Şimdi Ara

Online Apple Store'un ülkemizdeki açılışına günler kaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
6
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Ucuz olacak diye umut bağlamayın derim

Apple store fiyatlarından hesaplarsak 16 gb 5s Fransa'da 699 Euro , İngiltere ' de 549 Pound . İki ülke ortalamasını 1800 lira olarak alalım .

Yukardaki iki ülkedede vergi oranı %19 . Bizde ise %18 kdv , %25 Ötv var . Biz bu 1800 Tl 'nin üzerine %25 ötv ' mizi koyalım . (1800 Tl ' de %19 lik fark ekli zaten)

Fiyat tam olarak 2230 Tl çıkmaktadır . Kimse hayale kapılmasın .

Eğer 5s'e 100 dolarlık zam gelmeseydi 1950-2000Tl civarı olacaktı ... Ödediğimiz paranın %43' ü devlete vergi , bunu unutmayın . O 100 dolarlık zam bize vergilerle tam 143 dolar olarak yansıyor!!! Bu sebeple Abd'de 100 dolar olan 16 gb 32 gb farkı , bizde 300 TL ...

Not: Apple'ın Abd sitesindeki fiyatları vergisiz fiyatlardır !!

Bu hesaplamayı baz almayın. Cihazlar Ülkemize 650$ şeklinde yollanmayacak. Çinden fabrikanın maliyeti üzerinden yollanıp hesaplanacak. Abdullah Gül Apple'i ziyaret ettiğinde illa birşeyler oluşmuştur. Eğer Apple Turkcell ile aynı fiyatla satarsa, yıllarca Turkcell'e boşuna kazıkçı demiş oluruz. Kazıköı olduklarına göre Apple fiyatları daha aşağı olacak. Dediğim gibi, herşey açılınca netleşecek.

650 Dolarda o hesap zaten. Üzerinde hiç bir vergi yok. Çin'den Amerika'ya lojistik masraf ve Apple'ın karı var üzerinde. Yani Apple'ın kendi belirlediği fiyat. Bizim ülkemize 650 Dolardan girdiği taktirde %18+%25 vergiler eklenecek. Düşük fiyattan beklemek hata bana göre. Eğer sizin dediğiniz gibi olursa, en düşük giriş fiyatı 950-1000 dolar arasında olacaktır. Bu da kurdan dolayı 2000 lira gibi bir paraya denk geliyor. Öteki Türlüde 200 lira daha pahalı olacak.

Hiçbir vergi olmaz olur mu? Apple sattığı her ürünün vergisini Amerika devletine ödüyor o 650$ içinden. Bizdeki kdv oradaki VAT bunun içine katılmıyor. Nasıl Türkiyede 1000 liraya mal satınca 1000+ %18 kdv fatura kesiliyor ve devlete 1000 tl üzerinden %20 vergi ödeniyor, orada da aynı. Emin olun, orada vergiler daha fazla. Matematik de ekonomik veriler de yanlış maalesef

myfranco, 650 dolar fiyatına vergi dahil değil, bulunan eyalete göre vergi sonradan ekleniyor.

İşte demek istediğim o, o sonradan eklenen vergi değil sadece kdv. Onlarda VAT yani value added tax. Her eşyanın vergisi satılan malın içinde. Hal öyle olsaydı, Boston'da vergi diye birşey olmazdı. Karıştırıyorsunuz vergi ile kdv'yi.

O konuda haklisin. Biz son kullanicilar icin kdv den sonrasi zaten onemsiz oluyor. O yuzden insanlarin kafayi karistirmamak icin her konuda 650+ vergi diyoruz. Kdv yi zor anlattik, birde kdv ile vergi ayrimina girmeyelim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Ucuz olacak diye umut bağlamayın derim

Apple store fiyatlarından hesaplarsak 16 gb 5s Fransa'da 699 Euro , İngiltere ' de 549 Pound . İki ülke ortalamasını 1800 lira olarak alalım .

