Şimdi Ara

Onkyo ve kolonlar hakkinda???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumdaki onlarca yaziyi okudum, gercekten cok faydali bilgiler edindim. Hepinize tesekkur ederim. Simdi bir sinema sistemi almam gerekiyor. Ozetle;

Kullanilacak mekan 80 m2, dinledigim ses dogal sesler olmali, bangir bangir bir muzik dinlemeyecegim, dusuk ses seviyelerinde guzel ses duymak istiyorum, fiyat olarak cok cok ust segment bir urun olmamali, amfi+kolon uyumu cok iyi olmali... Odada ps3 ve full hd lcd televizyon var. Yorumlariniza dayanarak amfi de vardigim sonuc

Amfide;

Onkyo 875, 805 veya 705... 875 cok ust model olacagini dusunuyorum. O yuzden 805 ve 705 uygun olacagini dusunuyorum. Aralarinda cok mu fark var??

Peki sizce 1080p upscaling cok gerekli mi? Yoksa tasarruf yapip 605 mi almaliyim? Muzik dinlemek de benim icin onemli oldugu icin 605 cok mu alt bir model olur?

Peki asagidaki kolonlar uygun mu?

Kolonda;

Front
    WHARFEDALE 2xDiamond 9.6
    Rear
    WHARFEDALE 2xDiamond 9.DFS
    Centre
    WHARFEDALE 1xDiamond 9.CM
    Subwoofer
    WHARFEDALE SW 250

Dvd Playerda;

Takim olmasi acisindan Onkyonun bir modeli olmali? Sizce hangisi olabilir ? (Takim takintisi var da :)

Biliyorum cok uzun ve derin bir mevzuu... Ama aylardir sonunda sonuca bu kadar yakinim.. Yardimlar icin cok tesekkurler simdiden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorcun34 -- 9 Nisan 2008; 21:46:43 >

• 80m2için değil 875, 905 alınmalı.. Kolon konusunda da illa Wharfedale olacaksa Evo 2 olmalı..
  • 805-875-905 arasındaki ses farkı çok az. LCD'n olduğu için söylüyorum Reon işine yarayacaktır bu yüzden 875'e yönelmen daha mantıklı. 905'ın 875'e göre artısı ethernet ve media streaming kabiliyeti ve daha fazla bağlantı seçeneği.

9CM bende var ben 9CS'yi daha çok tavsiye ediyorum.
  • Arkadaslar yardimlar icin cok tesekkur ederim... Bilgiler cok yardimci oldu. Bir haftadir forumda yuzlerce belkide binlerce sayfa yazi okudum. Okudum, bilgilendim, bilgilendikce kafam karisti. Kafam karistikca canim sıkıldı...

Definitive, Jbl, B&W, Wharfedale, Jamo, Kef , Dali, vs vs vs...

Onkyo, Yamaha, Denon, Marantz, vs vs vs...

Anladigim kadari ile Yamaha 661 ve Whafedale 9 series kombinasyonu basarili... Peki Onkyo 705 ve 805 ile hangi kombinasyon olur ???

Daha once Etilerde bir showroomda iki B&W ve bir jbl sub dan olusan bir kombinasyon dinlemistim. Ses cok ama cok hosuma gitmisti. Bu tabii ki dinlenilen muzik turune ortama kisiye gore degisken bir durum... Ama ayni lezzeti Yamaha ve Wharfedale da bulamadim sanki. Sahip olan arkadaslari bir tartismaya suruklemek istemem. Bu kesinlikle kisisel bir zevk ve tat..

Forumda cok deneyimli uyeler var. Zahmet olacak ama, yukaridaki dort amfi ile en uygun kolon kombinasyonlarini yazabilir misiniz?? Dedigim gibi kisiden kisiye gore degisir ama asagi yukari bazi seylerde belirlidir diye dusunuyorum... Hem benim gibi kafasi karisik uyelere bir ozet niteliginde olacaktir..

