor denmez aslında korumaya geçiyor. standby ışığı yanıp yanıp sönüyor. Fazla akıma karşı korumaya geçiyor alet kısacası. Dün akşam sadece bir kere yaptı bidaha yapmadı. Bu akşamda yaparsa zapatero arkadaşımızın dediğini yapacağım. Ama akşam bir şey olmazsa biraz daha beklemeyi düşünüyorum. Yoksa oraya gidip, eli boş geri gelmek istemiyorum. Bir daha derdimi de dinlemezler öyle bir şey olursa. Bu akşam yapmazsa, kendimden şüphe duymaya başlıcam :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 18 Nisan 2008; 13:23:44 >
  • ya arkadaşlar . yokmu şu adama yakın oturan biri üstad lardan .?
    çözülsün bu adamın üzüntüsü mümkünse
  • quote:

Başka odaya da götürdüm yine aynı şekilde problem devam ediyor. Yanlız yeni birşey keşfettim ama emin değilim daha denemem lazım :)). Korumaya geçtiğinde (standby ışığı yanıp yanıp sönüyor) aleti standby tuşuna basıp açarsam, problem devam ediyor. Ama standby tuşu değilde mode seçerek ( Tuner,CD, DVD, Game gibi) açarsam ise problemsiz sesi kökleyebiliyorum. Bu durumu 1-2 kere daha denedikten sonra emin olacağım. Yoksa servise götürünce farklı durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Aynı durumu aynı şekilde orada simule etmem gerekecek :))

bence burdan receiver ayarlarında bi problem varmış gibi görünüyor. türk usulü çözelim derken inşallah bi sakatlık çıkmaz

• Sabahtan cihazı servise götürdüm. Elektriğe bağladık ve aynı sorunu 4-5 defa orda da yaptı. Sonra herzamanki gibi düzeldi. Sesi sonuna kadar açsanızda problem yapmamaya başladı ki zaten evde de aynı bu şekilde yapıyordu. Pazartesi- Salı gününe kadar inceleme yapacaklarmış ona göre karar vereceklermiş. Bios thresholdları bozulmuştu belki falan dedi. Bende hardware de birşey olmadığı sürece ilk çalıştırmada Software birşey olmasının çok zor olduğunu söyledim. Sonuç olarak cihazın probleminin fabrika hatasımı , kullanıcı hatasımı olduğuna bakacaklar. Bende kullanıcı hatası olamaz daha ilk andan beri yapıyor, ve bağlantıları yanlış yapmadım dedim. Sonuç olarak basit bir problemi varsa, değiştirmeden bana tamir olmuş aleti vereceklermiş gibi geldi (inşalah kullanıcı hatası gibi saçma bir şey demezler) ama inşallah yanılırım. Neyse beklemedeyim Salı'ya kadar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 19 Nisan 2008; 10:39:56 >
  • en iyisini yapmış sın dostum . bekliyelim bakalım ne dicekler .
  • quote:

Sabahtan cihazı servise götürdüm. Elektriğe bağladık ve aynı sorunu 4-5 defa orda da yaptı. Sonra herzamanki gibi düzeldi. Sesi sonuna kadar açsanızda problem yapmamaya başladı ki zaten evde de aynı bu şekilde yapıyordu. Pazartesi- Salı gününe kadar inceleme yapacaklarmış ona göre karar vereceklermiş. Bios thresholdları bozulmuştu belki falan dedi. Bende hardware de birşey olmadığı sürece ilk çalıştırmada Software birşey olmasının çok zor olduğunu söyledim. Sonuç olarak cihazın probleminin fabrika hatasımı , kullanıcı hatasımı olduğuna bakacaklar. Bende kullanıcı hatası olamaz daha ilk andan beri yapıyor, ve bağlantıları yanlış yapmadım dedim. Sonuç olarak basit bir problemi varsa, değiştirmeden bana tamir olmuş aleti vereceklermiş gibi geldi (inşalah kullanıcı hatası gibi saçma bir şey demezler) ama inşallah yanılırım. Neyse beklemedeyim Salı'ya kadar...

Kullanıcı hatasından olacak birşeye benzemiyor hoparlör takılı değilken bile aynı sorunu veriyormuş bence cihaz kendinden problemli
    yenisini istemelisin
    2 günlük malın içini açtırma

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.