Yukardaki iki ülkedede vergi oranı %19 . Bizde ise %18 kdv , %25 Ötv var . Biz bu 1800 Tl 'nin üzerine %25 ötv ' mizi koyalım . (1800 Tl ' de %19 lik fark ekli zaten)

Fiyat tam olarak 2230 Tl çıkmaktadır . Kimse hayale kapılmasın .

Eğer 5s'e 100 dolarlık zam gelmeseydi 1950-2000Tl civarı olacaktı ... Ödediğimiz paranın %43' ü devlete vergi , bunu unutmayın . O 100 dolarlık zam bize vergilerle tam 143 dolar olarak yansıyor!!! Bu sebeple Abd'de 100 dolar olan 16 gb 32 gb farkı , bizde 300 TL ...

Not: Apple'ın Abd sitesindeki fiyatları vergisiz fiyatlardır !!

Bu hesaplamayı baz almayın. Cihazlar Ülkemize 650$ şeklinde yollanmayacak. Çinden fabrikanın maliyeti üzerinden yollanıp hesaplanacak. Abdullah Gül Apple'i ziyaret ettiğinde illa birşeyler oluşmuştur. Eğer Apple Turkcell ile aynı fiyatla satarsa, yıllarca Turkcell'e boşuna kazıkçı demiş oluruz. Kazıköı olduklarına göre Apple fiyatları daha aşağı olacak. Dediğim gibi, herşey açılınca netleşecek.

650 Dolarda o hesap zaten. Üzerinde hiç bir vergi yok. Çin'den Amerika'ya lojistik masraf ve Apple'ın karı var üzerinde. Yani Apple'ın kendi belirlediği fiyat. Bizim ülkemize 650 Dolardan girdiği taktirde %18+%25 vergiler eklenecek. Düşük fiyattan beklemek hata bana göre. Eğer sizin dediğiniz gibi olursa, en düşük giriş fiyatı 950-1000 dolar arasında olacaktır. Bu da kurdan dolayı 2000 lira gibi bir paraya denk geliyor. Öteki Türlüde 200 lira daha pahalı olacak.

Hiçbir vergi olmaz olur mu? Apple sattığı her ürünün vergisini Amerika devletine ödüyor o 650$ içinden. Bizdeki kdv oradaki VAT bunun içine katılmıyor. Nasıl Türkiyede 1000 liraya mal satınca 1000+ %18 kdv fatura kesiliyor ve devlete 1000 tl üzerinden %20 vergi ödeniyor, orada da aynı. Emin olun, orada vergiler daha fazla. Matematik de ekonomik veriler de yanlış maalesef

Vergi o VAT yani KDV, ayrı ekleniyor. O parada devlete gidiyor. Bizde de o hesap. 1000 lira + kdv bir ürün satılırken 1180 lira oluyor. Onun 180 lirası vergi oluyor. Peki o 1000 liranın içinden ödenen ekstra bir vergi mi söz konusunu? Telefonlar ve ÖTV eklenen diğer ürünler için bahsetmiyorum yani ÖTV hariç ekstra bir vergi mi söz konusu.?

Ticaret yapmadığınız belli, hor görmek için söylemiyorum, yapanlar bilir. Siz Ahmetten malı 800 liraya alırsınız ama o mal aslında 650 lira + vergidir(yaklaşık söylüyorum, hesap makinesini açmadım) Fatura keserken 800 lira + kdv diye malı keser, siz 1000+kdv'ye kesersiniz. O yüzden stok hesabı yapmak zorunludur. Siz vergi öderken aldığınız malın zaten vergisini ödediğinizden aradaki farkın vergisini verirsiniz. Kdv'yi direk devlete vermezsiniz, harcamalarınız, benzin, yemek vs.. bunlar düşülür ve kalandan ödenir. Ticaret yapanlar zaten ne demek istediğimi anlarlar.

Anladım biraz karışık ve çok hesap kitap isteyen şeyler. Apple'ın gerçek maliyetlerini,lojistik masraflarını ve kar oranlarını bilmeden pek doğru bir hesap yöntemi olmayacak anlaşılan. Gerçi 22 Ekimde cihazların tanıtılmasından sonra Store açılır, ama ancak satışa 1 Kasımda çıkacağı için o zaman görürüz fiyatları. Ve hani artık Apple Store açıldığı için kimse daha üstü fiyata satamayacaktır. Altı fiyatada satılmasını engelleyecek bir fiyata çıkarabilir Apple. Beklemek tek çare gibi gözüküyor.

