Şimdi Ara

onkyo hts-5205 yardım lütfen !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Cumartesi günü onkyo hts5205 model bir sinema sistemi satın aldım. Ürünün türkçe kullanma klavuzu olmadığı için biraz sıkıntı yaşıyorum. Birkaç sorum olacak yardımlarınızı bekliyorum.

1-En önemli sorunum şu cihaza ps3, western digital media oynatıcı, digiturk hd ve 1 normal uydu alıcı bağlamak istiyorum. Bunları bağladıktan sonra hangi cihazı açarsam onun sesinin gelmesini istiyorum. Ps3 oynarken tv ye geçtiğimde ps3 ün sesi kapansın tv nin sesi açılsın istiyorum ama bunu henüz yapamadım, kumandadan cihazları bağladığım yeri tıklayınca ancak ses ayrışıyor ? Bu bağlantıyı yaparken video sinyallerinide anfiye vermem gerek ama neyi nereye takıcam pek anlamadım. Bana biri ekteki resimlere bakarak isimleri ile detaylı olarak bilgi verirse çok memnun olacam.Ekte cihazın resimlerini yolladım bi el atında çözelim şu problemi. Birde bu ürün hakkında yorumlar nelerdir bi hevesle bi anda baktımki cihaz elimde almışım fiyat uygunmu ne dir hiç bakmadım. Basiretim bağlandı yani 999 tl - 30 tl hediye çeki verdiler 969 tl ye aldım aleti. Sizce uygunmu ? Ya hepsini geçtim ben yukarıdaki sorunu çözebilecekmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan545 -- 3 Ağustos 2009; 16:52:08 >

• anladığım kadarı ile sorunuz şu? bütün cihazlarımı bağladım ve hepsi çalışır durmda olsun ancak tv den av hangisini seçersem avr de o kanala geçsin heralde doğru anlamışım

şimdi; "p3 ü hd olarak bağladınız" "wd hd bağladınız" "dıgıturk hd bağladınız" "normal uyduyuda analog olarak bağladınız" bu şekilde bağladıysanız sorun yok ama sizin istediğiniz şey "hdmı cec" protokolü hd bağlanan cihazlar tek kumanda ile idare edilebilsin ve birbirlerini otamatik tanısınlar diye bir özellik ancak;

bu özellik her cihazda olmuyor tv de olması lazım p3 te varmı bilmiyorum wd yok bildiğim kadarı ile dıgıturk hd ondada yok yanılmıyorsam o nedenle tv den tüm cihazlarınızı yönetemezsiniz ancak şöle yapabilirsiniz hd terminalinden bağladığınız cihazlarınızı avr nin hd out çıkışından tv ye verirsiniz avr den hangi cihazı seçerseniz görüntüde sesde ona göre değişir örn "avr nin hdmı 1 girişine p3 bağladınız hdmı 2 girişinede wd avr nin kumandasından hd 1 bastığınızda tv de p3 gözükür ve avr dende sesi gelir hd 2 bastığınızdada wd gelir ekrana seside avr den

• usta eline sağlık yazdığın için benimde yapmak istediğim buydu. Hdmi out tan tv ye bağlayınca işim halledildi. Teşekkürler.
  • hakan kardeşim bende bu cihazın aynısı var mediamakrtaki son ürünü aldım. iyi fiyata almışssın.
    cihaz gerçekten iyi bir cihaz. daha iyileri tabiki var ama onlarda onkyonun modelleri tabiki :)
    ama almış olduğun cihaz sony, lg samsung gibi uyduruk cihazlarla aynı fiyatta olan modellerle karşılaştırma dahi yapılamaz. Vermiş olduğu ses kalitesi bu fiyata bu seviye için mükemmel.
    Ben Samsung 40a756 tv + teledünya hd + wd tv player + onkyo hts5205 birlikte kullanıyorum çok memnunum yazdığım konfigurasyondaki tüm bileşenleri de tavsiye ederim.
    Soruna gelecek olursa arkadaş cevap vermiş hdm in ve hdmi out ile sorunu halledebilirsin. avr ne tüm girişler cihazları bağlayıp. Görüntü kaynağına tek bir hdmi ile tüm cihazları ortak kullanıma açarsın. Ama artık günümüzdeki lcd lerde çoğul hdmi girişi olduğu için bu çokta önemli değil. Fakat Avr den 1080 p upscale özelliği olursa daha düşük kaynaklı yayınlarıda avr den geçirerek upscale yapabilirsin.
    Fakat bu bizim avr de yok. Through pass özelliği var yani ne gelirse o gider :)
    Sana iki ipucu audseyy yi mutlaka kullan ses kalibrasyonunu otomatik olarak yapacaktır.
    birde gece film izlerken late night show modu var onu aktif hale getirerek gece de daha kısık sesle ve keyifle film izleyebilirsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.