Simdiden tesekkurler...

• Tekrardan merhaba,

İki haftadir suregelen arastirmalarim sonucunda hoparlorlere karar vermis gibiyim...

Bu surecte bir suru kombinasyon dinleme firsatim oldu. Ama hep konustugumuz gibi bu kisisel bir zevk ve hepimize gore degisiyor. Bu yuzden kimsenin kurulumunu yermek gibi bir niyetim yok :) Bu markalardaki butun calisan arkadaslar inanilmaz yardimci oldular. Buradan hepsine cok tesekkur ediyorum.

Ozetle,

*Yamaha RXV 661, Yamaha Dvd S 661 ve Wharfedale 9 Serileri

*Marantz SR 7001-8001, Marantz DV 7001, DV 3002 ve Focal 700-800 Serileri

*Onkyo TXSR 805-Cambridge Audio 640R, Cambridge Audio 540D, Jamo C800-S600 Series

*Rotel 1057, Rotel Dvd Player (modeli bilemedim), B&W 600-700 Series

*Irili ufakli 4-5 adet daha sistem

Butun kombinasyonlar bakis acilarina gore basarili buldugumu soyleyebilirim. Kiminde fiyat performans on planda, kiminde sinema, kiminde amfi, kiminde hoparlör... Ornegin Tannoy marka hoparlörler fiyata gore oldukca basarili. Veya Deftech lerin cinema modelleri kisitli alani olan arkadaslar icin makul bir secim olabilir. Degisiyor da degisiyor...

Diger markalar hic uzerine alinmasin. Hepsi cok basarili urunler.. Sonuca dogru gelirsem, bunlarin icinden kisisel olarak benim en cok begendigim B&W 703 oldu. Muzigi ile, beklentilerim ile, tasarimi ile beni etkiledi, ve oylece ortada birakti. Hatta ruyalarima bile girdi diyebilirim. Tabii ki fiyat olarak oldukca yukarida kalan bir urun... Ayrica Rotel Amfinin de ucuz oldugu soylenemez...

Bende tarz degistirip ayirdigim toplam butceyi, sisteme once stereo olarak baslayip, zaman icinde digerlerini tamamlayarak harcamaya karar verdim. Artik o ne zaman olur bilinmez :) Amma burada cok onemli bir sorun ile karsi karsiyayim...

Hangi anfiyi almaliyim ki iyi bir performans elde etmeliyim?? Dedigim gibi butceyi de yedik. (Nihai amac 5.1/7.1 e ulasabilmek)

Nad, Cambridge Audio, Onkyo, Rotel veya Roksan Kandy vs vs... (varda var)

Yeni nesil formatlarda kafa karistiriyor. Ozellikle bazi modellerde 1.3 hdmi da konulmamis. Ne gerek var da denebilir ama bu aletleri kolay degistirmiyoruz ve baslangicta en azindan guncel bir sey olsun isteriz diye dusunuyorum.

Hem deneyimim aktarmak hemde sizlerden bilgi alabilmek icin butun yukaridakileri yazdim. Bu forumda devam eden B&W 700 konusu ile ayni noktaya gidiyor olabilirim. Oradaki cevaplari da takip ediyorum..

İki haftadir kafam karmakarisik oldu. Ne zor seymis bu is :)

Tesekkurler...

• bw 703 e ne kadar fiyat istiyolar ?
  • zor hakkatten bu konu arkadaşım . 80 m2 zor bir alan . fakat dinleyeceğin mesafede önemli . frontlara ne kadar uzakta oturacaksın ? rear lara ne kadar uzakta oturacaksın ? . bunların hesaplarını da yazmalısın bence bize . yaz ki hayali bir sistem yaratalım kafamızda .

haklısın kulak referansı değişip gelişiyor insanın . misal 10 nisanda ki yazında 703 leri beğenmemişsin . ama şimdi rüyalarına giriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • B&W 703 lere liste fiati 4602 dolar verdiler.