• multiTYRT kullanıcısına yanıt
    i care

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nedense sanki 22 ekimde telefonu sipariş edemeyecekmişiz gibi geliyor. yazılanların tamamını okudum. ancak operatörler ile apple arasında çok uçuk fiyat farkları olacağını sanmıyorum. umarım yanılırım çünkü bende 5s altın rengi bekleyenlerdenim. bu saatten sonra ne pasaport ne de başka birşey ile uğraşmak istemiyorum. umarım 22 ekimde telefonlar sipariş edilebilir olur.
  • trojannn kullanıcısına yanıt
    22 ekimde buyuk ihtimal onsiparisi acarlar kasimdada dagitima baslarlar gibime geliyor.
  • Ödediğimiz paranın neredeyse yarısı vergi adı altında ceplerimizden çalınıyor. Eskiden vergi vermek kutsaldır denirdi ama artık bu milleti düdüklemek oldu. Hangi hakla bu kadar çok vergi alıyorlar. Bu resmen soygun başkada birşey değil. Apple store çok farketmeyecek fiyatlar konusunda bu sebepten.

• Benim için fiyattan ziyade önemli olan bundan sonran hiçkimseden yeni iphone lar Aralık ayında operatörlerde kelimesini birdaha asla duymacak olmam

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

İşte beklediğim en güzel haber Who cares Apple Store?

Me.

Çünkü bizimkiler online işlemlere hala güvenmiyorlar yıl olmuş 2013.
  • Fiyatlar düşsün,başka ihsan istemez

• quote:

Orijinalden alıntı: Drug Free

quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

İşte beklediğim en güzel haber Who cares Apple Store?

Me.

Çünkü bizimkiler online işlemlere hala güvenmiyorlar yıl olmuş 2013.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

Bu haberden sonra Zorlu da ki store açılmasada olur

"zorlu'daki store açılmasa da". bravo çok güzel her şeyin tersini tutturmuşsun :)

• 22 ekimde sipariş alıcaklarmı?

• Sonunda
  • hic ios kullanmadim ama merak etmeye basladim note 2 den sonra zorluk cekermiyim

• 22 Ekim'de siparişi verebileceksek teslimat durumu nasıl olacak acaba ?

• çok güzel bir haber bu

• Vay be sonunda bu haberi de forumda gördük

• quote:

Orijinalden alıntı: nilayveren

hic ios kullanmadim ama merak etmeye basladim note 2 den sonra zorluk cekermiyim

note 2 den sonra seni ipad keser iphone değil. her yiğidin harcı değil not2 taşımak, cebime sokamıyordum ben onu =)
  • Açılıp açılmaması çok önemli değil, önemli olan fiyat dengesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

Vatan bilgisayar hatlı iPad fiyatlarını Almanya fiyatlarına bölersek 2,70 gibi bir oran çıkıyor.
    iPad 4 16 hatlı 1680 TL 629 € oran 2,67
    iPad 4 32 hatlı 1975 TL 729 € oran 2,70
    iPad mini 16 hatlı 1169 TL 459 € oran 2,54
    iPad mini 32 hatlı 1498 TL 559 € oran 2,67

Almanya iPhone 5s fiyatı 699 Euro. Bunu 2.7 ile çarparsak tr fiyatı 1887 tl. Hadi bunu yuvarlayalım. 1899 olsun. Daha fazla olmaz.

Hatlı tablet ile telefona gelen vergiler aynı olması lazım. Bizimkiler telefonda kazıkçılık yapıyor. Apple yapmaz diye tahmin ediyorum.

Tahminlerimi de buraya yazayım.
    iPhone 5S 16GB 1899 TL
    iPhone 5S 32GB 2149 TL
    IPhone 5S 64GB 2399 TL

Telefonda ek yuzde 25 otv var, hayal kurma.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.