Şimdi Ara

Onkyo 705 Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
4.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 3 gün önce Onkyo 705'i kurarak Onkyo ailesine katılmış bulunmaktayım. Ancak bir sorunum var. Amfiyi ilk açtığımda sesi çok az açsam bile amfi hemen standby a geçip kapatıyor kendini ve standby ışığı yanıp yanıp sönüyor. Bir sebepten dolayı amfi kendini korumaya geçiriyor ama sebebini anlamış değilim. Daha sonra ise 1 veya 2 sefer sonra normal bir şekilde sesi açabilmekteyim. İşin ilginci ise daha sonra amfiyi kapasam (elektrik fişini bile çektim bazılarında), daha sonra açtığımda problem olmuyor. Sadece uzun süre kullanmadığım zamanlarda (1 gün sonra açtığımda mesela) bu problemi yaşıyorum. Sebebi ne olabilir acaba? Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa ürün mü problemli çözemedim....

Bir de hoparlörlerde "recommended power 10-200 watts with receivers rated from 4 to 8 ohms" yazıyor. Şuan amfinin ayarında 6 ohms'da. Anladığım kadarıyla 6 ve üzeri için 6 seçiyoruz. Peki benim 4 veya 6 seçmem arasında ne değişecek? 4 den 8 'e kadar desteklediği yazıyor hoparlörlerde...

Teşekkürler...

• öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.stantbay a gecmesi nedenleri hoparlörlerin 4 6 yada 8 ise anfiden aynı konumu secip birde öyle deneyin .bende film seyrettiğim zaman ayar yapıyorum . film bitip tekrar actığımda ayarlar silinmiş oluyor.belki ben beceremiyorumdur.hoparlörün kablolarının terminallere bağlarken kablo ucları birbirine değmiş olabilir. kablodaki tek damar da olabilir yada kabloları anfiye bağlarken kablo ucları anfinin gövdesine değmiş olabilir.bildiğiniz gibi anfiye bağladığımız hoıparlör kablolarını yeri birbirine yakın.görerek birdaha bakın oraya.
  • Kablo kısmını defalarca kontrol ettim. Zaten sürekli olmuyor bu olay, sadece uzun süre çalıştırmadığım zaman ilk çalıştırmada oluyor ve sonra 2-3 dk içinde düzeliyor. Amfide 4 ve 6 ohm ayarı var ve hoparlörler için 4 den 8 e kadar amfilerle çalışabilir yazıyor. Hem 4 hem de 6 yı denedim. İkisinde de yaptı bu problemi.
  • anfının govdesıne elektrık akımı ıletecek herhangı bır sey degıyor olabılırmı arkdasım.
  • benim demek istediğim eğer hoparlörünüz 4 ohm sa anfidende 4 ohm seceneğine alın.birde aklıma gelen takdığınız pirizde ikinci topraklama varmı.tekrar bakmanı istediğim anfinin arkasında hoparlörü bağladığın terminalde örneğin front yazan yerde dört bağlantı var buraya kabloları bağlarken sağlı sollu üste bir hoparlörü altın sağ vede soluna bir hoparlörü takman gerekir .peki buna dikkat ettinmi.artı vede eksileride dikkat etmen gerekir. bazı anfilerde kutupları ters takdığında kısa devre yapabiliyor
  • Gövdeye deyen hiçbir şey yok. Sadece kablolar ilgili yerlerine takılı. İşin ilginç yanı sadece belli bir sesten sonra ve sadece ilk çalıştırmada oluyor durum. Elektrikten olsa ses artırınca kapanmaz diye düşünüyorum yada bir süre sonra problem ortadan kalkmaz. Kendimce mantık yürütmeye çalışıyorum ancak tecrübeli olmadığımdan tıkanmış vaziyetteyim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: süper cüp

benim demek istediğim eğer hoparlörünüz 4 ohm sa anfidende 4 ohm seceneğine alın.birde aklıma gelen takdığınız pirizde ikinci topraklama varmı.tekrar bakmanı istediğim anfinin arkasında hoparlörü bağladığın terminalde örneğin front yazan yerde dört bağlantı var buraya kabloları bağlarken sağlı sollu üste bir hoparlörü altın sağ vede soluna bir hoparlörü takman gerekir .peki buna dikkat ettinmi.artı vede eksileride dikkat etmen gerekir. bazı anfilerde kutupları ters takdığında kısa devre yapabiliyor

denedinmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım nedemek istediğinizi ancak hem 4 ohm da hemde 6 ohm a aldığımda bu durum oluştu ( Benim hoparlörler 6 ohm olması lazım ve bende amfide 6 ohm seçili zaten). Üsttekine left hoparlörlerin artı ve eksisini, alttakine ise right hoparlörlerin artı ve eksisini bağladım (Artıya kırmızı uçlu olanı, eksiye ise siyah uçlu olanı). Zaten amfiden hopörler kontrolü yaptığımda sırasıyla doğru hoparlörlerden doğru sesi alıyorum.
  • .yinede hoparlörün 6 ohm olduğundan emin olun derim.bağlantılarla ilgili bir soruna benziyor . belki bir yer dalgınlığınıza gelmiş olabilir.hoparlörleriniz hepsi aynı markamı paket sistemmi değişikmi.( önler 8 ohm arkalar 6 ohm gibi ) hoparlörlerden test de ses alırsın ama kutupların görerek doğru olduğuna emin olmak gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fundarella
    Anladım nedemek istediğinizi ancak hem 4 ohm da hemde 6 ohm a aldığımda bu durum oluştu ( Benim hoparlörler 6 ohm olması lazım ve bende amfide 6 ohm seçili zaten). Üsttekine left hoparlörlerin artı ve eksisini, alttakine ise right hoparlörlerin artı ve eksisini bağladım (Artıya kırmızı uçlu olanı, eksiye ise siyah uçlu olanı). Zaten amfiden hopörler kontrolü yaptığımda sırasıyla doğru hoparlörlerden doğru sesi alıyorum.

Net birşey söylemek zor ancak sanki cihazda sorun var gibi fundarella,
    Nitekim yanlış bağlantı, temas problemi ya da ampli-hoparlör güç farklılıklarından kaynaklanan bir zorlanma olsa AV Receiver'ın "protect" konumuna geçmesi lazım.
    Teknik destek almakta hatta cihaz değişikliğine gitmekte fayda var diye düşünüyorum, benimkisi tahminden öte değil tabi...

• Hoparlör Bose Acoustimass 10 III Series ve internette empedans değeri 6 ohm olarak gözüküyor. Kataloğunda da ""recommended power 10-200 watts with receivers rated from 4 to 8 ohms" yazıyor. Kutupları 3 kere kontrol ettim ve yazdığım gibi artıya kırmızı ucu ve eksiye siyah ucu takmışım :)). Zaten kutuplar yanlış olsa, amfi hep aynı sorunu yaşamaz mı ? Bu sadece uzun süre kullanılmayınca ilk seferde sesi artırınca bu sorunu yaşıyor. Onun dışında sorunu yok. Yada böyle mi denk geliyor daha 3 günlük nede olsa. Şuan sorunsuz 1 saattir çalışıyor mesela. Bu arada bu saatte yardımlarını ve yönlerdirmelerini esirgemediğin için çok teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Nitekim yanlış bağlantı, temas problemi ya da ampli-hoparlör güç farklılıklarından kaynaklanan bir zorlanma olsa AV Receiver'ın "protect" konumuna geçmesi lazım.
    Teknik destek almakta hatta cihaz değişikliğine gitmekte fayda var diye düşünüyorum, benimkisi tahminden öte değil tabi...

Bende bir problem olup olmadığından şüphelendim. Aleti kuralı 3 gün olduğundan acaba bir yerlerde yanlışlık mı var diye birazda bekledim, klavuzunu iyice okudum ama herşey yerler yerinde gözüküyor. Aklımın almadığı nokta ise sadece akşamları ilk çalıştırdığımda oluyor. Ondan sonra aç-kapa problem yok. Sesi nerdeyse sona getir problem yok. Mantıklı bir açıklama getiremedim açıkçası...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Bende bir problem olup olmadığından şüphelendim. Aleti kuralı 3 gün olduğundan acaba bir yerlerde yanlışlık mı var diye birazda bekledim, klavuzunu iyice okudum ama herşey yerler yerinde gözüküyor. Aklımın almadığı nokta ise sadece akşamları ilk çalıştırdığımda oluyor. Ondan sonra aç-kapa problem yok. Sesi nerdeyse sona getir problem yok. Mantıklı bir açıklama getiremedim açıkçası...

tüm bağlantıları söküp aleti çalıştırın bi de bunu deneyin,elektriksel bir problem de olabilir,aldığınız yere sorup bir fikir alın kontrol ettirirsiniz olmazsa.

• Benimde basima geldi harman/kardon hk 970 stereo amfim acildiktan bir kac dakka sonra kendini kapatiyodu,bir yil jbl e80 ile kullandim sorun yoktu b&w cm1 aldim ilk dinlemede kendini kapadi,cm1 dinleyerek almisdim oyuzden ondan suphelenmedim kablomda ar master serisi banana ucluydu baglantilarda problem yoktu bende amfiyi serviise goturdum chipini degistiler problem ortadan kalkti,bence hemen servise baktir,ordaki elamanlardan biri hatali uretim diyodu isin ilginci ordaki testlerdede problem yoktu!
  • Eğer kablolarda bir sıkıntı yoksa ve başka hoparlör takımı ile de aynı sıkıntı devam ediyorsa mutlaka sorunlu bir ünitedir, bence de yetkili servis'e götürmek en sağlıklısı.
  • @fundarella.