Alan 80 m2 acik alan ama mobilyalar ile dort bolumden olusuyor. 5x5 m2 lik bir alanda kuracagim.

Sesi hosuma gitti ama amfi ve cdp de cok onemli. O yuzden tavsiyelere acigim

Gercekten cok zor. Bir iki hafta daha beklersem yine degisir hersey :)
  • seçenek bol karışık iş vesselam.hangisi aldırsak mı alsak mı bilmem.2+2 yi toplamak kadar basit ama iyi tarama yapmak lazım.hafta sonu 2 matkaptan birini seçene kadar 15dk düşündüm nihai karar süperdi. mumkun mertebe gidin inceleyin.çözün merak etmeyin kulaklarınız, vücudunuz tabiatıyla beyninizde yanıltmaz sizi.istediğinizi bildikten sonra. inşallah.bu topic kafadan 2 saatlik işi var.
    fakat şunu belirteyim wharfedale diamond 9.6 ve onkyo 805 ile iyi başlangıç olur. Evo serisi ile daha da iyi olur.ama aklınızda olsun hiç bir avr ile müzik dinlenmez. o kadar paraya b&w dm703 alıp sonra avr ye bağlamak mantıklı değil hem de hiç.ötesinde 703 seçici bir kolon çok guzeldir ama eğer istediğim ses bu değil deyip hem sevdiğim muziği şöyle daha başarılı sesle dinlemek istiyorum derseniz; 703 amfi seçer, yer seçer ver Allah uğraşırsınız; kaldı ki stereo amfi performansıda avr den almaya kalkışırsak...
    onun yerine pre-power surround-stereo başarılı sistem alınmalı derim önemle.ben de vakt-i zamanında fazla para yoktu ki piyasayla dalga geçeyim.
    topikte şunu farkettim stereo mu surround mu istediği pek belli değil.

• Mesaji okurken keyif aldim. Matkap ornegi cok iyi.. Bende gecen hafta pasabahceden cay bardagi alirken hepsini yanyana dizdim yarim saat hangisini alayim diye inceledim.. Sonunda verdim bir karar tabii :)

Ses sistemi alirken halim nasildir siz dusunun artik :)

En bastan beri nihai hedef surround sisteme ulasmak.. Ama b&w da rakamlari alt alta koyunca inanilmaz sonuclar cikiyor. O yuzden parca parca baslamak zaman icinde tamamlamak istedim. Bu amfileri bir kere alincada sonra ikinci elde satmak ile ugrasmak da zor. En azindan ben beceremiyorum. Deger kaybedecek birs suru alici ile konusmak vs vs.

O yuzden sonucta surrounda gidecegime gore baslangicta guzel bir amfi ile tamamlamak lazim ki 703 leri hissedebileyim..

Bende o konuda yardim rica ediyorum..

Bu arada neden mi 703?? Dinledim ve atesi dustu icime bir kere :)
  • 703 güzel kolondur.en nihayetinde beğendiyseniz sorun yoktur.ben de beğenirim isterse yer seçsin sevdiğim müziği dinliyorum ya yeter.ama yine doğru akustik, dinleti yapmak lazım. pahalı onun yerine B&W dm683 önersem? bizim buralarda yok.dinleme şansı bulırsanız, fiyatı, şusu busu paylaşırsak daha da yararlı olur. mu?acaba
  • üstadım 2000 usd çifti 683 ün .

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

703 güzel kolondur.en nihayetinde beğendiyseniz sorun yoktur.ben de beğenirim isterse yer seçsin sevdiğim müziği dinliyorum ya yeter.ama yine doğru akustik, dinleti yapmak lazım. pahalı onun yerine B&W dm683 önersem? bizim buralarda yok.dinleme şansı bulırsanız, fiyatı, şusu busu paylaşırsak daha da yararlı olur. mu?acaba
  • çok fazla en fazla 1500$ olmalı dermişim ama woofer çaplarını daraltmaları hoşuma gitmedi.bu konuda dm603 ün başarısını etken sayıyorum.gerçi daha iyi bile olmuştur bilinmez, bilemem ama dm604, dm603 ve dm703 den böyle bir katır çıkması incelemeye değer. Sevgili Hakan bu kolonları incelemeni isterim.
  • bunlar liste fiyatları .iskonto olur elbet .
    zevkle üstadım .incelerim elbette, liste kabarık ... lakin zamanda bol
  • Tesekkurler. Zaten bu is 68X serisini takim yapmak istememle basladi. Aslinda ondan da once olaya wharfedaleler ile baslamistim. Yuze yuze buraya geldi olay :)

683 frontun liste fiyati 2011 dolar.. Burada fiyat soylemek dogru mu bilmiyorum. Umarim admin kizmaz ;)

Ben 703 ve 683 ikisinide ayni amfi ile dinledim. Aralarinda benim icin fark vardi. Ama 60x serileri daha yeni olduklari icin burn suresini daha doldurmamis olabilir. Bunu sizler benden daha iyi bilirsiniz.

Mart ayinda what hifi dergisinde onkyo 805 ve 68x serilerini bir arada tutan bir test var. Cok iyi puanlar almis. Tabii goreceli bir kavram :)

Sunu soyleyebilirim. Belki fiyatlari yuksek olabilir. O na birsey diyemem ama 68x serilerine de bir goz atilmali derim. Tartisma degil ama tavsiye mahiyetinde :)

Su anda yoldayim. Arzu eden olursa aksam linkini gonderebilirim...
  • peki abi sen 683 önerdik sana ama biliyorsun anladığım.sevmedin mi? özelliklere bakınca bazı ön fikirler oluşuyor aklımda; ötesinde dm703 daha çok sevdin anlaşılan? başka marka model dinlesek dinlesen...ki avr ile kullanılacak tekrar hatırlatayım.mumkun mertebe tecrübe..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Nisan 2008; 15:16:29 >
  • Asagidaki sistemlerin hepsini dinledim. Onerebileceginiz baska bir sistem daha var mi bilmiyorum? Ama kulak bir kere sevdigi, bekledigi sesi duyunca ondan vazgecmesi zor gorunuyor. Birde bu is bekledikce uzerimdeki baski da artmaya basliyor...

hakansolak arkadasimin incelemesi sonucu guzel bir avr cikarir diye dusunuyorum :)) Dedigim gibi neticede surrounda yonlenecegim.

Asil butce olsa da hem stereo hem surround amfileri ayri ayri alabilsek :(

Peki bu 703 leri ile nad hakkinda ne dusunursunuz??

*Yamaha RXV 661, Yamaha Dvd S 661 ve Wharfedale 9 Serileri

*Marantz SR 7001-8001, Marantz DV 7001, DV 3002 ve Focal 700-800 Serileri

*Onkyo TXSR 805-Cambridge Audio 640R, Cambridge Audio 540D, Jamo C800-S600 Series

*Rotel 1057, Rotel Dvd Player (modeli bilemedim), B&W 600-700 Series

*Irili ufakli 4-5 adet daha sistem
  • he he he
    ben ilk avr olarak sony almıştım ,3 tane pıoneer,(bunların model nolarını unuttum )en son denon 3805 almıştım. onu satıp onkyo 875 e terfi ettim
    başkada cihaz kullanmadım .
    ama çok dinletim .baya pahalı avr ler dinledim kurcaladım .bilgim bu kadar .
    cantan,zapatero ,daneel olmasa daha da zorlanırdım karar vermekte ,ama gene 875 alırdım sanırım .ama onlar dinlemeden alacak kadar yüreklendirdiler beni çünkü anlıyolar karşısın daki insanı konuşmadanda olsa .

neden kendinde 875 alırdın ? dersen . ses rengi belliydi .denon ,ile aynı tınılar .hafıf daha dolgun ve daha güçlü.bir de agırlık var elbet .ve rakibi olan yamaha 1800 ün (benım için öyleydi ) sert bir cihaz olması idi ayırmamın sebebi . müzikte zorlanırım diye düşündüm kendimce .