Cihazda bir sorun olmadığına eminim.

Anfiye bağladığın Receiver, Dvd Player, Tv, Hop seti. vs.den anfinin şasesine voltaj akıyor!

Cihazı uzun süre kullanmadığın zamanlarda, besleme katında bulunan dev kondansatörlerin içindeki voltaj tamamen boşalır. Bu sebeple cihazı ilk açtığında, eğer cihazın şasesine ona bağlı diğer bir cihazdan 3 volt'un üzerinde bir voltaj akıyorsa, bu sorunu yaşayabilirsin. Sık kullandığın zamanlarda bu sorunu yapmamasının sebebi, anfinin besleme katındaki kondansatörlerin belli bir çalışmadan sonra karşı akım yönünden daha güçlü hale gelmesinden kaynaklanıyor.

Diğer bir sorunda kablolardan herhangi birinin bağlantısında yaşanan durumlardan kaynaklanır. Ama sen özellikle hiç bir yanlış bağlantı yapmadığını ve kabloları doğru bağladığını söylmişsin. Bu durumda benim ilk söylediğim şey geçerli. Ben hala cihazın sorunlu olmadığı konusunda ısrarlıyım.

Şunun da bilinmesinde fayda var. Cihazların çoğu Bilgisayar, Tv, anfi vs. %80'in üzerinde bir oranla ilk açılma esnasında arıza yaparlar ve çoğunluğu bu tip sorunlardan kaynaklanır.

Saygılar...

quote:

Merhaba,

Bende 3 gün önce Onkyo 705'i kurarak Onkyo ailesine katılmış bulunmaktayım. Ancak bir sorunum var. Amfiyi ilk açtığımda sesi çok az açsam bile amfi hemen standby a geçip kapatıyor kendini ve standby ışığı yanıp yanıp sönüyor. Bir sebepten dolayı amfi kendini korumaya geçiriyor ama sebebini anlamış değilim. Daha sonra ise 1 veya 2 sefer sonra normal bir şekilde sesi açabilmekteyim. İşin ilginci ise daha sonra amfiyi kapasam (elektrik fişini bile çektim bazılarında), daha sonra açtığımda problem olmuyor. Sadece uzun süre kullanmadığım zamanlarda (1 gün sonra açtığımda mesela) bu problemi yaşıyorum. Sebebi ne olabilir acaba? Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum yoksa ürün mü problemli çözemedim....

Bir de hoparlörlerde "recommended power 10-200 watts with receivers rated from 4 to 8 ohms" yazıyor. Şuan amfinin ayarında 6 ohms'da. Anladığım kadarıyla 6 ve üzeri için 6 seçiyoruz. Peki benim 4 veya 6 seçmem arasında ne değişecek? 4 den 8 'e kadar desteklediği yazıyor hoparlörlerde...

Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 16 Nisan 2008; 12:57:20 >

• Kabloları defalarca kontrol ettim. Eğer yanlış anlamadıysam ki hem hoparlörlerin hem de amfinin kılavuzununda kontrol ettim, hata gözükmüyor. Akşam kabloları çekip sadece elektriğe bağlayıp açmayı düşünüyorum. Eğer problem olmazsa , kabloları tektek takıp her kablodan sonra tekrar deneyeceğim. Bakalım ozaman belli olacak. Eğer hiçbir şey bağlı değilkende olursa, priz değiştirecem yine de olmazsa artık serivs yolu gözükecek. İnşalah halledilebilir bir şeydir.

Hoparlör Bose Acoustimass 10 III Series , umarım uyum sorunu falan değildir. Kağıt üstünde çok uyumlu duruyorlar...
  • teknika arkadaşımın dediği doğru. ben cihazları üst üste koyduğumda her cihazın pilastik olan ayaklarına kece yada kaymasını engelleyen yapışkanlar koyup cihazların birbirleriyle temasını engelliyorum.
  • Cihazın altı ve üstü boş. Sehpanın üstünde duruyor. Sabah çıkmadan tüm kabloları çıkarıp gittim. Akşam eve geldim ve yine aynı durum. Voltajı akıtacak ekipmanda yok. Servisi ise hoparlörler uyumsuzdur diyip durdu. Hoparlörsüz denedim . Hoparlörsüz ve kaynaksız bir şekilde, sesi %75 e gelince yine kapadı kendini. Sonra sadece cd player bağladım ve müzik açtım (hoparlör yine yok), bu sefer %37 de kapadı kendini. Bakalım her türlü varyasyonu deniyorum. Bence cihaz bozuk ama servis bozuk değildir diyip duruyor :)).
  • sen en iyisi kucakla götür onu dostum. zaten bozuk dilse bile nerden niye öyle yaptığını bulur servis. sende bari kafayı yenekten kurtulursun evde .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.