aslında kolay belirli bir fiyatın üzerine çıkıldımı çoğu marka aynı gibi . ama denon,onkyo ve yamaha bu işte almış yürümüş bu kesin .
    ben avr işini hallettim .bu yaz kolonları da tespit ederim . sonrasında ileriye doğru power pre bir cihazla pekiştirir hem sinemada hemde müzikte aynı kolonları kullanırım en az 7 sene.

bende senın gıbı yapıcam . sınema ,müzik ayırıcam .fakat zamanla. hepsini bir alamayız tabiki .
    ama aldığımız kolonları çok iyi seçmeliyiz ki kritik nokta burası , sinemada doğal,tane tane ,dengeli,kaliteli bir şey almalıyız kısaca .
    gece saat 11 de sese fazla yüklenmedende tüm hakimiyeti hissetmeli,tam kulak doyumuna ulaşmalıyız ...dimi ?

müzik içinse zaten ne aradığımızı ayrı ayrı da olsa biliyoruz.fazla söze gerek yok o konuda .

evet .... plan bu şekilde işlemeli bence

703 konusunda bence gidip dinlemeli ve satan kimseler ile baya bir konuşmalı ,farklı farklı 3 4 tane cihazla dinlenmeli .
    çünkü baya bir ciddi iş 703 dedinmi .

• yani ne diyeyim??? tam duygularima tercuman olmussun... okurken sanki bunlari ben yaziyormusum gibi hissettim... tum yazdiklarina aynen katiliyorum.

ben cok zorlaniyorum, ayirdigim butce ile bir karar vermek, ve bu kararin en dogrusu olmasini saglamak... Zor... Bir de o kadar cok parametre var ki :) yani daha once ornek verdigim pasabahce bardak gibi degil...

Zaten bende bu islere hic baslamadan, hatta daha onkyo 605 serisi ortada yokken onkyo almayi dusunuyordum. Ama sonra hersey degisti...

Bu aksam itibari ile

B&W 683 front
    B&W 684 rear (685 de olabilir ama ayaklar ile neredeyse kule parasina geliyor)
    HTM 62 veya HTM61
    AS 610 veya AS610XP ve Onkyo 805 den olusan sistemi kafamin bir kosesine aldim.

875 yerine 805 olmasinin sebebi bir sekilde tasarruf edip, hayalimizdeki stereo amfiyi alabilmek..

Tabi whathifi (duzeltme : hometheatermag) de okudugum test de etkili oldu. Her zaman soyledigim, tabii ki testi yapan kisi ile benim kulak zevkim farklidir. Ben bu amfi ile bu kombinasyonu dinlemedim, ama dinleyebilmem icin ya amfiyi ya da B&W lardan birini satin almam gerekiyor. Veya satin almis birinin buraya yorumlarini yazmasi gerekiyor.

Okudugum ozelliklere dayanarak iki markanin birbirini dengeleyebilecegini dusunuyorum. Gerci japon ve ingiliz bir kombinasyon olacak. Burada diger bir sıkıntı da ayarlari yapma bolumunde karsima cikabilir. Destek anlaminda ayarlara yardimci olabilir misiniz??? Tabii bu sisteme karar verirsem?? Hala 703 baskin :))

Peki yabanci bir forumda okuduguma gore onkyo 875 deki ısınma asiri mi? yoksa bir abarti mi?

Inanin cok fazla vakit aliyorum ve bu yuzden mahcubum. Ama en azindan bunlari daha sonra okuyan birileri ne gibi sureclerden geciliyor, bir sekilde yol yordam olur diye dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorcun34 -- 21 Nisan 2008; 22:12:04 >

• elbette dostum . sadece sorman yeterli ,herkez seve seve yardımcı olacaktır ayarlar konusun da.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.